|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
fialo dawaj dalej
![]() P.S. Znaczy zgadłeś. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez GliwickiWislak : 27.12.2010 o godz. 23:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kto to taki i z czego jest znany ?
![]() E. Nie ogarnąłem z początku, że pod ryciną jest podpis, musiałem trochę przyciąć, ale mam nadzieję, że nikt nie widział, wisiało może 20 sek ![]()
Ostatnio edytowane przez fialo : 28.12.2010 o godz. 00:00.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Może jakaś podpowiedź
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest i ona
: ![]() E.Sorry, możecie nie widzieć obrazków dlatego, że korzystam z bezprzewodowego Orange, który w każdym linku dodaje taki kod /1.1.1.3/, który zapewne uniemożliwia zobaczenie obrazka. Wrzucę to po Bożemu na tinypica za moment, żeby było wszystko widoczne ![]() E2: Mam nadzieję, że już i sorry za problem ![]()
Ostatnio edytowane przez fialo : 30.12.2010 o godz. 00:00.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Albo mam jakiś problem z obrazkami na forum albo powyżej nic nie ma
Też tak macie ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
François Viète (ur. w roku 1540 w Fontenay-le-Comte - zm. 23 lutego 1603 w Paryżu), francuski matematyk i astronom. Studiował i praktykował prawo, następnie pracował jako nauczyciel przedmiotów ścisłych w domach szlacheckich oraz radca królewski i parlamentarny (parlamentu Bretanii). Zajmował się m.in. algebrą i trygonometrią, sformułował wzory algebraiczne pozwalające rozwiązywać równania kwadratowe, zwane dziś wzorami Viete'a. Wprowadził notację literową dla stałych w równaniach. Literowe oznaczenia stosowane były w starożytności przez myśliciela Diofantosa. François Viete jako pierwszy wprowadził oznaczenia literowe dla niewiadomych i współczynników. Podczas wojny francusko-hiszpańskiej Viete znalazł klucz do szyfru używanego przez Hiszpanów.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 30.12.2010 o godz. 00:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobrze
Zadawaj ![]() ![]()
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
No Panowie nie wytrzeźwieliście jeszcze
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Odswiezam, czekamy na zagadke
Trzeba sie rozwijac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Bo nie ruszy znowu przez niewiadomo ile. Gdzie to, co to i dlaczego tylko front jest ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ruiny katedry św. Pawła w Makau, strawionej niemal doszczętnie przez pożar 1 stycznia 1835.
Bedzie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Będzie, jedziesz dalej - byle szybko bo słońce zaraz się zaćmi
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Umówmy się, że przynajmniej trzy postaci balujące na tej posiadówie przestaną być anonimami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
T. Kwiatkowski - Polonez Chopina
Proszę zadać za mnie... ![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kwiatkowskiego tam nie widzę, Chopina tak ale jego Poloneza już nie ( i nawet, gdyby trzymał go w garażu, to do żywych go nie zaliczę). A prosiłem wyraźnie : 3 postaci [...].
Że zacytuję hasło z czyjegoś avatara. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uzupełnię nadgorliwego kolegę... .
W centrum jest Zawisza Czarny, z prawej gra Fryderyk Szopen, obok niego Geogres Sand. Tam obok coś wyjaśniający to nasz wieszcz, Adam Mickiewicz. Pytanie zadam przed 14 Tak na rozruszanie tematu... . Obiecane pytanie: Kim ten jegomość jest i czymże sobie zasłużył, trafiając do jakże zacnego tematu "Zagadki europejskie i nie tylko... " ? :wink:![]()
Ostatnio edytowane przez tomo : 04.01.2011 o godz. 13:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podpowiedź nr 1
![]() |
|
|
|
Ángel Caído
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Julio Cortázar
>> Na szczególną uwagę w dorobku pisarza zasługuje najwyżej oceniana Gra w klasy, która jest także grą z dotychczasową linearną formą powieści. Nowoczesne teorie literackie uznają ją za jeden z pierwszych przykładów hipertekstu. We wstępie do powieści czytamy, że można czytać ją na co najmniej dwa sposoby - tradycyjnie i poruszając się po wytyczonym przez pisarza szlaku, który polega na przemieszczaniu się od rozdziału do rozdziału w innej niż normalna kolejności. << za wiki. http://pl.wikipedia.org/wiki/Julio_Cort%C3%A1zar ![]()
WISŁA KRAKÓW
[J] BRACI SIĘ NIE TRACI !!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się, zadawaj.
|
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jest to czasem Halina Wolińska, oprawczyni generała Fieldorfa, która wyemigrowała do Londynu, niedawno zmarła?
![]()
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
Tak, zmarła w 2008 roku.
Twoja zagadka. ![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
odp. moja na szybkości, skojarzyłem obraz.. nie wczytując się w pytanie (wiem, wiem.. ) mój błąd.![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co to za miasto?
![]() ![]()
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Czysty strzał: Graz
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, to nie Graz
![]() ![]()
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Luzerna
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Stawiam na Innsbruck.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ani Luzerna, ani Innsbruck
Jeszcze jeden strzał i wrzucę podpowiedź, która powinna rozjaśnić dosyć mocno sprawę ![]() Dobra wrzucę po pólnocy, bo muszę w trybie ekspresowym wyjśc z domu ![]()
Ostatnio edytowane przez fialo : 05.01.2011 o godz. 20:56.
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|