|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/kew-jalie...eler_4560.html krótka charakterystyka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Okej, gdzieś w tym temacie wsiadłem na dziennikarza z futbol.pl za to, że napisał o Jaliensie- PRZEPRASZAM! W tej kwestii nieważne czy przyjdzie, ważne, że faktycznie jest coś w temacie.
Natomiast abstrahując od moich wypocin a wracając do transferów Wisły... Zaskoczyli mnie. Jak to się uda, to będzie mega transfer. To jest gość wchodzący z ławki w AZ Alkmaar. Statystyki występów z ostatnich lat... http://www.transfermarkt.de/de/kew-j...eler_4560.html Przemawiają do wyobraźni.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 22.01.2011 o godz. 21:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja wiem, że ten portal koloruje za bardzo wartość piłkarzy ale 2.5 bańki czyli musi być lepszy od Piotrka Brożka oj zbiera nam się Paka na wiosnę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://www.rtvnh.nl/sport/53010/Kew+...r+Wisla+Krakau
Tutaj piszą, że już podpisał dwu i pół letni kontrakt. |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No oficjalnej stronie AZ jest napisane, że jeśli przejdzie pomyślnie testy medyczne to podpisze kontrakt.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
to jest grajek może nie najmłodszy ale doświadczony jak się to sprawdzi to będzie super pokieruje obroną
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie spokojnie... Jeśli jest dobry to do Wisly by nie przyszedł
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
"Dziada"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Nie wiem jak gość gra, ale po ilości występów wnoszę, że w piłkę we własnym polu karnym trafia. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Melikson,Genkov, Jaliens + solidny bramkarz i okno będzie udane. Nie podniecajmy się za bardzo, bo żaden z nich jeszcze nie podpisał kontraktu... Czekam jutro na newsa, że Melikson jest już w Krakowie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
AZ Alkmaar defender Kew Jaliens goes immediately to the Polish Wisla Krakow, Jaliens has signed for 2.5 years for the Polish team. Bij Wisla Krakau vormen Robert Maaskant en Stan Valckx de technische staf. Wisla Krakow by Robert Maaskant forms and Stan Valckx the technical staff. Jaliens wordt maandag gekeurd in de Zuid-Poolse stad. Jaliens is approved Monday in the southern Polish city. De 32-jarige Jaliens speelde zes seizoenen bij AZ. The 32-year-old played six seasons with Jaliens AZ. Daarvoor speelde hij bij Willem II en Sparta. Before he played for Willem II and Sparta. In totaal speelde Jaliens 382 wedstrijden in de eredivisie, waarvan 167 voor AZ. A total of 382 games played Jaliens in the league, including 167 in AZ. Jaliens moest het dit jaar vooral met invalbeurten doen. Jaliens this year had to do mainly with invasion turns. De 10-voudig international komt niet meer voor in de plannen van trainer Gertjan Verbeek. The 10-fold international is no longer in the plans of coach Gertjan Verbeek. Met het eerdere vertrek van Swerts is AZ nu de tweede rechtsback van de selectie kwijt. With the earlier departure of Swerts AZ is now the right back half of the lost selection. Bardzo ciekawy zawodnik przydałby się nam oj widzę że Stasiu pracuje pełną parą.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 22.01.2011 o godz. 21:55.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kew Jaliens - CV przyznam że imponujące. Powiem więcej patrząc na CV to w lidze Polskiej nie było takiego gracza jeszcze. To może być transfer ala pierwszy Cleber z tym że jeszcze lepszy.
Mimo, że w tym sezonie nie jest w pierwszej 11-stce AZ to i tak rozegrał sporo minut choćby w pucharach. Poprzednie lata regularna gra i to nawet w Lidze Mistrzów. Oby sie udało, a wiek idealny bo my potrzebujemy DOŚWIADCZONEGO obrońce, a nie młokosa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Stary dziad? Ale Cleber jest ok, nie? i młodziutki i tez tak samo słaby chyba tak?
![]()
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Z oficjalnej strony Holendrów
Cytat:
http://www.az.nl/index.php?id=27&new...0&folderid=222 |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wolałbym kogoś młodszego, ale raczej nie stać nas na kogoś grającego na podobnym poziomie, ale kilka lat młodszego. Jeśli coś z tego wyjdzie to będę bardzo zadowolony
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no właśnie o to chodzi, Kew ma w nogach rywalizację ze znacznie mocniejszymi drużynami, zaliczył także epizod w reprezentacji Holandii... gość powinien przez 3 lata spokojnie kierować naszą obroną... takich piłkarzy nam trzeba! ręce same składają się do oklasków na widok pracy Pana Valckxa w którego powiem szczerze w pewnym momencie zwątpiłem, ale wszystko wraca na właściwe tory. Wisła Pany!
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jaliens czyli jeden z symboli AZ ostatnich lat! Zaczynają być widoczne efekty obecności pomarańczowych w Wiśle.
![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Z takimi zawodnikami jak Kew Jaliens możemy myśleć godnym zaprezentowaniu się w europejskich pucharach. Nie, nie widziałem nigdy jego gry w żadnym meczu ale żeby powiedzieć że to jest dobry piłkarz wystarczy sprawdzi jego statystyki. Przypadkowi piłkarze nigdy nie rozegrają tylu spotkań w silnej lidze w silnym zespole. Imponuje mi jego doświadczenie z gry w rozgrywkach europejskich.
Bardzo dobry ruch ze strony klubu. A i Gordan Bunoza przy okazji będzie mógł się wiele od Jaliensa nauczyć. Naprawdę widać prace Stana Valckxa - Melikson, Genkov, Jaliens - to nie są przypadkowi piłkarze z łapanki czy układów menadżerskich. Wszyscy z tej trójki wydaje się że będą wzmocnieniami pierwszej jedenastki. Obym się nie mylił. Podoba mi się strategia sprowadzania zawodników do Wisły - jest to mieszanka młodych z doświadczonymi. Nie często tu pisze - czytam regularnie. I rada: czasami warto poczekać zanim wyda się niepochlebną opinie na czyjś temat.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 22.01.2011 o godz. 21:55.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wygląda na solidne wzmocnienie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wolałbym kogoś młodszego, ale raczej nie stać nas na kogoś grającego na podobnym poziomie, ale kilka lat młodszego. Jeśli coś z tego wyjdzie to będę bardzo zadowolony
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jeśli to wszystko prawda... Valckx musi na negocjacje jeździć z jakimś nielegalnym stuffem z Amsterdamu...
Melikson- naciska na właścicielkę klubu żeby go sprzedała, w mediach wypowiada się jakby miał trafić do Bundesligi, a plotki o antysemityźmie krótko zbywa. Genkov- rqazem z menadżerem pozorują chęć zostania w Dynamie, żeby tylko nikt nie przebił oferty Wisły i żeby mógł trafić pod Wawel, ponownie wypowiedzi jakby miał grać w Bundeslidze. Jaliens- chłop z gigantycznym doświadczeniem, nadal grający w o wiele lepszym klubie w o wiele lepszej lidze prawdopodobnie za wyższ pieniądze. Reprezentant Holandii- na tyle poważny, że zagrał cały mecz na MŚ 2006. Ci ludzie podobno sami CHCĄ znaleźć się w Wiśle. Jeżeli to dzieje się naprawdę, to trudno mi jest sobie wyobrazić co im musiał naopowiadać i naobiecywać Valckx. Przecież nas w tym roku wyeliminował Karabach, a rok wcześniej Levadia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
pora umierać tak poważnie , czujecie co teraz muszą czuć kibice naszych rywali ? teraz wiemy co to znaczy mieć Dobrego zagranicznego dyrektora sportowego |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jeśli się uda będzie to świetny transfer pewny punk drużyny i nie wspomnę o tym że nasi młodzi stoperzy będą mogli podpatrywać i uczyć się od naprawdę solidnego zawodnika
jak myślicie to jest to nazwisko które miało przyciągnąć widownie na mecze czy może Stan ma jakiegoś asa w rękawie ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
|
To są chyba jego występy w ty sezonie! Tak mało to on nie gra, a więc nie jest typowym rezerwowym grzejącym tylko ławę, a AZ to czołowy klub ligi holenderskiej
http://translate.google.com/translat...rein_1090.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Boże, jeszcze kilka dni temu gnoiliście osoby w Wiśle zajmujących się transferami...teraz nagle huraoptymizm. Szczerze? Dla mnie ten człowiek nie miał prawa trafić do Wisły. 10-krotny reprezentant 'pomarańczowych', ponad 400 meczów w lidze holenderskiej. Masakra. Będzie wieeeelkiem wzmocnieniem.
Forza Wisła !! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|