The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2010, 00:57
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
2mln za "Brożek brothers", lub po 750tys. za pojedynczego (wg info kibica z Turcji)? Jak dla mnie dobry deal.
Kolego,
Jeśli odnosisz się do piszącego na tym forum kolegi Colmana z TS to chyba źle zrozumiałeś to co on napisał. A napisał że wg ostatnich informacji TS płaci Wiśle 2M EUR za dwóch Brożków a każdy z nich ma dostać roczny kontrakt wysokości 750k EUR.

A teraz moje spekulacje w związku z tą informają:
1. Jeśli prawdą jest informacja podana przez Zbymaka o 2,5M EUR które Wisła ma dostać za Brożków to jeśli dodamy do tego roczne kontrakty obu braci (1,5M EUR) to dostaniemy mityczne 4M EUR. I być może gazety spekulowały o tej własnie kwocie (tzn: kontrakty obu zawodników plus kasa dla Wisły) a nie o samym ekwiwalencie dla Wisły. Podane kwoty wydają się być "racjonalane".
2. Jeśli prawdą są informacje podane powyżej to kwota kontraktu dla obu braci jest bardzo wysoka. Wydaje mi się że naprawdę bardzo ciężko było by im (a szczególnie Piotrkowi) dostać gdzieś indziej podobne pieniądze. Rozumiem że to może kusić.
3. Odnosze wrażenie że Paweł postanowił się "poświęcić" dla brata. Wątpie że Turasy dali by tak wysoki kontrakt samemu tylko Piotrkowi. Prawdopodobnie warunkiem kwoty kontraktowej dla Piotrka było to że przechodzi razem z bratem. W innym wypadku cześć pieśni. I Paweł miał naprawdę trudny wybór. Trzeba go zrozumieć.
4. Moim skromnym zdaniem jeśli kasa za bliźniaków wynosi faktycznie 2,5M EUR to jest to absolutne minimum przyzwoitości. I osobiście uważam że Wisła nie powinna tej oferty przyjąć. Jedynym wytłumaczeniem może być presja ze strony braci dla których 1,5M Euro rocznie przez nastepne 2,5 roku pozwoli ustawić się na całe życie.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.12.2010 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.12.2010, 01:00
rozan napisał(a):Wyświetl post
Transfer Brożków przesądzony? Wisła zaprzecza!
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19198 nie wiem czy widzieliście to info... ciekawe ile w tym prawdy?
Czyli na ten moment to sa nasi zawodnicy.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.12.2010, 01:07
kaktus mi predzej na głowie wyrosnie niz w tym, czy tam nastepnym okienku, sprowadzimy snajpera klasy Brożka lub lepszego. Pilkarze klasy Pawla wybieraja lepsze kluby, albo najzwyczajniej w swiecie jesli juz juz jakims cudem chcą grac bagnie zwanym polska liga, to za kase ktorej napewno zaden polski klub niezaoferuje.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.12.2010, 01:13
Nie płaczmy już po Brożkach,tylko zastanówmy się jak ich zastąpić(byleby nie jakimś szrotem).Więc sprawa wygląda następująco:
Czas nagli,potrzebujemy realnych wzmocnień składu.Aby mieć pewność,że dany zawodnik szybko zaadoptuje i wkomponuje się w drużyne najlepiej sięgnąć po sprawdzonych zawodników krajowych.Myślę,że już wystarczająco dużo sprowadziliśmy w lecie piłkarzy zagranicznych,którzy wciąż się aklimatyzują w Polsce i przystosowują do realiów panujących w naszej piłce.
Należy stawiać na takie transfery jak np Czarek Wilk

Takie jest moje zdanie w sprawie kierunku polityki transferowej Wisły w tym okienku.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 31.12.2010, 01:13
niejaki uzytkownik laxa konkurencyjnego "forum" przytoczyl slowa Basalaja, pod ktorymi sie podpisuje i pozwole sobie je tutaj wkleic odnosnie sprzedazy Brozkow:

"Wisła postanowiła sprowadzać zawodników z zagranicy, bo często są lepiej wyszkoleni i mentalnie zdeterminowani do bycia lepszym. Owszem, traktują Wisłę jako trampolinę do zrobienia kariery, ale wcale się z tego powodu nie obrażamy. Nie potrzebujemy zawodników, którzy na każdym kroku będą opowiadać, że grają dla Wisły, a jak przegrywają ważny mecz, to mówią, że to tylko sport. Oni mają dawać więcej niż same deklaracje. Ja też się wzruszam, gdy widzę, jak zawodnik pokazuje na logo klubu na koszulce, ale nie chciałbym, by wzięcie prysznicu po meczu zmywało całą odpowiedzialność. Piłkarze zawodowi otrzymują bardzo duże pieniądze i za to muszą dawać z siebie wszystko. Nie tylko na boisku, także w różnych działaniach klubu. Nie będziemy tolerować zawodników, którzy np. machają rękami, ze wszystkimi dyskutują, zamiast pracować z pokorą, albo obrażają się na kolegów, trenera, kibiców czy klub. To samo dotyczy trenerów i pracowników w klubie.

Piłkarze mają przyjść do pracy i zasuwać. Wtedy będą wiślakami i profesjonalistami pełną gębą. Mają być głodni zwycięstw i grać nie tylko o mistrzostwo Polski, ale mieć też marzenia, by występować np. w Manchesterze United. Nie chcemy zawodników, którzy do końca życia zamierzają być w Wiśle, bo tu dobrze i terminowo płacą. Oni mają "wygryźć" kontrakty na Zachodzie, chcieć czegoś więcej niż polska liga. Musimy skończyć z czasami, gdy przegrywamy "śmieszny" mecz w pucharach i mówimy, że to tylko sport. "

nic dodac, nic ujac
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.12.2010, 01:14
dzollo napisał(a):Wyświetl post
I tu bym się nie zgodził, ja myślę, że za 2 mln E można kupić spokojnie piłkarza klasy Pawła, przy dobrej penetracji rynku szczególnie wschodniego(za wyjątkiem Rosji).
Z tym tylko,że te 2 mln E nigdy nie wypłyną już z naszego konta klubowego, no chyba że na konto Telefoniki.
A już na pewno nie wydamy 2M E na jednego piłkarza, więc dla nas kibiców odejście Pawła jest oczywistym rozczarowaniem bo oznacza jeszcze słabszą Wisełkę niż mamy teraz. A teraz jak wiemy jesteśmy już 3 lata z tyłu za takimi potęgami jak np Gruzja.
Skoro myślisz że za 2M EUR można kupić napstnika klasy Brozia byłbym wdzięczny za jakiś typ. Mnie absolutnie nic nie przychodzi do głowy dlatego uważam że za tę kwotę tej klasy piłkarza kupić się nie da.
To czy klub przeznaczy te kasę na transfery to już zupełnie inna sprawa i pokaże czy jesteśmy faktycznie w fazie "zwijania" czy jeszcze będziemy próbować. Osobiście uważam że za tę kasę nie sprzedali by Pawła gdyby nie mieli czegoś na oku. Zresztą o tej opcji (sprzedaż Pawła kupno innego napastnika) mówił na spotkaniu z kibicami bodajże Basałaj (z czego wynika moim zdaniem że podobny wariant brali pod uwagę już wtedy).
Rozumując racjonalnie nie jesteś w stanie powiedzieć teraz co oznacza dla nas odejście Pawła. Z całą pewnością coś więcej można będzie powiedzieć po zamknięciu okienka, gdy bedzie wiadomo w jaki sposób uzupełniono skład. Dlatego proponuję aby wszelkie akty histerii wstrzymać przynajmniej do tego momentu.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.12.2010, 01:17
Tak czytam i czytam i czytam i śmiech mnie ogarnia .....

Po pierwsze primo po takim wstydzie jaki przynieśli nam zawodnicy w Europie w ostatnich latach żadnego w klubie być nie powinno.
Po drugie skoro chłopaki lecą do hotelu po nocach i ustalają warunki a okienko jeszcze się nie otwarło - to pytanie czy aby im wolno czy nie ? jeśli prawda że Wisła nic nie wie.
Jeśli tak to albo Wisła Kłamie albo czegoś tu nie rozumiem.
Po trzecie skoro już tak bardzo chcą to ja się im nie dziwę za 750 tys rocznie sam bym poleciał nie patrząc na sentymenty zwłaszcza że jeden siedzi na ławce a drugi albo strzela albo nie .....
Po czwarte, biznes jest biznes 2.5 mln to dobra oferta bo warci są tyle ile ktoś za nich chce dać a dywagacje na temat jacy to oni nie zdolni reprezentanci i ile są warci to na Markecie albo FM. Live is Live
A po piąte to polityka transferowa Klubu to już zupełnie inna bajka i respirator raczej już tu nic nie pomoże. TYlko jedno nam zostaje poczekać a jeśli nic się nie zmieni to zareagować raz a dobrze
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 31.12.2010, 01:23
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Tak czytam i czytam i czytam i śmiech mnie ogarnia .....

Po pierwsze primo po takim wstydzie jaki przynieśli nam zawodnicy w Europie w ostatnich latach żadnego w klubie być nie powinno.
Po drugie skoro chłopaki lecą do hotelu po nocach i ustalają warunki a okienko jeszcze się nie otwarło - to pytanie czy aby im wolno czy nie ? jeśli prawda że Wisła nic nie wie.
Jeśli tak to albo Wisła Kłamie albo czegoś tu nie rozumiem.
Po trzecie skoro już tak bardzo chcą to ja się im nie dziwę za 750 tys rocznie sam bym poleciał nie patrząc na sentymenty zwłaszcza że jeden siedzi na ławce a drugi albo strzela albo nie .....
Po czwarte, biznes jest biznes 2.5 mln to dobra oferta bo warci są tyle ile ktoś za nich chce dać a dywagacje na temat jacy to oni nie zdolni reprezentanci i ile są warci to na Markecie albo FM. Live is Live
A po piąte to polityka transferowa Klubu to już zupełnie inna bajka i respirator raczej już tu nic nie pomoże. TYlko jedno nam zostaje poczekać a jeśli nic się nie zmieni to zareagować raz a dobrze

Gdzie napisali ze tyle maja zarabiac? Nie powielaj domysłow innych uzytkownikow bo wprowadzasz ludzi w błąd.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 31.12.2010, 01:23
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Skoro myślisz że za 2M EUR można kupić napstnika klasy Brozia byłbym wdzięczny za jakiś typ. Mnie absolutnie nic nie przychodzi do głowy dlatego uważam że za tę kwotę tej klasy piłkarza kupić się nie da.
To czy klub przeznaczy te kasę na transfery to już zupełnie inna sprawa i pokaże czy jesteśmy faktycznie w fazie "zwijania" czy jeszcze będziemy próbować. Osobiście uważam że za tę kasę nie sprzedali by Pawła gdyby nie mieli czegoś na oku. Zresztą o tej opcji (sprzedaż Pawła kupno innego napastnika) mówił na spotkaniu z kibicami bodajże Basałaj (z czego wynika moim zdaniem że podobny wariant brali pod uwagę już wtedy).
Rozumując racjonalnie nie jesteś w stanie powiedzieć teraz co oznacza dla nas odejście Pawła. Z całą pewnością coś więcej można będzie powiedzieć po zamknięciu okienka, gdy bedzie wiadomo w jaki sposób uzupełniono skład. Dlatego proponuję aby wszelkie akty histerii wstrzymać przynajmniej do tego momentu.

A co niby Klub ma zrobić, zablokować transfer
Skoro Oni już dogadani w szalikach w hotelu a okienko jeszcze nie zaczęte.
Zablokujesz i masz dwie gwiazdy obrażone na trenera jeden w dalszym Ciągu a drugi strzeli focha i brami zadnej nie zobaczysz.

Klasa mówisz a jakiej to klasy jest napastnik, piszecie że gwarantuje .... ale co bramki no może strzeli 20 w sezonie a może strzeli tylko 8. Nie masz żadnej pewności. Inną sprawą jest sprowadzenie kogoś w zamian. Pamiętaj że Paweł strzela bramki ale ..... koncepcja Wisły zawsze była taka że na niego się grało ..... Prostopadłe piłki, Brożek, Długie Brożek może coś przejmie i strzeli, dośrodkowania A nuż Brożek trafi. Nie masz pewności że inny napastnik będący głównym też nie będzie strzelał na tym samym poziomie .... ale to okaże się po zakończeniu okienka transferoweg.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 31.12.2010, 01:25
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie napisali ze tyle maja zarabiac? Nie powielaj domysłow innych uzytkownikow bo wprowadzasz ludzi w błąd.

Na bank zarobią więcej niż u nas i nie uwierzę że dostaną kontrakt mniejszy niż 500 tyś (znają realia tureckie i i za mniejszą kasę nie będą ryzykować) więc za 500 też bym poleciał
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.12.2010, 01:27
ustalają warunki a okienko jeszcze się nie otwarło
Ileż razy można pisać że ustalać to można sobie przez cały rok jak tylko klub się zgodzi.Podobnie jak się kluby dogadają to zawodnik może trenować z drużyną nawet przed otwarciem okienka.Umowa jedynie musi być podpisana między pierwszym a ostatnim dniem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 31.12.2010, 01:28
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ileż razy można pisać że ustalać to można sobie przez cały rok jak tylko klub się zgodzi.Podobnie jak się kluby dogadają to zawodnik może trenować z drużyną nawet przed otwarciem okienka.Umowa jedynie musi być podpisana między pierwszym a ostatnim dniem.

Jak na razie to nie wiem czy Klub się zgodził czy nie, masz rację wygląda na to że się zgodził. Pytanie tylko czemu nas kibiców robią w h ......
Zaprzeczając czemuś co jest oczywiste
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.12.2010, 01:29
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Czyli na ten moment to sa nasi zawodnicy.
%$#$ wykopaliscie linka z poludnia, a przeciesz wieczorem strona Turasów oficjanie zaprezentowała ich podpisujących kontrakty !! To nie aktualne jak transfer Diego Tristana ! ale zawsze znajdzie sie ktos kto spojży i powie - czyli to jeszce nasi zawodnicy !!

Brożków już nie ma - Pawełka też ze składu z przed 2 sezonów został tylko Sobol który chyba niedługo też powie .......e nie robie i zwinie zabawki zamiast użerać się z Murzynami z Tanzani. I jak on ma ich niby motywować ? W....... każdemu spuszczać regularnie ? Przeciesz on z tymi papuasami nie wytrzyma. Łobo i Garguła za 0,5 roku są po kontrakcie. Jirsak to samo chyba albo jescze 1,5 roku. Zostaną same Bunozy Branca itd.

Powodzenia !
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.12.2010, 01:31
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
To nie są moje domysły. Zerknij proszę na temat w języku angielskim. Jest tam niejaki Colman kibic TS. Facet raczej wiarygodny bo pojawił się u nas na forum już przy transferze Głowy i informacje które wtedy podawał (np: kwota transferu) sprawdziły się. Parę godzin temu napisał (domyślam sie że w oparciu o gazety tureckie) że taka ma być kwota kontraktów obu braci. Nie moge ręczyć za tę informację ale z całą pewnością nie są to moje domysły.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.12.2010, 01:39
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Na skrzydle moga Kirm, Boguski, Rios i Malecki grac, wiec nie jest az tak zle. Priorytety powinny byc inne.
Kirm - po dwóch latach nagle zaliczył kilka ładnych dośrodkowań, ale to za mało na taki zespół jak Wisła.
Boguski - to napastnik/cofnięty napastnik, inna sprawa , że bez formy po kontuzji
Małecki - zero dośrodkowania, nawet ze stojącej piłki. Od kiedy można Małeckiego nazywac skrzydłowym skoro nie potrafi podać piłki? To NAPASTNIK - mylnie ustawiany za Skorży na skrzydle, co ani zawodnikowi , ani tym bardziej nam nie wyszło na dobre.
Rios - bez komentarza, to nie jest skrzydłowy.

Więc odpowiedz sobie jeszcze raz, ilu mamy prawdziwych skrzydłowych , potrafiących wyłożyć piłkę do napastnika, a ilu mamy napastników.
Osobiście zamiast 4:3:3 który to się nie sprawdzi bez dobrego zawodnika w pomocy potrafiącego wrzucić piłkę do napastnika, wolałbym stare sprawdzone 4:4:2 z dwoma dynamicznymi skrzydłowymi (których nie mamy) potrafiącymi wygrać pojedynek 1:1 po czym wrzucić piłkę do napastnika, w tej roli widziałbym Małeckiego i Boguskiego (w pełni formy) .
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.12.2010, 01:44
A co niby Klub ma zrobić, zablokować transfer
Skoro Oni już dogadani w szalikach w hotelu a okienko jeszcze nie zaczęte.
Zablokujesz i masz dwie gwiazdy obrażone na trenera jeden w dalszym Ciągu a drugi strzeli focha i brami zadnej nie zobaczysz.

Klasa mówisz a jakiej to klasy jest napastnik, piszecie że gwarantuje .... ale co bramki no może strzeli 20 w sezonie a może strzeli tylko 8. Nie masz żadnej pewności. Inną sprawą jest sprowadzenie kogoś w zamian. Pamiętaj że Paweł strzela bramki ale ..... koncepcja Wisły zawsze była taka że na niego się grało ..... Prostopadłe piłki, Brożek, Długie Brożek może coś przejmie i strzeli, dośrodkowania A nuż Brożek trafi. Nie masz pewności że inny napastnik będący głównym też nie będzie strzelał na tym samym poziomie .... ale to okaże się po zakończeniu okienka transferoweg.
W największym skrócie: powinien zablokować transfer. Zresztą w przypadku Pawła Wisła robiła to juz parokrotnie i efektu "odgryzania się" raczej nie zauważyłem. Nie jest zresztą tajemnicą że Paweł umawiał się z Basałajem na spotkanie o "dożywotnim" przedłużeniu kontraktu tak że z jego strony chyba też była chęć pozostania w Wiśle. Myślę że jego dało by się przekonać (a przynajmniej próbować przekonać; odnosze wrażenie że ze strony klubu nie było nawet takiej próby). O Piotrka nie dbam.
Nie wiem kto pisał o "gwarancjach" strzelania bramek ale to oczywisty nonsens. Nie ma napastnika który mógłby cos takiego zagwarantować. Uważam że równie jałowa jest dyskusja na temat tego czy ktoś inny postawiony w sytuacji Pawła będzie strzelał "na tym samym poziomie" (przecież Ty też tego nie możesz wiedzieć).
Moja sugestia była zupełnie inna: podaj mi typ jakiegoś napastnika który Twoim zdaniem będzie równie dobry jak Paweł (biorąc pod uwagę wszystkie uwarunkowania) i nie bedzie kosztował więcej niż 2M EUR.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 31.12.2010, 01:47
W największym skrócie: powinien zablokować transfer. Zresztą w przypadku Pawła Wisła robiła to juz parokrotnie i efektu "odgryzania się" raczej nie zauważyłem. Nie jest zresztą tajemnicą że Paweł umawiał się z Basałajem na spotkanie o "dożywotnim" przedłużeniu kontraktu tak że z jego strony chyba też była chęć pozostania w Wiśle. Myślę że jego dało by się przekonać (a przynajmniej próbować przekonać; odnosze wrażenie że ze strony klubu nie było nawet takiej próby). O Piotrka nie dbam.
Nie wiem kto pisał o "gwarancjach" strzelania bramek ale to oczywisty nonsens. Nie ma napastnika który mógłby cos takiego zagwarantować. Uważam że równie jałowa jest dyskusja na temat tego czy ktoś inny postawiony w sytuacji Pawła będzie strzelał "na tym samym poziomie" (przecież Ty też tego nie możesz wiedzieć).
Moja sugestia była zupełnie inna: podaj mi typ jakiegoś napastnika który Twoim zdaniem będzie równie dobry jak Paweł (biorąc pod uwagę wszystkie uwarunkowania) i nie bedzie kosztował więcej niż 2M EUR.

Wiesz za szukanie zawodników mi nie płacą, są zatrudnieni odpowiedni (albo i nie) ludzie do tej roboty. skoro Klub podjął decyzję o sprzedaży to może ma kogoś na uwadze.
Oby ....

Przy czym w Tym Klubie już nic mnie nie zdziwi
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.12.2010, 01:53
Przeczytałem sobie na wieczór wszystkie komentarze dotyczące transferu braci i dochodzę do wniosku, że Paweł poświęcił się w pewnym stopniu, aby uratować karierę brata. Piotrek nie miał szans na angaż w Polsce - nie licząc dziwaka JW - ze względu na wysokie oczekiwania co do zarobków, więc pozostawałoby mu za kilka miesięcy szukanie miejsca na Cyprze. Nie wiem jak dokładnie to wyglądało, ale mogę zgadywać, że Paweł zgodził się na ten transfer pod warunkiem, że pojedzie z bratem. Jak się okazało Trabzon przystał na te warunki i stworzyła się kolejna polska kolonia za granicą.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 31.12.2010, 01:54
To nie są moje domysły. Zerknij proszę na temat w języku angielskim. Jest tam niejaki Colman kibic TS. Facet raczej wiarygodny bo pojawił się u nas na forum już przy transferze Głowy i informacje które wtedy podawał (np: kwota transferu) sprawdziły się. Parę godzin temu napisał (domyślam sie że w oparciu o gazety tureckie) że taka ma być kwota kontraktów obu braci. Nie moge ręczyć za tę informację ale z całą pewnością nie są to moje domysły.
Jesli tylko w oparciu o gazety to...
Nie chce sie spierac bo nie wiem ile maja zarabiac, ale 750tys euro to w moim odczuciu za duzo. Co nie znaczy ze to nie jest prawda.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.12.2010, 01:58
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
A ja bym z powrotem Dawidowskiego ściągnął.
A ja bym z powrotem Matusiaka ściągnął.Chłop zawsze jest gwarancją tych 6-8 goli w sezonie.Lepszy rydz niż nic,tymbardziej,że teraz będzie za darmo
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 31.12.2010, 01:59
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem sobie na wieczór wszystkie komentarze dotyczące transferu braci i dochodzę do wniosku, że Paweł poświęcił się w pewnym stopniu, aby uratować karierę brata. Piotrek nie miał szans na angaż w Polsce - nie licząc dziwaka JW - ze względu na wysokie oczekiwania co do zarobków, więc pozostawałoby mu za kilka miesięcy szukanie miejsca na Cyprze. Nie wiem jak dokładnie to wyglądało, ale mogę zgadywać, że Paweł zgodził się na ten transfer pod warunkiem, że pojedzie z bratem. Jak się okazało Trabzon przystał na te warunki i stworzyła się kolejna polska kolonia za granicą.

Coś jest w tym co piszesz, taka sytuacja mogła mieć miejsce a skoro bracia stwierdzili że są w stanie puścić klub to i może Wisła nie miala za wiele do powiedzenia. Z niewolnika nie ma pracownika.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.12.2010, 02:00
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Tak ja napisał w klubie nadal jest miejsce dla Łobodzińskiego Jiraska, Kowalskiego.
Nie porównuj może Irsaka do Kowalskiego, bo Irsakowi Kowalski może buty czyścić. Takiej piłki na nos jak potrafi rzucić Irsak nie potrafi nikt w lidze. I to nie z frajerskimi drużynami tylko z "wielką" Legią. Maaskant zrobi z niego gwiazdę. Tylko reszta musi się nauczyć grać w piłkę. A nie biegać bez celu.

I tak jak mówiłem wcześniej u nas w lidze tylko Nowak, ma szanse coś znaczącego wnieść do gry. Cherlawy ale ma maniane i jego nie trzeba by było uczyć jak wyjść do gry Irsakowi. Do Dawidowskiego bym go nie porównywał, bo nie ma mordującego kolana firmowego zwodu. Łapie kontuzje dlatego, że jak drewnianych kreci to go kopią. Normalna kolej rzeczy.
Powód: Literówka :)
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.12.2010 o godz. 02:23.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 31.12.2010, 02:02
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie porównuj może Irsaka do Kowalskiego, bo Irsakowi Kowalski może buty czyścić. Takiej piłki na nos jak potrafi rzucić Irsak nie potrafi nikt w lidze. I to nie z frajerskimi drużynami tylko z "wielką" Legią. Naaskant zrobi z niego gwiazdę. Tylko reszta musi się nauczyć grać w piłkę. A nie biegać bez celu.

Miły akcent na zakonczenie/rozpoczecie dnia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.12.2010, 02:08
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Płakać możemy gdy 17 stycznia nie będzie nowego napastnika klasy równej Pawłowi. Na razie odpuśćmy sobie płacze i te wszystkie wyzwiska do Cupiała i Basałaja
Dałbyś już spokój, bo to się nudne robi.
Napastnicy kosztują. Szansa wyłowienia za grosze gracza pokroju Pawła jest bliska zeru. To są fakty.
Jesteśmy w dupie i to też jest fakt. Nie mamy żadnego zawodnika gwarantującego jakikolwiek poziom. Sprzedano wszystko, co można było.

Na co chcesz czekać? Na Manikwę? Jakiegoś kolesia który ostatniego gola strzelił n-lat temu i w CV ma tylko "porażka skautów XXX" (gdzie XXX to jakiś europejski średniak)?

Lysy napisał(a):Wyświetl post
Więc odpowiedz sobie jeszcze raz, ilu mamy prawdziwych skrzydłowych , potrafiących wyłożyć piłkę do napastnika, a ilu mamy napastników.
Osobiście zamiast 4:3:3 który to się nie sprawdzi bez dobrego zawodnika w pomocy potrafiącego wrzucić piłkę do napastnika, wolałbym stare sprawdzone 4:4:2 z dwoma dynamicznymi skrzydłowymi (których nie mamy) potrafiącymi wygrać pojedynek 1:1 po czym wrzucić piłkę do napastnika, w tej roli widziałbym Małeckiego i Boguskiego (w pełni formy) .
Czemu zatrzymałeś się w połowie drogi? Dynamiczni pomocnicy których nie mamy podają do napastników, których nie mamy, z tyłu obrona która jest jakoby jej nie było i bramkarz - fujara nie umiejący grać na przedpolu.
A winny koniec końców będzie Maaskant.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.12.2010 o godz. 02:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 31.12.2010, 02:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dałbyś już spokój, bo to się nudne robi.
Napastnicy kosztują. Szansa wyłowienia za grosze gracza pokroju Pawła jest bliska zeru. To są fakty.
Jesteśmy w dupie i to też jest fakt. Nie mamy żadnego zawodnika gwarantującego jakikolwiek poziom. Sprzedano wszystko, co można było.

Na co chcesz czekać? Na Manikwę? Jakiegoś kolesia który ostatniego gola strzelił n-lat temu i w CV ma tylko "porażka skautów XXX" (gdzie XXX to jakiś europejski średniak)?

Czemu zatrzymałeś się w połowie drogi? Dynamiczni pomocnicy których nie mamy podają do napastników, których nie mamy, z tyłu obrona która jest jakoby jej nie było i bramkarz - fujara nie umiejący grać na przedpolu.
A winny koniec końców będzie Maaskant.
Czekałem na posty Wofiego w tej kwestii bo wiedziałem, że będę się z nim zgadzać w 100%.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.12.2010, 02:19
Cupiał obiecał, że sprzeda wszystkich, którzy przegrali z Levadią, pamiętajcie.
Nie wielu już zostało, ale jednak...
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.12.2010, 02:19
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Kirm - po dwóch latach nagle zaliczył kilka ładnych dośrodkowań, ale to za mało na taki zespół jak Wisła.
Boguski - to napastnik/cofnięty napastnik, inna sprawa , że bez formy po kontuzji
Małecki - zero dośrodkowania, nawet ze stojącej piłki. Od kiedy można Małeckiego nazywac skrzydłowym skoro nie potrafi podać piłki? To NAPASTNIK - mylnie ustawiany za Skorży na skrzydle, co ani zawodnikowi , ani tym bardziej nam nie wyszło na dobre.
Rios - bez komentarza, to nie jest skrzydłowy.

Ktory zespol co gra systemem 4-3-3 gra jeszcze wysokimi pilkami do srodkowego napastnika? Ogladasz czasami mecze Arsenalu, Barcy lub BVB? raczej nie...

Polska pilka 10 lat za murzynami...
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 31.12.2010 o godz. 02:22.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 31.12.2010, 02:24
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Cupiał obiecał, że sprzeda wszystkich, którzy przegrali z Levadią, pamiętajcie.
Nie wielu już zostało, ale jednak...
Tak ? Ja zobaczyłem że łasimy się na każdy grosz i żadnych analogi do Levadi bym się nie doszukiwał bo Łobodzinski pewnie będzie u nas grał do kona kontraktu.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.12.2010, 02:32
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Tak ? Ja zobaczyłem że łasimy się na każdy grosz i żadnych analogi do Levadi bym się nie doszukiwał bo Łobodzinski pewnie będzie u nas grał do kona kontraktu.
W tym oknie sprzeda jeszcze Małego, zobaczycie ;]
wiec na Waszym miejscu nie w....ialbym sie tak, zachowalbym troche na potem...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 31.12.2010, 02:33
Wiesz za szukanie zawodników mi nie płacą, są zatrudnieni odpowiedni (albo i nie) ludzie do tej roboty. skoro Klub podjął decyzję o sprzedaży to może ma kogoś na uwadze.
Oby ....

Przy czym w Tym Klubie już nic mnie nie zdziwi
Jak rozumiem nie przychodzi Ci do głowy żadne konkretne nazwisko. To tak jak mi. I dlatego napisałem że moim zdaniem (wedle mojej wiedzy) nie uda nam się znaleźć kogoś klasy Pawła za 2M E. I biorąc to na logikę to moja opinia wydaje się być w tym względzie tak samo prawdopodobna jak i Twoja (czyli że nie będziemy mieć z tym problemu).
Jestem przekonany że klub ma juz kogoś na oku ale trudno mi uwierzyć (obym się mylił) że biorąc pod uwagę nasze możliwości finansowe (transfer, kontrakt, prowizja managerska) będzie to ktos kto z marszu zastąpi Pawła. Znalezienie napastnika który będzie w stanie strzelić w sezonie 20 bramek (nawet w tak słabej lidze jak Polska) jest naprawdę bardzo trudne.
A tak w ogóle to odnoszę wrażenie że Twoja pewność siebie troszkę opada .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów