|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Wracając do Wisły, wszelkie kontraktowanie darmowych bramkarzy typu Bledzewski itp. jest conajmniej śmieszne, a zespół taki jak Wisła potrzebuje bramkarza o określonym poiomie i o ile być może uda się takiego znaleźć za granicą, o tyle w Polce darmowi bramkarze zaliczają się do miernot Cabajo podobnych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
No i przede wszystkim nie boi się i potrafi dryblować, grać jeden na jeden A jest to podstawowa umiejętnośc prawdziwych skrzydłowych,podczas gdy w naszej ekstraklasie potrafi to 5 z czego Peszko już wyjechał, Grosicki wyjedzie lada dzień, zostaje Mierzejewski, Małecki i właśnie Pawłowski ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Kiełb jest również dobrym dryblerem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tego Kupisza można by zaklepać już teraz. Skoro Jaga tak chce walczyć o pierwsze miejsce, że aż sprzedała najlepszego zawodnika, to Kupisza można kupić i od razu im wypożyczyć na pół roku, niech się cieszą. Można zapisać w umowie, że jeżeli nie zdobędą mistrzostwa, to wypożyczenie było za free - dodatkowy demotywator
![]() Pasowałby na skrzydło Maaskantowi. No i młody jest. Że my się po nie go nie rzuciliśmy, to dla mnie jest niezrozumiałe. Pawłowski się nie nadaje imo. A jeszcze jest taka sprawa, co szkodzi jakiemuś Kmiecikowi, czy innemu Kulawikowi (zdaje się obaj jeszcze pracują w klubie, prawda?) wejść na stronę pozapraszać jak największą liczbę juniorów u-15 do u-18 potestować ich i najwyżej podpisać? Zresztą, można się przejechać i tych chłopców obejrzeć, jak trenują i grają, nie trzeba chyba dyrektora sportowego z Holandii, żeby zrobić pod Krakowem to, co kiedyś miała u siebie Amica.
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 09.01.2011 o godz. 14:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Kibic Amici. Odpada. Kiedys pisali w skarbie kibica o tym.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a przede wszystkim jest słaby
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Błaszczu mówił w jednym z wywiadów że w Rakowie Częstochowa jest wielu młodych 18 letnich utalentowanych zawodników.Może warto sie nimi zainteresowac zamiast szukac 3-4 rzędnych obcokrajowców ?
Kto jak kto ale Błaszczu który widzi na codzień świeynych zawodników z Borussi wie co mówi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.01.2011 o godz. 15:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
młodzi utalentowani z niższych lig to nie są zawodnicy ,którzy są w stanie z dnia na dzień ponieść presje gry w takim klubie jak Wisła. Takich zawodników stopniowo wprowadza się do składu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ot potwierdzenie tego, że Grodzicki jest pasiakiem: http://www.sport.pl/pilka/1,65039,85...dzickiego.html |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
czego sie dziwic w kraju gdzie gracze jak Sadlok, (...) sa powazani jako dobrymi pilkarzami...
Proponuję odstosunkować się od Maćka Sadloka. Chłopak ma wiele zalet, z których najważniejsza moim zdaniem jest ta, że urodził się i ukształtował piłkarsko mniej niż godzina jazdy samochodem od ul Reymonta. Z tego co wiem, bardzo chciał grać w Wiśle. A że w obecnych warunkach klubu na niego nie stać, to trudno. Ale to jeszcze nie powód , żeby na niego najeżdżać. „Znawcom” polecam obejrzenie jeszcze raz choćby ostatniego meczu naszego klubu z Ruchem. Zawsze mi się marzył powrót do sytuacji, gdy pod Wawelem grali najlepsi Polacy, a nie jak teraz w większości obcokrajowcy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grodzicki jest mało zwrotny,taki troche lepszy Kowalski .Z Ruchu bym sie zainteresował Janoszką albo tym młodym napastnikiem Jankowskim ale znajac życie to Niebiescy ich wycenili na miliony
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.01.2011 o godz. 16:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro tak "zle" o nim myslicie, jak czesto ogladacie mecze innych polskich druzyn Ekstraklasy? Chodzi mi oczywiscie o mecze bez udzialu Wisly.
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 09.01.2011 o godz. 16:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A widziałeś jakie on ma przyjęcie piłki? Tragedia...
Ogólnie w Polsce jest tylko 6 w miarę dobrych technicznie piłkarzy: Obraniak, Błaszczykowski, Mierzejewski, Boenisch, Piszczek i ktoś by się jeszcze znalazł, ale Grodzicki z pewnością się do nich nie zalicza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() Jest surowy technicznie, wolny , mało zwrotny. Czyli krótko mówiąc jak napisali wyżej - słaby ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szkoda ze w Polsce nie ma zadnych statystyk o pojedynkach defensywnych, Grodzicki na pewno nie zle by wypad.
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 09.01.2011 o godz. 16:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Nie rozumiem porownania tamtych, Sadlok owszem, moze poziom Grodzickiego, ale Smolarek i Janota coś tam prezentują. Na pewno nie koszą równo z trawą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, Janota cos tam prezentuje w drugiej lidze holenderskiej.
Zrobiono z niego na sile wielki talent, popatrzcie ilu prawdziwych talentow gra regularnie w silniejszych lig (np. Götze, Kroos, Holtby, Balotelli,...). |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Robert Jez - Slowak, srodkowy pomocnik (i najlepszy gracz) Zyliny w reprezentacji nie gra poniewaz tam jest miejsce zarezerwowane dla Hamsika. Gosc ma 29 lat nie wierze ze jego obecny klub bedzie wolal jakies wielkie pieniadze za jego ewentualny transfer. Stylem gry przypomina Lubo Moravcika (tego ktory gral w Celticu). Nie mowie kupowac ale napewno wart naszego zainteresowania.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Do nowych użytkowników: jeśli myślicie, że wrzucenie posta z wielką czcionką, która wali po oczach gwarantuje że go przeczytają inni - to się mylicie.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Krol strzelcow w chinskiej superlidze
Duvier Riascos, Kolumbijczyk, 20 goli w 28 meczach, 24 lata, 180 cm, Shanghai Shenhua oraz krol strzelcow w 2. lidze Gao Lin, Guangzhou Evergrande, 24 lata, 187 cm, 20 goli w 23 meczach
Ostatnio edytowane przez domofon : 09.01.2011 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
a co do Smolarka raczej juz jest chlopak wypalony.W 1 lidze gra Michał Ciarkowski pomocnik 20 lat 5 bramek dla Floty strzelone ,naprawde ciekawy zawodnik moze nie w kontekscie pierwszego składu ale za niedługo kto wie....
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 09.01.2011 o godz. 21:51.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Na weszło ciekawy wywiad z Łukaszem Szukałą:
http://www.weszlo.com/news/6089 Nie wiem jak faktycznie sobie w tej Rumunii radzi, ale statystyki niezłe. Jak na obrońcę stosunkowo młody, co najmniej w połowie Polak, a co najwazniejsze nieskażony polskim systemem szkolenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
O kurcze ale przywaliles teraz! No ale skor dla Ciebie Grodzicki jest dobrym technikiem (czy tez Kazimierczak) to nie mam pytan. Co do samgeo stopera Ruchu to stanowcze nie dla Jego gry w Wisle. Jako ze mieszkam na slasku to widzialem go nie raz i nie jest to zawodnik wart zainteresowania. Janoszka moze i ma potencjal ale wydaje mi sie ze w wiekszym klubie niz Ruch szybko by zginal. Zreszta to samo wroze Sadlokowi po przejsciu do zespolu Wojciechowski Warszawa. Jankowskiego ciezko ocenic, ciagniety przez swojego menago i wlasciciela gazety Pilka Nozna Pana Profusa ktory wybral go na odkrycie roku a tak naprawde jeszcze nic wielkiego nie pokazal. Tu duzy znak zapytania bym postawil. Wedlug mnie warto zainteresowac sie zwodnikami takich klubow jak Korona Kielce (Jovanovic chociazby), czy tez Belchatow (Malkowski, Gol), Lechii (Deleu, Traore) czy tez Jagiellonia (Kupisz, Sandomierski i kilku innych). ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie, ja powiedzialem ze Grodzicki jest jak na obronce dobry technicznie, nie rozumiem dlaczego go porownywasz do pomocnikow, napastnikow. Kazmierczak slaby technicznie? Widziales jak gral w Boaviscie? Na pewno nie. W Polsce wziac myslono ze wysoki pilkarz jest wolny, malo ruchliwy i slaby z pilka, a mali gracze szybcy, itd.. Malkowski to drugi Jaroslaw Lato, dobre dosrodkowania, nic wiecej! Slaby fizycznie, nie zbyt szybki i bardzo slaba prawa noga. Na Polska lige moze wystarczy, ale na miedzynarodowej scenie juz nie. Zgadzam sie ze warto interesowac sie pilkarzami z Azji, sa bardzo dobrze wyksztalceni technicznie, ruchliwi i maja dobre zrozumienie do gry (chociaz akurat poziom chinskiej ligi jest sredni, wiem bo bylem i widzialem na zywo).
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 10.01.2011 o godz. 11:49.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|