|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Był ktoś kiedyś na Sylwestra na Kasinie?I może wrażeniami się podzielić ?
Reklama wygląda zachęcająco : http://www.snieznica.pl/sylw2010 Warunki chyba też nieźle się zapowiadają i odwilż wiele tamtejszemu śniegowi nie zaszkodzi ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Oferta faktycznie ciekawa - nie byłem tam nigdy w Sylwestra ale zastanawia mnie ile osób oni chcą tam zmieścić.
W jednej części knajpy zmieści się może maks 30-40 żeby dało się w miarę poruszać, druga część jest ogrzewana wyłącznie grzejnikiem więc temperatura plus 5 stopni max ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
byłem wczoraj w białce. Warunki wyśmienite. Polecam. Jedyny minus - kawał drogi... pozdro
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Również byłam wczoraj w Białce. Szusowanie na 102 było
Kocham zimę ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
ja zacząłem sezon w zeszłym weekend na Słotwinach w Krynicy
wcześnie , ale nic nie pobije zeszłego roku - pierwsze szusy 15 pazdziernika na Jaworzynie pytanie - czy ktokolwiek bawi sie w jazde telemarkiem lub w skitur? ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niedziela wieczór, Rzyki Czarny Groń. Po ratrakowaniu jazda fajna. Troche duzo ludzi i kolejka do wyciagu. po ok 1,5h jazdy ludzi jakby mniej ale część stoku dolnego (bardziej stroma część) lekko oblodzona.
![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Wczoraj zaliczylem szusy w w Limanowa - Ski, (www.limanowa-ski.pl).
Początkowo miałem jechać do Laskowej, ale uznałem patrząc w Krakowie na +4`C na termometrze że lepiej jednak pojechać wyżej i padło na Limanową. Warunki bardzo dobre, odwilż praktycznie niewidoczna, mrozik na stoku trzymal i lekki opad śniegu. Trasy czynne wszystkie i najważniejsze ze bez kolejek. Brakowało tylko słoneczka... ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Ja wczoraj złamałem swój snow board i nie mamkasy na nowy, mój sezon zimowy zakończony
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To może kup używany?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Kolejny wypad do Kasiny zaliczony. Dobrze że poranny karnet - w tygodniu od 9 do 13, bo potem tyle ludzi się zjawiło że masakra
![]() Pogoda jak zawsze cudowna - warunki cudowne - przynoszę szczęście w Kasinie - zawsze mam piękną pogodę ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
może ktoś powiedzieć jak warunki w w Laskowej i na Jaworzynie? Bo slyszalem ze oblodzona jest laskowa, ale nie wiem na ile to prawda, czy dalej w Krynicy takie muldy sie robią po południu i czy czarna otwarta?
z góry dzięki a skoro to temat o nartach to polecam: http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-...AdIdZ247696525 http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-...AdIdZ248667017 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Czy znacie dobrych instruktorów dla 6 latka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Był ktoś z Was może na nartach w Bułgarii?Bo tak wpadł mi w oczy artykuł o Bansko i wygląda to dość ciekawie.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
http://www.jaworzynakrynicka.pl/stacja/index.php5 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Dobrze słyszałeś,oblodzona. Jeśli jeździć to tylko rano,póki warunki dogodne.Poza tym białe szaleństwo to lans, ludzi jest coraz więcej na stokach, tendencja zwyżkowa ogólnie. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Witam, gdzie w miarę tanio kupię w Krakowie buty do snowboardu? Jakieś inne miejsce prócz giełdy pod rotundą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie do Was:
Był ktoś na wyciągu w Limanowej (nie mylić z Laskową). Jest tam krzesełko? Jak oceniacie poziom stoku? I jak z dojazdm busem z Krk Bo wiem, że z pod galerii jeżdżą, ale jak daleko w samej Limanowej jest? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Był ktoś na nartach dziś? Płyną stoki czy warunki ok? Bo w mieście wygląda to na wiosnę, nie wiem jak góry lub gorce. Zna ktoś Magure? Fajnie tam jest?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Właśnie jakie są warunki? Odwiedził ktoś Białkę?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Był ktoś w ostatnim czasie na Śnieżnicy
![]() wierność
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
był ktoś w ostatnim czasie w szczyrku? jak warunki?
i jak to tam wygląda, bo pierwszy raz sie tam wybieram, mozna dobrze pojezdzic? z góry wielkie dzieki za odpowiedz |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Napisze ktos cos o 'Dwoch dolinach' ? Warto ?
Jak ma sie ten stok(i) do np Jaworzyny ? |
|
|
|
Kangoo supersonic
Offline |
|
Jeździłem tam w okresie Sylwestra dwa i trzy lata temu. Bardzo sympatyczny ośrodek. Plus, że dojazd od dwóch stron tj. Wierchomli i Szczawnika. Moim zdaniem oświetlenie mają dużo lepsze niż na Jaworzynie. Szusowałem wieczorami więc coś na temat warunków w wysokim sezonie mogę powiedzieć. Przy trasie od Jawornika trochę drażni słup od kolejki krzesełkowej-stoi pośrodku stoku. Parking bezpłatny. Ceny karnetów były bardzo przystępne. W porównaniu do Jaworzyny gorzej. Jednak sporo taniej. Na Jawo parking 10 zł.. Polecam mimo to. Noclegi w Szczawniku i w Muszynie mniej obciążą kieszeń niż w Krynicy.
Ostatnio edytowane przez macyo : 24.02.2011 o godz. 23:12.
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mogę polecić Szczawnicę. Byłem tam przez drugi tydzień ferii, ta fisowska trasa dla tych którzy umieją i lubią szybką jazdę to cud malina
Kasina w porównaniu do tego co rok temu to na +, w końcu nie ma płatnego parkingu (a był 5zł - paranoja) i jeszcze do karnetu dorzucili herbatę i batona No i najważniejsze że ratrakują od 16 do 17, i od tej 17 można pojeździć przy sztucznym świetle i na przygotowanej trasie - poezja ![]() Ktoś się pytał jeszcze o Limanową, stok u góry stromy, na dole spokojny. Tylko krótki i monotonny. Fajny taki 'pod rekreacje'. blanco napisał(a):
Ostatnio edytowane przez macyo : 24.02.2011 o godz. 23:12.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Jeśli ktoś jeszcze przed nadejściem wiosny chce pojeździć w fantastycznych zimowych warunkach, na pięknych i świetnie przygotowanych trasach, będących namiastką Alp, polecam bardzo Tatrzańską Łomnicę i Strbske Pleso.
Łomnica panorama : http://www.vt.sk/panoramy/02/sk/zima/ Stacja na Łomnickim Sedle jest najwyżej położoną stacją narciarską w Tatrach ( 2196 m.n. p.m. ). Czarna trasa do Skalnatego Plesa nieco przypomina naszą Gąsienicową: ![]() Pojeździć można tu jeszcze na tzw Francuskiej Muldzie - gdzie jest zona free ride. A gdy podejdzie się z niej odrobinę na przełęcz - otwiera nam się panorama na Gerlach. Godna polecenia jest też knajpa w górnej stacji kolejki na Skalnatym Plesie z fanastycznym gulaszem i zupą kapustową. Dolna część tras w Tatrzańskiej Łomnicy jest nieco płaska - ale szeroka i można poćwiczyć skręty gigantowe ![]() W sumie od Łomnickiego Sedla w dół jest 6,5 km zjazdu. Ośrodek w Strbskim Plesie - położony nieco dalej na zachód od Starego Smokowca jest nieco mniej wymagający za to przyjemność jazdy jest chyba jeszcze większa. Do złudzenia przypomina jedną z tras w Livigno : ![]() ![]() http://www.parksnow.sk/tatry/pl/lyzovanie-trasy.php Dla snowbordzistów sympatyczny snow park. Jeśli ktoś jeździ w Białce to na prawdę warto podjechać te kilkanaście kilometrów dalej ( przez Jurgów - gdzie też można pojeździć ) i znaleźć się na wysokogórskich, prawie alpejskich trasach ![]() I to tak niedaleko od Krakowa ! Aha - podczas mojego ubiegłotygodniowego pobytu tam - cały czas było słońce. Nawet jeśli Słowację przykrywały chmury - to na tych wysokościach pogoda była kryształowa ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Eee
![]() Nie trzeba tak daleko jechać żeby złapać piękną pogodę ![]() Dzisiaj zaliczona Kasina - przyznam że w tym sezonie tak perfekcyjnych warunków jeszcze nie widziałem ![]() Trasa przygotowana tak, że jakbym puścił piłeczkę to bym ją złapał na dole przy wyciągu i by nie zboczyła z toru ![]() No i pogoda wyśmienita - minus 2 stopnie i piękne słońce: ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Ależ właśnie starałam się przekazać, że w Wysokie Tatry wcale nie jest tak daleko.
Z Białki - ok pół godziny drogi ![]() Kasina jest niezła ( udało mi się pojechać tam przed Sylwestrem ) - ale jednak to nie ta klasa. No i ten stok - niby długi a jednak tak jakoś szybko się kończy Proporcje czasu spędzonego na krzesełku do czasu zjazdu są zdecydowanie zaburzone ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Fakt
![]() Ale z Krakowa jadąc przez całe miasto w niedzielę rano 55 minut pod sam wyciąg - co jednak jest dużym plusem ![]() Do Białki nigdy w życiu - sto razy bardziej wolę pojechać dalej albo właśnie Łomnica albo Chopok - Białka jest za płaska i za dużo ludzi. Tatry uwielbiam - ile razy jestem na nartach tracę czas na podziwianie widoków zamiast jeździć ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|