|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Tym napastnikiem trochę innym od Pawła jest pewnie Vojo Ubiparip,
Jednak Partizan go chce i on sam bardziej chciałby tam grac: http://www.mondo.rs/s194014/Sport/Fu..._Partizan.html Także musimy czekać aż nie dogada się z Partizanem być może wtedy przyjdzie do nas... Słowa o tym że mają Branko to śmiech na sali.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 21:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
jeżeli Valckx uważa że Branco to dobry zmiennik to niestety boje się o tranfery... on jest cieńki jak żyletka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
||
Pomijam już to że Rios nie był, nie jest i nigdy nie będzie napastnikiem, a Żurawski to w tej chwili nadaje sie na 10 minut grania.
Typowe słodkie pierdzenie Holenderskie, z tym że paszport zagraniczny więc więcej im można. W tej chwili wygląda to na łatanke nie na wzmocnienia. Jak przed okienkiem mówiło sie o nowym napastniku dla Brożka to teraz jest tylko zastępca i to nie koniecznie w sumie bo mamy dwóch napastnikow podobnych do niego juz w klubie W tej chwili zamiast wzmocnień będzie łatanie by chociaż liczba zawodników na pozycjach sie w miare zgadzała. Vlackx daje jasny przekaz że będzie tylko zastępstwo dla tych co odeszli i to nie wszystkich bo za Piotrka nikt nie przyjdzie (napastnik, bramkarz, obrońca).Mnie tylko zastanawia czy oni naprawde sami wierzą że buduja mocny zespół czy tylko mydlą oczy. Przecież za runde pół składu odchodzi wtedy to będą jaja. Teraz jest tylko rozgrzewka.
Ostatnio edytowane przez Baala : 07.01.2011 o godz. 21:56.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A skąd wiesz na ile gotowy jest Żurawski
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Jest jeszcze daleko do takiego sofizmatu, ja mam nadzieję, że do takiej paplaniny nie dojdzie i rzeczywiście skład zostanie wzmocniony. Do pierwszego treningu zostało 10 dni. Nie ma znaczenia, czy zawodnicy przyjdą za godzinę, czy dzień przed pierwszym spotkaniem z Maaskantem. Dlatego dopóki nie zabrzmi pierwszy gwizdek na zajęciach tak naprawdę wiadomo o co można potłuc dyskusje o polityce transferowej. Wszyscy się niepokoimy, bo nasz skład jest wąski jak kobiece preferencje Mesa, ale tak naprawdę do 17 stycznia nie możemy rozliczać Valcxa, bo dla mnie dyro sportowy jest od załatwiania transferów, a nie od gadania. Cytując klasyka: "nie ma tematu Wilka w Krakowie".
Ostatnio edytowane przez murray : 07.01.2011 o godz. 22:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Coś tak czuje żeśmy poszaleli na rynku transferowym w tym okienku....spodziewam sie młodego (ok.30-lat) zdolnego - (w wieku 17 lat grał w młodzieżówce Chorwacji 2 mecze towarzyskie), obcykany na arenie miedzynarodowej - (1 gol 10 lat temu w sparingu z 10 drużyną ligi duńskiej). Wysoki - ok.185 cm , technika ang."wood". Określany w swoim kraju jako wielki talent dopóki nie przytrafiła mu się kontuzja. Jak trafie stawiacie wszyscy browar
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tak sobie czytam i czytam i śmiech mnie ogarnia. 90% malkontentów z "0" pojęcia o grze. Żaden z zawodników mie miał wcześniej szansy na przepracowanie sezonu przygotowawczego z drużyną. Teraz wreszcie maja taką możliwość. Mamy zakupionego bramkarza w miejsce Babolka.Od kilku miesięcy rozsądni ludzie piszą wam, żeby mieć trochę cierpliwości i wiary w Holendrów. Poczytajcie sobie posty z sierpnia/września. 85% modliło sie, by na koniec rundy nie wylądować w strefie spadkowej. A tymczasem jesteśmy wiceliderem. Więc malkontenci morda w kubeł!!! A reszta powinna trochę cierpliwie poczekać na koniec sezonu. Wtedy otrzymamy dopiero odpowiedź na temat holendrów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dobrze,że nie ma żadnych transferów,bo transfery to robi lepsze od Wisły Termalica Bruk-Bet kur.wa Nieciecza .
Niech broni Kurto, na ataku gra na siłę Rios i święto. Do kadry dołączyć paru chłopaków z Młodej i będzie ok,bo dałbym sobie jaja uciąć,że nie byliby słabsi od tych wszystkich pseudowynalazków ze Sri Dżajawaranapura Kotte. ps Valckx niech lepiej nie udziela tych wywiadów,bo moje i pewnie wielu z Was zaufanie co do niego zmalało o jakąś połowę,aż żal czytać jego wypowiedzi... I jak Słysze,że szukamy wysokiego napastnika to mi się słabo robi. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...iejszy,1580443
wywiad z dyrektorem sportowym zdaje sie ze w zimie jednak nas nie zaskocza transferami ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja tak przyglądałem sie potencjalnym transferom zawodników pod kątem wieku którzy mieliby zasilić nasz zespoł , noi w większości przypadków są to zawodnicy 27,28 letni... więc ja się pytam po kiego grzyba sprzadają Brożków którzy mają podobny wiek, no chyba nie po to żeby odmłodzić skład. A jeśli chcą sprowadzić zawodnika w podobnym wieku to musi być on znacznie lepszy bo raczej nigdzie go już nie upchniemy po np 3 latach...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Ja mam nadzieję że Rios się ocknie i jebnie kilka brameczek w tych ostatnich 15 kolejkach.![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jesteście tak samo naiwni wierząc i komentując wypowiedzi Valckxa pt: "Nie szukamy tego, lewwego obrońcy, napastnik będzie silny, bramkarz będzie nowoczesny", jak i wierząc w teksty o "ofensywie transferowej i wysokiej klasie zakupywanych zawodników". Valckx na pewno ma już jakiś plan w głowie, niektóre negocjacje zbliżają się do finalizacji, część się rozpoczęła, część już padła. A te wszystkie wywiady to papka dla mediów. Jak ktoś już dobrze tutaj wspomniał: "nie ma tematu Wilka w Wiśle". A pracę Valckxa chciałbym raczej ocenić latem, bo biorąc pod uwagę realia sportowe, 5 miesięcy to bardzo mało czasu aby poprawić skauting, transfery i całość polityki na lepszą. Mam nadzieję, że będę miał taką sposobność (Holender wcześniej nie wyleci). W tym okienku będzie można ocenić Valckxa w paru aspektach: czas transferów (czy zawodnicy będą na 1. dzień treningów) i ich jakość.
Co do czasu transferów, zwróciłbym uwagę, że często jesteśmy z jedną z gorszych opcji dla zawodników i ci często czekają na lepsze oferty. Czasem tak się zdarza, że dostaną ofertę, czasem nie (Kirm). Więc niekoniecznie transfer pod koniec stycznia będzie trzeba ocenić negatywnie- "bo się nie zgra". Liga zaczyna się dopiero pod koniec lutego, więc miesiąc to i tak sporo czasu.
Ostatnio edytowane przez WioReXXX : 07.01.2011 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
900 tys. za Grosickiego - dla mnie śmieszna cena, a myślę, że warto się zainteresować. Tylko ten temperament. Drugi "Małecki" nam niepotrzebny, ale jako gracz - na polską ligę - bardzo dobry
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wyższy i silniejszy od Brożka oby nie ten argentyńczyk z grecj, bo jakoś nie mam do niego przekonania...
![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
Valckx ma rację, tylko trzeba wiedzieć o czym on mówi. Ty zaś niestety nie sprawiasz wrażenia zbyt błyskotliwego. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tylko że widzisz, ktoś kto nie potrafi czytać w myślach, z wyrazu twarzy czy ruchu brwi Stana może tylko przeanalizować jego wypowiedzi. A te mieszczą się pomiędzy skrajnym banałem a ostrym kretynizmem. Wysoki, dobrze zastawiający się napastnik to przyjdzie, ale na pewno nie do nas - bo to jest najbardziej poszukiwany typ zawodnika na najdroższą pozycję. Chyba, że mówimy o jakimś "snajperze" z garbem albo platfusem, taki na pewno w końcu zasili nasze szeregi, może nawet strzeli z jedną bramkę zanim mu podziękujemy. Więc może zejdź z wysokiego konia, przestań traktować innych jak debili, bo argumentów nie masz. Myślenie życzeniowe ich nie zastąpi. Jest wyprzedaż, nawet tego się nie ukrywa, bo już nie sposób. Trzeba się z tym pogodzić, ale to nie znaczy, że mamy grzecznie łykać żałosne wytłumaczenia Basałaja i jego pachołków.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.01.2011 o godz. 01:13.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wyprzedaż 1-2 zawodników co roku według V jest od teraz na porządku dziennym... Kupujemy tanio 100-500kE i dajemy możliwość gry i rozwoju... mamy stworzyć markę skąd zachód ściąga graczy... tak jak w Holandii... jak to osiągniemy to na pewno raz na jakiś czas jakaś starsza gwiazda do nas wstąpi... ale najpierw MARKA!.. i kasę trzeba mieć na +, a nie na - ... dlatego były słowa jakiś czas temu "Wisła jako firma sama siebie utrzymująca!"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Od lat były narzekania, jak to sprzedajemy najlepszych, a nowych nie ma kto ściągać, bo był tylko Kapka. Teraz Jest Valckx, rozszerzona sieć skautów, mamy 8 stycznia, a tutaj już wielka tragedia, że nie ma transferów. Valckx to nie jest byle kto i do ostatniego dnia okienka transferowego należy mu się zaufanie.
W innych klubach jak przychodzi ktoś nowy, to zazwyczaj jest optymizm i że będzie to wielkie wzmocnienie, za to tutaj na forum, nie ważne kto przyjdzie to i tak narzekania. Odszedł Paweł Brożek, który odejść miał już od 3 sezonów, więc tutaj żadnego zaskoczenia być nie powinno. Klub go nie wypchnął na siłę, on również chciał odejść. Nie pamiętacie też, jak jeszcze dosyć niedawno chcieliście się pozbyć Brożków, bo to święte krowy i w dupie mają zaangażowanie w grę? Piotr Brożek i tak od niemal sezonu był kompletnie nieprzydatny, więc za nim płakać nie będę. To jest ta wielka wyprzedaż? Pawełek dostawał niezły kontrakt, to wybrał Turcję. Latem odeszło tak naprawdę 2 podstawowych zawodników, czyli Marcelo i Głowacki. Diaz to przecież było "drewno" przeklinane na tym forum, dopiero w chwili, gdy ogłoszono jego odejście zyskał tutaj wielkie uznanie. Robicie tutaj istną katastrofę, a tak naprawdę nawet transfery letnie w sporej części nie były takie złe, jak się wydawało - Cikos, Bunoza, Paljić, Chavez. Dajmy im czas na pracę, na pewno ktoś przyjdzie, ktoś kto z miejsca dostanie tutaj etykietę sprowadzonego szrotu, a na boisku bardzo prawdopodobne, iż pokaże więcej niż typowy szrot. Lepiej ściągnąć graczy na spokojnie, po ich bacznej obserwacji i kontrakcie jak najlepszym dla klubu, abyśmy nie mieli kolejnych 700tys ojro, czy kontraktów a'la Łobodziński i Garguła, gdzie gracze pobierają ogromne pieniądze a rzadko kiedy grają, lub nie grają na odpowiednio wysokim poziomie. Zdecydowanie wolę taką politykę, niż to co robi w Polonii Wojciechowski - nakupował graczy, dał im ogromne kontrakty, a jak to wszystko wyszło, to wszyscy widzimy. Nasze shit transfery bardziej wypaliły, niż ich wielomilionowe i głośne transfery. Legia naściągała graczy, wyreklamowała ich jako nowe gwiazdy, mieli miażdżyć każdego w lidze, jak te miażdżenie wyszło, to też zobaczyliśmy. Chociaż trochę wiary i zaufania, to tylko tyle i aż tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|||
Jeżeli nawet założymy, że jest wyprzedaż, to na nasze szczęście nie ma już kogo sprzedać. Możemy natomiast być pewni, że obecne i następne okienko obrodzi w transfery do klubu, bo teraz mamy, lekko licząc, minimum 5 wakatów, a latem odejdzie kilku wypożyczonych lub tych, którym wygasają umowy, co wymusi kolejne ruchy. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja osobiscie ten wywiad z interi przyjmuje z zadowoleniem. Widac ze cos sie dzieje, ze Stan ma plan na dluzsza mete niz tylko koniec tego okna transferowego. W ojej opini wyglada to tak ze teraz kupia tylko tych zawodnikow i na te pozycje ktore pozwola zdobyc MP a faktycznie w lecie dokupia graczy na pozycje w ktrych beda braki w kadrze lub lepszych na te ktore juz beda obstawione. Jedno tylko martwi ze na dzisiaj w Naszym skladzie jest duzo zawodnikow ktorym koncza sie w lecie kontrakty i wtedy moze byc wiecej potrzeb niz to teraz jest planowane.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Zaliczam sie do "malkontentów", bo nie daje z siebie robić barana?
Do wszystkich nastolatków. Jak dostaje gówno, choćby w bibułce to nie nazywam tego ciastkiem. Ot co! Mnie wali czy sprzedali tego i tamtego. Ja po prostu nie kupuje stałej śpiewki o tzw. Wielkiej Wiśle( w sensie sportowym)! Dyrektor sportowy w wywiadzie wyraził wieeeelkie zrozumienie dla naszych rozterek.I ja się pytam co z tego? Poszły za tym konkrety?-Ni ch*ja! Mowa trawa. On już nawet nie obiecuje wzmacniania drużyny. On chce uzupełnić skład. Czyli kupić byle kogo, po to żeby mieć kogo wpisać do protokołu.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ten wywiad Valckxa pokazuje, że nikogo za 1 mln euro nie kupią. Chyba, że poszukają zawodników typu Kagawa za 300 tys euro. Zobaczymy. Osobiście się obawiam tego okienka
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dla mnie to wszystko co teraz ma miejsce jest bardzo dziwne, jest dyrektor, mamy skatów którzy oglądali grajków, niby są pieniądze, właściwie to my powinniśmy podpisywać tylko umowy, a tu wszystko stoi. Bardzo ciekawi mnie ten wyjazd Basałaja do USA, podobno w kwestii sponsora, to nie jest normalne aby prezes wyjechał sobie na ponad tydzień do stanów w tak ważny momencie okienka. Przecież nowi zawodnicy mieli już być na pierwszym treningu itp, skoro on po coś tam pojechał to nie chodzi tu chyba o zakład budowlany Jana Kowalskiego tylko coś znacznie poważniejszego.
Ciekawe czy on tam sam pojechał czy może nawet z Cupiałem wtedy mogliby dobić poważniejszego dealu. Chyba, że wziął kasę za Brożków i pojechał się zabawić ![]()
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.01.2011 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Pierwsza teza - "Gracze z Młodej Wisły są niezłymi sportowcami, ale brakuje im ogrania w dorosłej piłce". Jeżeli powyższe byłoby prawdą zakładam, że nie będą oni mieli problemu ze świetną grą na wypożyczeniach. Taka jest praktyka, że młodych graczy wypożycza się do dobrych klubów a gdy okrzepną, wprowadza się ich do pierwszego składu. Zobaczmy zatem jak to u nas wygląda. W poniższej analizie zastosowałem następującą metodologię, sprawdzam ostatnich dziesięć meczów i sprawdzam ile minut dany zawodnik spędził na boisku i ile strzelił bramek. Bramkarze 1. Dariusz Trela, rocznik 1989 (Okocimski Bresko- II liga) 900 minut / 0 2. Łukasz Jarośniski, rocznik 1988 (Górnik Polkowice- I liga, 7 miejsce) 0 minut / 0 / Pomocnicy 3. Sebastian Janik, rocznik 1989 (Puszcza Niepołomice- II liga, 18 miejsce) 440 minut / 0 4. Krzysztof Mączyński, rocznik 1987 (Łódzki KS- I liga, 1 miejsce) 777 minut / 3 Napastnicy 5. Maciej Papież, wypożyczony 3 stycznia br. Materiałów do analizy wielu nie ma, ale to także w tym wypadku jest znamienne. Uprawnionym będzie stwierdzenie, że na wypożyczenie udają się najlepiej rokujący piłkarze Wisły, pozostali, można wnioskować, że nie nadają sie nawet do gry w II lidze. Wnioski: - nasi młodzi piłkarze nie ciesza się popularnością u trenerów innych klubów. Zaledwie pięciu z nich gra na wypożyczeniu, tylko jeden do zespołu z pierwszej ligi, reszta tuła się po II lidze. - nasi wypozyczeni zawodnicy są bardzo przeciętni, nie są, za wyjątkiem Treli i Mączyńskiego, podstawowymi zawodnikami swojego klubu. Dla porównania, prześledźmy jak to wyglądało w wypadku takich graczy jak bracia Brożkowie, Małecki i Boguski, którzy też przyszli do Wisły jako młode chłopaki. Najpóźniej "zaskoczył" Rafał, ktory pierwszy mecz w podstawowym składzie zagrał jako 21 latek, ale już rok później był podstawowym zawdonikiem GKS Bełchatów.Wcześniej ta sztuka udała się Pawłowi Brożkowi (17 lat), Piotrowi Brożkowi i Patrykowi Małeckiem (18 lat). Z powyższego wynika zatem, że jeżeli zawodnik ma umiejętności pozwalające mu na grę na poziomie ekstraklasy, to nawet w takim klubie jak Wisła, może się on przebić do pierwszego składu. Teza druga- "W GKS Zabrze gra 100% Polaków i dobrze im idzie" Czy rzeczywiście idzie im tak dobrze? Mają drugą, po Cracovii, liczbę straconych bramek (25) i zaledwie 5 punktów przewagi nad przedostatnią w lidze Arką Gdynia. Innymi słowy, szału ni ma. Trzecia teza- " W Polskiej lidze gra wielu Polaków, którzy, zacytuję: wymiatają" Ustalmy co to znaczy, że zawodnik jest dobry. Dla mnie dowodem na to, że z gracza coś będzie jest zainteresowanie jego osobą przez kluby zagraniczne. Z wymienionej przez Ciebie listy graczy tylko Grosicki ma szanse na zostanie średnim europejskim zawodnikiem. Problem polega na tym, że władze jego obecnego klubu zażądały 900 tyś € za wykupienie jego karty zawodnicznej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Guest
|
|