|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...zkow,id,t.html
Turcy ich chcą. Kwestia czy się dogadają. Jakoś mam przeczucie, że może być jak z Głową. Chwila moment i odszedł do Turcji. Konkretni chyba to oni są. ![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja wiem że do tej pory to tak wyglądało że sprzedawaliśmy i same odpady w zastępstwie przychodziły, ale teraz w przeciwieństwie do lat ubiegłych (pozdro dla Zdzisia) mamy jakichś profesjonalistów od transferów, więc jeśli tylko Stanowi uda się nieco wymaglować prezesa na jakieś transfery gotówkowe to może nie będzie tak źle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
cokolwiek pokaza :]. Jezeli chodzi o temat Pawla i Piotrka, sprzedac jezeli to faktycznie sa az 4 banki. Mimo ze goscie sa bardzo sympatyczni to ile ja mam czekac az oni wreszcie zacznal prezentowac stabilna forme. ![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
za 4mln euro platne od razu a nie w ratach to bym ich jeszcze sam spakowal pytanie tylko czy jestesmy w stanie kupic w tym okienku dwoch napastnikow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Kurde normalnie chcialbym zeby juz byl Nowy Rok to w koncu skoncza sie mam nadzieje spekulacje a w koncu bedziemy miec jakies konkrety.
Co do Brozkow to w sumie uwazam ze jesli ich sprzedamy to na pewno za dobre pieniadze, wszak Holendrzy wiedza jak robic interesy, wiec pewnie za czapke gruszek nikogo (mam nadzieje) nie sprzedadza. Wierze ze Stan ma jakies plany awaryjne na wypadek transferu braci B. Wszak to chyba Jego praca i po to jezdzi po swiecie i zostal u Nas zatrudniony zeby robic transfery i do jak i z klubu. Wierze w Niego i jestem spokojny ze bedzie ok. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
). Byle do nowego roku! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jestem ciekaw co biorą redaktorzy poszczególnych czasopism, że z takim polotem i fantazją rozpisują się o coraz to nowszych obiektach transferowych do Wisły Kraków... to jest niepojęte, że w ciągu kilku tygodni przewinęło się już tyle nazwisk, z których moglibyśmy zbudować dwie silne 11
jedno jest pewne... powiela się scenariusz z ostatnich okienek transferowych, gdzie też dużo się mówiło o piłkarzach X a i tak przyszedł piłkarz Y o którym nikt nic nie wiedział i mam nadzieję, że i tak samo będzie w tym okienku transferowym! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
P.S kogo jeszcze wyciągną z kapelusza.... ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
To jakas parodia |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
....a tutaj można i zatrudnić milon skautrów tylko co z tego, skoro na polskich boiskach NIE MA perełek.
Myslisz, że na testach to nikogo nie ma?Przyjeżdżają chłopaki z całej polski, ale im się dziękuje bo nie spełniają wymogów nawet na rezerwy młodej Wisły. Skończcie z tymi utartymi sloganami. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
takich Błaszczykowskich na polskich boiskach biega mnóstwo, ale sęk w tym, że nie każdy z tych chłopaków ma taki charakter jak Kuba i tak poukładane w głowie jak nasz Błaszczu... bądźmy szczerzy taki piłkarz Wiśle trafia się jak ślepej kurze ziarno... podobny trend można zaobserwować na wyspach... tam też gra coraz mniej rodzimych piłkarzy, można ich wręcz policzyć na palcach jednej ręki np w takim Arsenalu... to nie jest przypadek, że zagraniczni piłkarze wypierają zdolną młodzież w Polsce czy za granicą... problem tkwi nie tyle w umiejętnościach co w mentalności i podejściu do pracy poszczególnych piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem tkwi w metodyce nauczania piłki nożnej, a raczej jej braku.Chcemy Polaków w Wiśle?Musimy mieć akademię.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz racje, trochę się podpaliłem.Talenty są, tylko trzeba umieć z nich zrobić piłkarzy, a w Polsce raczej kiepsko z tym bywa- jak nie przez trenerów to przez mentalność
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ja uważam, że jesli bedziemy mieli mozliowsc sprzedania braci powinnismy to zrobic z 2 powodow. Po pierwsze konczy im sie kontrakt za 8 miesiecy co wiaze sie z tym, ze bede wolnymi zawodnikami i bede mogli odejsc za darmo, 2 ze maja juz swoje lata 28 lat jest to ostatnia szansa zeby zarobic na zawodniku za 2, 3 lata nikt ich nie kupi, a zarobione pieniadze spokojnie mozna by zainewestwoac w pilkarza z Polski dla ktorego Nowa Wisła bedzie wielkim krokiem w rozwoju kariery. Dlatego Panowie nie myslcie o polityce kupujemy i nie sprzedajemy nikogo bo nie ma klubu na swiecie który by tak robił. I dlatego piła nożna sie rozwija..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...trabzonsporze/
Mam niesamowicie ambiwalentne uczucia wobec tej sprawy. Z jednej strony Paweł z Piotrkiem to Wiślacy z krwi i kości, pomimo swoich fochów nieraz to właśnie oni ciągnęli zespół w trudnych chwilach i rozstanie z nimi będzie dla mnie bardzo bolesne, chociażby dlatego, że pierwsze moje mecze na Wiśle to właśnie okres, kiedy młodziutcy Paweł z Piotrkiem pukali do pierwszego składu, także ich rozwój to dla mnie taki punkt Wiślackiego odniesienia. Coraz mniej prawdziwych Wiślaków zostanie w tym klubie. W sumie tylko Patryk Małecki, bo Sobolewski w sercu ma bardziej Jagiellonię niż Wisłę chyba, chociaż wiadomo, że daje z siebie wszystko. Na pewno nie ucieszę się jako Wiślak z informacji na oficjalnej, że Brożek Brothers odchodzą z Wisły. Z drugiej strony jednak, tej pragmatycznej, fakty są brutalne - ani Paweł an Piotr młodsi już nie będą. Lepsi też już nie, 28 lat to apogeum możliwości dla zawodnika, później może tylko utrzymywać poziom, jednak zjazd w dół jest tak czy tak nieuchronny, pytanie jak szybko i w jakiej formie to nastąpi. Dlatego Wisła, w przypadku otrzymania oferty 4 mln Euro pewnie długo zastanawiać się nie będzie, to raczej ostatnia tego typu okazja. Odwieczne pytanie to ile, z tej kasy zostanie przeznaczone na wzmocnienia, znając przypadki wcześniejsze, to zapewne niewiele.. Mam tylko nadzieję, że odejście Brożków zmusi zarząd do przeznaczenia chociaż połowy z tych środków na wzmocnienia.. Ostatnia sprawa - wielka szkoda, że idą do Trabzonu. Ten klub owszem, ma fanatycznych kibiców, wysoki budżet, aspiracje itd. Ale niestety, Szymkowiakowi i Głowie kariery zniszczył, bo już się czyta o sprowadzeniu następcy Głowy, tylko dlatego, że był kontuzjowany przez 3 miesiące. Będę kibicował Brożkom z całego serca i każda bramka strzelona przez nich w Turcji będzie cieszyć mnie tak jak bramka Kuby Błaszczykowskiego, czy Żurawskiego, jak grał zza granicą. Bo jedno trzeba przyznać - wszyscy ci panowie odchodzą/odeszli z Wisły z klasą. I mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tu wrócą ![]()
Ostatnio edytowane przez fialo : 30.12.2010 o godz. 11:18.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Baseny, kina i kręgielnie są tam bardziej powszechne niż w Polsce, synu Nie wiem, co myśleć na temat ewentualnego transferu Brożków. Na pewno ciężko będzie znaleźć godnych zastępców, bo nie oszukujmy się - dobrych napastników, jak Paweł właśnie, wyszukać łatwo nie jest. Mam jednak wrażenie, że zostaną w Krakowie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Pozwolenie na odejście Pawłowi w momencie gdy jest on jedynym w miarę skutecznym napastnikiem w klubie byłoby strzałem w stopę. W Polsce następców nie ma, a ewentualny zagraniczny napastnik, nawet jeśli okazałałby się przyzwoitym piłkarzem (kiedy Wisła ostatnio trafiła z transferem snajpera?) to pewnie potrzebowałby trochę czasu na aklimatyzację. Jak dla mnie optymalnym wyjściem byłoby ściągnięciem atakującego w zimie i jeśli okazałby się zawodnikiem dorównującym umiejętnościami Pawłowi to możnaby rozważyć sprzedaż Brożka w lecie. Inna sprawa, że nasz snajper świata już raczej nie podbije i nie wiem czy nie lepiej dla niego i dla Wisły byłoby, żeby został w niej jak najdłużej.
Co do Piotrka to jego los jest mi obojętny, czasy gdy był najlepszym lewym obrońcą w lidze chyba bezpowrotnie minęły, w dodatku chodzą słuchy, że Maaskant ma zastrzeżenia do jego postawy i zaangażowania na treningach. Tyle, że nie wydaje mi się, aby klub miał w planach kupno lewego defensora, a zostanie z samym Paljicem jest nieco ryzykowne. Niby Branco też może tam grać, ale jakoś wątpie, by prezentował odpowiedni poziom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
nie chcę mi się wierzyć by turcy mieli tyle kasy ....jak zobaczę info na głównej stronie to wtedy uwierzę .... mam też nadzieję ze w klubie wiedzą co robią bo mało co zostanie Polaków...
![]()
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
powiedzmy sobie szczerze, że gdyby te plotki o rzekomym odejściu braci Brożków okazały się prawdą (4 mln euro!!!) to by było coś pięknego! To jest ostatnia szansa, żeby cokolwiek zarobić na Braciach, a taka suma to jak manna z nieba... jedyne co może niepokoić to sposób w jaki zostaną wydane te pieniądze, jeżeli chociaż 1/4 z tego transferu zostanie przeznaczona na wzmocnienia to jestem przekonany, że Stan ma już kogoś na ich miejsce... chodzi oczywiście o napastnika i skrzydłowego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja sie ciesze, że jest duzo informacji bo może z tych 20 ktoś do nas trafi. A moze ktos inny. Najważniejsze jest to że mamy Stana i jest duże prawdopodobienstwo, ze bedziemy mieli kadre zamknieta przed obozami. I to by mi sie podobało.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 30.12.2010 o godz. 11:34.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
np w samym sezonie 2008/2009 przeznaczyli na wzmocnienia 20 mln euro... dla nich wydać 4 mln euro za 2 ogranych w lidze jak i w reprezentacji zawodników to jak splunąć...
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tylko dziecko albo kompletny idiota uwierzy, że Turcy oferują 4mln euro!!!
Kwota transferu będzie pewnie około 2 mln euro. Może nawet mniej... PS: Przypomnijcie sobie historie z Diazem. Prasa pisała o 1.5 mln euro a w końcu okazało sie , że poszedł za 700 tys euro i to w ratach...
Ostatnio edytowane przez matys2 : 30.12.2010 o godz. 11:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Tylko u nas danie 400-600 tys. za Polaka to drogo i przesada nie wiadomo jaka od razu, mimo że chodzi o Polaka mającego podobne umiejętności, co kupiony za tą samą cenę zawodnik z Serbii czy Chorwacji. Ktoś mógłby powiedzieć, że piłkarze Ruchu, Zagłębia, czy innego Widzewa to nie jest ten kaliber, co potrzebuje Wisła, ale niech ktoś z ręką na sercu mi powie, czy Petrzalka, NK Karlovac, Domżale to są kluby lepsze od polskich średniaków? A jak już chodziło o 20-letniego (!) napastnika, który zagwarantował kupcom 6 goli i 6 asyst w ciągu rundy to cała polska trąbiła o tym, że niejaki JW przepłaca i psuje rynek - PARODIA! A gdyby Sobiech miał dokładnie te same parametry piłkarskie i osiągał takie same rezultaty w Serbii, to zostałby oceniony jako świetny transfer już na starcie, wyciągnięcie serbskiego talentu itd. Osobiście trzymam tutaj kciuki za Górnika, oni poszli po rozum do głowy i sprowadzają przede wszystkim zawodników utalentowanych z niższych lig, czy z innych drużyn ME i zobaczycie, że wyjdzie im to za rok, dwa, trzy na dobre - Jonczyk, Leszczak, Kopacz, Pietrzak, Sobczak - wszyscy są potencjalnymi Błasczykowskimi, Lewandowskimi, tylko trzeba im dać szansę ogrywania się już wcześnie na poziomie Ekstraklasy. Najbardziej mi jest żal 18-letniego Jonczyka, który zaliczył świetny występ w Ekstraklasie, po czym uległ ciężkiej kontuzji. Przypomnę tylko, że niejaki Lewandowski został usuniętny przez rezerwy Legii, a Błaszczykowski trafił na testy głównie dzięki koneksjom Brzęczka, a niedawno sam przyznał, że gdyby nie kontuzja Baszczyńskiego, to miał informację, że Engel planował go odstrzelić ze składu. To tyle w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 30.12.2010 o godz. 11:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
A to jakie sumy podaje prasa - to informacja g*** warta, najczęściej pojawiająca się w wyniku celowego przecieku z klubu (nie musze mówić, że nie mającego nic wspólnego z rzeczywistością), któremu zależy na tym, aby kibice byli "zadowoleni" z tego ile to kasy udało się zarobić i mogli łatwiej przełknąć sprzedaż kluczowego gracza, łudząc się kogo to teraz nie będziemy mogli kupić. pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez TeeS : 30.12.2010 o godz. 11:55.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|