The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ktulu
Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2010, 21:46
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 21:48
Maaskant powinien podać się do dymisji bo ktoś go mocno wyrolował, naopowiadał bajek o LM itp... Szkoda bo w Holandii naprawdę go szanowali i tylko w tym klubie spartarczy sobie nazwisko bo Basałaj wyprzedał wszystko co w tym klubie było dobre. Tak ja napisał w klubie nadal jest miejsce dla Łobodzińskiego Jiraska, Kowalskiego.

Dziękuje chłopakom za grę. Już nie mogę doczekać się bełkotu Basałaja jak to oferta była zajebista a zawodnicy zasłużyli na transfer.
Przyznał się do błędu w ostatnim okienku teraz robi to samo.
Nawet jak ściąganie teraz Messiego to i tak te ikonko będzie dla mnie totalnym dnem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Cóż powiedzieć, dzięki chłopaki za grę dla Wisełki i powodzenia w nowym klubie!

Pewna era w historii Wisły właśnie się skonczyła... pora zacząć nową.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Ci Turcy to są dopiero "idioci" - zamiast brać takich Białorusinów po 300 tysięcy euro kupili "słabego" Polaka za 2 miliony
Nie jednego, a dwóch, a to zmienia postać rzeczy ...
Więc takimi idiotami nie są. W przeciwieństwie do tych, co na tym forum choćby pisali, że np 3,5 mln za samego Pawła to hańba
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.12.2010, 21:53
Na obecna chwile podsumowujac ruchy transferowe podczas okienek letnio-ziomowego mozna stwierdzic ze
; środek obrony zdewastowany
; siła ofensywna zdecydowanie zminimalizowana
; prowizorka na lewej stronie obrony umocniona

Prawdziwy lament będzie można podnieść jednak dopiero po tym jak poznamy jakimi zawodnikami zostaną uzupełnione braki.
Jeżeli mielibyśmy za wzorzec przyjąć transfery przeprowadzone w lecie , to sytuacja nie wygląda dobrze.
Trzeba jednak wierzyć , że holender & prezes się wykażą , a oceniać ich po zakończeniu okienka.

Co do Piotra i Pawła , to są/byli to zawodnicy obecni w Wiśle praktycznie od początków ery Cupiała do obecnego momentu. Jakby nie patrzyć są oni pewnymi symbolami tej ery.
Ciężko mi zrozumieć , że transfery mają jakiś merytoryczny sens , poza krótkoterminowym bezperspektywicznym zaspokojeniem głodu finansowego.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 30.12.2010 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.12.2010, 21:54
Klub,który gra o Mistrzostwo Turcji,może grać w fazie grupowej LM kupuje piłkarzy ,którzy według was są za słabi na Wisłe.Spoko
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.12.2010, 21:57
Brożki oficjalnie w Trabzonsporze
http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...ND=6176#Icerik
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 30.12.2010, 21:57
Powodzenia chlopaki pokazcie jak sie bawi WISELKA! Zal mi chlopakow bylem przyzwyczaiony do nich! Do bramek ktore Brozio strzelil az sie lezka w oku kreci.Stesknili sie pewnie za Glowa Jazda Jazda Jazda Biala Gwiazda! Duzo zdrowia i jak najwiecej sukcesow sportowych

I teraz potrzebujemy jakiegos napadziora
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.12.2010, 21:58
Gratulacje Zajebiści jesteście wszyscy na czele z Basałajem kur...
Już kur... jutro to chyba razem z sTaszkiem to pójdą z łomami na stadion i będą burzyć trybuny, no bo w drużynie to już wszystko rozdu... co można było ...
....... gdzie ta moja Wisła
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.12.2010, 21:59
Z zeszłego sezonu z pierwszej 11 zostało 3 ( słownie trzech) piłkarzy
w tym Boguski świeżo po rekonstrukcji więzadła
i Sobol z kończącym się za pół roku kontraktem
Prawdopodobnie pobity został rekord Guinessa
w kwestii wyprzedaży wszystkiego co sie rusza i potrafi prosto kopnąć piłkę
Ale nic to bo Basałaj zaraz powie, że nic się nie zmieniło i celem jest LM
więc radujmy się
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.12.2010, 22:00
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ergo: Maaskanta, podobnie jak i nas kibiców zrobiono w konia.
hahahaha, zdanie które powoduje że od razu traktuje Ciebie z przymrużeniem oka. Rozumiem że siedzisz w łóżku Maaskanta i wiesz że nie powiedziano Maaskantowi że Brożek może odejść w zimie, ewentualnie nie spytano go co sądzi na temat tego transferu. Po prostu wiesz że go zrobiono w konia i ch**. Ogólnie to nie wiesz za ile poszli ale wiesz że jest to kwota niezadowalająca. Ponadto wielkie zdziwienie że się dogadali szybko a niby czemu nie mogli? Przyjechał Turas do Krakowa, posiedzieli i się dogadali. Co mieli udawać że jest to oferta niezadowalająca? Może Turas powiedział "ile chcecie", Valcx "3 miliony", on na to że "ok, dajemy tyle". I co mieli zrobić? "Aaaa nie, jednak to wiecie, chcemy 4... albo 5, najlepiej to będzie 5. Albo inaczej, jesteśmy dogadani ale wyjdźcie i trzaśnijcie drzwami żeby było że się nie dogadaliśmy."
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

W Amice płaczą po Peszce, w Wiśle po Brożkach, u parchów po Cabaju. Jeden wielki lament. A po Nowym Roku zacznie się znowu karuzela z nowymi nazwiskami. Nic nowego.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje Zajebiści jesteście wszyscy na czele z Basałajem kur...
Już kur... jutro to chyba razem z sTaszkiem to pójdą z łomami na stadion i będą burzyć trybuny, no bo w drużynie to już wszystko rozdu... co można było ...
....... gdzie ta moja Wisła
ja pier.... nie płacz :/
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.12.2010, 22:01
Kolejna era sie konczy. Mam nadzieje, ze Stan zacznie swoje znajomosci wykorzystywac i sciagnie do nas kogos pokroju Dzsudzsáka. I kto teraz bedzie miał patent na Legie :(
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 30.12.2010, 22:02
Moim nowym marzeniem jest Sprzedaż klubu milionerowi,który zainwestuje w nasz klub,za Cupiała nie ma szans na Ligę Mistrzów
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.12.2010, 22:03
Basałaj tralala.... Basałaj tralala...

Sprzedaliśmy 3 podstawowych obrońców, ba teraz nawet 4. Sprzedaliśmy jedynego napastnika... Dobrze że pomocników nie mamy bo też byśmy sprzedali.

Kto był i potrafił grać, poszedł w świat.

Co by nie mówić nasza ofensywa transferowa w ostatnim roku to naprawdę coś niesamowitego.

Familia Basałajów kontra Wisła... Zatrudnienie Liczki, rozsprzedanie obrony w jedno okienko, sprzedaż jedynego napastnika który potrafi strzelić w kierunku bramki, naściąganie jakiś zawodników z buszu, dzungli i innych ciekawych kierunków. Co tam prezesie? Idziemy na puchary i na mistrza?

To już nawet śmieszne nie jest...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 22:05
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Basałaj tralala.... Basałaj tralala...

Sprzedaliśmy 3 podstawowych obrońców, ba teraz nawet 4. Sprzedaliśmy jedynego napastnika... Dobrze że pomocników nie mamy bo też byśmy sprzedali.

Kto był i potrafił grać, poszedł w świat.

Co by nie mówić nasza ofensywa transferowa w ostatnim roku to naprawdę coś niesamowitego.

Familia Basałajów kontra Wisła... Zatrudnienie Liczki, rozsprzedanie obrony w jedno okienko, sprzedaż jedynego napastnika który potrafi strzelić w kierunku bramki, naściąganie jakiś zawodników z buszu, dzungli i innych ciekawych kierunków. Co tam prezesie? Idziemy na puchary i na mistrza?

To już nawet śmieszne nie jest...
Dodam że zostaliśmy z siatkarzem w bramce bo Pawełka nie przedłużyli.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 30.12.2010, 22:05
/ Jeśli ta kasa to prawda to nie mam słów. Strzał w kolano..2mln euro. Żart. Za 2,5mln poszedł Dudka, za 1,8 Gorawski. Gratuluje Panie Cupiał. Komplet na trybunach na nowym stadionie się marzył. Przy dobrym marketingu zapełnią D. I nie mamrotać mi o kibicach sukcesu itp. Rozsprzedają wszystko co się rusza. Każdy jest na sprzedaż, ale dlaczego za takie psie pieniądze? Kto na to pozwolił?
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.12.2010, 22:07
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Dodam że zostaliśmy z siatkarzem w bramce bo Pawełka nie przedłużyli.
Jakby przedłuzyli to by było tak samo. Pawełek to fajtłapa.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 22:07
Czekam aż Basłaja powie że zbudował cały pion marketingu od nowa, że udoskonala politykę historyczną i że zamierza wpisać obu brać do galerii gwiazd.

Cytat:
Jakby przedłuzyli to by było tak samo. Pawełek to fajtłapa.
Zgadza się, jednak lepszy fajtłapa niż koleś który gra w siatkówkę.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 30.12.2010, 22:08
Nie wyobrażam sobie Wisły bez Brożków,ale cóż będzie trzeba się do takiego stanu rzeczy przyzwyczaić.W ostatnich latach nie sprowadzono do Wisły żadnego napastnika,który poziomem piłkarskim mógłby równać się z Pawłem, dlatego ciężko wierzyć w to, że teraz uda się kogoś takiego kupić. Na dzień dzisiejszy potrzebujemy 2 klasowych napastników.Boli coraz mniejsza liczba Polaków w I składzie, a przecież w czerwcu kończy się kontrakt Sobolowi. Jeżeli dostaliśmy od Turasów 4 bańki jestem jeszcze w stanie ten ruch jakoś zrozumieć,natomiast 2 mln euro za Pawła i Piotrka to wg mnie śmieszna cena.Dzięki chłopaki za wszystko,nawet nie zdajecie sobie sprawy ile daliście nam radości przez te ładnych pare lat.Mam nadzieję,że razem z Głową w końcu zagracie w upragnionej LM.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 30.12.2010, 22:08
Dodam ze osoby które twierdzą że 2 mln (chociaż myśle że więcej za nich dostaliśmy) to "psie pieniądze" mam nadzieje że jak Ruch chciał za Sobiecha milion euro to przecierali oczy ze zdumienia że taka promocja. Brożek więcej niż dwa razy nie jest lepszy od niego na pewno a tamten młodszy, większe perpektywy a staty ostatnimi czasu podobne.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 30.12.2010, 22:09
http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...ND=6176#Icerik

Jedno juz jest pewne Brozkowie w Tranbzospor... Nawet kontrkaty potpisali...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.12.2010, 22:11
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Czekam aż Basłaja powie że zbudował cały pion marketingu od nowa, że udoskonala politykę historyczną i że zamierza wpisać obu brać do galerii gwiazd.
No i buduje silniejszą markę Wisły Kraków, poszukuje wolontariuszy na stewardow, i budowa super kompleksu treningowego to dla niego podstawa

Dawać tutaj Ola Moskalewicza bo potrzeba kilka słów prawdy powiedzieć do "pana prezesa"
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.12.2010, 22:13
Jeszcze się okienko transferowe nie otworzyło, nie wiadomo kto do nas przejdzie a tutaj lament. Połowa wypowiedzi na tym forum jest tak godna pożałowania, że nie traktuję tego poważnie. To normalnie w piłce nożnej, że ktoś odchodzi a na jego miejsce przychodzi nowy. Bez tego nie ma ewentualnego awansu sportowego. Czasem, warto zrobić jeden krok w tył, by potem zrobić dwa do przodu. Paweł nigdy nie był bogiem futbolu, Piotr tym bardziej. Należy ich szanować, ale bez przesady.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.12.2010, 22:15
MatMario napisał(a):Wyświetl post
No i buduje silniejszą markę Wisły Kraków, poszukuje wolontariuszy na stewardow, i budowa super kompleksu treningowego to dla niego podstawa

Dawać tutaj Ola Moskalewicza bo potrzeba kilka słów prawdy powiedzieć do "pana prezesa"
Według niego PSV ma 3 boiska treningowe, sam był i widział opowiadał o tym w Cafe futbol
Jak czytałem wywiad z Marcelo to on mówi że 10... dodatkowo upewniłem się na FB.

Marketingowo jesteśmy tak silni że od miesiąca piszę im że ikonka FB nie działa na stronie a oni nadal nad tym pracują.

Widać jakiego mamy prezesa. On o niczym nie ma pojęcia.

Ja już nie dam się nabrać na jego wizje budowania klubu.

Cytat:
Jeszcze się okienko transferowe nie otworzyło, nie wiadomo kto do nas przejdzie a tutaj lament.
Naprawdę sztuką jest pozbycie się 3 graczy którzy w ostaniach latach stalowni o sile tego klubu jeszcze przed otwarcie okienka. Pewnie Małego zdarzą jeszcze opchnąć.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.12.2010 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.12.2010, 22:15
Oficjalna pewnie potwierdzi z rana, nie sądzę, żeby jeszcze dziś cos napisali....za Brożków powinnismy dostać okolo 3mln euro. Tyle są realnie warci w pakiecie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.12.2010, 22:17
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Człowiek ,który zdobywa 110Goli dla klubu zostaje sprzedany razem z bratem,który zatrzmał Barcelone za 2mln
Nie twórz legend chłopie,bo ani to śmieszne ani potrzebne. Barcelona sama się zatrzymała i tyle. Poza tym piszesz o 110 golach a ja się pytam przy jakiej skuteczności oraz ile spotkań zremisowaliśmy tylko przez to,że Pawełek nie potrafił prosto piłki kopnąć?

TymonPRO napisał(a):Wyświetl post

Bez urazy,ale to bzdura co gadasz,technika mierna hahah szczególnie pewnie gol z Legią masz na myśliCzy fenomenalne zagrania z Beitarem
Częścią wyszkolenia piłkarza jest przyjęcie piłki, ten facet nigdy tego nie potrafił. Zawsze mu odskakiwała na metr,półtora. Kiwki też żadnej nie posiada.

http://www.youtube.com/watch?v=pHXhzF3VJXw
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.12.2010 o godz. 22:24.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.12.2010, 22:17
flamengista napisał(a):Wyświetl post
To nie panika, a racjonalna ocena sytuacji.

Przez całe letnie okienko - tradycyjnie - mamiono nas obietnicami solidnej ofensywy transferowej w zimie. Przyznaję, dałem się na to nabrać (po raz ostatni). Byłem przekonany, że nazwiska Maaskanta i Valcxsa niemal gwarantują, że faktycznie w zimie się wzmocnimy.
Tymczasem okienko jeszcze nie zostało otwarte, a co się dzieje? W trybie ekspresowym (zastanawiające, prawda? Wcześniej sprzedaż naszych piłkarzy wiązała się ze żmudnymi negocjacjami - a teraz dogadali się w 2 dni!) sprzedajemy jedynego dobrego napastnika, który się ostał w zespole. I to jeszcze za kwotę, ogólnie rzecz ujmując nie powalającą.
Tu się usmiałem, sam piszesz że okienko jeszcze nie otwarte, ale już wiesz że cię okłamali z tą transferową ofensywą. I Maskaanta też oszukali i w ogóle to jest jeden wielki spisek Cupiała. A może Maskaant się zgodził od razu bo już negocjują dwóch innych napastników? A nie, przecież ty już jestes pewien że Cupiał złamanego grosza nie da na transfery.

Ludzie naprawdę poczekajcie kto odejdzie a kto przyjdzie, jak będzie taka lipa jak zawsze to polamentujemy sobie razem, ale póki co, to te wasze wrzaski o końcu Wisły są naprawdę smieszne...
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.12.2010, 22:18
Zreszta było już dawno powiedziane ze Brozek ma pierszenstwo przy odejsciu nie jestesmy realem.
Podoba mi sie podejscie ze Wisła sie zrobiła jak przed era telefoniki ,no panowie chyba wtedy jeszcze nawet o Wisle nie słyszeliscie a sredniowiecze było ze hejjjjjjjjjjj.
derr
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów