The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 14:53
a ilu mamy ofensywnych środkowych pomocników? 2 - Guła i Jirsak więc jak najbardziej był nam potrzebny tak samo jak napastnik i stoper
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2011, 14:54
a ilu mamy ofensywnych środkowych pomocników? 2 - Guła i Jirsak więc jak najbardziej był nam potrzebny tak samo jak napastnik i stoper

Też prosze o to co Teqcontroller
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 16.01.2011 o godz. 14:56.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.01.2011, 14:54
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe gdzie malkontenci poszli?Czyżby poszli do sklepu po papierowe ręczniki i kremy do rąk?
Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś ?
Zawsze tak jest, od skrajności do skrajności...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.01.2011, 14:55
Jedno pytanie a gdzie napastnik,który cytuje pana Basałaja ,,nie będzie gorszy od Pawła Brożka ''?
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.01.2011, 14:55
Wolicie Meliksona za 700 tys euro, czy Mierzejewskiego za 4 mln euro?

Cieszcie się, bo przychodzi do nas świetny piłkarz, którego ze świecą szukać w Polsce. Chcemy grać w europejskich pucharach, to tylko obcokrajowcy mogą dać nam jakość, z Polakami w składzie to możemy jedynie walczyć o lokaty 1-3 w polskiej lidze.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.01.2011, 14:56
Ale wam się głowy grzeją... X tysięcy stron że zawodnik już jedzie, już jest, już tuż tuż. A później nie dojedzie

I wojna z Lordem o to co napisał. Może blondynów nie lubi, może uważa że jest za niski

Wszyscy tacy poprawni...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.01.2011, 14:57
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Jedno pytanie a gdzie napastnik,który cytuje pana Basałaja ,,nie będzie gorszy od Pawła Brożka ''?

Skoro kopiliśmy zawodnika za 700 tys Euro to wątpię żebyśmy dali dużo za jakiegoś dobrego napastnika.

Obym się mylił.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2011, 14:57
no sory, ale nazywanie Jirsaka i wiecznego rekonwalescenta Guly ofensywnymi pomocnikami jest delikatnie mówiąc nadużyciem... oni nigdy już nie będą w stanie grać z takim polotem i fantazją jak nasz Izraelczyk (piszę nasz bo wątpię, żeby oblał testy medyczne, no chyba że Lord będzie na niego czekał na lotnisku....)
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.01.2011, 14:59
Cytat:
Do dzieci płaczących,gdzie teraz jesteście? siedziałem cicho i byłem spokojny o transfery po prostu trzeba czasami zachować spokój...
Pozbywamy się 2 obrońców i napastnika - sprowadzamy pomocnika.
Po drugie - nie cieszcie się, bo jeszcze nie przeszedł do nas. Wielu zawodników opuszczało testy medyczne i już więcej przy Reymonta nie zawitali.

Bez napastnika to nie ma co startować nawet. Napastnik to jest konieczność. Wzmocnić się nie wzmocnimy, bo my zawsze potrzebowaliśmy partnera dla Brożka. Kiedy go straciliśmy - nastał problem 2 napastników. Żebyśmy tylko jednego kupili, chyba, że zrobimy z Małeckiego na siłę napastnika albo Kirma.

Jeśli przejdzie Izraelita do nas, to i tak będziemy potrzebować jeszcze z1-2 transferów, by uzupełnić braki. Czekam, ąz się kiedyś wzmocnimy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.01.2011, 15:00
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Z takim podejściem to na każdą pozycję trzeba nam po 3 zawodników.

Gramy 4-5-1 z miejscem na 1 ofensywnego pomocnika - Garguła, Jirsak, Boukhari i Rios grali już na tej pozycji. Teraz dochodzi Maurycy czy jak mu tam jest.
Ja nie narzekam, ale patrząc na wcześniejsze okienka trasnferowe, preferowałbym sprowadzenie piłkarzy na pozycje wymagające wzmocnienia takie jak środkowy obrońca (3 piłkarzy w kadrze) i napastnik (0 piłkarzy w kadrze), dopiero potem inne pozycje.

Szczytem szczytów wg. mnie było by zakontrakowanie dodatkowo np. bocznego pomocnika.

Z drugiej strony jeśli przychodzi chłop na tak obleganą pozycje jak AMC to ktoś musi odejść. Np. odejdzie Jirsak i bilans taki : Brożki, Pawełek + np. Jirsak < Melikson

Do kolegi poniżej

Cytat:
Miroslav Bożok nie jest jedynym piłkarzem, który przebywa na testach medycznych w Krakowie. Z drużyną Wisły ma szanse się związać brazylijski obrońca Carlos Henrique - informuje "Super Express".

Carlinhos, bo taki przydomek nosi piłkarz, gra na pozycji prawego obrońcy. Za sobą ma ponad 30 występów w brazylijskiej Ekstraklasie. Zdobył też Puchar Brazylii z drużyną Fluminese.

Piłkarz utrzymuje, że jest wolnym zawodnikiem. Jeżeli przejdzie testy medyczne - co zazwyczaj jest formalnoś
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.01.2011 o godz. 15:03.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.01.2011, 15:00
skeba napisał(a):Wyświetl post
Pozbywamy się 2 obrońców i napastnika - sprowadzamy pomocnika.
Po drugie - nie cieszcie się, bo jeszcze nie przeszedł do nas. Wielu zawodników opuszczało testy medyczne i już więcej przy Reymonta nie zawitali.
Skoro ich tak wielu bylo wymien ze dwoch
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.01.2011, 15:03
Piotr Reiss, Ireneusz Jeleń - to tak na szybko.

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2011, 15:03
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
no sory, ale nazywanie Jirsaka i wiecznego rekonwalescenta Guly ofensywnymi pomocnikami jest delikatnie mówiąc nadużyciem... oni nigdy już nie będą w stanie grać z takim polotem i fantazją jak nasz Izraelczyk (piszę nasz bo wątpię, żeby oblał testy medyczne, no chyba że Lord będzie na niego czekał na lotnisku....)
No to takim myśleniem niemamy żadnego środkowego ofensywnego pomocnika wiec jak można pisać "po co nam pomocnik" ? ja tam jestem zadowolony, oby okazał sie solidnym wzmocnieniem, jeszcze stoper i snajper i bedzie bardzo dobrze , no i bramkarz, ale to dla mnie obojętne bo jest Jova i Kurto , spokojnie moze bronic ktoś z nich, peace
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.01.2011, 15:06
No to takim myśleniem niemamy żadnego środkowego ofensywnego pomocnika wiec jak można pisać "po co nam pomocnik" ? ja tam jestem zadowolony, oby okazał sie solidnym wzmocnieniem, jeszcze stoper i snajper i bedzie bardzo dobrze , no i bramkarz, ale to dla mnie obojętne bo jest Jova i Kurto , spokojnie moze bronic ktoś z nich, peace
Może by tak jeszcze lewy obrońca?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2011, 15:07
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Może by tak jeszcze lewy obrońca?
Wiadomo że by sie przydał, napisałem tylko co mnie zadowoli
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.01.2011, 15:08
Wiadomo że by sie przydał, napisałem tylko co mnie zadowoli
Ja bym się cieszył jak by w kadrze był choć jeden :/
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.01.2011, 15:09
M.S. - najprawdopodobniej inicjały naszego nowego gracza

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2011, 15:10
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ja bym się cieszył jak by w kadrze był choć jeden :/

Pozatym Stan powiedział że na tą pozycje jest Dragan i Branco więc na transfer lewego obrońcy niema co liczyć
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.01.2011, 15:10
Po co nam pomocnik ? Hehe może na sztuki jest ich kilku ale żaden nie potrafi kreować naszej gry.
Ja jestem bardzo zadowolony z tego transferu.

A Teraz cierpliwości bo w kolejce jeszcze paru grajków czeka
..
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 16.01.2011, 15:11
Cytat:
Skoro ich tak wielu bylo wymien ze dwoch
http://www.fakt.pl/Oto-nowa-sila-Wis...y,46772,1.html
David Braz - też już bliziutko był, już się witał z Wisłą.
W tym sezonie Milinkovic...

W samolocie już Mazilu był itd.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 16.01.2011, 15:13
skeba napisał(a):Wyświetl post
http://www.fakt.pl/Oto-nowa-sila-Wis...y,46772,1.html
David Braz - też już bliziutko był, już się witał z Wisłą.
W tym sezonie Milinkovic...

W samolocie już Mazilu był itd.
Cóż, jeżeli nie rozrózniasz artykułu w jakimś szmatławcu że "jakiś zawodnik jedną nogą w Wiśle" od newsa na oficjalnej że jutro zawodnik ma się stawić na testach medycznych to nie mamy o czym gadać.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 16.01.2011, 15:14
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Z takim podejściem to na każdą pozycję trzeba nam po 3 zawodników.

Gramy 4-5-1 z miejscem na 1 ofensywnego pomocnika - Garguła, Jirsak, Boukhari i Rios grali już na tej pozycji. Teraz dochodzi Maurycy czy jak mu tam jest.
Ja nie narzekam, ale patrząc na wcześniejsze okienka trasnferowe, preferowałbym sprowadzenie piłkarzy na pozycje wymagające wzmocnienia takie jak środkowy obrońca (3 piłkarzy w kadrze) i napastnik (0 piłkarzy w kadrze), dopiero potem inne pozycje.

Szczytem szczytów wg. mnie było by zakontrakowanie dodatkowo np. bocznego pomocnika.

Z drugiej strony jeśli przychodzi chłop na tak obleganą pozycje jak AMC to ktoś musi odejść. Np. odejdzie Jirsak i bilans taki : Brożki, Pawełek + np. Jirsak < Melikson
czyli nasz dyrektor sportowy to jest idiota ? który nie widzi na jakich pozycjach mamy braki tylko wydaje kupę pieniędzy na niepotrzebnego zawodnika ?

ja z oceną okienka transferowego poczekam do czerwca i w tedy pogadamy
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 16.01.2011, 15:15
Cytat:
Cóż, jeżeli nie rozrózniasz artykułu w jakimś szmatławcu że "jakiś zawodnik jedną nogą w Wiśle" to newsa na oficjalnej że jutro zawodnik ma się stawić na testach medycznych to nie mamy o czym gadać.
człowieku, masz tam zdjęcia zawodników, które zostały zrobione w Krakowie. Myślisz, że przyjechali sobie na spacer tam ?
Wiadome, że na testy medyczne, bo Wislakrakow.com, czy wisla.krakow.pl informowały o tym.
Cytat:
ja z oceną okienka transferowego poczekam do czerwca i w tedy pogadamy]
W czerwcu to będzie jak to mówią po ptokach, zajmiemy miejsce podobne do Legii w tamtym sezonie i będziemy płakać nad rozlanym mlekiem
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.01.2011, 15:15
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
M.S. - najprawdopodobniej inicjały naszego nowego gracza
.

A Melikson zobaczymy , wygląda że technikę ma
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2011, 15:17
jestem ciekaw jak będą reagować przeciwnicy transferu Meliksona jeżeli ten będzie liderem naszej ofensywy... jestem przekonany, że szybko zapomną do kogo się modli i czy wierzy w Maryję... w ogóle to jestem zniesmaczony tymi wszystkimi komentarzami z podtekstem antysemickim, wszyscy zapominają że to Wiślak i należy mu się szacunek, a nie pogarda z racji wyznania...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.01.2011, 15:20
To nie jest transfer nieprzemyślany, zyskujemy zawodnika odpowiedniego do stylu gry, który preferuje Nasz trener. Dobry drybler z silnym uderzeniem wraz z Gułą na środku a za nimi Sobol lub Wilk tak wyobrażam sobie Wisłę grającą u siebie (wyjazd to co innego). Choć Melikson może też grać na skrzydle, a wtedy Mały do ataku. Liczę, że do formy wróci jeszcze Żuraw (o którym Mały wypowiada się w samych superlatywach) i że nie zostanie skreślony Nordin ani Rios, a w takim wypadku to w ataku robi się ciasnawo tak jak i w pomocy
Dla mnie w tym okienku może przyjść już tylko obrońca i będę zadowolony (choć pewnie zaraz mi się oberwie na forum)
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.01.2011, 15:21
Pozatym Stan powiedział że na tą pozycje jest Dragan i Branco więc na transfer lewego obrońcy niema co liczyć
A nie to jak mamy taką "pakę" na tą pozycję to rzeczywiście nie ma co psuć.

A ten napastnik co go jeszcze nie ma, to też nie jakiś taki byle jaki tylko zawodnik do gry od pierwszego meczu i do tego skuteczny. Bo teraz to nasz nowy pomocnik piłki będzie rzucał nie wiem komu, chyba że Brożkowi ale nie wiem czy dokopie do Trabzonu.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 16.01.2011, 15:26
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Gramy 4-5-1 z miejscem na 1 ofensywnego pomocnika
Wydaje mi się że Maskaant nie raz już mówił że nie ma w kadrze graczy do taktyki jaką by preferował, więc dostosował taktykę do zawodników. Ja bym się nie martwił o to że mamy za dużo zawodników na tą pozycję, poza tym jesli gosc okaże się lepszy od Jirsaka czy Garguły to w jaki niby sposób miałby to być zły transfer? A o inne pozycje też bym się za wcześnie nie martwił, niektórzy to się zachowują tak jakby przyjście Meliksona oznaczało koniec transferów. Skoro chcieli napastnika nawet jak był Brożek, to teraz tym bardziej chcą kogoś sprowadzić, trzeba poczekac. A to że prawdopodobnie nie będzie to w poniedziałek jak to zapowiadał Stan, wynika raczej z tego, że gracze z którymi negocjowali wybrali inne kluby, więc teraz negocjują z następnymi, a nie dlatego że tylko chcą omamić kibiców jakimis bajkami.
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.01.2011, 15:27
To nie jest transfer nieprzemyślany, zyskujemy zawodnika odpowiedniego do stylu gry, który preferuje Nasz trener. Dobry drybler z silnym uderzeniem wraz z Gułą na środku a za nimi Sobol lub Wilk tak wyobrażam sobie Wisłę grającą u siebie (wyjazd to co innego). Choć Melikson może też grać na skrzydle, a wtedy Mały do ataku. Liczę, że do formy wróci jeszcze Żuraw (o którym Mały wypowiada się w samych superlatywach) i że nie zostanie skreślony Nordin ani Rios, a w takim wypadku to w ataku robi się ciasnawo tak jak i w pomocy
Dla mnie w tym okienku może przyjść już tylko obrońca i będę zadowolony (choć pewnie zaraz mi się oberwie na forum)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.01.2011, 15:31
Ale napastnika chcemy od kilku lat i go nie dostaliśmy,wiec chyba rozsądne jest postulowanie o przyjście piłkarza na pozycje na której nie mamy żadnego zawodnika.

Jutro jest pierwszy trening, czekam na obiecanych przez Stana napastników.

Luuu - Nie, nie uważam naszego Dyr. Sportowego za idiote.A nawet gdyby idiotą był będe stawał w jego obronie, gdyż reprezentuje Wisłe Kraków.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów