|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czy ktoś się orientuje czy dalej jest warzone piwo "Smocza Głowa" ? I czy gdzieś można kupić - detalicznie.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Wie ktoś gdzie w Gorzowie Wielkopolskim można kupić piwo Ciechan (niepasteryzowany) albo Rybnicki
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wiesz wiem że można zasmakować tego piwa w krakowskim pubie/klubie....Imbirze na ul. Szpitalnej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Noteckie sprzedane Gontyńcowi.Trzeba mieć nadzieję, że nie ulepszą i unowocześnią produkcji.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na 100% w "Piwniczce" przy Kobierzyńskiej. Co do ceny to około 3 zł
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
A można jakieś bliższe namiary - to nie moje okolice
"Piwniczka" to jest jakiś sklepik ? Monopol?Z góry dzięki. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czy ktoś natknął sie na piwo SPECJAL w Krakowie? smak niepowtarzalny, ale na kaszuby po nie nie chce mi się jechac :/
![]()
http://img472.imageshack.us/img472/6682/bild0085ta.jpg <==== wycieczka do warszawy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
tak sklep, jakieś 500 - 1000 metrów za Tesco |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Zwany też "domkiem". A dokładnie już to jest to sklep "U Marii" na Kobierzyńskiej 61 bodajże.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie mniej jako lekkie piwko dla orzeźwienia, mnie podchodzi. Z niepasteryzowanych piłam w święta Raciborskie. Nieco słodkawe, ale też całkiem niezłe. Cytat:
Prosty, wręcz purystyczny - kolorystycznie zwłaszcza. Zachęcam do spróbowania wspomnianego już wcześniej przeze mnie Brackiego Palm Ale Belgijskiego ( Grand Championa festiwalu piw domowych ) - to ewenement - ze względu i na recepturę i na fakt, że to limitowana edycja, która nie będzie powtarzana już. No i uwarzyła je dziewczyna - Dorota Chrapek ![]() W piwie tym użyto pięć rodzajów słodu i dwa gatunki chmielu ( niemiecki i słoweński ) oraz specjalnie sprowadzane drożdże z Kalifornii. Ma lekko "waizenowy" posmak, choć słodu pszenicznego tam nie ma. Mocno chmielone. Sporo się w tym piwku dzieje. Zebrał entuzjastyczne recenzje wielu specjalistów i piwowarów. I dłużej go piję tym bardziej mi smakuje. Radzę zakupić większą partię i zostawić kilka butelek na wakacje lub przyszłe święta. Zeszłoroczny Grand Champion - Bracki Koźlak dojrzał i obecnie jest jeszcze lepszy ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Piłem w święta ten browarek, zajebisty jest
![]()
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem,
czas straci wtedy znaczenie. Gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli. Przyjaźń, której nie przerwie już nic. Pamięć, która będzie wciąż żyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Od grudnia na Lubelszczyźnie. Niestety nie miałem okazji skosztować, ale podobno warto (w końcu to Perła) ![]() Jeśli ktoś na nią trafi w Krakowie niech da znać. ![]()
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej." |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Piłem, dość smaczna.
Zakupiona w nocnym na Bieżanowie. ![]()
BIEZANÓW STARY
BIEZANÓW NOWY BIEZANÓW ZAWSZE TRÓJKOLOROWY |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś gdzie (o ile w ogóle) można kupić Brackie Pale Ale ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wie ktoś gdzie dostane w Krakowie Złotego Hrada?
Ostatni raz je piłem z 12 lat temu. Dobre? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja Pale Ale kupilem w Almie bo z tego co sie orientuje to tylko w tej sieci sklepow miala byc sprzedaz.
Jesli chodzi o zwyciezce tego konkursu oczywiscie. EDIT: Będzie to znak do rozpoczęcia sprzedaży w prawie 200 punktach w całej Polsce m.in.w sieciach delikatesów Alma, Piotr i Paweł i ok. 50 specjalistycznych sklepach z piwem. Tegoroczenego Grand Championa będzie można również degustować w wyselekcjonowanych restauracjach i pubach w całej Polsce. Stale aktualizowana lista sklepów i lokali dostępna na stronie www.festiwal-birofilia.pl „Piwo będzie sprzedawane do wyczerpania zapasów. Obecnie nie planujemy kolejnych warek” – mówi Janusz Konieczny, dyr. Browaru w Cieszynie.
Ostatnio edytowane przez OpEnTaNy : 05.01.2011 o godz. 00:17.
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Widziałem je na stacjach BP, ale puszkowe tylko.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
też to kiedyś pijałem ale znikło .Były dwa rodzaje strong i pils w dośc korzystnej cenie .Z 12-14 lat temu jak sięgam pamięcia to było.Jeszcze w tych starych butelkach sprzedawano.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.01.2011 o godz. 00:37.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
![]() Forumowicz OpEnTaNy już odpowiedział, gdzie można dostać Pale Ale ( ja również kupowałam w Almie ) ale wiem o małym sklepiku mdz Rondem Kocmyrzowskim a XI LO, gdzie było dostępne już 5 grudnia. We wspominanym w tym temacie sklepie na Krowoderskiej, też na pewno będzie. Jeśli ktoś jest bardziej zainteresowany ciekawymi piwkami to ukazał się właśnie pierwszy regularny numer "Piwowara". Ten drukowany periodyk wydawany jest przez Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych i redagowany przez grupę entuzjastów piwowarstwa. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Nie wydaje mi sie, zeby cokolwiek w tej materii uleglo zmianie. Piwo przyzwoite. Sa gorsze, ale sa i lepsze. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Jeremiemu nie smakuje ?
![]() Kwestia indywidualnego podejścia. Jak ktoś preferuje Pilsy, to Palm Ale mniej mu będzie smakować. Oczywiście, że są lepsze piwa. Dla mnie bezapelacyjnie nr jeden to wędzone marcowe z bamberskiego browaru Schlenkerla a nr dwa to Doppelbock z Kloster Andechs. Nie mniej i to Palm Ale smakuje mi bardzo ![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie tyle, ze nie smakuje. Zrobilem wieksze zapasy i rowniez mam troche odstawione na "potemu". Ale jednak nie uwazam tego piwa za jakies zjawisko.
Moze to kwestia wlasnie specyfiki belgijskiego Pale Ale. Bo Bitter na ten przyklad bardzo lubie. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Dla zwolenników niefiltrowanych piw.
Natknęłam się wczoraj w osiedlowym sklepiku na Cornelius Greener Bio-Up. ![]() Właśnie go degustuję i jestem przyjemnie zaskoczona. Lubię ten typ piwa - słodkawe - podobnie jak piwa marcowe. Poszukałam coś na jego temat i recenzje też ma dobre : Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Mam wielka prosbę do piwoszy : Jeden z małych browarów ma zamiar wprowadzić cztery nowe piwa na rynek w tgz sredniej półce , czy macie pomysły na nazwy owych piw. Browar mieści sie na południu Polski pierwsze ważenie około połowy marca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wiślak! I wszystko jasne
![]() ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ostatnio kumpela robiła imprezę w pubie "Katedra" - http://katedra.krakow.pl/
Bardzo malutki lokal ale ma wszystkie polskie piwa wspomniane w tym temacie - cena ciut nieciekawa ale jak ktoś jest na głodzie ... ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|