The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 15:31
I jeszcze okaże się że najlepszymi przyjaciółmi zostaną Maor Melikson z Nourdinem Boukharii. No to jeszcze fajnie by było sprowadzić Hindusa, Mnicha z Tybetu i jakiegoś Zulusa. Wszystkie religie świata w jednej drużynie. Bo w sumie i tak jest jeden Bóg
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.01.2011, 15:34
Ja myślę że nasz zespół ma bardzo duży potencjał i jeśli dobrze przepracują okres przygotowawczy na wiosnę będziemy grać dużo lepiej niż w jesieni.

Mam nadzieję że Rios w końcu zabierze się do grania i Kebab też.

Nasz być może nowy nabytek Malikson będzie dogrywał takie piłki jak na jutubie do Napastnika (Którego jeszcze nie mamy) i Wiosna będzie nasza.

Trzeba być dobrej myśli
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.01.2011, 16:01
Jeżeli chodzi o transfer (gotówkowy transfer za więcej niż 500 tysięcy euro zawodnika, który jest cokolwiek wart) nie uwierzę, dopóki nie zobaczę na boisku w koszulce Wisły.

arth_ur napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze okaże się że najlepszymi przyjaciółmi zostaną Maor Melikson z Nourdinem Boukharii. No to jeszcze fajnie by było sprowadzić Hindusa, Mnicha z Tybetu i jakiegoś Zulusa. Wszystkie religie świata w jednej drużynie. Bo w sumie i tak jest jeden Bóg
A Małecki z Chavesem się zajmą nawracaniem - zastanawiam się tylko, który będzie good cop, a który bad cop, no ale nikt nie powiedział, że nie mają być bad cop i bad cop

Brzytwa128 napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zauważyć, że to również Polak
Co Ty pleciesz? Jeżeli jego rodzice są z Polski, to znaczy, że są Żydami z Polski. Żydami z Polski. Nie Polakami. Niektórzy Żydzi z Polski przed wojną nie znali nawet polskiego. No, chyba, że to emigracja z '68, wtedy bardzo prawdopodobne, że budowali nam tu ustrój socjalistyczny.

Nie sieję antysemityzmu, ani nienawiści, wydaje mi się, że jestem człowiekiem otwartym i tolerancyjnym, ale bez żartów i przesady z tą poprawnością polityczną, proszę.

Drużyna potrzebuje Polaków, którzy identyfikowaliby się z barwami, jak wody. Czarek Wilk to na razie zawodnik przeciętny i to nawet, jak na ekstraklasę, a jaką macie radość, że się zaczyna identyfikować, że się stara i pracuje?
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 16.01.2011 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując
jagoda
Banita

Od: 08.2006

Stary 16.01.2011, 16:13
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
jestem ciekaw jak będą reagować przeciwnicy transferu Meliksona jeżeli ten będzie liderem naszej ofensywy... jestem przekonany, że szybko zapomną do kogo się modli i czy wierzy w Maryję... w ogóle to jestem zniesmaczony tymi wszystkimi komentarzami z podtekstem antysemickim, wszyscy zapominają że to Wiślak i należy mu się szacunek, a nie pogarda z racji wyznania...
Tomasz nie podniecaj się tak bo po pierwsze nie mamy żadnego nowego zawodnika, a po drugie jak już będziemy go mieć to nie ma pewności, że nie będzie drugim Irsakiem. Tak więc trzeba dmuchać na zimne i zbytnio się nie podpalać, lepiej nie nastawiać się pozytywnie bo potem może być DUŻE rozczarowanie!

Takim pisaniem dajesz tylko pretekst wolfiemu, który będzie czekać przyczajony aż nowy nabytek poślizgnie się na piłce i Ty będziesz w pierwszej kolejności cytowany.

Wcześniej oceniałem szanse transferu na 5% (ze względu na rozgłos), teraz oceniam na 90%.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.01.2011, 16:28
jagoda napisał(a):Wyświetl post
Tomasz nie podniecaj się tak bo po pierwsze nie mamy żadnego nowego zawodnika, a po drugie jak już będziemy go mieć to nie ma pewności, że nie będzie drugim Irsakiem. Tak więc trzeba dmuchać na zimne i zbytnio się nie podpalać, lepiej nie nastawiać się pozytywnie bo potem może być DUŻE rozczarowanie!

Takim pisaniem dajesz tylko pretekst wolfiemu, który będzie czekać przyczajony aż nowy nabytek poślizgnie się na piłce i Ty będziesz w pierwszej kolejności cytowany.

Wcześniej oceniałem szanse transferu na 5% (ze względu na rozgłos), teraz oceniam na 90%.
Wolfy ma rację - we wszystkim - a Ty powinieneś pamiętać, że jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jeśli uczyni to tym lepiej.

Powinieneś też pamiętać, że Tomek z Czech nazywa się Jirsak.

Oraz zastanowić się dlaczego niby rozgłos medialny mógł zaszkodzić temu transferowi? Dziennikarze przebiliby ofertę? Kibice innych klubów zrobili zrzutę, żeby pokrzyżować Wiśle szyki? Bo zapewniam Cię, że środowisko nie dowiaduje się o takich rzeczach tylko z prasy.

tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
jestem ciekaw jak będą reagować przeciwnicy transferu Meliksona jeżeli ten będzie liderem naszej ofensywy... jestem przekonany, że szybko zapomną do kogo się modli i czy wierzy w Maryję... w ogóle to jestem zniesmaczony tymi wszystkimi komentarzami z podtekstem antysemickim, wszyscy zapominają że to Wiślak i należy mu się szacunek, a nie pogarda z racji wyznania...
Komentarzy antysemickich pojawiło się zadziwiająco mało, także swoje oburzenie ukierunkuj na lekturę np. Singera lub Twaina.

Przypominam też, młody i dobrze wykształcony człowieku z dużego miasta, że w Jehowę wierzą żydzi, a w Izraelu mieszkają Żydzi. Zaręczam, że w pięknej większości przypadków smutnego zjawiska antysemityzmu nie ma wielkiego znaczenia, czy Żyd jest żydem, czy ateistą.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.01.2011, 16:28
Póki co same dobre informacje.

1. Kowalewski na Cyprze - obawiałem się przyjścia tego nieudacznika bardziej niż podwyżki dla Pawełka.

2. Maor Melikson - kreatywnych, ofensywnych zawodników nigdy nie za wiele. Pewnie w tej sytuacji pożegnamy Jirsaka lub/i Łobodzińskiego. I bardzo dobrze, bo kasę z klubu biorą nie małą, a od dłuższego czasu pożytku z nich żadnego. No, ale poczekajmy na oficjalną informację i zdjęcie Meliksona podpisującego kontrakt.

Teraz priorytetem jest pozyskanie bramkarza i napastnika. Czekamy dalej, powodzenia Panie Valckx
Odpowiedz cytując
jagoda
Banita

Stary 16.01.2011, 16:31
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Wolfy ma rację - we wszystkim - a Ty powinieneś pamiętać, że jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jeśli uczyni to tym lepiej.
We wszystkim kolejny Lemur, ja doskonale wiem, że jedna jaskółka, której jeszcze nie ma wiosny nie czyni, przestrzegam przed podietą i dawaniem pretekstu wolfopodobnym, chyba nie rozumiesz co ja staram się przekazać...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.01.2011, 16:34
Jak wydali 700 tyś e na żydka to niespodziewałbym się szału z napastnikiem i stoperem.Pewnie znow trafia się jacyś którzy dochodzą do siebie po urwaniu nogi ale maja karierę w lidze europejskiej
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.01.2011, 16:35
skeba napisał(a):Wyświetl post
człowieku, masz tam zdjęcia zawodników, które zostały zrobione w Krakowie. Myślisz, że przyjechali sobie na spacer tam ?
Wiadome, że na testy medyczne, bo Wislakrakow.com, czy wisla.krakow.pl informowały o tym.

W czerwcu to będzie jak to mówią po ptokach, zajmiemy miejsce podobne do Legii w tamtym sezonie i będziemy płakać nad rozlanym mlekiem
Nie kurvva, lepiej narzekać i płakać przed zamknięciem okienka, bo pan skeba nagrał się w menadżera i poucza Panu Valckxa kogo ma do Wisły sprowadzić.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 16.01.2011, 16:38
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
M.S. - najprawdopodobniej inicjały naszego nowego gracza
Skąd masz takie informacje?
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.01.2011, 16:39
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
M.S. - najprawdopodobniej inicjały naszego nowego gracza
Mirosław Sznaucner? Czy Marek Saganowski? Grecja była obserwowana, byla...
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 16.01.2011 o godz. 16:58.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
jagoda
Banita

Stary 16.01.2011, 16:40
Oraz zastanowić się dlaczego niby rozgłos medialny mógł zaszkodzić temu transferowi? Dziennikarze przebiliby ofertę? Kibice innych klubów zrobili zrzutę, żeby pokrzyżować Wiśle szyki? Bo zapewniam Cię, że środowisko nie dowiaduje się o takich rzeczach tylko z prasy.
Dlatego, że już wielu było jedną nogą w Wiśle i potem klapa, nie chodzi o to, że jest rozgłos i go kibice podkupią... cóż za dziwny tok rozumowania...

Przypominam też, młody i dobrze wykształcony człowieku z dużego miasta, że w Jehowę wierzą żydzi, a w Izraelu mieszkają Żydzi. Zaręczam, że w pięknej większości przypadków smutnego zjawiska antysemityzmu nie ma wielkiego znaczenia, czy Żyd jest żydem, czy ateistą.
To chyba nim nie jesteś, chrześcijaninem również, bo w Jehowę nie wierzą tylko Żydzi. JEHOWA to imię Boga wymieniane w Biblii Starego Testamentu, w Jehowę również wierzą "Świadkowie Jehowy", którzy korzystają z tego samego Pisma Świętego co Katolicy (co duża część niedoedukowanego społeczeństwa nie wie) z tą tylko różnicą, że nie uznają Nowego Testamentu.

Przepraszam za ot religijny, ale ściska mnie jak ktoś próbuje rżnąć Bonda a nie ma zielonego pojęcia o czym pisze.

Ps. Teraz zacznie się sprawdzanie w google hasła "Jehowa"
Ostatnio edytowane przez jagoda : 16.01.2011 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2011, 16:44
jagoda - też nie rżnij Bonda - p.m.s. nie napisał, że w Jehowę wierzą wyłącznie żydzi...
Odpowiedz cytując
jagoda
Banita

Stary 16.01.2011, 16:46
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
jagoda - też nie rżnij Bonda - p.m.s. nie napisał, że w Jehowę wierzą wyłącznie żydzi...
Bo nie jest napisane wprost, taki wydźwięk ma ta wypowiedź.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.01.2011, 16:48
Już ktoś tutaj to sygnalizował, ale skoro Valks powiedział że trzeba sprowadzić napastnika, obrońce i bramkarza i takich piłkarzy sprowadzi, to jeżeli wydaje się 700 tys euro na pomocnika to

albo

a) oznacza to rekordowe okienko w których Wisła wyda około 2 mln euro bo zakładając że napastnik i obrońca również po 500-700 tys i jakiś tańszy bramkarz...

b) oznacza to że na newralgiczne pozycje jakimi są napastnik i obrońca przyjdą piłkarze nie drożsi niż 200 tys euro lub za darmo :/

c) założyli, że Milikson będzie tak z.ajebisty że piłkę będzie dogrywał pod samą bramkę a tam tylko będzie trzeba ją wbić do pustej bramki.

Hehe... Ciekawa sprawa. Valks obiecał napastnika na 17 stycznia. Ja oczekuję jutro NAPASTNIKA, nie pomocnika. Valks złożył obietnicę. W Wiśle zawsze wszyscy prze***** sobie i tracili zaufanie za składanie obietnic bez podstaw i bez pokrycia. Napastnik musi złapać rytm żeby strzelać bramki, kiedy złapie W ostatnich 5 dniach przygotowań drużyny z czego 3 to odpoczynek !!
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.01.2011, 16:50
Nie Valks, tylko Valckx - wiem, ze to trudne, aby napisać poprawnie to nazwisko, ale starajmy się. Co do obietnicy - to takowej nie bylo: dyrektor powidzial, ze postaraja sie kogos sprowadzic, ale nie chca wywalic pieniedzy w gracza, ktory nie bedzie ich wart. Ja licze ze takowy napastnik i bramkarz sie pojawia, bo sa po prostu niezbedni. Sorry za brak polskich znakow, cos mi klawiatura wariuje.
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 16.01.2011 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2011, 16:51
Bo nie jest napisane wprost, taki wydźwięk ma ta wypowiedź.
Chyba takiego wydźwięku się doszukałeś... Mniejsza z tym.

Jeśli chodzi o transfer Meliksona to z jednej strony dziwi mnie wydawanie sporej sumki na zawodnika grającego jako środkowy pomocnik. Zakładam, że wydaliśmy w zasadzie większość z puli przeznaczonej na wzmocnienia a przecież nie na tej pozycji potrzebujemy wzmocnień w pierwszej kolejności. Spodziewam się teraz niezłych "drewienek" na pozycję napastnika na przykład... Z drugiej strony - może jednak mamy więcej Euro niż wszyscy się spodziewamy (o ja naiwny...).
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 16.01.2011, 16:52
Przepraszam za ot religijny, ale ściska mnie jak ktoś próbuje rżnąć Bonda a nie ma zielonego pojęcia o czym pisze.

Ps. Teraz zacznie się sprawdzanie w google hasła "Jehowa"
Mnie ściska jak widzę wstawki o (jakiejkolwiek) religii w kontekście polityki transferowej Wisły i jej piłkarzy.

Co to ma za związek z tematem? Oni się mają modlić czy grać?
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.01.2011, 16:54
BronekTS napisał(a):Wyświetl post

Hehe... Ciekawa sprawa. Valks obiecał napastnika na 17 stycznia. Ja oczekuję jutro NAPASTNIKA, nie pomocnika. Valks złożył obietnicę. W Wiśle zawsze wszyscy prze***** sobie i tracili zaufanie za składanie obietnic bez podstaw i bez pokrycia. Napastnik musi złapać rytm żeby strzelać bramki, kiedy złapie W ostatnich 5 dniach przygotowań drużyny z czego 3 to odpoczynek !!
Niczego nie obiecał.

To raz.

Dwa, to że napastnik nie pojawi się 17 stycznia, nie oznacza od razu, że będzie dopiero 20 lutego. Jest jeszcze sporo dni "pomiędzy". Także, nie dramatyzuj, choć każdy chciałby aby napastnik dołączył jak najszybciej.
Ostatnio edytowane przez GajowyDrwal : 16.01.2011 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
jagoda
Banita

Stary 16.01.2011, 16:58
MCX napisał(a):Wyświetl post
Mnie ściska jak widzę wstawki o (jakiejkolwiek) religii w kontekście polityki transferowej Wisły i jej piłkarzy.

Co to ma za związek z tematem? Oni się mają modlić czy grać?
Dokładnie, też jestem tego samego zdania, ale jak już ktoś zaczyna ciągnąć taką dyskusję to można ją skomentować.

Ps. Trzeba walczyć ze stereotypami.
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Od: 01.2011

Stary 16.01.2011, 16:59
Witam wszystkich debatujacych na temat Maora
Sledze izraelska lige juz dobrych pare lat i moge powiedziec pare slow na temat tego transferu.

Melikson jest bardzo dobrym pilkarzem, chyba najlepszym niegrajacym w klubie z wielkiej 3. Informacje o jego odejsciu spowodowaly wiele smutku u kibicow Hapoelu bo byl ich kapitanem bez ktorego ten klub traci polowe sily.
Jedno jest pewne, wasi kibice musza mu dac duzo wsparcia bo jesli beda go wyzywac z racji pochodzenia to raczej szybko ucieknie. On pasuje aby byc liderem. Do tej pory nie mogl sie odnalezc w wielkich klubach ale jak juz przeszedl do Beer Szewa to stal sie gwiazda.

Ten transfer mozecie zawdzieczac tym ze Maor sie napalil na granie w Europie a slynne 5-0 z Beitarem (za ktore Wisle bede wdzieczny do konca zycia ) spowodowalo ze Wisla uchodzi tutaj przez wielu za bardzo dobry klub ktory jest szansa na przeskok na zachod. Tylko przez wyrazne niemal blaganie Maora wlascicielka klubu zgodzila sie na transfer, wiec z pewnoscia bedzie sie staral w Wisle bardzo.

Pare ciekawostek:
Barwy Hapoelu sa bardzo podobne do Wisly wiec latwo mu bedzie sie odnalezc

Niewiem czy on rzeczywiscie ma polski paszport ale to zupelnie nie oznacza ze moze mowic po polsku. W ostatnich latach byl prawdziwy boom na polskie obywatelstwa w Izraelu i kazdy kto mial kogos tam bliskiego z Polski staral sie o paszport aby moc sie latwiej dostac do Unii (raczej tylko dla tego).

Prawdopodobnie ostatni mecz w barwach Hapoelu rozegra z... Beitarem Jerozolima wiec moze poprawi statystyke wislakow z nimi

PS: Bardzo mnie ciekawi jak wyjdzie ten transfer. Jest szansa ze bedzie to najlepszy transfer Wisly ostatnich lat, ale to juz zalezy od wielu czynnikow jak ustawienie druzyny przez trenera czy aklimatyzacja.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.01.2011, 17:02
MHaifa napisał(a):Wyświetl post
Sledze izraelska lige juz dobrych pare lat i moge powiedziec pare slow na temat tego transferu.

Melikson jest bardzo dobrym pilkarzem, chyba najlepszym niegrajacym w klubie z wielkiej 3. Informacje o jego odejsciu spowodowaly wiele smutku u kibicow Hapoelu bo byl ich kapitanem bez ktorego ten klub traci polowe sily.
Jedno jest pewne, wasi kibice musza mu dac duzo wsparcia bo jesli beda go wyzywac z racji pochodzenia to raczej szybko ucieknie. On pasuje aby byc liderem. Do tej pory nie mogl sie odnalezc w wielkich klubach ale jak juz przeszedl do Beer Szewa to stal sie gwiazda.

Ten transfer mozecie zawdzieczac tym ze Maor sie napalil na granie w Europie a slynne 5-0 z Beitarem (za ktore Wisle bede wdzieczny do konca zycia ) spowodowalo ze Wisla uchodzi tutaj przez wielu za bardzo dobry klub ktory jest szansa na przeskok na zachod. Tylko przez wyrazne niemal blaganie Maora wlascicielka klubu zgodzila sie na transfer, wiec z pewnoscia bedzie sie staral w Wisle bardzo.

Pare ciekawostek:

Niewiem czy on rzeczywiscie ma polski paszport ale to zupelnie nie oznacza ze moze mowic po polsku. W ostatnich latach byl prawdziwy boom na polskie obywatelstwa w Izraelu i kazdy kto mial kogos tam bliskiego z Polski staral sie o paszport aby moc sie latwiej dostac do Unii (raczej tylko dla tego).

Prawdopodobnie ostatni mecz w barwach Hapoelu rozegra z... Beitarem Jerozolima wiec moze poprawi statystyke wislakow z nimi

PS: Bardzo mnie ciekawi jak wyjdzie ten transfer. Jest szansa ze bedzie to najlepszy transfer Wisly ostatnich lat, ale to juz zalezy od wielu czynnikow jak ustawienie druzyny przez trenera czy aklimatyzacja.
no to ciekawie się zapowiada... Stan rulezzzz
wydaje się , że mamy nowego Mirka Szymkowiaka
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Stary 16.01.2011, 17:08
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
A to nie rozegrał ostatniego meczu wczoraj?
To jest info z izraelskich mediow. Oficjalne to to nie jest.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 16.01.2011, 17:11
MHaifa napisał(a):Wyświetl post

Pare ciekawostek:

Widzę, że jesteś obeznany w temacie więc mam kilka pytań dotyczących Meliksona:

1. Jak u niego ze stałymi fragmentami gry? Rzuty rożne, wolne?

2. Lepiej radzi sobie na środku pomocy czy po prawej stronie?

3. Widzę, że w reprezentacji Izraela zagrał na razie 1 mecz - dalej jest w kręgu zainteresowań selekcjonera czy mają tam lepszych na jego pozycji?

4. Czy przypadkiem ostatniego meczu w Hapoelu nie zagrał wczoraj? Na forum ludzie pisali, że rzucił kibicom koszulkę na pożegnanie. No i jutro ma przejść u nas testy medyczne, więc po nich zapewne od razu podpisze kontrakt.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.01.2011, 17:12
Porównywanie Melikosna do Jirsaka według mnie jest naprawdę śmieszne i określę to jako szukanie dziury w całym, Tomas i Melikosn to zawodnicy o kompletnie innych atrybutach piłkarskich, Melkson jest szybki dynamiczny, może grać na każdej pozycji w ofensywie, są to także kompletnie różni zawodnicy pod względem charakteru bo byle komu nie wręcza się opaski kapitana. Byle kogo media też nie określają najlepszym zawodnikiem w Izraelu,
Wymowny jest tutaj także stosunek kibiców i mediów do tego zawodnika bo oni żyją tam tym transfer, życzą mu powodzenia itp, gdzieś ktoś tu pisał, że chcą oglądać jego mecze u nas poprzez internet itp.

Budująca jest tutaj opinia użytkownika MHaifa, nie martwiłbym się o stosunek kibiców bo zdecydowana większość z nas popiera ten transfer i wiąże z Meliksonem duże nadzieje.

Pytanie do MHaifa:
Wiesz może jak wygląda życie prywatne u Meliksona, ma żone, dziewczynę, dzieci ? Bo to też bardzo ważne u zawodnika, żeby miał dobrze poukładane w głowie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.01.2011 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.01.2011, 17:28
@Szprotson
Pod koniec rundy Maaskant wyciągnął wnioski i przestaliśmy grać 4-5-1. Teraz gramy 4-3-3 lub 4-1-2-2-1 jak kto woli. W wywiadach Maaskant mówił również, że takie właśnie ustawienie preferuje. Melikson może zająć miejsce dowolnego z zawodników między napastnikiem a defensywnym pomocnikiem. Nie gramy dwoma defensywnymi pomocnikami, bo wtedy grałby Wilk, a nie Jirsak. Melikson przychodzi prawdopodobnie właśnie w miejsce Czecha, który- nie oszukujmy się- nie jest silnym punktem zespołu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.01.2011, 17:33
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Porównywanie Melikosna do Jirsaka według mnie jest naprawdę śmieszne i określę to jako szukanie dziury w całym, Tomas i Melikosn to zawodnicy o kompletnie innych atrybutach piłkarskich, Melkson jest szybki dynamiczny, może grać na każdej pozycji w ofensywie, są to także kompletnie różni zawodnicy pod względem charakteru bo byle komu nie wręcza się opaski kapitana. Byle kogo media też nie określają najlepszym zawodnikiem w Izraelu,
Pitu, pitu.
Oby Melikson okazał się prawdziwym pomocnikiem, to będzie pierwszym od czasu Błaszczykowskiego ( nie licząc krótkiego epizodu Kosowskiego ). Co nie zmienia faktu, że musi mieć komu dogrywać, z kim grać. Na chwilę obecną - nie ma.

Jirsak był kapitanem - nie pamiętam, młodzieżówki czy swojej drużyny, a jak wiemy charyzmą od niego aż bije.

Gość będzie miał zerową konkurencję na jakiejkolwiek pozycji w pomocy poza defensywnym pomocnikiem, więc presja będzie duża. Jeżeli faktycznie ma zdolności przywódcze, to bardzo się przydadzą.

Napastnika nadal brak, co jest naprawdę wielkim problemem - najbliżej obecnie jest Małeckiemu, ale kładzenie na jego barki całej odpowiedzialności za zdobywanie bramek skończy się tak samo jak w przypadku Pawła Brożka pod odejściu Frankowskiego - nie sprosta wybujałym oczekiwaniom i stanie się kozłem ofiarnym. To nie jest (jeszcze?) piłkarz, który regularnie będzie zdobywał bramki, nie ten wiek i nie ta skala talentu. Wszystkim haterom od razu odpowiem: to nie Rooney, bo gdyby nim był, to już dawno by go opchnęli i grałby znacznie lepszej drużynie znacznie lepszej ligi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2011 o godz. 17:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Stary 16.01.2011, 17:35
MCX napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że jesteś obeznany w temacie więc mam kilka pytań dotyczących Meliksona:

1. Jak u niego ze stałymi fragmentami gry? Rzuty rożne, wolne?

2. Lepiej radzi sobie na środku pomocy czy po prawej stronie?

3. Widzę, że w reprezentacji Izraela zagrał na razie 1 mecz - dalej jest w kręgu zainteresowań selekcjonera czy mają tam lepszych na jego pozycji?

4. Czy przypadkiem ostatniego meczu w Hapoelu nie zagrał wczoraj? Na forum ludzie pisali, że rzucił kibicom koszulkę na pożegnanie. No i jutro ma przejść u nas testy medyczne, więc po nich zapewne od razu podpisze kontrakt.
1. Az tak dobrze nie sledzilem gry Hapoelu Beer Szeva, ale z tego co pamietam to maja innego pilkarza ktory umie dobrze wykonywac stale fragmenty. A teraz Hapoel sciagnal innego pilkarza ktory ma jedno z najlepszych uderzen wsrod pilkarzy ktorych dotad widzialem, ktory wiekszej kariery nie zrobi bo jest... gruby Ale wczoraj w jego debiucie gola strzelil juz pare minut po wejsciu na boisko.
Ale Maor tez jest technikiem i wrzucac umie.

2. Wczoraj nie mialem okazji ogladac calego meczu ale co go widzialem to na innej pozycji

3. Selekcjoner to kompletny idiota wiec brak powolan naprawde nic nie oznacza. W szerokiej kadrze mogl by sie znalezc, choc akurat pomoc Izrael mamocno obsadzona.

4. odpowiedzialem powyzej.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.01.2011, 17:36

Tak, a Komitet Noblowski już niedługo przyzna mu nagrodę w dziedzinie fizyki, agonstycy będą się zwracać do niego z pytaniami czy Bóg istnieje(jeżeli tak to który), bo przecież wolfy ma we wszystkim rację.

Sorry za OT, ale lekko oszalałem.

Strasznie cieszy info o Meliksonie, mam nadzieję, że udźwignie ciężar oczekiwań, bo umiejętności niewątpliwie posiada, wraz z Sobolem, Jirsakiem lub Gargułą może stworzyć magiczny środek pola, kreatywny a zarazem pożyteczny w defensywie.

Ciekawi mnie co dalej, bo wiadome jest, że na Izraelczyku nie możemy poprzestać. Oby jeszcze coś w budżecie zostało, bo 700k euro nie wydaliśmy od czasów Jirsaka
Ostatnio edytowane przez fialo : 16.01.2011 o godz. 17:40.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.01.2011, 17:41
fialo napisał(a):Wyświetl post

Ciekawi mnie co dalej, bo wiadome jest, że na Izraelczyku nie możemy poprzestać. Oby jeszcze coś w budżecie zostało, bo 700k euro nie wydaliśmy od czasów Jirsaka
jeżeli te siedem stówek jest prawdą,to są to jedynie pieniądze dla jego poprzedniego klubu.myśle,ze sam Melikson też cos dostał za podpis,więc nie będzie on bardzo tanim zawodnikiem.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów