The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2011, 18:02
picasso napisał(a):Wyświetl post
właśnie najgorsze w tym jest to,że niczego nie muszą....niestety
Nie muszą ale nie będą mieli wyjścia no chyba, że nie będzie żadnego uroczystego otwarcia stadionu i będą ukrywać takie zdjęcia przed mediami bo póki co to jest kompromitacja dla miasta.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.01.2011, 18:28
Hudy napisał(a):Wyświetl post
Nie muszą ale nie będą mieli wyjścia no chyba, że nie będzie żadnego uroczystego otwarcia stadionu i będą ukrywać takie zdjęcia przed mediami bo póki co to jest kompromitacja dla miasta.
Nie bedzie wstydu bo się wyłgają że te mankamenty zostaną poprawione już po otwarciu , północna mchem zarośnie bedzie jeszcze bardziej ekologicznie jak na reszte gołębie nasrają i po sprawie .
Temat stadionu raczej nikomu z ekipy Majchra nie spędza snu z powiek , nie ma co liczyc że coś się zmieni w tej materii .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.01.2011, 19:05
ale ta trybuna chyba nie była jeszcze szlifowana, to powinno sporo dac..
a swoje dokładają kibice.. co za idioci tak oblepiają wszystko dookoła, gniazdowy mogl by rzucic czasem w eter szanujmy swoj obiekt !
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 07.01.2011, 19:12
medyk napisał(a):Wyświetl post
swoje dokładają kibice.. co za idioci tak oblepiają wszystko dookoła, gniazdowy mogl by rzucic czasem w eter szanujmy swoj obiekt !
w autobusach MPK da się po każdym dniu wyczyścić cały tabor z wlepek itp, a stadionu się nie da? trochę dobrej woli i wlepki by znikały po każdym meczu!
Odpowiedz cytując
Pimko
Member

Od: 11.2010

Stary 07.01.2011, 22:40
Witam wszystkich. Tak się zastanawiam czy jeśli uda się w końcu wprowadzić ten elektroniczny system sprzedaży biletów to frekwencja na stadionie znacząco się podniesie? Tutaj mam na uwadze przede wszystkim tych kibiców którzy muszą dojeżdżać z daleka, bo wiadomo że Wisła ma takich kibiców rozsianych po całej Polsce sporo.(oczywiście zakładam że drużyna będzie grała przynajmniej na takim poziomie jak teraz, tj. będzie się liczyć w walce o mistrzostwo)
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.01.2011, 22:49
Jakim cudem ma się drastycznie podnieść, skoro stadion ma niecałe 18tys pojemności, a na meczach nie licząc PP zazwyczaj przychodziło ponad 16tys?
Ten system to głównie udogodnienie dla kibiców, a nie typowy wabik na nowych. Większe znaczenie będzie miało od chwili, gdy cały stadion będzie otwarty. Na wiosnę trzeba będzie wymieniać Karty Kibica, więc i tak trzeba będzie się ruszyć pod stadion po nią.
Odpowiedz cytując
Pimko
Member

Od: 11.2010

Stary 07.01.2011, 22:55
No chodziło mi o sytuacje kiedy cały stadion będzie otwarty. Karta Kibica to swoją drogą, ale chodzi o takich kibiców którzy nie będą chcieli zakupić karnetu, a będą chcieli wybrać się od czasu do czasu na meczyk. I chyba ma znaczenie to, że nie będą musieli ruszać tyłka specjalnie po bilety kilka dni przed meczem tylko odpowiednio wcześniej zagwarantują sobie wybór biletu na wybrane miejsce-czyż nie? ;>
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.01.2011, 16:04
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Na wiosnę trzeba będzie wymieniać Karty Kibica, więc i tak trzeba będzie się ruszyć pod stadion po nią.
Będą na pewno te nowe karty kibica na wiosnę? Żadnej informacji na ten temat niema a czas ucieka.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 08.01.2011, 16:24
Cytat:
Przypominamy, że obecne Karty Kibica z końcem roku stracą ważność, a od stycznia wydawane będą nowoczesne karty, w oparciu o które Klub uruchomi nowe funkcjonalności dla kibiców. Dodatkowo od rundy wiosennej 2011 Klub uruchomi specjalny portal dający możliwość zakupu biletów przez Internet. Wiosną otwarty zostanie również sektor rodzinny, na którym na najmłodszych kibiców czekać będzie mnóstwo atrakcji.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_abonamentow/
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Stary 08.01.2011, 18:53
To jest informacja z tamtego roku, pisze w niej ze nowe karty od stycznia. Mamy styczeń a jest cisza w temacie.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.01.2011, 18:56
gdy byłem z końcem grudnia w "Wislackim Świecie" i pytalem o nowe karty kibica,to powiedzieli,że prawdopodobnie będzie coś wiadomo po polowie stycznia.z tym,ze nacisk padł na słowo "prawdopodobnie"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Stary 08.01.2011, 19:16
Czyli pewnie wszystko na wariackich papierach się odbędzie bo czasu mało a kart do wymiany bardzo dużo. Znając życie pewnie na tą rundę będzie można korzystać ze starych jeszcze bo wszyscy nie zdążą wymienić. Chyba że karta będzie wydawana na poczekaniu.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.01.2011, 15:36
Chciałbym zwrócić uwagę na kwestię telebimów. Wszystko się wyjaśniło i sprawa przycichła. Czas ucieka, maja jeszcze miesiąc czasu. Zastanawiam się tylko, czy montaż nastąpi na szybcika 48h przed upływem terminu, czy może wcześniej.
Piszę to, bo prognoza pogody na styczeń jest korzystna. Później w lutym znając życie napie*** śniegu i mrozu i będą mieli ciężej. Ciekawe czy biorą to pod uwagę, patrząc przez okno na tą niemalże wiosenną pogodę....
What's new?

Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.01.2011, 16:11
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zwrócić uwagę na kwestię telebimów. Wszystko się wyjaśniło i sprawa przycichła. Czas ucieka, maja jeszcze miesiąc czasu. Zastanawiam się tylko, czy montaż nastąpi na szybcika 48h przed upływem terminu, czy może wcześniej.
Piszę to, bo prognoza pogody na styczeń jest korzystna. Później w lutym znając życie napie*** śniegu i mrozu i będą mieli ciężej. Ciekawe czy biorą to pod uwagę, patrząc przez okno na tą niemalże wiosenną pogodę....
Telebimy .... jak wątpliwe jest oddanie trybuny zachodniej i północnej na czas
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.01.2011, 16:15
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post

Pzretarg na telebimy jest juz dawno rozstrzygniety.
Znany jest wykonawca.
Termin ich zalozenia to 6 lub 15 luty...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.01.2011, 17:14
Telebimy pewnie są zamówione - zwykle na takie rzeczy czeka się u producenta min.5-6 tygodni więc przed lutym niespodziewałbym się początku montażu.
Na zdjęciach zachodniej widać znaczy postęp - może faktycznie na 3 kolejkę zdążą z tą trybuną (na tyle żeby wpuścić kibicow bo wykończeń pewnych napewno nie będzie)
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.01.2011, 20:42
Wychodząc z knajpy około 18:30 widziałem, że lampy wewnątrz zachodniej sie paliły, więc może coś tam grzebią po tej magicznej godzinie 17.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 11.01.2011 o godz. 20:49.

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.01.2011, 22:00
pracuje tam kilka ekip podwykonawczych więc być może któraś zostaje dłużej
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.01.2011, 15:05
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-bloto,1582329

Cytat:
Gdy w 1990 roku wysiadłem z samochodu pod Stadionem Alpejskim w Turynie, był on tak nowy, że wpadłem do połowy łydek w asfalt na parkingu. Gdy byłem tam na kilku meczach z okazji finałów MŚ przekonałem się na tysiąc procent, że ten koszmar nie może wiecznie trwać. Stadionu już nie ma - zburzono tę kpinę z architektury, chociaż wydano na nią krocie. Miała bieżnię lekkoatletyczną, widoczność z każdego miejsca była katastrofalna. Kibice Juventusu męczyli się z tym jednak długie lata... Tak też będzie przez wieki w Krakowie przy Reymonta 22, żeby daleko nie szukać...
Banda niedouczonych dziennikarzy.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.01.2011, 15:22
Pamiętacie jak Majchrowski wyśmiewał stadion Legii, że robią otwarcie a mają 3 trybuny? W tamtym momencie ich główna była dopiero stawiana (nasza już stała). Teraz zerknijcie sobie na jakim etapie są obie trybuny...I dalej do śmiechu Panu M.?
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.01.2011, 15:54
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-bloto,1582329

Banda niedouczonych dziennikarzy.

He he Ja bezposrednio sie udzielilem w komentarzach bo faktycznie chlop urwal sie chyba z choinki i nie wie wogole o czym pisze. Byle by tylko cos chlapnac i napisac.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Stary 14.01.2011, 10:49
Oglądałem wczoraj tematy dnia w których mówiono na temat budżetu Krakowa. Wspaniała pani prowadząca powiedziała opierając się na komentarzach w internecie że może warto część pieniędzy ze stadionu Wisły przeznaczyć na inne cele. Następnie były kandydat na prezydenta pan Duda powiedział że to skandal że tyle pieniędzy w budżecie na 2011 jest zapisanych na stadion. Oglądając i słuchając tego wczoraj myślałem że rozniosę telewizor.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.01.2011, 10:53
PAC napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem wczoraj tematy dnia w których mówiono na temat budżetu Krakowa. Wspaniała pani prowadząca powiedziała opierając się na komentarzach w internecie że może warto część pieniędzy ze stadionu Wisły przeznaczyć na inne cele. Następnie były kandydat na prezydenta pan Duda powiedział że to skandal że tyle pieniędzy w budżecie na 2011 jest zapisanych na stadion. Oglądając i słuchając tego wczoraj myślałem że rozniosę telewizor.
Sama racja! Skandal jakich mało! Zostawmy stadion takim jaki jest. 18k osób się mieści? Mieści się. W telewizji i tak nie widać, że trybuna jest niedokończona? Nie widać. A to, że miasto nie zarobi na stadionie tyle ile by mogło? Oj tam, oj tam. Ci co mieli zarobić zarobili. No i liczba szkieletorów musi się zgadzać - a jak w tym roku coś się ruszy przy rondzie, to zapewnimy sobie nowego przy Reymonta. Tradycja niedokończonych inwestycji zobowiązuje.

Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.01.2011, 12:54
PAC napisał(a):Wyświetl post
No i całe szczęście, że cymbał odpadł w 1. rundzie!!!
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.01.2011, 14:45
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24445

Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 14.01.2011, 14:46
No i wybrano sprawdzone mdz in ze stadionu Cracovii i Terminalu na okeciu Studio Lamela.

Chętnie zobaczę ten projekt - bo z tego zdjęcia powyżej wydaje mi się, że koncepcja zakłada wyburzenie starej hali.

Gdyby tak było to sprawdziłaby się ta koncepcja :

Ela napisał(a):Wyświetl post
Choć istnieje koncepcja, że w obecnych realiach - kiedy wiadomo, że pieniędzy w budżecie na budowę hali nie ma i jej postawienie to melodia przyszłości - komisja właśnie wybierze projekt drogi i o pięknej architekturze
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Od: 12.2010

Stary 14.01.2011, 14:49
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
He he Ja bezposrednio sie udzielilem w komentarzach bo faktycznie chlop urwal sie chyba z choinki i nie wie wogole o czym pisze. Byle by tylko cos chlapnac i napisac.
Hehe kmiot jakich dawno nie czytałem, ten mrówka pisze bez ładu i bez składu, jak dzieci w podstawówce...masakra pewnie ma magistra z polonistyki na dodatek ten mądrala
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 14.01.2011, 14:51
Ela napisał(a):Wyświetl post
No i wybrano sprawdzone mdz in ze stadionu Cracovii i Terminalu na okeciu Studio Lamela.

Chętnie zobaczę ten projekt - bo z tego zdjęcia powyżej wydaje mi się, że koncepcja zakłada wyburzenie starej hali.

Gdyby tak było to sprawdziłaby się ta koncepcja :

kiedyś pisałem, że w komisji zasiada niejaki A. Bulanda, architekt, który wielu doprowadził już na skraj bankructwa -> patrz warszawski klub squash-owy deSki.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 14.01.2011, 15:01
Pyniu85 napisał(a):Wyświetl post
kiedyś pisałem, że w komisji zasiada niejaki A. Bulanda, architekt, który wielu doprowadził już na skraj bankructwa -> patrz warszawski klub squash-owy deSki.
Nic nie wiem o tej sprawie i tym klubie ?
Na jakiej zasadzie doprowadził do bankructwa ?

Wiem jedynie , że Biuro Bulanda-Mucha to bardzo dobre biuro, a jego właściciele to dobrzy architekci.

Poza tym - w tym Jury, to myślę, że nie on miał decydujący głos.
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 14.01.2011, 15:06
projektował budynek klubu do squasha w trakcie realizacji okazało się, że koszty zdecydowanie przekroczyły początkowe szacunki... winą za to obarczono nieznośnego pana B, dodajmy iż cała konstrukcja okazała się wysoce nie funkcjonalną, choć piękną w oczach architekta... (wiem coś o tym z pierwszej ręki)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów