The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2011, 22:29
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Pawlowski to fantastyczny pilkarz.
To taki Łobodziński w wersji de luxe. Niech go Legia czy Lech bierze nam jeden wystarczy.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.01.2011, 23:28
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Ten drugi klub to Legia. Wiecie jaki jest Skorza, on chce miec super kadre a pracowac sie nie chce. Z tego co slyszalem chcą pozyskac Murawskiego, rezygnując przy tym z bocznego pomocnika zeby miec wieksze uposazenie dla bylego lechity.
Wojciechowski wie ze nie uda mu się przekonac Murawskiego i bierze jakiego Hiszpana z Eibar, jako defensywnego pomocnika, ponieważ Andreu jest blisko Lecha.
Pierwsza sprawa jest taka, że oprócz Wojciechowskiego, nikogo na Murawskiego nie stać i o ile Lech ma szansę go pozyskać ze względu na sentyment o tyle inne kluby muszą wyłożyć sporą kasę zarówno na transfer jak i na kontrakt, a na to stać tylko Polonię Warszawa. Druga sprawa jest taka, że ten Hiszpan będzie narazie tylko testowany, a do tego jest prawym obrońcą, a nie defensywnym pomocnikiem. Co do odejścia Andreu to raczej wątpię czy chłopak się na to zdecyduje wiedząc, że najbliższe pół roku spędzi w "klubie Kokosa", pomijając fakt że z tego co się orientuję to jest bardzo bliski przedłużenia kontraktu. To tyle jeśli chodzi o sprostowanie Twoich niezbyt dokładnych informacji na temat Polonii.
Wracając do Wisły, wszelkie kontraktowanie darmowych bramkarzy typu Bledzewski itp. jest conajmniej śmieszne, a zespół taki jak Wisła potrzebuje bramkarza o określonym poiomie i o ile być może uda się takiego znaleźć za granicą, o tyle w Polce darmowi bramkarze zaliczają się do miernot Cabajo podobnych.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.01.2011, 00:50
Lysy napisał(a):Wyświetl post
To taki Łobodziński w wersji de luxe. Niech go Legia czy Lech bierze nam jeden wystarczy.
Zupełnie sie nie zgadzam. Jest znacznie bardziej dynamiczny, szybszy, nieprzewidywalny w pozytywnym znaczeniu.
No i przede wszystkim nie boi się i potrafi dryblować, grać jeden na jeden
A jest to podstawowa umiejętnośc prawdziwych skrzydłowych,podczas gdy w naszej ekstraklasie potrafi to 5
z czego Peszko już wyjechał, Grosicki wyjedzie lada dzień, zostaje Mierzejewski, Małecki i właśnie Pawłowski
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.01.2011, 01:09
Kiełb jest również dobrym dryblerem.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.01.2011, 01:24
Cytat:
z czego Peszko już wyjechał, Grosicki wyjedzie lada dzień, zostaje Mierzejewski, Małecki i właśnie Pawłowski
Kupisz jeszcze
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.01.2011, 14:31
Tego Kupisza można by zaklepać już teraz. Skoro Jaga tak chce walczyć o pierwsze miejsce, że aż sprzedała najlepszego zawodnika, to Kupisza można kupić i od razu im wypożyczyć na pół roku, niech się cieszą. Można zapisać w umowie, że jeżeli nie zdobędą mistrzostwa, to wypożyczenie było za free - dodatkowy demotywator
Pasowałby na skrzydło Maaskantowi. No i młody jest. Że my się po nie go nie rzuciliśmy, to dla mnie jest niezrozumiałe.

Pawłowski się nie nadaje imo.

A jeszcze jest taka sprawa, co szkodzi jakiemuś Kmiecikowi, czy innemu Kulawikowi (zdaje się obaj jeszcze pracują w klubie, prawda?) wejść na stronę pozapraszać jak największą liczbę juniorów u-15 do u-18 potestować ich i najwyżej podpisać? Zresztą, można się przejechać i tych chłopców obejrzeć, jak trenują i grają, nie trzeba chyba dyrektora sportowego z Holandii, żeby zrobić pod Krakowem to, co kiedyś miała u siebie Amica.
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 09.01.2011 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.01.2011, 14:58
Titto napisał(a):Wyświetl post
A może jako tego rezerwowego lub trzeciego bramkarza wziąć Wojtka Kaczmarka ze Śląska. Kiedy grał w Śląsku radził sobie całkiem nieźle ponadto w juniorach grał w Wiśle. Może by się skusił...
Kibic Amici. Odpada. Kiedys pisali w skarbie kibica o tym.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.01.2011, 15:05
Rafal Grodzicki

dobry, polski obronca ktoremu sie kontrakt konczy za 6 miesiecy.

HL
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.01.2011, 15:28
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Rafal Grodzicki

dobry, polski obronca ktoremu sie kontrakt konczy za 6 miesiecy.

HL
Grodzicki to były piłkarz i kibic Cracovii mówił kiedyś w wywiadzie dla futbolu.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.01.2011, 15:38
a przede wszystkim jest słaby
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2011, 15:47
Błaszczu mówił w jednym z wywiadów że w Rakowie Częstochowa jest wielu młodych 18 letnich utalentowanych zawodników.Może warto sie nimi zainteresowac zamiast szukac 3-4 rzędnych obcokrajowców ?
Kto jak kto ale Błaszczu który widzi na codzień świeynych zawodników z Borussi wie co mówi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.01.2011 o godz. 15:51.
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 09.01.2011, 15:57
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
a przede wszystkim jest słaby
Ekspert sie znalazl co go moze raz w zyciu w akcji zobaczyl.

Wiedzialem ze taki komentarz bedzie, ale czego sie dziwic w kraju gdzie gracze jak Sadlok, Smolarek czy Janota sa powazani jako dobrymi pilkarzami...
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.01.2011, 15:58
młodzi utalentowani z niższych lig to nie są zawodnicy ,którzy są w stanie z dnia na dzień ponieść presje gry w takim klubie jak Wisła. Takich zawodników stopniowo wprowadza się do składu
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 09.01.2011, 16:16

Wiedzialem ze taki komentarz bedzie, ale czego sie dziwic w kraju gdzie gracze jak Sadlok, Smolarek czy Janota sa powazani jako dobrymi pilkarzami...
Oglądałem mecze Ruchu w tym sezonie i Grodzicki w większości spotkań grał bardzo słabo. Ponadto to bardzo "drewniany" i słaby technicznie zawodnik.

Ot potwierdzenie tego, że Grodzicki jest pasiakiem:
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,85...dzickiego.html
Odpowiedz cytując
pasjonat
Member

Od: 08.2010

Stary 09.01.2011, 16:24
czego sie dziwic w kraju gdzie gracze jak Sadlok, (...) sa powazani jako dobrymi pilkarzami...
Proponuję odstosunkować się od Maćka Sadloka.
Chłopak ma wiele zalet, z których najważniejsza moim zdaniem jest ta, że urodził się i ukształtował piłkarsko mniej niż godzina jazdy samochodem od ul Reymonta. Z tego co wiem, bardzo chciał grać w Wiśle. A że w obecnych warunkach klubu na niego nie stać, to trudno. Ale to jeszcze nie powód , żeby na niego najeżdżać.
„Znawcom” polecam obejrzenie jeszcze raz choćby ostatniego meczu naszego klubu z Ruchem.
Zawsze mi się marzył powrót do sytuacji, gdy pod Wawelem grali najlepsi Polacy, a nie jak teraz w większości obcokrajowcy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 09.01.2011, 16:25
Grodzicki jest mało zwrotny,taki troche lepszy Kowalski .Z Ruchu bym sie zainteresował Janoszką albo tym młodym napastnikiem Jankowskim ale znajac życie to Niebiescy ich wycenili na miliony
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.01.2011 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 09.01.2011, 16:33
Oglądałem mecze Ruchu w tym sezonie i Grodzicki w większości spotkań grał bardzo słabo. Ponadto to bardzo "drewniany" i słaby technicznie zawodnik.
Grodzicki jest wlasnie technicznie jednym z lepszych polskich obroncow ktory potrafi sie rowniez wlaczac do gry ofensywnej.

Skoro tak "zle" o nim myslicie, jak czesto ogladacie mecze innych polskich druzyn Ekstraklasy? Chodzi mi oczywiscie o mecze bez udzialu Wisly.
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 09.01.2011 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 09.01.2011, 16:40
Grodzicki jest wlasnie technicznie jednym z lepszych polskich obroncow .
A widziałeś jakie on ma przyjęcie piłki? Tragedia...
Ogólnie w Polsce jest tylko 6 w miarę dobrych technicznie piłkarzy: Obraniak, Błaszczykowski, Mierzejewski, Boenisch, Piszczek i ktoś by się jeszcze znalazł, ale Grodzicki z pewnością się do nich nie zalicza.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.01.2011, 16:41
Grodzicki jest wlasnie technicznie jednym z lepszych polskich obroncow ktory potrafi sie rowniez wlaczac do gry ofensywnej.

Skoro tak "zle" o nim myslicie, jak czesto ogladacie mecze innych polskich druzyn Ekstraklasy? Chodzi mi oczywiscie o mecze bez udzialu Wisly.
Sorry ale tobie do tych Niemiec to chyba obraz z zakłoceniami z naszej ligi dociera
Jest surowy technicznie, wolny , mało zwrotny.
Czyli krótko mówiąc jak napisali wyżej - słaby
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 09.01.2011, 16:52
A widziałeś jakie on ma przyjęcie piłki? Tragedia...
Ogólnie w Polsce jest tylko 6 w miarę dobrych technicznie piłkarzy: Obraniak, Błaszczykowski, Mierzejewski, Boenisch, Piszczek i ktoś by się jeszcze znalazł, ale Grodzicki z pewnością się do nich nie zalicza.
Bez przesady, jest kilku technicznie dobrych Polakow (Majewski, P. Nowak, Buzala, Kazmierczak,...). Blaszczykowski akurat do nich nie nalezy, ale za to on jest bardzo waleczny.

Szkoda ze w Polsce nie ma zadnych statystyk o pojedynkach defensywnych, Grodzicki na pewno nie zle by wypad.
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 09.01.2011 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.01.2011, 17:38

Mylisz sie, cienki jest i tyle.
Nie rozumiem porownania tamtych, Sadlok owszem, moze poziom Grodzickiego, ale Smolarek i Janota coś tam prezentują. Na pewno nie koszą równo z trawą
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 09.01.2011, 17:57
Tak, Janota cos tam prezentuje w drugiej lidze holenderskiej.

Zrobiono z niego na sile wielki talent, popatrzcie ilu prawdziwych talentow gra regularnie w silniejszych lig (np. Götze, Kroos, Holtby, Balotelli,...).
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.01.2011, 18:10
Robert Jez - Slowak, srodkowy pomocnik (i najlepszy gracz) Zyliny w reprezentacji nie gra poniewaz tam jest miejsce zarezerwowane dla Hamsika. Gosc ma 29 lat nie wierze ze jego obecny klub bedzie wolal jakies wielkie pieniadze za jego ewentualny transfer. Stylem gry przypomina Lubo Moravcika (tego ktory gral w Celticu). Nie mowie kupowac ale napewno wart naszego zainteresowania.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 09.01.2011, 18:20
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Robert Jez - Slowak, srodkowy pomocnik (i najlepszy gracz) Zyliny w reprezentacji nie gra poniewaz tam jest miejsce zarezerwowane dla Hamsika. Gosc ma 29 lat nie wierze ze jego obecny klub bedzie wolal jakies wielkie pieniadze za jego ewentualny transfer. Stylem gry przypomina Lubo Moravcika (tego ktory gral w Celticu). Nie mowie kupowac ale napewno wart naszego zainteresowania.
tez uwazmam ze by sie przydał ktos z takim doswiadczeniem ale on jest chyba przymierzany do Zabrza
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.01.2011, 18:56
Do nowych użytkowników: jeśli myślicie, że wrzucenie posta z wielką czcionką, która wali po oczach gwarantuje że go przeczytają inni - to się mylicie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
domofon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.01.2011, 21:38
Krol strzelcow w chinskiej superlidze

Duvier Riascos, Kolumbijczyk, 20 goli w 28 meczach, 24 lata, 180 cm, Shanghai Shenhua

oraz krol strzelcow w 2. lidze

Gao Lin, Guangzhou Evergrande, 24 lata, 187 cm, 20 goli w 23 meczach
Ostatnio edytowane przez domofon : 09.01.2011 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.01.2011, 21:48
AYALA napisał(a):Wyświetl post
tez uwazmam ze by sie przydał ktos z takim doswiadczeniem ale on jest chyba przymierzany do Zabrza
ciekawa opcja ale wiekowy trochea co do Smolarka raczej juz jest chlopak wypalony.W 1 lidze gra Michał Ciarkowski pomocnik 20 lat 5 bramek dla Floty strzelone ,naprawde ciekawy zawodnik moze nie w kontekscie pierwszego składu ale za niedługo kto wie....
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 09.01.2011 o godz. 21:51.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 09.01.2011, 23:23
Na weszło ciekawy wywiad z Łukaszem Szukałą:
http://www.weszlo.com/news/6089
Nie wiem jak faktycznie sobie w tej Rumunii radzi, ale statystyki niezłe. Jak na obrońcę stosunkowo młody, co najmniej w połowie Polak, a co najwazniejsze nieskażony polskim systemem szkolenia.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.01.2011, 10:14
Bez przesady, jest kilku technicznie dobrych Polakow (Majewski, P. Nowak, Buzala, Kazmierczak,...). Blaszczykowski akurat do nich nie nalezy, ale za to on jest bardzo waleczny.

Szkoda ze w Polsce nie ma zadnych statystyk o pojedynkach defensywnych, Grodzicki na pewno nie zle by wypad.

O kurcze ale przywaliles teraz! No ale skor dla Ciebie Grodzicki jest dobrym technikiem (czy tez Kazimierczak) to nie mam pytan. Co do samgeo stopera Ruchu to stanowcze nie dla Jego gry w Wisle. Jako ze mieszkam na slasku to widzialem go nie raz i nie jest to zawodnik wart zainteresowania.

Janoszka moze i ma potencjal ale wydaje mi sie ze w wiekszym klubie niz Ruch szybko by zginal. Zreszta to samo wroze Sadlokowi po przejsciu do zespolu Wojciechowski Warszawa. Jankowskiego ciezko ocenic, ciagniety przez swojego menago i wlasciciela gazety Pilka Nozna Pana Profusa ktory wybral go na odkrycie roku a tak naprawde jeszcze nic wielkiego nie pokazal. Tu duzy znak zapytania bym postawil.

Wedlug mnie warto zainteresowac sie zwodnikami takich klubow jak Korona Kielce (Jovanovic chociazby), czy tez Belchatow (Malkowski, Gol), Lechii (Deleu, Traore) czy tez Jagiellonia (Kupisz, Sandomierski i kilku innych).
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 10.01.2011, 11:13
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
O kurcze ale przywaliles teraz! No ale skor dla Ciebie Grodzicki jest dobrym technikiem (czy tez Kazimierczak) to nie mam pytan. Co do samgeo stopera Ruchu to stanowcze nie dla Jego gry w Wisle. Jako ze mieszkam na slasku to widzialem go nie raz i nie jest to zawodnik wart zainteresowania.

Janoszka moze i ma potencjal ale wydaje mi sie ze w wiekszym klubie niz Ruch szybko by zginal. Zreszta to samo wroze Sadlokowi po przejsciu do zespolu Wojciechowski Warszawa. Jankowskiego ciezko ocenic, ciagniety przez swojego menago i wlasciciela gazety Pilka Nozna Pana Profusa ktory wybral go na odkrycie roku a tak naprawde jeszcze nic wielkiego nie pokazal. Tu duzy znak zapytania bym postawil.

Wedlug mnie warto zainteresowac sie zwodnikami takich klubow jak Korona Kielce (Jovanovic chociazby), czy tez Belchatow (Malkowski, Gol), Lechii (Deleu, Traore) czy tez Jagiellonia (Kupisz, Sandomierski i kilku innych).
Co do Kuby, on sie w BVB niczym nie wyroznia, on zwalnia tempa gry i ma slaby dribling. Nawet sam trener Jürgen Klopp powiedzial ze on musi swoja gre poprawic jezeli chce grac w pierwszej jedenastce (zobacz ile goli lub asyst maja Kagawa, Götze lub Großkreutz).

Po drugie, ja powiedzialem ze Grodzicki jest jak na obronce dobry technicznie, nie rozumiem dlaczego go porownywasz do pomocnikow, napastnikow. Kazmierczak slaby technicznie? Widziales jak gral w Boaviscie? Na pewno nie. W Polsce wziac myslono ze wysoki pilkarz jest wolny, malo ruchliwy i slaby z pilka, a mali gracze szybcy, itd..

Malkowski to drugi Jaroslaw Lato, dobre dosrodkowania, nic wiecej! Slaby fizycznie, nie zbyt szybki i bardzo slaba prawa noga. Na Polska lige moze wystarczy, ale na miedzynarodowej scenie juz nie.

Zgadzam sie ze warto interesowac sie pilkarzami z Azji, sa bardzo dobrze wyksztalceni technicznie, ruchliwi i maja dobre zrozumienie do gry (chociaz akurat poziom chinskiej ligi jest sredni, wiem bo bylem i widzialem na zywo).
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 10.01.2011 o godz. 11:49.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów