The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2011, 11:59
Kolego, nie potrafiacy pisać po polsku
Kuba ma na 753 minuty w Bundeslidze 2gole i 4 asysty - co 125 minut notuje asyste badz gola
Großkreutz na 1198 4 gole i 3 asysty - co 170 minut asysta badz gol
Kagawa na 1368 minut 8 goli i 1 asysta - co 152 minuty asysta badz gol
Gótze na 1086minut 2 gole i 6 asyst - co 135 minut asysta badz gol

Z tego wynika, że Kuba jest najsukteczniejszy z tych co wymieniłeś

Czyli uogólniając albo nie chciało ci sie sprawdzic i piszesz bzdury albo zwyczajnie kłamiesz
A jak według ciebie Kuba ma słaby drybling to ja sugeruje zainteresowąć się sportem, toczącym sie w wolniejszym tempie
Skoro masz kłopoty z dostrzeganiem rzeczywistości
proponuje np, curling. albo kolarstwo, ewentualnie siatkówka jak chcesz pozostać przy sportach drużynowych
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.01.2011, 12:09
Roger już nie chcą w AEK-u a dla Nas byłby w sam raz.Ciekawe jakie ma oczekiwania finansowe ?
http://futbolnet.pl/wiadomosci/roger-chce-wrocic
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.01.2011 o godz. 12:15.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.01.2011, 12:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Roger już nie chcą w AEK-u a dla Nas byłby w sam raz.Ciekawe jakie ma oczekiwania finansowe ?
juz pod koniec gry w Legii nie zbyt mu sie chcialo, umiejetnosci ma, ale moze grac z entuzjazmem Mauro
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.01.2011, 12:44
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Kuba ma na 753 minuty w Bundeslidze 2gole i 4 asysty - co 125 minut notuje asyste badz gola
Großkreutz na 1198 4 gole i 3 asysty - co 170 minut asysta badz gol
Kagawa na 1368 minut 8 goli i 1 asysta - co 152 minuty asysta badz gol
Gótze na 1086minut 2 gole i 6 asyst - co 135 minut asysta badz gol

Czyli uogólniając albo nie chciało ci sie sprawdzic i piszesz bzdury albo zwyczajnie kłamiesz
A jak według ciebie Kuba ma słaby drybling to ja sugeruje zainteresowąć się sportem, toczącym sie w wolniejszym tempie
Skoro masz kłopoty z dostrzeganiem rzeczywistości
proponuje np, curling. albo kolarstwo, ewentualnie siatkówka jak chcesz pozostać przy sportach drużynowych
Jezeli chodzi o statystyki, to masz racje (nie chcialo mi sie sprawdzic). Ale to nie zmienia faktu ze Blaszczykowski to przecietny pilkarz ktory ma ograniczone umiejetnosci pilkarskie. Jezeli jestes innym zdaniem to popatrz sobie na kiksy, bledy i straty pilek Kuby w tym sezonie (np. Freiburg vs. BVB). Poza tym, on jest o 4 do 7 lat starszy od innych.

A do moich umiejetnosciach jezykowych, Polski nie jest moim jezykiem ojczystem i nie potrafie pisac poprawnie, jedynie czytac po polsku sie nauczylem. Nie wiem jak ty piszesz w jezyku ktoregu sie nie nauczyles...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 10.01.2011, 12:56
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Jezeli chodzi o statystyki, to masz racje (nie chcialo mi sie sprawdzic). Ale to nie zmienia faktu ze Blaszczykowski to przecietny pilkarz ktory ma ograniczone umiejetnosci pilkarskie. Jezeli jestes innym zdaniem to popatrz sobie na kiksy, bledy i straty pilek Kuby w tym sezonie (np. Freiburg vs. BVB). Poza tym, on jest o 4 do 7 lat starszy od innych.

A do moich umiejetnosciach jezykowych, Polski nie jest moim jezykiem ojczystem i nie potrafie pisac poprawnie, jedynie czytac po polsku sie nauczylem. Nie wiem jak ty piszesz w jezyku ktoregu sie nie nauczyles...
Widzisz ja jestem innego zdania. Te straty wynikaja z faktu iż on sie nie boi dryblować, ryzykować
Moim zdaniem jest dużo lepszy od Grosskreutza a nawet Kagawy- który owszem dużo strzela goli- ale gra bardzo samolubnie i egoistycznie,
od Goetze na pewno potencjał ma dużo mniejszy, ale ten jak sie jeszcze ze 2 lata bedzie tak roziwjał to trafi do Barcelony - a to już jest jakby inna dyscyplina sportu

A co do języka no to chyba, że tak. Wobec tego przepraszam i niepotrzebnie zwracałem uwagę
chociaż i tak pochodzenia jestes na pewno polskiego - bo nie wierze, zebyś ot tak sobie sie naszej arcytrudnej mowy nauczył
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.01.2011, 13:58
Bez takich wycieczek proszę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.01.2011, 14:10
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Co do Kuby, on sie w BVB niczym nie wyroznia, on zwalnia tempa gry i ma slaby dribling. Nawet sam trener Jürgen Klopp powiedzial ze on musi swoja gre poprawic jezeli chce grac w pierwszej jedenastce (zobacz ile goli lub asyst maja Kagawa, Götze lub Großkreutz).

Po drugie, ja powiedzialem ze Grodzicki jest jak na obronce dobry technicznie, nie rozumiem dlaczego go porownywasz do pomocnikow, napastnikow. Kazmierczak slaby technicznie? Widziales jak gral w Boaviscie? Na pewno nie. W Polsce wziac myslono ze wysoki pilkarz jest wolny, malo ruchliwy i slaby z pilka, a mali gracze szybcy, itd..

Malkowski to drugi Jaroslaw Lato, dobre dosrodkowania, nic wiecej! Slaby fizycznie, nie zbyt szybki i bardzo slaba prawa noga. Na Polska lige moze wystarczy, ale na miedzynarodowej scenie juz nie.

Zgadzam sie ze warto interesowac sie pilkarzami z Azji, sa bardzo dobrze wyksztalceni technicznie, ruchliwi i maja dobre zrozumienie do gry (chociaz akurat poziom chinskiej ligi jest sredni, wiem bo bylem i widzialem na zywo).
Co do Kuby to wiekszosc trenerow jak i nazwijmy to ekspertow ma odmienne zdanie na ten temat ktory poruszasz. Klopp owszem mowil ze przekazal Kubie ze ma sie poprawic ale nie chodzilo o technike tylko o calosc Jego poczynan (wieksza koncentracja w grze, pojmowanie taktyki i stosownie sie do zlalecen).

Podalem pilkarzy ktorzy wedlug mnie psaowaliby bardzie do Wisly a nie na zasadzie porownania do Grodzickiego. Nie wiem czy miales mozliwosc ogladania go tylko w TV czy byles moze na slasku i widziales go na zywo ale prawda jest taka ze On na Nasza lige jest zupelnie przecietny i niczym sie nie wyroznia.

Co do Malkowskiego to musze stwierdzic ze tez masz ciekawa opinie bo tez juz kilku ekspertow podkreslalo ze jest jednym z szybszych zawodnikow i notuje przyzowita ilosc asyst (7 w tej rundzie!). Ze slaba prawa noga to ok ale On jest lewym pomocnikiem i ma miec mocniejsza lewa noge.

No i na koniec Kazmierczak. Fakt jak gral w Portugali widzialem go tylko w TV ale za to mecze na jesieni obecnego sezonu w slasku mnie osobiscie do niego nie przekonuja i uwazam ze jest to typowy drwal srodka pola z duzym wzrostem i nic ponadto. Ale oczywiscie cenie Twoja opinie

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.01.2011, 14:15

Kolego mylący pojęcia.Uprawiasz kreatywną księgowość?Zawsze mnie uczono że najskuteczniejszy zawodnik to taki co ma najwięcej goli/bądź asyst jeśli to mierzymy a Ty dokonałeś niesamowitej manipulacji.Idąc Twoim tokiem rozumowania to najskuteczniejszy zawodnik na świecie, to będzie taki co przez rundę wejdzie na boisko raz, w ostatniej minucie meczu i strzeli gola - średnia 1 gol na minutę.Taki Messi i Ronaldo co potrzebują na bramkę z 80 minut to powinni mu buty czyścić
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 10.01.2011, 14:35
Młodzi gracze lidera czeskiej ekstraklasy, FC Viktoria Plzeň. Do obejrzenia:

Bogdan Milić, 23 lata, 201 cm, napadzior który przyszedł do Czech z
byłego klubu naszego trenera - Den Haag, gdzie zaliczył 4 bramki.

Michal Ďuriš, 22 lata, 183 cm, napadzior, który gra w młodzieżówce
Słowacji trafil 4 bramki w 9 meczach, wczesniej w Banská Bystrica
strzelił 18 goli Wartość około 100 tys euro. Kontrakt do czerwca 2011.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 10.01.2011, 15:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Kolego mylący pojęcia.Uprawiasz kreatywną księgowość?Zawsze mnie uczono że najskuteczniejszy zawodnik to taki co ma najwięcej goli/bądź asyst jeśli to mierzymy a Ty dokonałeś niesamowitej manipulacji.Idąc Twoim tokiem rozumowania to najskuteczniejszy zawodnik na świecie, to będzie taki co przez rundę wejdzie na boisko raz, w ostatniej minucie meczu i strzeli gola - średnia 1 gol na minutę.Taki Messi i Ronaldo co potrzebują na bramkę z 80 minut to powinni mu buty czyścić
Wyciągnałeś jedno, przyznaje, nieszcześliwie sformułowanie zdanie, i sie czepiasz
Niech ci bedzie, że takie stwierdzenie jest faktycznie nadużyciem
natomiast uważam iz dokonane porównanie ma rację bytu w przeciwieństwie do
przdstawionej przez ciebie absurdalnej sytuacji
Kończmy wątek Błaszczykowskiego, bo mimo, iz w tym temacie można niby pisać różne rzeczy, to jednak schodzimy za bardzo na OT
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 10.01.2011, 22:03
A co do języka no to chyba, że tak. Wobec tego przepraszam i niepotrzebnie zwracałem uwagę
chociaż i tak pochodzenia jestes na pewno polskiego - bo nie wierze, zebyś ot tak sobie sie naszej arcytrudnej mowy nauczył
No problem! Tak, jestem polskiego pochodzenia ale prawie cale zycie spedzilem w Niemczech.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 12.01.2011, 13:07
a gdyby tak w ramach inwestycji "na przyszłość" sciągnąć z Katowic Hołotę ? ;] nie mam na myśli chuliganów xD tylko Tomka Hołotę http://transfermarkt.de/de/tomasz-ho...ler_80777.html młody i może by coś grał ambitnie oraz tego oto pana http://transfermarkt.de/de/alan-stul...ler_45191.html ?

Edit: po meczu Uzbekistan - Kuwejt w oko wpadło kilku ciekawych kopaczy... ktoś wspominał że fajnie byłoby kupić kogoś kto grał by jak Uche i robił takie same salta to by się trybuny zapełniło ale wątpię że ktoś by dał za niego 2 melony oto Internet... sorki Server Djeparov ;] http://transfermarkt.de/de/server-dj...ler_63608.html bramka i salta http://www.youtube.com/watch?v=hCg0kGZdZfU
Odil Akhmedov dość pewny siebie zawodnik dość ciekawy obrońca http://transfermarkt.de/de/odil-akhm...ler_63606.html bramka z Katarem... cudo nie? http://www.youtube.com/watch?v=KhFzyutgq9s
Ostatnio edytowane przez szczepek19 : 12.01.2011 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując
Soupie2
Junior Member

Od: 03.2003

Stary 12.01.2011, 14:51
tak sobie dziś przypomniale o takim jednym zawodniku Afran Ismayilov, mowi wam to cos Wisła-karabach ten koles jest naprawde dobry udowodnil to w meczu z nami i borussia a kosztuje tylko 350 tys euro.
Odpowiedz cytując
michal
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.01.2011, 16:42
na jednym z konkurencyjnych portali jest napisane, że należy się spodziewać transferów pomiędzy czwartkiem a sobotą... no cóż zobaczymy...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.01.2011, 17:10
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Nie dla cip co sie boja walczyć. Tzn może i przebolałbym of pomocnika czy skrzydłowego co noge odstawia jakby w ataku robił nam całą grę. Nie sądze żeby guereiro był kimś takim,
..
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.01.2011, 20:20
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Kokoszka chce wrócic do Polski.Zainteresowane Lech,Legia i Polonia.Myślę,że w obecnej sytuacji przydałby się nam,a i kosztowac nie powinien sporo..
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.01.2011, 20:28
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post

Kokoszka chce wrócic do Polski.Zainteresowane Lech,Legia i Polonia.Myślę,że w obecnej sytuacji przydałby się nam,a i kosztowac nie powinien sporo..
Ze zniszczonych prętów nie buduje się mostów.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 12.01.2011, 20:43
no tak jak Franek mógł do nas wrócić to 3/4 nie chciała go za to co zrobił, a teraz nagle mało kto pamięta jak nas Kokoszka potraktował i chętnie go przyjąć w nasze szeregi chcecie.. co z was za kibice, macie problem z pamięcią?
<tyczy się to osób które chętnie by Kokoszkę widziały znów w Wiśle>

Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Stary 12.01.2011, 20:51
NIE dla Kokoszki w Wiśle nie, nie, nie... w przypadku gdyby trafił do Lecha czy tam innej Legii czy Polonii to zapewne na R22 spotkało by go to samo co Dolhę...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.01.2011, 20:53

Ciebie chyba po***ało Albo z głupim żeś się na rozumy pozamieniał

On nie jest nic WART NIC. Nie pamiętasz co zrobił dla Wisły ? tak krótką pamięć masz ?

Zdrajców przyjmować w nasze szeregi... już wystarczająco mamy szrotu w Wiśle.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.01.2011, 20:58

Nie dość ze tak słaby ze nie grał w śrdeniaku serie b to jeszcze ma przeszłość jaką ma i w Wiśle więcej nie zagra.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.01.2011, 21:12

jakiś admin obiecywał bany za takie coś, liczę, że słowa dotrzyma
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 12.01.2011, 21:13
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
no tak jak Franek mógł do nas wrócić to 3/4 nie chciała go za to co zrobił, a teraz nagle mało kto pamięta jak nas Kokoszka potraktował i chętnie go przyjąć w nasze szeregi chcecie.. co z was za kibice, macie problem z pamięcią?
<tyczy się to osób które chętnie by Kokoszkę widziały znów w Wiśle>
Już pomijając przepaść klasy sportowej jaka dzieliła Franka od Kokoszki...
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.01.2011, 22:46
Kowalewski Wojciech?
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.01.2011, 22:57

Ty powinienes miec zakaz wypowiadania sie we wszelkich tematach transferowych. Najpierw oredownik sprzedawczyka Stachowiaka, teraz Adas. Jaka jeszcze propozycja narodzi sie w tym umysle?
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Stary 12.01.2011, 22:58
tylko nie on nie Kowalewski... nie wiem czemu ale nie on... już wolę Kurto, jak bramkarza to tylko Dubravka z Żiliny... hmm ale kasę na niego trza wyłożyć ;]
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.01.2011, 23:16
Jaki znowu Kowalewski Przecież on już się dogadał z Arką (albo niewiele brakuje do porozumienia). Poza tym na co nam kolejny trzydziestokilkulatek
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 13.01.2011, 07:34
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Jaki znowu Kowalewski Przecież on już się dogadał z Arką (albo niewiele brakuje do porozumienia). Poza tym na co nam kolejny trzydziestokilkulatek
Według weszlo się rozmyślił.... i poszedł na Cypr więc raczej odpada....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.01.2011, 13:11
Arka wywaliła Bledzewskiego i Witkowskiego, to pytanie brzmi gdzie oni teraz będą kopać, i czy wobec wakatu u nas na bramce Bledzewski nie byłby rozwiązaniem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.01.2011, 13:39
Bledzewski swego czasu obok Marcina Bębna był jednym z najlepiej zapowiadających się bramkarzy w Polsce - cóż obaj rozmienili się na grosze.
Powinni ściągnąć jakiegoś młodego bramkarza, niech rywalizuje z Kurtą a Milanowi dać szansę przez te pół roku żeby się wykazał. Jak zjebie to ktoś z młodych mógłby spróbować. Dzisiaj w Bayernie van Gaal powiedział że stawia na młodego Krafta, odsuwając HJ Butta, mimo że ten miał całkiem dobrą i równą rundę.

PS

oftopowo,

Cabaj u śledzi ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów