The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2010, 22:19
Moment, zawodnikow juz mozna kontraktowac...przejda do nas w momencie otwarcia okienka, wiec nie piszcie glupot. Jak to jest, ze najpierw sie sprzedaje, a potem dopiero szuka nastepcow? W profesjonalnym klubie najpierw sprowadza sie klasowego pilkarza, a potem sie kogos sprzedaje. Jez zabezpieczenie na wypadek, gdyby nie udalo sie wzmocnic zespolu. A teraz co? Bedziemy szukac na gwalt jakiegos napastnika? Dzialania Basalaja, to czysty sabotaz. Gdzie nowi pilkarze? Juz powinno byc info, ze w styczniu przychodzi 3 nowych pilkarzy, ktorych obserwowalismy jesienia.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.12.2010, 22:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie twórz legend chłopie,bo ani to śmieszne ani potrzebne. Barcelona sama się zatrzymała i tyle. Poza tym piszesz o 110 golach a ja się pytam przy jakiej skuteczności oraz ile spotkań zremisowaliśmy tylko przez to,że Pawełek nie potrafił prosto piłki kopnąć?

Częścią wyszkolenia piłkarza jest przyjęcie piłki, ten facet nigdy tego nie potrafił. Zawsze mu odskakiwała na metr,półtora. Kiwki też żadnej nie posiada.
Co ty piszesz za bzdury człowieku Barcelona się sama zatrzymałajasne a paweł nie raz tak sklejał piłke do nogi że nie jeden komentator go wychwalał
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.12.2010, 22:22
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Czekam aż Basłaja powie że zbudował cały pion marketingu od nowa, że udoskonala politykę historyczną i że zamierza wpisać obu brać do galerii gwiazd.

Zgadza się, jednak lepszy fajtłapa niż koleś który gra w siatkówkę.
Nie rozumiemy sie, Pawełek tez gra w siatkowkę na bramce.

A poza tym : Chłopie idź już spać, napisałeś dziś tyle postów, wiem ze jestes sfrustowany ale odpusć.

I skoro ufasz tak Maaskantowi to mozesz zaufac Stanowi i Bogdankowi. W koncu wszyscy jada na tym samym wózku.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Od: 12.2010

Stary 30.12.2010, 22:24
JUŻ NIKT NIE PAMIĘTA KARABACHU Cupiał od lata postawil kreske na Brozkach...
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.12.2010, 22:26
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._5244696_n.jpg macie zdjecie Brożków w barwach nowego zespołu
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 30.12.2010, 22:26
http://www.facebook.com/notes/pawel-...23072654426576
dziękuje, dobranoc..
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.12.2010, 22:27
Chyba już nawet kontrakt podpisał:

Jesteśmy Panowie w dupie, i to w czarnej dupie. A do optymistów mówie: przez kilka lat nie kupiliśmy żadnego napastnika, to jak możecie wierzyć,że kupimy go w 3 tygodnie ?!
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.12.2010, 22:28
Pyniu85 napisał(a):Wyświetl post
JUŻ NIKT NIE PAMIĘTA KARABACHU Cupiał od lata postawil kreske na Brozkach...
Szkoda że nie postawił też kreski na Jirsaku, Łobodzińskim, Kowalskim, Jovanicu (za te 2 bramki) itd a tylko na tych za których może wziąć jakiekolwiek pieniądze.

Rozumiem że w Twojej nowomowie - postawić kreskę - znaczy sprzedać najlepszego piłkarza.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.12.2010, 22:30
Czytając to to czasem zastanawiam się czy jest ktoś tutaj rozumiejący i znający realia i cele piłki nożnej... Przeżywacie jak żaba okres... ja rozumiem ich cele i dlaczego to wszystko robią... ale niektórzy tutaj w ogóle uważają że bez Brożków to Wisły nie ma... przypominam że po sprzedaniu Kosy, Żurawia, Szymka i Franka też mieliśmy się stoczyć na dno... nie ma piłkarzy nie zastąpionych... są tylko kaleki z dużymi kontraktami wywindowanymi marketingowo...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.12.2010, 22:31
tak w ogóle to dobrze że sprzedalismy Brożka bo jest na co narzekać. Niestety końcówke rundy mieliśmy w miare udaną więc nie wypadało a tak to teraz można. Widać że niektórzy tylko na to czekali bo od rana klepią posty o tym samym, że źle, nikt się nie zna i ONI BY TO ZROBILI LEPIEJ. Bo taki jest wniosek wysuwający się z tego co piszą.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Nie twórz legend chłopie,bo ani to śmieszne ani potrzebne. Barcelona sama się zatrzymała i tyle. Poza tym piszesz o 110 golach a ja się pytam przy jakiej skuteczności oraz ile spotkań zremisowaliśmy tylko przez to,że Pawełek nie potrafił prosto piłki kopnąć?

Częścią wyszkolenia piłkarza jest przyjęcie piłki, ten facet nigdy tego nie potrafił. Zawsze mu odskakiwała na metr,półtora. Kiwki też żadnej nie posiada.

http://www.youtube.com/watch?v=pHXhzF3VJXw
Kto cie chłopie zrobił moderatorem. Przecieram oczy ze zdumienia.

Cytat:
I skoro ufasz tak Maaskantowi to mozesz zaufac Stanowi i Bogdankowi. W koncu wszyscy jada na tym samym wózku.
Ufałem temu ostatniemu jednak dzisiaj uświadomiłem sobie ze jego słodkie słowa o budowaniu klubu to jedna wielka bujda. Ciekawi mnie jedno co na to trener Maasknat czy to wszystko odbyło się z jego plecami, czy ktoś go pytał o zdanie.
Odpowiedz cytując
Serhean
Junior Member

Od: 03.2007

Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.12.2010, 22:32
Paweł sprzedany... trudno taka wola właściciela. Widać przynajmniej wyraźnie w jaką stronę zmierza polityka klubu. To nie zależy od Nas i jakoś można się z tym pogodzić. Ale najbardziej mnie w....ia robienie kibiców w chuja, te bajki o wielkich sportowych planach Wisły. Władze naszej drużyny traktują Nas jak stado baranów, który łyknie każdą bzdurę. Jeżeli Basałaj wspomni jeszcze raz, że celem Wisły jest faza grupowa ligi mistrzów zaśmieje mu sie prosto w twarz.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

2,5 mln E wg użytkownika rozpoczynającego się na Z a kończacego na bymak
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Marszałek wypiłeś chyba trochę przed sylwestrem skoro wklejasz takie linki
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Aero
Junior Member

Od: 07.2010

Świetnie to wygląda. Jedni histeryzują o półbogach sprzedanych za bezcen, drudzy na pełnym luzie cieszą się z odejścia kalek. A prawda jak zwykle leży pośrodku.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.12.2010, 22:34
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że nie postawił też kreski na Jirsaku, Łobodzińskim, Kowalskim, Jovanicu (za te 2 bramki) itd a tylko na tych za których może wziąć jakiekolwiek pieniądze.

Rozumiem że w Twojej nowomowie - postawić kreskę - znaczy sprzedać najlepszego piłkarza.
Może postawił. tylko kto by ich chciał ? A wypłacać im całego kontraktu za nic też nie bardzo, marnotrawstwo jakby chleb wyrzucić
..
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Co ty teraz .......isz za przeproszeniem
Pierwsza ewidentnie zajebał niejaki Piotr Brozek.
Druga Mateusz Kowalski,
Trzecia Cała obrona została pojechana.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

po prostu przestał wierzyć ich możliwości...z pewnością Piotrek był jednym z najlepszych w tym dwu meczu...
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.12.2010, 22:36
czyli po staremu: sprzedajemy co lepszych pilkarzy w miejsce ktorych zatrudniamy przecietniakow. Tylko ze za niedlugo nie bedzie kogo sprzedawac, a druzyna zacznie zajmowac miejsce w polowie tabeli, o tyle dobrze bo przynajmniej nie bedzie corocznych kompromitacji w pucharach. Nie wiem co oni chca osiagnac taka taktyka, w kazdym razie ciemno widze to wszystko.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Stary 30.12.2010, 22:37
Pyniu85 napisał(a):Wyświetl post
po prostu przestał wierzyć ich możliwości...z pewnością Piotrek był jednym z najlepszych w tym dwu meczu...
Czy wam pamięć odebrało? Kogo objechał strzelec gola w pierwszym meczu przy bramce
Ja może odświeżę pamięc:

http://www.youtube.com/watch?v=tA_5mS2ahDo

Piotr B.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.12.2010, 22:38
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Potraktuje to jako zart. Ogladales w ogole mecze Wisly w tym sezonie? Paljic i Cikos byli notorycznie objezdzani przez nawet nie ligowych sredniakow. Czasami wygladalo, to wrecz tragicznie. O koordynacji ruchowej, szybkosci, zwrotnosci Bunozy nawet nie wspominam, chlopak mialby problemy ze znalezieniem pracodawcy w klubach z dolnej czesci tabeli ekstraklasy(praktycznie w kazdym spotkaniu kilka bledow). Przypominam tez o priorytetach(nie jestesmy Odra Wodzislaw), a takimi graczami nie zawojuje sie Europy, o MP bedzie arcy ciezko. No i kogo oni zastapili...Cikos za Baszczynskiego czy Alvareza ? Chlopak o 2 klasy gorszy. Paljic? Stara sie i tego mu nie odmawiam, ale nie potrafi bronic, poza tym absolutnie niczym nie wyroznia sie w naszej slabej lidze, a ma zagwaratnowane miejsce w I-szej jedenastce. Boukhari, to emeryt, ktoremu nie chcialo sie grac w Turcji.

P.S - Jak mozna bronic takich transferow? Patrzac na to, kto przychodzil w latach poprzednich. Gracze, ktorzy spadli z ligi, ktorzy nie grali w nizszych klasach rozgrywkowych, albo nie lapali sie do skladu bardzo przecietnych druzyn maja dac nowa jakosc Za glowe sie tylko zlapac.
Odniosę się tylko do pierwszego zdania.

Otóż byłem na wszystkich meczach tych u siebie jak i wyjazdowych. Po każdym meczu na stadionie na spokojnie oglądam sobie powtórkę ściągniętą z internetu.

Ile osób tyle zdań. Trójka która jest przeze mnie broniona jest trójką mocnych elementów naszego zespołu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.12.2010, 22:39
aNouc napisał(a):Wyświetl post
No i nie wiem własnie co w tym dziwnego ?
To chyba logiczne że sprzedaje się tych, na których można zarobić, a tu piszesz o jakimś Jirsaku, Łobodzińskim czy Kowalskim. Gdzie? do Znicza Pruszków? za ile? za 100 tyś złotych? To nawet nie ma sensu sprzedawać.
Inaczej by to wyglądało gdyby chcieli zostać, a że chcieli wyjechać to nikt im drogi torować nie będzie bo z niewolnika nie ma pracownika.
W zasadzie nic, tylko dziwnym trafem nasze piłkarskie aktywa na ten moment to stado przepłaconych paralityków jak Łobo, Bunoza, Jirsak... szkoda że na te perły chętnych nie ma i to Oni, "nie ponoszący odpowiedzialności za Krabach" wg Cupiała będą stanowić siłę naszego teamu.

Ale jak pisałem wcześniej - 2,5 tygodnia - do 17 stycznia wszystko się wyjaśni w którą stronę zmierza nasza Wisła. Wtedy to ma być skompletowana kadra przed nowym sezonem i wtedy będzie wiadomo czy mamy się cieszyć czy płakać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 30.12.2010, 22:39
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Czy wam pamięć odebrało? Kogo objechał strzelec gola w pierwszym meczu przy bramce
Ja może odświeżę pamięc:

http://www.youtube.com/watch?v=tA_5mS2ahDo

Piotr B.
doskonale wiem o tym, pisałem z przekąsem do jednego z forumowiczów...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 30.12.2010, 22:40
Oczywiście że to nie koniec Wisły ale wszystko wskazuje na to że walka o mistrzostwo w tym roku może się nie udać,pozbywamy się najlepszego strzelca drużyny,prawdziwą legendę a chyba nikt kto obserwuje nasze poczynania na rynku transferowym nie wierzy że dostaniemy klasowego napastnika w jego miejsce
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Teraz to na pewno spadniemy do drugiej ligi, ba nawet do trzeciej, przecież u nas nikt nie potrafi podać prosto, strzelić w kierunki bramki, a obrony w ogóle nie mamy. Zamiast iść za przykładem wielkich w których cała 11 a przynajmniej 6-8 zawodników gra tam od 10 lat i wszyscy są przywiązani do swojego klubu, sprzedajemy ich mimo, że nie ma szans żeby się rozwinęli, a w ostatnim czasie nawet grają gorzej.
W ich miejsce zamiast Messiego, Ibry czy innych którzy tylko czekają żeby ubrać koszulkę z Białą Gwiazdą, szukamy zawodników wybijających się w takich ligach jak norweska czy izraelska, w ligach które przecież nie dosięgają do pięt naszej Ekstraklasie.
Co gorsza nie szukamy zawodników polskich,napastników którzy zdobyli w całej karierze mniej bramek niż nasz były środkowy obrońca Jop, pomocników którzy potrafią albo podać albo strzelić czasami, albo zastawić się przy czy razem te umiejętnosci nie występują, a chcących zarabiać na poziomie kilkuset razy przewyższających średnią krajową. Oburzające
Do tego dorzućmy, że nie mogą grać u nas Żydzi, czarni, masoni, cykliści, a cały zarząd pragnie się tylko nachapać mając kibiców w dupie.
MORAŁ:
Obudźmy się panowie, przychodzą, odchodzą, taka jest kolej rzeczy, z nimi mało zawojowaliśmy bez nich może też, a może nie.
Powód: literóweczki ;]
Ostatnio edytowane przez piotrekwrd : 30.12.2010 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

No i nie wiem własnie co w tym dziwnego ?
To chyba logiczne że sprzedaje się tych, na których można zarobić, a tu piszesz o jakimś Jirsaku, Łobodzińskim czy Kowalskim. Gdzie? do Znicza Pruszków? za ile? za 100 tyś złotych? To nawet nie ma sensu sprzedawać.
Inaczej by to wyglądało gdyby chcieli zostać, a że chcieli wyjechać to nikt im drogi torować nie będzie bo z niewolnika nie ma pracownika. Prosta jak budowa cepa, tylko niektórzy muszą dorabiać własne teorie spiskowe. To nie Basałaj sprzedał Brożka bo nie o tym decyduje. On tam za niego grać nie będzie, zarabiać też nie włącznie z życiem tam. To jest osobista decyzja Pawła i Piotra, a nie na zasadzie "Paweł, pakuj się, jedziesz do Turcji" jak niektórzy myślą Co Wy bierzecie że tworzycie takie teorie? My tu nie mamy Korei Północnej że ktoś za kogoś decyduje jak ma żyć, gdzie grać, kogo poślubić i co jeść. Widzicie kto podpisuje kontrakt? Basałaj? Nie, bracia Brożkowie bo to ich decyzja i ich życie.
Powód: Chyba miało być: Północnej? ;)
Ostatnio edytowane przez flamengista : 31.12.2010 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 30.12.2010, 22:41
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Marszałek wypiłeś chyba trochę przed sylwestrem skoro wklejasz takie linki
A już kompletny kretyn zrobil ten filmik. Co tam że na większości z tych akcji Brożek lepiej sie zachować nie mógł.

Poszli? Spoko, przeżyjemy ale bez jaj takich jak w przypadku Głowy i Marcelo że nie przyjdzie żaden godny napastnik.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.12.2010, 22:45
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Co ty teraz .......isz za przeproszeniem
Pierwsza ewidentnie zajebał niejaki Piotr Brozek.
Druga Mateusz Kowalski,
Trzecia Cała obrona została pojechana.
Słuchaj "ćwoku" - sam .......isz - (pisząc na twoim poziomie)

Obrona grała żenująco słabo, a Jovanic zagrał jeszcze żenująco słabiej. I tyle, stał jak koł w bramce i czekał.... Był przyspawany do linii, zresztą w każdym meczu w jakim grał zawsze jest przyspawany do linii bramkowej.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.12.2010, 22:45
Poza tym piszesz o 110 golach a ja się pytam przy jakiej skuteczności oraz ile spotkań zremisowaliśmy tylko przez to,że Pawełek nie potrafił prosto piłki kopnąć?
Demagogia, demagogia, .......enie.

Pokaż mi lepszego napastnika w Wiśle od czasu odejścia Frankowskiego. A kilka lat już minęło, prawda?
A teraz sprawdź dorobek strzelecki wszystkich pozostałych "napastników" z którymi grał Paweł.

Ale spoko, na pewno nam jakiegoś geniusza sprowadzą, ze stuprocentową skutecznością. Na pewno. I będzie: o, tak!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów