The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2011, 21:53
No i po tej wstawce jakoś sceptycy ucichli. Projekt jest całkiem, całkiem. Oby tylko wybudowali to w jakimś sensownym czasie. Miejmy nadzieję, że powtórki ze stadionu już nie będzie.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 14.01.2011, 21:59
to jest naprawde dobry projekt...architektura na poziomie...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.01.2011, 22:12
Elegancko. Bardzo ładna wizualizacja. Oby powstała ta hala jak najszybciej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.01.2011, 22:44
Na wizkach jest znośne... w praktyce będzie się komponowało z "nową halą", Biedronką, Lewiatanem itp. Były znacznie lepsze projekty. Swoją drogą ciekawe, że dwa "duże" przetargi organizowane przez ZIS wygrywa to samo studio. Nie wierzę w przypadki.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.01.2011, 23:15
Qrcze, jedno mam ale, na podstawie tych wizualizacji.

Jaki będzie komfort oglądania meczu na tej hali? Jaka będzie odległość trybun od boiska? Na wizualizacjach ( nawiasem mówiąc dziwne że EL do prezentacji dało niebieską matę a nie parkiet sportowy )wygląda to jakby się pomiędzy dwupiętrowymi trybunami dwa boiska do kosza miały zmieścić.

Generalnie wygląda to trochę od środka jak hala sportowa jakiegoś uniwersytetu niż poważnego klubu sportowego .

No i ciekaw jestem jak w rzeczywistości będą współgrać prezentowane parkingi z wejściem głównym i tunelami dla autokarów na stadionie. No chyba że to tylko nie zobowiązujacy render mający nadać projektowi realizmu.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.01.2011, 23:37
rafkur napisał(a):Wyświetl post
No i po tej wstawce jakoś sceptycy ucichli.
Bo z tych pierwszych grafik nie wiele było widać
Projekt konkretny, szkoda że hala będzie schowana za starą bo świetnie by się prezentowała od Reymonta ale z tego co pisali siedzący w temacie - przyda się ona Wiśle więc chyba dobrze że zostanie.
Oby tylko na projekcie się nie skończyło tak jak to od lat jest z halą w Czyżynach
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.01.2011, 00:14
Dla mnie projekt jest... bardzo solidny i poprawny. W to miejsce obok krzesanego z metra stadionu pasuje idealnie. Sam projektant wydaje się firmą odpowiedzialną więc również dobrze że tak się trafiło.

A co mi się podoba to przedstawienie na tej wizualizacji zagospodarowanie terenu przed stadionem, może asfaltu zamienione w parkowe alejki. Wiem że to mega luźne niezobowiązujące podejście do zagospodarowania tego placu ale daje trochę do myślenia. Ale to zajebieście wygląda, gdyby to tak przerobić było by bardzo fajnie, i samo "odwrócenie" budynku. Chodzi mi o zrobienie z dzisiejszego zaplecza budynku klubowego, nowego "Wiślackiego Centrum". Na wprost główne wejście na nowy stadion, na lewo nowa hala, na prawo ośrodek treningowy który mam nadzieję w końcu powstanie i powstanie tutaj.

Dwie dwupiętrowe trybuny, miejsca na skyboxy, fajne hole. Idealna hala, 4 tyś to bardzo dobry wskaźnik, jeśli powstanie hala w Czyżynach, która przyjmie hitowe rozgrywki na xx tyś ludzi, nasza spełni swoje zadania bardzo dobrze.

Bałem się że hala będzie wyglądać dziwnie przy pozostawieniu obecnej hali. Wygląda bardzo dobrze przez to "podniesienie" przeszklone. Jest dobrze. Hala wygląda jak hala. Nie jak statek, nie jak basen, nie jak stadion. Prosta forma, proste środki.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2011, 00:24
Teraz na spokojnie przyjrzałem się wizualizacjom i nasunęło mi się, że:

Bardzo podoba mi się ta część zachodnia, wyjście, foyer... obiekt nabiera lekkości. Tylko, że skosy nie pasują do "skoczni" nad wejściem stadionu ;-) Ale generalnie - duży plus.

Z zewnątrz, patrząc od góry nie powala ale... my na tą halę będziemy patrzeć z dołu, a tu na pierwszy plan wysuwa się część dolna.

Na moje oko odległość trybun od parkietu to przegięcie. Jeżeli została ona wymuszona:
a) przepisami (kosza, siatki, futsalu...) i to tylko tak "wygląda na obrazku" - to OK, cóż poradzić
b) chęcią zmieszczenia trzech boisk treningowych w poprzek, vide: http://img94.imageshack.us/img94/7523/23498831.jpg to jest to rozwiązanie idiotyczne, wynikające niestety z głupiego regulaminu konkursu, który zakładał minimum 4 tys. STAŁYCH (nie rozkładanych) miejsc. Wystarczy bowiem część dolnego sektora zrobić rozkładanym i można by przybliżyć główne trybuny do parkietu, a po złożeniu części siedzeń mamy te 3 boiska treningowe.

Gdy tak sobie patrzę tutaj www.youtube.com/watch?v=vREm1GkNGkE (hala w Zielonej Górze, zdaje się, że gra się w niej w futsal) to przestaję mieć wątpliwości, że jednak prawdziwa jest opcja b...

Ta wizualizacja http://img25.imageshack.us/img25/5818/81141451.jpg to jakieś jaja - patrząc na wielkość człowieka wydaje się, że więcej jak 500 osób się tam nie zmieści.

Trzeba będzie przypilnować Lamelę, żeby nie ścisnęli za bardzo krzesełek, coby im się te 4000 zrobiło - tak jak przesadzili z nakićkaniem siedzisk na stadionie Cracovii.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.01.2011, 01:23
Hala nie wyglądałaby najgorzej, ale myślę że były ciekawsze propozycje. Tak naprawdę liczyło się tylko to żeby było najtaniej. Nie rozumiem po co ta cała szopka z konkursem jak i tak z góry wiadome było że wygra najtańsza oferta.
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.01.2011, 03:44
oby obyło sie bez tych "półgwiazd" na trybunach
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.01.2011, 09:04
WRzŚ napisał(a):Wyświetl post
oby obyło sie bez tych "półgwiazd" na trybunach
Fajnie wyglądają te pół gwiazdy, aczkolwiek...
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 15.01.2011, 10:47
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Hala nie wyglądałaby najgorzej, ale myślę że były ciekawsze propozycje. Tak naprawdę liczyło się tylko to żeby było najtaniej. Nie rozumiem po co ta cała szopka z konkursem jak i tak z góry wiadome było że wygra najtańsza oferta.
Bardzo dobrze, że był konkurs. Pomyśl co by to było gdyby zlecono wykonanie taniutkiego projektu takiemu na przyklad panu Kadłuczce.
Lamela daje przynajmniej jakąś gwarancję jakości.

Co do tego, że wygrała najtańsza a nie najciekawsza oferta zgadzam się.
Nawet rzuty mają najmniejsze. Nie mniej udało im się zaproponować całkiem estetyczną bryłę.
Nie jest źle
Nie wiem też jakie materiały zaproponowali - a to ważne.
Obawiam się trochę ( przynajmniej z wizualizacji wygląda to podobnie ) , że mogą użyć podobnego ( bardzo taniego ) materiału z jakiego wykonane jest wejście do metra Marymont ( takie prążkowane ni to pleksi ni nie wiadomo co ) :

Starzeje się to wprost obrzydliwie.
Ale może moje obawy są płonne.

Obejrzałam dokladnie inne projekty i od tych wyróżnionych kilka podoba mi się bardziej :

http://kiks.tv/2011/01/bez-komentarz...hali-ts-wisla/

Przede wszystkim ten "żłówik/pancernik", hala z 8 min na filmiku ( prążki ) i ostatnia z pokazywanych z mozaiką na elewacji
I drugie wyróżnienie ( czerwona hala )
Wszystkie te projekty jednak już na pierwszy rzut oka wydają się zdecydowanie droższe.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2011, 11:44
Ela napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim ten "żłówik/pancernik", (...)
Robi wrażenie z zewnątrz, ale w środku już nie taka fajna. Przytłaczający ten dach, przypomina halę ludową we Wrocławiu.
http://galeria.wislakrakow.com/20110114/r/27.jpg

Co do kosztorysu - przy budowie "Kaufland Areny" Lamela szacowała 120 mln, wyszło bodajże 154. Czyli więcej, ale nie dwukrotnie.
Ostatnio edytowane przez rav : 15.01.2011 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2011, 12:34
Nie znam sie na budownictwie, nie mam tez wiedzy na temat parametrow poszczegolnych koncepcji. Prace ocenialem na podstawie wizualizacji i musze powiedziec, ze poziom byl cholernie wysoki. Jest conajmniej 5 innych projektow ktore mogly spokojnie wygrac i wiekszosc ludzi by sie zgodzila z wyborem.
Mi najbardziej podobal sie 'patyczak' nr 14. Super byl tez projekt nr 19 oraz ten ze swietlikiem w dachu nr 16.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.01.2011, 12:58
Wygrała na pewno ciekawa koncepcja, oglądając wizualizacje i makiety można zauważyć ze wybrany projekt charakteryzuje się stosunkowo niewielką objętością. Bo niektóre z koncepcji to straszne kolosy, razem z tą wzorowaną na nowojorskie MSG. Jedynie co mi się średnio w wybranym projekcie podoba to prezentowana koncepcje wnętrza hali, brak wysuwanych trybun i ogromny plac gry to troszkę minusy. Jak dla mnie http://galeria.wislakrakow.com/20110114/r/55.jpg ten projekt zaprezentował fajnie rozplanowane trybuny

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.01.2011, 13:10
Konkurs na niezłym poziomie, który zaowocował kilkoma bardzo ciekawymi koncepcjami - przynajmniej według mnie. Wydaje mi się, że od zwycięskiego projektu były lepsze, choć i tak absolutnie nie ma na co narzekać (szkoda, że podobnie nie było przy okazji stadionu). Wizja hali według Lameli jest prosta i praktyczna, bez urozmaiceń w jarmarcznym stylu. Widać w niej kontynuacje filozofii zaprezentowanej podczas projektowania, czy to terminala lotniska w Balicach, czy tez stadionu obrzydliwców. Poza tym do budowy jeszcze daleko i myślę, że rażące dziś wady będzie można wyeliminować.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.01.2011, 13:36
Szczerze mówiąc, mnie się nie podoba ani z zewnątrz, ani wewnątrz. Jakoś nie potrafię odnaleźć tego klimatu obecnej staruszki. Bardziej przemawia do mnie "czerwony" projekt, który od wewnątrz jest malinka. Wiem że to tylko wiżki, ale na ich podstawie takie mam odczucia.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.01.2011, 14:17

Dobrze, że to tylko koncepcja, bo będzie jeszcze można to (odległość od trybun do boiska) rozwiązać jak na wyższym projekcie.
.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.01.2011, 21:15
Dogłębne obejrzenie zdjęć wizualizacji potwierdza moje pierwsze odczucie, co do formy zewnętrznej.

Hala w ciekawy sposób łączy brutalizm stadionu jak i oszczędnolizm tzw. nowej hali Wisły (oszczędnolizm - taki dość powszechny styl w komunizmie, który charakteryzuje się budowaniem byle jak, byle jak najtaniej). Nawiązanie do starej Hali Wisły jest dość charakterystyczne dla wielu obiektów krakowskiej architektury ostatnich dwudziestu lat i można je w skrócie określić : pięść do nosa.

I to fantastyczne włączenie barw klubowych w elewacje Nad błędem w nazwie klubu i brakiem Białej Gwiazdy na elewacji nie będę się pastwił. Może ktoś im na to zwróci uwagę i poprawią. To w końcu tylko wizualizacja.

Zewnętrzna elewacja czapy wykonana jest z czegoś przeżroczystego. Moze w Hiszpanii to zdaje egzamin. W Krakowie po trzech miesiącach nie będzie mleczne tylko brudnoszare. Ani miasta, ani Wisły nie będzie stać czyszczenie tego.

Wejdźmy do środka. Wita nas miła pani w stroju piłkarskim, co sugeruje przyszłe przeznaczenie obiektu
Gorzej, że wygląda na to, że około 10 % miejsc (główna trybuna) jest daleko poza linią końcową boiska. Ludzie, którzy je zajmą dostaną skrętościsku kręgosłupa. To i tak nic w porównaniu z tymi co siądą w okolicy wejść na trybunę. Oni nic nie zobaczą zza gustownych murków, czy też pleksy. Wejść jest osiem, to może być sporo miejsc.
Trybuna za koszem teoretycznie dobra dla młyna. Na mecze ligowe. Na euroligę chyba zdecydowanie za mała. I tu dochodzimy do głównej wady (dla mnie). Nie połączenia trybun bocznych z tymi tylnymi. Hala przez to bardzo traci. Wyglada po prostu tak... prowincjonalnie.

Na podstawie wizualizacji zdecydowanie lepsza jest ta czerwona hala.

Dobra więcej narzekać nie będę. Cieszę się z tego co jest. Mam nadzieję, ze klub zadba o to, aby uwagi kibiców znalazły odzwierciedlenie w projekcie (bo to dopiero jest w końcu koncepcja).
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.01.2011, 13:23
Jak dla mnie to projekt, który wygrał wcale nie jest zły. Mogliśmy dostać w prezencie koloseum jednak po uwagach odnośnie okrąglaka dobrze, że ono nie powstało. Niektóre z tych projektów przypominały terminal lotniczy lub też hipermarket. Wybrana koncepcja jest jedną z najlepszych jakie tam zostały zaprezentowane.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.01.2011, 14:09
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post

(...)

Dobrze, że to tylko koncepcja, bo będzie jeszcze można to (odległość od trybun do boiska) rozwiązać jak na wyższym projekcie.
Dokładnie, w porównaniu do tego projektu, to ten co wygrał wygląda w środku dość przeciętnie. Nie ma wrażenia "kotła", trybuny nie wiszą nad boiskiem jak to było do tej pory... A co do wyglądu zewnętrznego to nie ma się do czego przyczepić raczej, a wręcz przeciwnie. Fajna, lekka konstrukcja. Zrobić w środku tak jak na powyższym zdjęciu i będzie idealnie.
Ostatnio edytowane przez M89 : 16.01.2011 o godz. 14:11.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 16.01.2011, 14:21
rav napisał(a):Wyświetl post
Robi wrażenie z zewnątrz, ale w środku już nie taka fajna. Przytłaczający ten dach, przypomina halę ludową we Wrocławiu.
http://galeria.wislakrakow.com/20110114/r/27.jpg
No tak - masz rację. Na tym zdjęciu nie wygląda to zbyt dobrze.
Tyle, że na etapie koncepcji,wyobrażenie wnętrz bardzo odbiegają od ostatecznego wyglądu.
Robi się je w większości dlatego aby " jakoś wyglądały " na planszach konkursowych.

W projekcie realizacyjnym zazwyczaj wszystko to wygląda inaczej.

Toteż również nie sugerowalabym się do końca wizualizacją zwycięskiego projektu.

Cytat:
Co do kosztorysu - przy budowie "Kaufland Areny" Lamela szacowała 120 mln, wyszło bodajże 154. Czyli więcej, ale nie dwukrotnie.
To niewiele.
Ale zapewne również dlatego, iż użyto innych materiałów niż w projekcie/koncepcji.

W "naszym" projekcie - na halę Wisły jest pewien zapas budżetowy
Może aż tak nie będą oszczędzać.

p.s.
Elefant - a gdzie było powiedziane, że muszą być barwy na elewacji ?
To na prawdę szczegół przy takiej inwestycji.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.01.2011, 14:34
Ela napisał(a):Wyświetl post
p.s.
Elefant - a gdzie było powiedziane, że muszą być barwy na elewacji ?
To na prawdę szczegół przy takiej inwestycji.
Chyba nigdzie, ale chciałoby się, żeby ta hala była bardziej "wiślacka" z zewnątrz. Coś np. barwy, gwiazda, cokolwiek, po czym poznawalibyśmy, że to nasze a nie np. Wisły Twardocin.

Na przykład taki podświetlany napis na budowli obok tego dużego hotelu na skrzyżowaniu Focha i al. Krasińskiego.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 16.01.2011, 14:42
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Chyba nigdzie, ale chciałoby się, żeby ta hala była bardziej "wiślacka" z zewnątrz. Coś np. barwy, gwiazda, cokolwiek, po czym poznawalibyśmy, że to nasze a nie np. Wisły Twardocin.
Myślę, że po lokalizacji będzie łatwo poznać

Ale nie rozpatrujmy tego jako wadę projektu - bo w warunkach zupełnie o co innego chodziło.

Choć zgadzam się, że na"czerwonej" hali barwy i gwiazda były ładnie i ze smakiem wkomponowane
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Od: 12.2010

Stary 16.01.2011, 22:51
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie projekt jest... bardzo solidny i poprawny. W to miejsce obok krzesanego z metra stadionu pasuje idealnie. Sam projektant wydaje się firmą odpowiedzialną więc również dobrze że tak się trafiło.

A co mi się podoba to przedstawienie na tej wizualizacji zagospodarowanie terenu przed stadionem, może asfaltu zamienione w parkowe alejki. Wiem że to mega luźne niezobowiązujące podejście do zagospodarowania tego placu ale daje trochę do myślenia. Ale to zajebieście wygląda, gdyby to tak przerobić było by bardzo fajnie, i samo "odwrócenie" budynku. Chodzi mi o zrobienie z dzisiejszego zaplecza budynku klubowego, nowego "Wiślackiego Centrum". Na wprost główne wejście na nowy stadion, na lewo nowa hala, na prawo ośrodek treningowy który mam nadzieję w końcu powstanie i powstanie tutaj.

Dwie dwupiętrowe trybuny, miejsca na skyboxy, fajne hole. Idealna hala, 4 tyś to bardzo dobry wskaźnik, jeśli powstanie hala w Czyżynach, która przyjmie hitowe rozgrywki na xx tyś ludzi, nasza spełni swoje zadania bardzo dobrze.

Bałem się że hala będzie wyglądać dziwnie przy pozostawieniu obecnej hali. Wygląda bardzo dobrze przez to "podniesienie" przeszklone. Jest dobrze. Hala wygląda jak hala. Nie jak statek, nie jak basen, nie jak stadion. Prosta forma, proste środki.

chociaż rację przyznam Ci kolego na całe szczęście projekt hali pasuje do stadionu Wisły a szczerze mówiąc mnie podoba się i to bardzo, bo w sumie jest niekonwencjonalny
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.01.2011, 08:33
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Konkurs na niezłym poziomie, który zaowocował kilkoma bardzo ciekawymi koncepcjami - przynajmniej według mnie. Wydaje mi się, że od zwycięskiego projektu były lepsze, choć i tak absolutnie nie ma na co narzekać (szkoda, że podobnie nie było przy okazji stadionu). Wizja hali według Lameli jest prosta i praktyczna, bez urozmaiceń w jarmarcznym stylu. Widać w niej kontynuacje filozofii zaprezentowanej podczas projektowania, czy to terminala lotniska w Balicach, czy tez stadionu obrzydliwców. Poza tym do budowy jeszcze daleko i myślę, że rażące dziś wady będzie można wyeliminować.

Lamela nie projektowała terminala w Balicach
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 17.01.2011, 09:40
Lamela nie projektuje obecnego terminalu ( znaczy się tego co właśnie jest w fazie projektu). Natomiast wygrała konkurs na poprzedni projekt, który nie został zrealizowany przez zagmatwaną sytuację z prawami autorskimi do istniejącej części terminalu, oraz paroma innymi czynnikami. Natomiast czy sam dokumentacja była zrobiona, a tylko nie przystąpiono do jej realizacji to już nie pamiętam.

http://www.lamela.com/nuevo/verFicha...ioma=en&id=453

Czy SKWK planują jakieś konsultacji z Lamelą w sprawach projektowych? Z tego co się orientuje przy projekcie marketu po 2 stronie błoń, sporo uwag kibiców zostało uwzględnionych w finalnym projekcie.
Ostatnio edytowane przez Wicked : 17.01.2011 o godz. 09:45.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.01.2011, 14:40
No to mamy ładne jaja...cały parter na zachodniej do kucia - zła mieszanka betonu...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.01.2011, 14:43
....a, ktoś musi za to beknąć, jak można dać za mało cementu. Komuś się sufit spadł na łeb chyba.
Ile trzeba jeszcze znieść, żeby stadion był CAŁY gotowy?
Jeszcze ponoć z robotą nie uwiną się do końca roku. Zajebiście, witamy w Polsce,
Ostatnio edytowane przez murray : 17.01.2011 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.01.2011, 14:54
rafalek napisał(a):Wyświetl post
No to mamy ładne jaja...cały parter na zachodniej do kucia - zła mieszanka betonu...
Mógłbyś wyjaśnić o co chodzi bo nie jestem w temacie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów