The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2011, 21:38
Tym napastnikiem trochę innym od Pawła jest pewnie Vojo Ubiparip,
Jednak Partizan go chce i on sam bardziej chciałby tam grac:
http://www.mondo.rs/s194014/Sport/Fu..._Partizan.html
Także musimy czekać aż nie dogada się z Partizanem być może wtedy przyjdzie do nas...

Słowa o tym że mają Branko to śmiech na sali.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.01.2011, 21:44
jeżeli Valckx uważa że Branco to dobry zmiennik to niestety boje się o tranfery... on jest cieńki jak żyletka...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.01.2011, 21:51
To co mnie niepokoi to fakt, że chcemy znaleźć tylko następców Brożka, czy Pawełka. Jednak chyba nie tak powinna wyglądać polityka transferowa by była skuteczna. Jednak ja jestem optymistą i wierzę, że do Wisły przyjdą jacyś ciekawi zawodnicy.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.01.2011, 21:51
Borinho napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę że nie mamy pomysłu na nikogo do ataku i będzie jak zwykle łapanka w ostatniej chwili żeby było tanio bo oto chodzi........
to już lepiej nie mysl....

Lemur napisał(a):Wyświetl post
Zabawne, że latami szukaliśmy dodatkowego napastnika, porządnego bramkarza - a teraz nagle okazuje się, że mimo sprzedaży Brożka, dodatkowy napastnik nigdy nie był potrzebny, bo oto ciągle szukamy tylko jednego grajka.
Cały czas była mowa o kupnie napastnika o innych predyspozycjach niż Pawel aby spróbować gry z dwoma napastnikami, jesli Valcxx ci w wywiadzie powiedział że piłkarzem w typie Pawła jest Zurawski czy Rios (pomijając czy tak jest rzeczywiscie) to nadal szukają drugiego napastnika który może grać obok. Czego tu nie rozumiesz?
Ostatnio edytowane przez martonas : 07.01.2011 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.01.2011, 21:52
lazy napisał(a):Wyświetl post
To jest ciekawe. W tych animozjach forumowych na temat: czy będzie dobrze czy źle - w ogóle nie zajmujemy się istotą problemu jakiego typu napastnika potrzebujemy.
Myślałem że jest to oczywiste, a przynajmniej powinno być.. Skutecznego.

Pomijam już to że Rios nie był, nie jest i nigdy nie będzie napastnikiem, a Żurawski to w tej chwili nadaje sie na 10 minut grania.

twardybidon napisał(a):Wyświetl post
- Jesienią na tej pozycji dobrze radził sobie Dragan Paljić - mówi dyrektor sportowy. - Gdyby on nie mógł wystąpić, mamy Serge'a Branco, który ma doświadczenie z gry na tej pozycji.
To nie jest żadna nowość już ze dwa tygodnie temu Maaskant mówil że nie potrzeba mu lewego obrońcy bo jest Branco. Nie przypuszczalem że po pozbyciu sie Piotrka dalej będą się upierać że ta pozycja jest obsadzona.

Typowe słodkie pierdzenie Holenderskie, z tym że paszport zagraniczny więc więcej im można.

W tej chwili wygląda to na łatanke nie na wzmocnienia. Jak przed okienkiem mówiło sie o nowym napastniku dla Brożka to teraz jest tylko zastępca i to nie koniecznie w sumie bo mamy dwóch napastnikow podobnych do niego juz w klubie W tej chwili zamiast wzmocnień będzie łatanie by chociaż liczba zawodników na pozycjach sie w miare zgadzała. Vlackx daje jasny przekaz że będzie tylko zastępstwo dla tych co odeszli i to nie wszystkich bo za Piotrka nikt nie przyjdzie (napastnik, bramkarz, obrońca).

Mnie tylko zastanawia czy oni naprawde sami wierzą że buduja mocny zespół czy tylko mydlą oczy. Przecież za runde pół składu odchodzi wtedy to będą jaja. Teraz jest tylko rozgrzewka.
Ostatnio edytowane przez Baala : 07.01.2011 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.01.2011, 21:55
Baala napisał(a):Wyświetl post
a Żurawski to w tej chwili nadaje sie na 10 minut grania.
A skąd wiesz na ile gotowy jest Żurawski przypominam Ci, że jesteśmy przed okresem przygotowawczym i jeśli ominą Żurawia jak i innych zawodników urazy to źle nie powinno być... mam tylko nadzieje, że będą te uzupełnienia i wzmocnienia kadry bo to konieczne
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.01.2011, 21:57
twardybidon napisał(a):Wyświetl post
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-dni,id,t.html

Jak widać krakowski klub próbuje znaleźć piłkarzy przede wszystkim na te pozycje, które zostały osłabione. Jedynie strata Piotra Brożka na lewej obronie, zdaniem Valckxa, nie wymaga w tym momencie uzupełnienia.

- Jesienią na tej pozycji dobrze radził sobie Dragan Paljić - mówi dyrektor sportowy. - Gdyby on nie mógł wystąpić, mamy Serge'a Branco, który ma doświadczenie z gry na tej pozycji.

Czyli kolejna pozycja "nie wymaga uzupełnienia" Lada dzień pewnie okaże się, że Jovanić jest w życiowej formie (a przecież jest jeszcze "zawsze groźny" Kurto), więc bramkarza też w zasadzie nie potrzeba.
Zawodnicy muszą udowodnić swoją wartość w czasach, gdy nasz skład jest bardzo wąski. Myślę, że brak transferów pozwoli wszystkim pokazać pełnię swoich umiejętności i zdobędziemy upragnione mistrzostwo.

Jest jeszcze daleko do takiego sofizmatu, ja mam nadzieję, że do takiej paplaniny nie dojdzie i rzeczywiście skład zostanie wzmocniony. Do pierwszego treningu zostało 10 dni. Nie ma znaczenia, czy zawodnicy przyjdą za godzinę, czy dzień przed pierwszym spotkaniem z Maaskantem. Dlatego dopóki nie zabrzmi pierwszy gwizdek na zajęciach tak naprawdę wiadomo o co można potłuc dyskusje o polityce transferowej.
Wszyscy się niepokoimy, bo nasz skład jest wąski jak kobiece preferencje Mesa, ale tak naprawdę do 17 stycznia nie możemy rozliczać Valcxa, bo dla mnie dyro sportowy jest od załatwiania transferów, a nie od gadania. Cytując klasyka: "nie ma tematu Wilka w Krakowie".
Ostatnio edytowane przez murray : 07.01.2011 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.01.2011, 21:59
Coś tak czuje żeśmy poszaleli na rynku transferowym w tym okienku....spodziewam sie młodego (ok.30-lat) zdolnego - (w wieku 17 lat grał w młodzieżówce Chorwacji 2 mecze towarzyskie), obcykany na arenie miedzynarodowej - (1 gol 10 lat temu w sparingu z 10 drużyną ligi duńskiej). Wysoki - ok.185 cm , technika ang."wood". Określany w swoim kraju jako wielki talent dopóki nie przytrafiła mu się kontuzja. Jak trafie stawiacie wszyscy browar
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.01.2011, 22:14
Tak sobie czytam i czytam i śmiech mnie ogarnia. 90% malkontentów z "0" pojęcia o grze. Żaden z zawodników mie miał wcześniej szansy na przepracowanie sezonu przygotowawczego z drużyną. Teraz wreszcie maja taką możliwość. Mamy zakupionego bramkarza w miejsce Babolka.Od kilku miesięcy rozsądni ludzie piszą wam, żeby mieć trochę cierpliwości i wiary w Holendrów. Poczytajcie sobie posty z sierpnia/września. 85% modliło sie, by na koniec rundy nie wylądować w strefie spadkowej. A tymczasem jesteśmy wiceliderem. Więc malkontenci morda w kubeł!!! A reszta powinna trochę cierpliwie poczekać na koniec sezonu. Wtedy otrzymamy dopiero odpowiedź na temat holendrów.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.01.2011, 22:18
Dobrze,że nie ma żadnych transferów,bo transfery to robi lepsze od Wisły Termalica Bruk-Bet kur.wa Nieciecza .
Niech broni Kurto, na ataku gra na siłę Rios i święto. Do kadry dołączyć paru chłopaków z Młodej i będzie ok,bo dałbym sobie jaja uciąć,że nie byliby słabsi od tych wszystkich pseudowynalazków ze Sri Dżajawaranapura Kotte.

ps Valckx niech lepiej nie udziela tych wywiadów,bo moje i pewnie wielu z Was zaufanie co do niego zmalało o jakąś połowę,aż żal czytać jego wypowiedzi... I jak Słysze,że szukamy wysokiego napastnika to mi się słabo robi.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.01.2011, 22:27
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...iejszy,1580443
wywiad z dyrektorem sportowym zdaje sie ze w zimie jednak nas nie zaskocza transferami
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.01.2011, 22:34
Ja tak przyglądałem sie potencjalnym transferom zawodników pod kątem wieku którzy mieliby zasilić nasz zespoł , noi w większości przypadków są to zawodnicy 27,28 letni... więc ja się pytam po kiego grzyba sprzadają Brożków którzy mają podobny wiek, no chyba nie po to żeby odmłodzić skład. A jeśli chcą sprowadzić zawodnika w podobnym wieku to musi być on znacznie lepszy bo raczej nigdzie go już nie upchniemy po np 3 latach...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.01.2011, 22:37
moce napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...iejszy,1580443
wywiad z dyrektorem sportowym zdaje sie ze w zimie jednak nas nie zaskocza transferami
Będzie Tak Jak Zawsze Ja mam nadzieję że Rios się ocknie i jebnie kilka brameczek w tych ostatnich 15 kolejkach.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.01.2011, 22:50
Jesteście tak samo naiwni wierząc i komentując wypowiedzi Valckxa pt: "Nie szukamy tego, lewwego obrońcy, napastnik będzie silny, bramkarz będzie nowoczesny", jak i wierząc w teksty o "ofensywie transferowej i wysokiej klasie zakupywanych zawodników". Valckx na pewno ma już jakiś plan w głowie, niektóre negocjacje zbliżają się do finalizacji, część się rozpoczęła, część już padła. A te wszystkie wywiady to papka dla mediów. Jak ktoś już dobrze tutaj wspomniał: "nie ma tematu Wilka w Wiśle". A pracę Valckxa chciałbym raczej ocenić latem, bo biorąc pod uwagę realia sportowe, 5 miesięcy to bardzo mało czasu aby poprawić skauting, transfery i całość polityki na lepszą. Mam nadzieję, że będę miał taką sposobność (Holender wcześniej nie wyleci). W tym okienku będzie można ocenić Valckxa w paru aspektach: czas transferów (czy zawodnicy będą na 1. dzień treningów) i ich jakość.
Co do czasu transferów, zwróciłbym uwagę, że często jesteśmy z jedną z gorszych opcji dla zawodników i ci często czekają na lepsze oferty. Czasem tak się zdarza, że dostaną ofertę, czasem nie (Kirm). Więc niekoniecznie transfer pod koniec stycznia będzie trzeba ocenić negatywnie- "bo się nie zgra". Liga zaczyna się dopiero pod koniec lutego, więc miesiąc to i tak sporo czasu.
Ostatnio edytowane przez WioReXXX : 07.01.2011 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.01.2011, 22:55
SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
Ja tak przyglądałem sie potencjalnym transferom zawodników pod kątem wieku którzy mieliby zasilić nasz zespoł , noi w większości przypadków są to zawodnicy 27,28 letni... więc ja się pytam po kiego grzyba sprzadają Brożków którzy mają podobny wiek, no chyba nie po to żeby odmłodzić skład. A jeśli chcą sprowadzić zawodnika w podobnym wieku to musi być on znacznie lepszy bo raczej nigdzie go już nie upchniemy po np 3 latach...
Porównując to że mieliśmy Brożka i nic, z tym że możemy mieć innego grajka na podobnym poziomie + 1,5 mE... to nawet ta opcja z nie obchnięciem go później mi się podoba... bo za Brożka też kokosów byśmy za kilka lat nie dostali... a i pewnie nowy mniej kasy będzie przez te kilka lat ciągnął. Chyba że 15 bramek strzeli ...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.01.2011, 00:17
900 tys. za Grosickiego - dla mnie śmieszna cena, a myślę, że warto się zainteresować. Tylko ten temperament. Drugi "Małecki" nam niepotrzebny, ale jako gracz - na polską ligę - bardzo dobry
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.01.2011, 00:37
Wyższy i silniejszy od Brożka oby nie ten argentyńczyk z grecj, bo jakoś nie mam do niego przekonania...
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.01.2011, 00:42
Dokładnie. Wypowiedzi Valcksa stają się coraz bardziej żałosne - nie podoba mi się, że uważa widocznie kibiców za ćwierćinteligentów, których może zbyć sloganami, ogólnikami i mglistymi zapewnieniami. A także "pochlebstwami", że martwiący się kibic to dobry kibic.
W porządku, Tobie może się to nie podobać, ale z drugiej strony czego oczekujesz? Że gość powie, że interesujemy się zawodnikami X,Y i Z, a następnego dnia cena za nich skoczy o połowę? Jemu płacą nie za kwieciste wywiady, tylko za efekty. Efektów nie ma, bo negocjacje są w toku. Zatem jak będą efekty, to przyjdzie czas na ocenę.

Zabawne, że latami szukaliśmy dodatkowego napastnika, porządnego bramkarza - a teraz nagle okazuje się, że mimo sprzedaży Brożka, dodatkowy napastnik nigdy nie był potrzebny, bo oto ciągle szukamy tylko jednego grajka.
Wisła szukała cały czas gracza o konkretnych parametrach - wysokiego, dobrze się zastawiającego, który mógłby być alternatywą lub partnerem dla Pawła. Tak samo było jak Paweł był w klubie, tak samo jest i teraz - szukamy gracza do ustawienia z jednym napastnikiem, do którego Paweł często był trochę na siłę przysposabiany.

Nagle też okazuje się, że kadrę, która tak słabo grała i miała tak marne pucharowe wyniki w ostatnich sezonach mieliśmy i mamy wystarczającą jakościowo i w ogóle(!), bo oto szukamy jedynie kolejnych "uzupełnień". Holender chyba na głowę upadł wraz z Cuiałem.
Valckx ma rację, tylko trzeba wiedzieć o czym on mówi. Ty zaś niestety nie sprawiasz wrażenia zbyt błyskotliwego.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.01.2011, 01:09
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Valckx ma rację, tylko trzeba wiedzieć o czym on mówi. Ty zaś niestety nie sprawiasz wrażenia zbyt błyskotliwego.
Ty za to porażasz inteligencją, w dodatku nadajesz z Holendrem na tych samych falach. Super.
Tylko że widzisz, ktoś kto nie potrafi czytać w myślach, z wyrazu twarzy czy ruchu brwi Stana może tylko przeanalizować jego wypowiedzi. A te mieszczą się pomiędzy skrajnym banałem a ostrym kretynizmem.

Wysoki, dobrze zastawiający się napastnik to przyjdzie, ale na pewno nie do nas - bo to jest najbardziej poszukiwany typ zawodnika na najdroższą pozycję. Chyba, że mówimy o jakimś "snajperze" z garbem albo platfusem, taki na pewno w końcu zasili nasze szeregi, może nawet strzeli z jedną bramkę zanim mu podziękujemy.

Więc może zejdź z wysokiego konia, przestań traktować innych jak debili, bo argumentów nie masz. Myślenie życzeniowe ich nie zastąpi.

Jest wyprzedaż, nawet tego się nie ukrywa, bo już nie sposób. Trzeba się z tym pogodzić, ale to nie znaczy, że mamy grzecznie łykać żałosne wytłumaczenia Basałaja i jego pachołków.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.01.2011 o godz. 01:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.01.2011, 01:18
Wyprzedaż 1-2 zawodników co roku według V jest od teraz na porządku dziennym... Kupujemy tanio 100-500kE i dajemy możliwość gry i rozwoju... mamy stworzyć markę skąd zachód ściąga graczy... tak jak w Holandii... jak to osiągniemy to na pewno raz na jakiś czas jakaś starsza gwiazda do nas wstąpi... ale najpierw MARKA!.. i kasę trzeba mieć na +, a nie na - ... dlatego były słowa jakiś czas temu "Wisła jako firma sama siebie utrzymująca!"
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 08.01.2011, 01:42
Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Od lat były narzekania, jak to sprzedajemy najlepszych, a nowych nie ma kto ściągać, bo był tylko Kapka. Teraz Jest Valckx, rozszerzona sieć skautów, mamy 8 stycznia, a tutaj już wielka tragedia, że nie ma transferów. Valckx to nie jest byle kto i do ostatniego dnia okienka transferowego należy mu się zaufanie.
W innych klubach jak przychodzi ktoś nowy, to zazwyczaj jest optymizm i że będzie to wielkie wzmocnienie, za to tutaj na forum, nie ważne kto przyjdzie to i tak narzekania. Odszedł Paweł Brożek, który odejść miał już od 3 sezonów, więc tutaj żadnego zaskoczenia być nie powinno. Klub go nie wypchnął na siłę, on również chciał odejść. Nie pamiętacie też, jak jeszcze dosyć niedawno chcieliście się pozbyć Brożków, bo to święte krowy i w dupie mają zaangażowanie w grę?
Piotr Brożek i tak od niemal sezonu był kompletnie nieprzydatny, więc za nim płakać nie będę. To jest ta wielka wyprzedaż?
Pawełek dostawał niezły kontrakt, to wybrał Turcję.
Latem odeszło tak naprawdę 2 podstawowych zawodników, czyli Marcelo i Głowacki. Diaz to przecież było "drewno" przeklinane na tym forum, dopiero w chwili, gdy ogłoszono jego odejście zyskał tutaj wielkie uznanie. Robicie tutaj istną katastrofę, a tak naprawdę nawet transfery letnie w sporej części nie były takie złe, jak się wydawało - Cikos, Bunoza, Paljić, Chavez.

Dajmy im czas na pracę, na pewno ktoś przyjdzie, ktoś kto z miejsca dostanie tutaj etykietę sprowadzonego szrotu, a na boisku bardzo prawdopodobne, iż pokaże więcej niż typowy szrot.
Lepiej ściągnąć graczy na spokojnie, po ich bacznej obserwacji i kontrakcie jak najlepszym dla klubu, abyśmy nie mieli kolejnych 700tys ojro, czy kontraktów a'la Łobodziński i Garguła, gdzie gracze pobierają ogromne pieniądze a rzadko kiedy grają, lub nie grają na odpowiednio wysokim poziomie.
Zdecydowanie wolę taką politykę, niż to co robi w Polonii Wojciechowski - nakupował graczy, dał im ogromne kontrakty, a jak to wszystko wyszło, to wszyscy widzimy. Nasze shit transfery bardziej wypaliły, niż ich wielomilionowe i głośne transfery. Legia naściągała graczy, wyreklamowała ich jako nowe gwiazdy, mieli miażdżyć każdego w lidze, jak te miażdżenie wyszło, to też zobaczyliśmy.

Chociaż trochę wiary i zaufania, to tylko tyle i aż tyle.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.01.2011, 01:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tylko że widzisz, ktoś kto nie potrafi czytać w myślach, z wyrazu twarzy czy ruchu brwi Stana może tylko przeanalizować jego wypowiedzi. A te mieszczą się pomiędzy skrajnym banałem a ostrym kretynizmem.
Tak i potem zaczyna się ocenianie gościa przez pryzmat tego co powiedział w wywiadach, a nie przez pryzmat tego co zrobił. Abstrahując od treści wywiadu - niech sobie gada co chce, byleby był skuteczny w działaniach. Bronisz swojego potakiewicza, a tymczasem on chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, że słowo "uzupełnienie" może mieć więcej niż jedno znaczenie.

Wysoki, dobrze zastawiający się napastnik to przyjdzie, ale na pewno nie do nas - bo to jest najbardziej poszukiwany typ zawodnika na najdroższą pozycję. Chyba, że mówimy o jakimś "snajperze" z garbem albo platfusem, taki na pewno w końcu zasili nasze szeregi, może nawet strzeli z jedną bramkę zanim mu podziękujemy.
Czyli zakładasz, że sprowadzony napastnik będzie pokroju Beto lub Christowa. Zobaczymy, póki za Brożka nie pojawił się nikt nowy szanse są 50 na 50.

Więc może zejdź z wysokiego konia, przestań traktować innych jak debili, bo argumentów nie masz. Myślenie życzeniowe ich nie zastąpi.
Jeżeli krytyka wynika z braku zrozumienia lub z "rozumienia po swojemu" to nie widzę powodu by komuś tego nie wypomnieć. Ja mogę mieć swoje zdanie, ale zamiast się spierać z fatalistami waszego pokroju wolę spokojnie poczekać i oceniać konkretne ruchy.

Jest wyprzedaż, nawet tego się nie ukrywa, bo już nie sposób. Trzeba się z tym pogodzić, ale to nie znaczy, że mamy grzecznie łykać żałosne wytłumaczenia Basałaja i jego pachołków.
Jeżeli nawet założymy, że jest wyprzedaż, to na nasze szczęście nie ma już kogo sprzedać. Możemy natomiast być pewni, że obecne i następne okienko obrodzi w transfery do klubu, bo teraz mamy, lekko licząc, minimum 5 wakatów, a latem odejdzie kilku wypożyczonych lub tych, którym wygasają umowy, co wymusi kolejne ruchy.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.01.2011, 08:20
blanco napisał(a):Wyświetl post
Dobrze,że nie ma żadnych transferów,bo transfery to robi lepsze od Wisły Termalica Bruk-Bet kur.wa Nieciecza .
Niech broni Kurto, na ataku gra na siłę Rios i święto. Do kadry dołączyć paru chłopaków z Młodej i będzie ok,bo dałbym sobie jaja uciąć,że nie byliby słabsi od tych wszystkich pseudowynalazków ze Sri Dżajawaranapura Kotte.

ps Valckx niech lepiej nie udziela tych wywiadów,bo moje i pewnie wielu z Was zaufanie co do niego zmalało o jakąś połowę,aż żal czytać jego wypowiedzi... I jak Słysze,że szukamy wysokiego napastnika to mi się słabo robi.
Zgadzam się w 100% z przedmówcą, uważam że chłopaki z MESY mają w sobie tyle ambicjj, że spokojnie mogą nią nadrabiać braki w doświadczeniu. Poza tym jeśli ktoś zarzuca że nasze polskie chłopaki nie mają ambicji to chyba nie widzieli występów Serge Branco, Nordina "KFC" Boukhariego, albo innych Andresów Rios- Ronaldo. Znam osobiście kilku zawodników z 2-ligowej Puszczy Niepołomice i wiem że za miejsce chociażby na ławce dali by się pociąć i nie chodzi tu o kase. A szrotu z dziwnych lig z paszportem Szwedzkim, pochodzenia Tureckiego i grającego w 2. lidze francuskiej to ja osobiście mam serdecznie dość. Wolę na to miejsce dawać Polaków. Górnik Zabrze ma 100% jakichś Polskich no-name'ów o których nigdy nie słyszałem (no może z jednym wyjątkiem) i grają chłopaki i dobrze im idzie. A taki Mikołajczak z Lecha? Grosik z Jagielloni? Waldek Sobota ze Śląska? Tomek Wróbel z GKSu? Marcin Robak z Widzewa? Myślicie że podobnych talentów nie ma przykładowo w 1. Lidze? Kolesie znikąd, a wymiatają.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.01.2011, 08:35
Ja osobiscie ten wywiad z interi przyjmuje z zadowoleniem. Widac ze cos sie dzieje, ze Stan ma plan na dluzsza mete niz tylko koniec tego okna transferowego. W ojej opini wyglada to tak ze teraz kupia tylko tych zawodnikow i na te pozycje ktore pozwola zdobyc MP a faktycznie w lecie dokupia graczy na pozycje w ktrych beda braki w kadrze lub lepszych na te ktore juz beda obstawione. Jedno tylko martwi ze na dzisiaj w Naszym skladzie jest duzo zawodnikow ktorym koncza sie w lecie kontrakty i wtedy moze byc wiecej potrzeb niz to teraz jest planowane.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.01.2011, 09:31
Zaliczam sie do "malkontentów", bo nie daje z siebie robić barana? Do wszystkich nastolatków. Jak dostaje gówno, choćby w bibułce to nie nazywam tego ciastkiem. Ot co! Mnie wali czy sprzedali tego i tamtego. Ja po prostu nie kupuje stałej śpiewki o tzw. Wielkiej Wiśle( w sensie sportowym)! Dyrektor sportowy w wywiadzie wyraził wieeeelkie zrozumienie dla naszych rozterek.I ja się pytam co z tego? Poszły za tym konkrety?-Ni ch*ja! Mowa trawa. On już nawet nie obiecuje wzmacniania drużyny. On chce uzupełnić skład. Czyli kupić byle kogo, po to żeby mieć kogo wpisać do protokołu.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.01.2011, 10:13
Ten wywiad Valckxa pokazuje, że nikogo za 1 mln euro nie kupią. Chyba, że poszukają zawodników typu Kagawa za 300 tys euro. Zobaczymy. Osobiście się obawiam tego okienka
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.01.2011, 10:20
Dla mnie to wszystko co teraz ma miejsce jest bardzo dziwne, jest dyrektor, mamy skatów którzy oglądali grajków, niby są pieniądze, właściwie to my powinniśmy podpisywać tylko umowy, a tu wszystko stoi. Bardzo ciekawi mnie ten wyjazd Basałaja do USA, podobno w kwestii sponsora, to nie jest normalne aby prezes wyjechał sobie na ponad tydzień do stanów w tak ważny momencie okienka. Przecież nowi zawodnicy mieli już być na pierwszym treningu itp, skoro on po coś tam pojechał to nie chodzi tu chyba o zakład budowlany Jana Kowalskiego tylko coś znacznie poważniejszego.
Ciekawe czy on tam sam pojechał czy może nawet z Cupiałem wtedy mogliby dobić poważniejszego dealu.
Chyba, że wziął kasę za Brożków i pojechał się zabawić
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.01.2011 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2011, 10:24
elomike napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w 100% z przedmówcą, uważam że chłopaki z MESY mają w sobie tyle ambicjj, że spokojnie mogą nią nadrabiać braki w doświadczeniu. Poza tym jeśli ktoś zarzuca że nasze polskie chłopaki nie mają ambicji to chyba nie widzieli występów Serge Branco, Nordina "KFC" Boukhariego, albo innych Andresów Rios- Ronaldo. Znam osobiście kilku zawodników z 2-ligowej Puszczy Niepołomice i wiem że za miejsce chociażby na ławce dali by się pociąć i nie chodzi tu o kase. A szrotu z dziwnych lig z paszportem Szwedzkim, pochodzenia Tureckiego i grającego w 2. lidze francuskiej to ja osobiście mam serdecznie dość. Wolę na to miejsce dawać Polaków. Górnik Zabrze ma 100% jakichś Polskich no-name'ów o których nigdy nie słyszałem (no może z jednym wyjątkiem) i grają chłopaki i dobrze im idzie. A taki Mikołajczak z Lecha? Grosik z Jagielloni? Waldek Sobota ze Śląska? Tomek Wróbel z GKSu? Marcin Robak z Widzewa? Myślicie że podobnych talentów nie ma przykładowo w 1. Lidze? Kolesie znikąd, a wymiatają.
Mit o tym, że do gry w piłke wystarczy ambicja i określona narodowość trzyma się mocno, spróbujmy się zatem rozłożyć go na części i się z nim zmierzyć.

Pierwsza teza - "Gracze z Młodej Wisły są niezłymi sportowcami, ale brakuje im ogrania w dorosłej piłce".

Jeżeli powyższe byłoby prawdą zakładam, że nie będą oni mieli problemu ze świetną grą na wypożyczeniach. Taka jest praktyka, że młodych graczy wypożycza się do dobrych klubów a gdy okrzepną, wprowadza się ich do pierwszego składu. Zobaczmy zatem jak to u nas wygląda. W poniższej analizie zastosowałem następującą metodologię, sprawdzam ostatnich dziesięć meczów i sprawdzam ile minut dany zawodnik spędził na boisku i ile strzelił bramek.

Bramkarze

1. Dariusz Trela, rocznik 1989 (Okocimski Bresko- II liga) 900 minut / 0
2. Łukasz Jarośniski, rocznik 1988 (Górnik Polkowice- I liga, 7 miejsce) 0 minut / 0 /

Pomocnicy

3. Sebastian Janik, rocznik 1989 (Puszcza Niepołomice- II liga, 18 miejsce) 440 minut / 0
4. Krzysztof Mączyński, rocznik 1987 (Łódzki KS- I liga, 1 miejsce) 777 minut / 3

Napastnicy

5. Maciej Papież, wypożyczony 3 stycznia br.

Materiałów do analizy wielu nie ma, ale to także w tym wypadku jest znamienne. Uprawnionym będzie stwierdzenie, że na wypożyczenie udają się najlepiej rokujący piłkarze Wisły, pozostali, można wnioskować, że nie nadają sie nawet do gry w II lidze.

Wnioski:

- nasi młodzi piłkarze nie ciesza się popularnością u trenerów innych klubów. Zaledwie pięciu z nich gra na wypożyczeniu, tylko jeden do zespołu z pierwszej ligi, reszta tuła się po II lidze.

- nasi wypozyczeni zawodnicy są bardzo przeciętni, nie są, za wyjątkiem Treli i Mączyńskiego, podstawowymi zawodnikami swojego klubu.

Dla porównania, prześledźmy jak to wyglądało w wypadku takich graczy jak bracia Brożkowie, Małecki i Boguski, którzy też przyszli do Wisły jako młode chłopaki.
Najpóźniej "zaskoczył" Rafał, ktory pierwszy mecz w podstawowym składzie zagrał jako 21 latek, ale już rok później był podstawowym zawdonikiem GKS Bełchatów.Wcześniej ta sztuka udała się Pawłowi Brożkowi (17 lat), Piotrowi Brożkowi i Patrykowi Małeckiem (18 lat).

Z powyższego wynika zatem, że jeżeli zawodnik ma umiejętności pozwalające mu na grę na poziomie ekstraklasy, to nawet w takim klubie jak Wisła, może się on przebić do pierwszego składu.

Teza druga- "W GKS Zabrze gra 100% Polaków i dobrze im idzie"

Czy rzeczywiście idzie im tak dobrze?

Mają drugą, po Cracovii, liczbę straconych bramek (25) i zaledwie 5 punktów przewagi nad przedostatnią w lidze Arką Gdynia.
Innymi słowy, szału ni ma.

Trzecia teza- " W Polskiej lidze gra wielu Polaków, którzy, zacytuję: wymiatają"

Ustalmy co to znaczy, że zawodnik jest dobry. Dla mnie dowodem na to, że z gracza coś będzie jest zainteresowanie jego osobą przez kluby zagraniczne. Z wymienionej przez Ciebie listy graczy tylko Grosicki ma szanse na zostanie średnim europejskim zawodnikiem.
Problem polega na tym, że władze jego obecnego klubu zażądały 900 tyś € za wykupienie jego karty zawodnicznej.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.01.2011, 10:25
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ciekawi mnie ten wyjazd Basałaja do USA, podobno w kwestii sponsora
A skad info ze w kwestii sponsora ?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.01.2011, 10:31
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
A skad info ze w kwestii sponsora ?
od zbymaka. Spytałem się czy potwiedza wyjazd Basałaja, potwierdził i napisał że w kwestii sponsora.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów