The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2010, 15:30
http://transfery.info/news-full-13726.html

No to ciekawe kogo teraz Amica kupi...;>
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.12.2010, 15:54
jcts napisał(a):Wyświetl post
http://transfery.info/news-full-13726.html

No to ciekawe kogo teraz Amica kupi...;>
Awans do kolejnej fazy rozgrywek to niemałe pieniądze, na pewno kogoś sprowadzą. Dziwi mnie jednak, że teraz, kiedy mają szansę na jeszcze większy sukces w pucharach - osłabiają się. Z drugiej strony - dokonali już pierwszego wzmocnienia, bo odchodzi Tshibamba
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.12.2010, 15:57
Z igły widły. Media napisały, a Wy rozdmu.....cie jakby się naprawdę coś stało. Peszko po prostu zażyczył sobie gps-u w samochodzie, bo chce się poruszać po mieście jak człowiek, a nie co pięć minut opuszczać szybę i jechać tekstem "Entszuldigung, kunen zi...". Nor-mal-ne. Dają mu samochód, to niech od razu dadzą z gps-em- nie każdemu przyjdzie do głowy, ale to naprawdę jest logiczne. Po co ma sam ganiać i załatwiać, skoro ktoś to może zrobić za niego i nie będzie to żaden problem? On nie chce murzyńskiego alfonsowozu z akwarium na tylnim siedzeniu, tylko zwykły GPS.

A kontrakt przetłumaczony to już w ogóle "oczywista oczywistość". Tym bardziej, że ma być zapis o rozwiązaniu umowy w wypadku spadku Koln, a to komplikuje umowę- na miejscu Peszki też nie chciałbym dać się latem nieprzyjemnie zaskoczyć.

BTW dlaczego pyry zanudzają nas na forum opowieściami jak to im w życiu nie idzie, jacy są pokrzywdzeni, albo jak będziemy oglądać ich plecy, a rzeczy naprawdę interesujące zachowują dla siebie? Peszko ma ponoć cztery nerki. Trzeba przyznać, że w Polsce to niezły handicap, ale ja jakbym wiedział, że mam cztery nerki, to nie zostałbym profesjonalnym piłkarzem.

Motyw ze śledziami jakiś poroniony. Jak nasz klub na to pójdzie, to ja tego nie zrozumiem.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.12.2010, 16:38
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Dziwi mnie jednak, że teraz, kiedy mają szansę na jeszcze większy sukces w pucharach - osłabiają się.
Przecież przy transferze Peszki nie mieli nic do gadania.
W kontrakcie była odpowiednia klauzula, Niemcy przelali pieniądze, dogadali się z zawodnikiem i tyle.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.12.2010, 16:43
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Peszko ma ponoć cztery nerki. Trzeba przyznać, że w Polsce to niezły handicap
co za paradoks, Peszko ma 4, a Onyszko nie może grać bo ma niesprawne, mogliby się dogadać

ws przełożenia meczu a Arką, to śmiech na sali, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale znając życie to nie będą im robić problemów.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez joshi : 29.12.2010 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.12.2010, 17:04
joshi napisał(a):Wyświetl post
co za paradoks, Peszko ma 4, a Onyszko nie może grać bo ma niesprawne, mogliby się dogadać

ws przełożenia meczu a Arką, to śmiech na sali, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale znając życie to nie będą im robić problemów.
1.Ale jak mawia prezydent: Widać że Peszko jest z POZnan*ia i nie zrobi tak wielkiego daru Onyszce.
2.Nie ma co krytykować Peszki/e za ten zapis w umowie o GPS'ie - nic specjalnego
3.POZnan* nie mógł zatrzymać Peszki, ale zatrzyma resztę piłkarzy - przynajmniej do następnego okienka.
4.Świnkę Arkę grubo w głowę kopnęło jeżeli chce przekładać mecz tylko z powodu 'meczu otwarcia' - to jest liga, terminarz ustalony już dawno, nie ma co siorpać że źle! To nie liga życzeń Świniaczki.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.12.2010, 17:30
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Pewne rzeczy zawodowemu pilkarzowi, z aspiracjami do gry za granica, po prostu wypada znac/umiec.
Weź panie się nie kompromituj ...
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.12.2010, 17:36
Ludzie, to,że napiszecie,że Peszko jest idiotą,bo nie umie sam sobie przetłumaczyć niemieckich dokumentów i nie zna mapy Kolonii na pamięć, nie znaczy,że będziecie bardziej fanatyczni. To tylko świadczy o waszych kompleksach względem Lecha.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.12.2010, 18:09
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Pewne rzeczy zawodowemu pilkarzowi, z aspiracjami do gry za granica, po prostu wypada znac/umiec.

Wypada się nauczyć języka ale jak już tam gra.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Janas zwolniony z Polonii.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Zwolniony z Polonii czyli już tam nie będzie pracował czy jednak nie umiesz czytać?
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 29.12.2010, 18:48
MCX napisał(a):Wyświetl post
Przecież przy transferze Peszki nie mieli nic do gadania.
W kontrakcie była odpowiednia klauzula, Niemcy przelali pieniądze, dogadali się z zawodnikiem i tyle.
Wiesz, teoretycznie to prawda, ale mogli o tym pomyśleć trochę wcześniej. Nie czarujmy się, zdawali sobie doskonale sprawę, że po dobrych występach w LE, Peszko może wzbudzić zainteresowanie, dlatego też zaoferowanie lepszych warunków przez pewien czas nie godziło w ich interesy, tym bardziej, że po 2-3 miesiącach i tak byłby sprzedany za dużo lepsze pieniądze.
Kolejny dowód na to, że Amica nie potrafi zarządzać klubem...

Co do tematu Polonii W. - chyba Wojciechowski wreszcie zrozumiał, jaką zrobił głupotę wyrzucając Bakero po 2-3 słabych meczach. Janas bardzo szybko zaprezentował swój "kunszt" trenerski
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 29.12.2010 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.12.2010, 19:02
Ogólnie mam wrażenie że Peszko obrywa od kibiców tylko dlatego że jest Polakiem (na tej stronie pewnie wpływ ma że gra w Lechu). Gdyby to była mowa o zagranicznym zawodniku to od razu by pisano jak to gość jest profesjonalny i o wszystko dba.
Niemieckiego nie umie i nikt od niego na razie tego nie wymaga, plus dla gościa że chce wiedzieć co podpisuje. A czepianie się że chce mieć GPS w samochodzie jest śmieszne.
Odpowiedz cytując
y4ku3
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 29.12.2010, 19:05
Wiesz, teoretycznie to prawda, ale mogli o tym pomyśleć trochę wcześniej. Nie czarujmy się, zdawali sobie doskonale sprawę, że po dobrych występach w LE, Peszko może wzbudzić zainteresowanie, dlatego też zaoferowanie lepszych warunków przez pewien czas nie godziło w ich interesy, tym bardziej, że po 2-3 miesiącach i tak byłby sprzedany za dużo lepsze pieniądze.
Szkoda, że w wakacje Peszko już dostał nowy kontrakt, a kwestia wykupu została zmieniona w taki sposób, że od 1.01.2011 nie obowiązywałaby klauzula odstępnego. To faktycznie nie umieją zarządzać klubem i 'mogli o tym pomyśleć trochę wcześniej'. Weź się zastanów, a później cokolwiek pisz...
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.12.2010, 19:06
Kolejny dowód na to, że masz kompleksy.

Swoją drogą dobrze się Was czyta, wątek o gpsie Peszki naprawdę interesujący
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.12.2010, 19:10
Naprawdę jak czytam czasem niektóre komentarze to aż korci mnie aby do marca dać sobie spokój z newsami sportowymi.

Dlaczego Peszko miał taką niską sumę odstępnego? Bo łaskawie raczył zostać latem w Amice z pensją 250 tys. euro rocznie w zamian za nie podwyższanie sumy odstępnego. Pogo i s-ka mieli świadomość, że i tak Peszko wkrótce od nich ucieknie, ale przez tą rundę pomógł im w LE przez co zarobili dodatkowe pieniądze. Poza tym nie sądzę, żeby ktoś dał za Peszkę ze 2-3 mln euro, więc z jego perspektywy zagwarantowanie sobie niskiej sumy odstępnego było dobrym krokiem.

Ciekawe jakie ruchy teraz poczyni Amika, bo chwilowo ich siła ognia nie powala i nie będą w stanie walczyć na 3 frontach z:

Rudnevsem i Ślusarskim na szpicy oraz z Wilkiem, Krivetsem i Kiełbem na skrzydłach.
Powód: double Rudnevs
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.12.2010 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.12.2010, 19:13
Peszko jedzie do zajebistej ligi, i bedzie grac z zajebistymi druzynami. Jego druzyna w silnej lidze niemieckiej spisuje sie lepiej niz Lech w zalosnej lidze polskiej. Moze sie chlopak wypromowac w razie czego bo lepiej sie zaprezentuje grajac przeciwko BVB czy chocby Bayernowi niz przeciwko Wisle czy Legii.
Tekst z GPS jest tak zalosny ze szkoda go nawet komentowac.
Powodzenia Cewka

Lech troche zarobi, ma tez kase z LE wiec spokojnie kogos kupia. Na moje to nie mozna stwierdzic ze sie oslabiaja bo pomijajac Peszke stracili najwiekszego drewniaka Joela.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.12.2010, 19:20
No tak tylko, że drewniak Bamba był przez pół sezonu pierwszym rezerwowym napastnikiem obecnego wciąż MP i zagrał prawie 900 minut łącznie z pucharami, czyli nie tak mało jak się może wydawać. Czyżby Ślusarski miał być jego lepszą wersją?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.12.2010, 19:21
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Powodzenia Cewka
A Ty skąd taki obeznany

DDP : Ciesze się ze dobrze sie Nas czyta, i jakims trafem wpadłem na forum WL i to co WY tam piszecie o S.P. swoim byłym zawodniku, jest jednak lepsze niż to co My tutaj piszemy.Naprawde.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 29.12.2010, 19:34
szprotson: przypuszczam, że i tu i tam dominowały posty w podobnym tonie jednak odmiennych proporcjach po "odejściu" Uche.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.12.2010, 19:38
Ale Uche zwiał faktycznie, zwinął manatki i go już nie było.

Peszko zrobił wszystko zgodnie z umową i nie ma co się dziwić, że wykorzystał swoją szansę. Zarobki pewnie ze 3x większe i gra co tydzień z zespołami lepszymi niż Legia, czy Wisła. Różnica między słabą Ekstraklasą, a jedną z najmocniejszych lig na świecie jest mimo wszystko olbrzymia (nawet w słabej Koloni).
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.12.2010, 19:49
szprotson - Kiedys rozmawialem z kumplem i opowiadal mi o tych nerkach Peszki i zwiazanym z tym pseudonimem, zapadlo mi po prostu w pamieci

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 29.12.2010, 20:00
Żeby była jasność. Tutaj nikt nie ma do niego pretensji, że chce grać w lepszej lidze, za lepsze pieniądze, że nie będzie grał do końca życia w Lechu itp. Chodzi o sposób w jaki to robi. Czerwcowe cyrki ze "zgubionym telefonem" i macanie się z Panathinaikosem i Wolfsburgiem, teraz jakieś chowanie się po krzakach i mówienie, że jest w Płocku kiedy jest w Kolonii i negocjuje kontrakt. Jego gadanie, że jeżeli odejdzie do zagranicznego klubu to tylko takiego, który gra o najwyższe cele...przykładów można by mnożyć. Po co to? On ma 26 czy 12 lat? Daje sobie rękę uciąć, że gdyby Was dotknęła taka sytuacja wypowiadalibyście się podobnie jak kibice na znienawidzonym przez Was forum WL. Mowa jest srebrem a milczenie złotem, lepiej milczeć i nie robić z mordy cholewy. Lewy nie robił i jasno deklarował, że będzie chciał odejść. Murawski nie robił i uzgodnił, że jeżeli odpowiednia oferta wpłynie odejdzie. Peszko zrobił...
Odejście Uche oraz odejście Peszki posiada wspólny mianownik - ogromny niesmak. W przypadku pierwszego wśród kibiców Wisły, w przypadku drugiego wśród kibiców Lecha.

Swoją drogą zauważyłem ciekawą tendencję. Kiedy Peszko grał w Lechu na meczu reprezentacji w Krakowie został wygwizdany (sic!), teraz kiedy odszedł z Lecha jest nagle w porządku...najlepsze, że poddali się temu trendowi "chłopcy z Wołomina"
Ostatnio edytowane przez DDP : 29.12.2010 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 29.12.2010, 20:41
DDP napisał(a):Wyświetl post
Kolejny dowód na to, że masz kompleksy.
Kompleksy to wy macie, zjawiając się na naszym forum, szukając zaczepki

y4ku3 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że w wakacje Peszko już dostał nowy kontrakt, a kwestia wykupu została zmieniona w taki sposób, że od 1.01.2011 nie obowiązywałaby klauzula odstępnego. To faktycznie nie umieją zarządzać klubem i 'mogli o tym pomyśleć trochę wcześniej'. Weź się zastanów, a później cokolwiek pisz...
No chyba jednak nie umieją, bo gdyby mieli trochę oleju w głowie, ta sprawa zniknęłaby z chwilą wejścia w życie nowej umowy... Nawet kosztem tych kilku tysięcy więcej.
Żeby była jasność. Tutaj nikt nie ma do niego pretensji, że chce grać w lepszej lidze, za lepsze pieniądze, że nie będzie grał do końca życia w Lechu itp. Chodzi o sposób w jaki to robi. Czerwcowe cyrki ze "zgubionym telefonem" i macanie się z Panathinaikosem i Wolfurgiem, teraz jakieś chowanie się po krzakach i mówienie, że jest w Płocku kiedy jest w Kolonii i negocjuje kontrakt. Jego gadanie, że jeżeli odejdzie do zagranicznego klubu to tylko takiego, który gra o najwyższe cele...przykładów można by mnożyć. Po co to? On ma 26 czy 12 lat? Daje sobie rękę uciąć, że gdyby Was dotknęła taka sytuacja wypowiadalibyście się podobnie jak kibice na znienawidzonym przez Was forum WL. Mowa jest srebrem a milczenie złotem, lepiej milczeć i nie robić z mordy cholewy. Lewy nie robił i jasno deklarował, że będzie chciał odejść. Murawski nie robił i uzgodnił, że jeżeli odpowiednia oferta wpłynie odejdzie. Peszko zrobił...
Odejście Uche oraz odejście Peszki posiada wspólny mianownik - ogromny niesmak. W przypadku pierwszego wśród kibiców Wisły, w przypadku drugiego wśród kibiców Lecha.
Z jednym się trzeba zgodzić - tak Uche jak i Peszko poszli za większą kasą, z tą różnicą, że Kalu miał lepszą perspektywę (Primera Division). Peszko za to pogra w klubie odstającym nawet od środka tabeli Budesligi. Szczerze mówiąc - dziwię się, czemu uciekł tak nagle, kiedy miał szansę lepszego wypromowania się w pucharach.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 29.12.2010 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.12.2010, 20:44
Oj chłopcem to już od jakiegoś czasu nie jestem, a poza tym to nie wiem jakiemu trendowi miałem się poddać?

Zwisa mi to co sobie myślą "chłopcy" z forum WL, inni kibice Amikorza, czy "kibice polskich drużyn", którzy chyba najbardziej przeżywają rozstanie z Peszkinem. Co chwilę widzę komentarz w stylu: bo... co... co... my zrobimy bez niego w meczu z Bragą. Co żesz nam uczynił Sławek! To jest żałosne tak samo jak obarczanie piłkarza za wszelkie krzywdy jakie staną się Amice w momencie gdy nikt nie przyjdzie na jego miejsce.

Fakt jest następujący. Peszko odchodzi z Amiki zgodnie ze wszelkimi zasadami i w sensie finansowo-sportowym jego były klub nie ma mu nic do zarzucenia.

Czym innym jest natomiast styl w jakim się piłkarz żegna z kibicami, po cichu dogaduje się przez menadżera i jak gdyby nic nie żegnając się z drużyną, ani kibicami ucieka do innego klubu aby podpisać kontrakt, a czym innym jest odejście w stylu Lewandowskiego gdzie wszystko było podane na talerzu i chyba nikt nie miał do niego o to pretensji. Zgadzam się, że przez ostatnie pół roku były różne cyrki związane z serialem "Peszko odchodzi", zmieniał on kilkukrotnie menadżerów, nie chciał iść do Wolfsburga wystawiając jednego, następnie kolejny wystawił go z Panathą, aż w końcu musiał zostać i dograć rundę w Amice. Kwestia jego różnych zagrań i głupich wypowiedzi była już poruszana na tym forum, także przeze mnie. Sam pisałem o tym, że Peszko nie grzeszy intelektem i zachowuje się jak dzikus. Pisałem też, że nie będziecie mieli z niego pożytku w tym sezonie i faktycznie tu miałem rację jeśli chodzi o ekstraklasę.

Może rzeczywiście inna mentalność jest w Wołominie, a inna we Wronkach, ale u mnie nie płacze się z takiego błahego powodu, że ktoś postępuje brzydko i się nie żegna się z kibicami. Poza tym trudno się w obecnych czasach przejmować piłkarzami-najemnikami, którzy poza pokazywaniem swojego przywiązania do klubu całując herb, czy ciesząc się z wygranej wraz z kibicami, tak naprawdę zastanawiają się już na kontraktem do lepszego (lepiej płacącego) klubu. Ja bynajmniej się z nimi nie utożsamiam, bo Legia to historia, a nie marni obecni kopacze w jej składzie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.12.2010, 20:59
.
Pewnie tak, tyle że Uche uciekł i wziął nas szantażem a Peszko po prostu wykorzystał kontrakt.Gdzie jasne że gdyby chodziło tu o naszego zawodnika to został by tu zmieszany z błotem
Peszko to cwaniak.Zamiast stawiać sprawę jasno to ściemniał już latem, potem wrócił z podkulonym ogonem a teraz czmychnął już na dobre.Nie daje mu większych szans w bundeslidze, bo to jeździec bez głowy, ale kto wie.

Co do ligi.Nie sądzę by liga się zgodziła ale Wisła powinna poprzeć przełożenie meczu z Arką.Na pewno nam się bardziej opłaca zagrać 2 mecze u siebie na początku.

I słowo o Diskopolo...Ten Wojciechowski to jednak jest kretyn nieziemski.Bawić się w Okukę który ostatni swój sukces odniósł wieki temu a od dobrych kilku lat z każdego klubu był wywalany...Gość burzy się że wywala kasę w błoto i ma zamiast to zrobić po raz kolejny
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 29.12.2010, 21:03
Fajny cytat z pewnego forum:
"Lewandowski poszedl za 4,5 mln€. Kupili Rudnevsa(400 tyś €, Tshibambe( ? )Kiełba ( ? ) = załóżmy, że to ok.700-800tyś €. bo wiecej raczej nie. Lech awansował do LE i za bilety, prawa telewizyjne, kase od UEFA zarobil do tej pory ok.20mln zł ( ok.6 mln € - dane z Cafe Futbol od Borka ). Sprzedali Peszke za 0,5 mln €.

Podsumowując:
Lech powinien mieć w tym momencie liczac to wszystko na transfery ok. 10 mln € ( taaa juz tyle maja ) !!! No dobra rozumiem wydatki jakies tam, prowizje itp itd. Rzetelnie rzecz ujmując -> LECH powinien bez problemu za to co zarobił móc wydać 5-6 mln € na transfery, co jak na polskie warunki jest kwota kosmiczną! Gdzie sie podziala ta kasa? Tego chyba nikt nie wie.

P.S. -> Nie mówmy już o pieniadzach, ktore w przyszlosci Lech zarobi za Krivca, Wojtkowiaka, Stilica i Rudnevsa. Bo jezeli bedzie szlo dalej tak jak teraz to za wszystko mogą zarobią ok.10 mln €. Lech może na kilkanaście przyszlych lat zdominować zupelnie polską ekstraklase i stac sie zespolem tego typu jak Szachtar na Ukrainie, czyli co roku LM, kupowanie dobrych pilkarzy i promowanie ich ). Wszystko zalezy od prezesów i dzialaczy."
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.12.2010, 21:12
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Fajny cytat z pewnego forum:
"Lewandowski poszedl za 4,5 mln€. Kupili Rudnevsa(400 tyś €, Tshibambe( ? )Kiełba ( ? ) = załóżmy, że to ok.700-800tyś €. bo wiecej raczej nie. Lech awansował do LE i za bilety, prawa telewizyjne, kase od UEFA zarobil do tej pory ok.20mln zł ( ok.6 mln € - dane z Cafe Futbol od Borka ). Sprzedali Peszke za 0,5 mln €.

Podsumowując:
Lech powinien mieć w tym momencie liczac to wszystko na transfery ok. 10 mln € ( taaa juz tyle maja ) !!! No dobra rozumiem wydatki jakies tam, prowizje itp itd. Rzetelnie rzecz ujmując -> LECH powinien bez problemu za to co zarobił móc wydać 5-6 mln € na transfery, co jak na polskie warunki jest kwota kosmiczną! Gdzie sie podziala ta kasa? Tego chyba nikt nie wie.

P.S. -> Nie mówmy już o pieniadzach, ktore w przyszlosci Lech zarobi za Krivca, Wojtkowiaka, Stilica i Rudnevsa. Bo jezeli bedzie szlo dalej tak jak teraz to za wszystko mogą zarobią ok.10 mln €. Lech może na kilkanaście przyszlych lat zdominować zupelnie polską ekstraklase i stac sie zespolem tego typu jak Szachtar na Ukrainie, czyli co roku LM, kupowanie dobrych pilkarzy i promowanie ich ). Wszystko zalezy od prezesów i dzialaczy."
A Rutkowski i tak będzie pier***ił, że "na piłce nie da się zarobić"
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.12.2010, 21:12

Ty chyba sam w to nie wierzych co piszesz. Przeciez Oni juz sa potega od 5 lat wszak Rutkowski im tak powiedzial.
Jak w tym roku nie zalapia sie na puchary to nam napewno odjada na 100 lat, przeciez juz w tym roku z pieniedzy z UEFA za LM mieli zdominowac lige na 15 lat.

Pisac to Oni sobie moga ile zarobili wszak w pisaniu bajek w POZnaniu sa najlepsi, a wroble cwierkaja ze kasy za wiele nie maja tej prawdziwej nie wirtualnej.
,
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 29.12.2010, 21:24
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Oj chłopcem to już od jakiegoś czasu nie jestem, a poza tym to nie wiem jakiemu trendowi miałem się poddać?

Zwisa mi to co sobie myślą "chłopcy" z forum WL, inni kibice Amikorza, czy "kibice polskich drużyn", którzy chyba najbardziej przeżywają rozstanie z Peszkinem. Co chwilę widzę komentarz w stylu: bo... co... co... my zrobimy bez niego w meczu z Bragą. Co żesz nam uczynił Sławek! To jest żałosne tak samo jak obarczanie piłkarza za wszelkie krzywdy jakie staną się Amice w momencie gdy nikt nie przyjdzie na jego miejsce.

Fakt jest następujący. Peszko odchodzi z Amiki zgodnie ze wszelkimi zasadami i w sensie finansowo-sportowym jego były klub nie ma mu nic do zarzucenia.

Czym innym jest natomiast styl w jakim się piłkarz żegna z kibicami, po cichu dogaduje się przez menadżera i jak gdyby nic nie żegnając się z drużyną, ani kibicami ucieka do innego klubu aby podpisać kontrakt, a czym innym jest odejście w stylu Lewandowskiego gdzie wszystko było podane na talerzu i chyba nikt nie miał do niego o to pretensji. Zgadzam się, że przez ostatnie pół roku były różne cyrki związane z serialem "Peszko odchodzi", zmieniał on kilkukrotnie menadżerów, nie chciał iść do Wolfsburga wystawiając jednego, następnie kolejny wystawił go z Panathą, aż w końcu musiał zostać i dograć rundę w Amice. Kwestia jego różnych zagrań i głupich wypowiedzi była już poruszana na tym forum, także przeze mnie. Sam pisałem o tym, że Peszko nie grzeszy intelektem i zachowuje się jak dzikus. Pisałem też, że nie będziecie mieli z niego pożytku w tym sezonie i faktycznie tu miałem rację jeśli chodzi o ekstraklasę.

Może rzeczywiście inna mentalność jest w Wołominie, a inna we Wronkach, ale u mnie nie płacze się z takiego błahego powodu, że ktoś postępuje brzydko i się nie żegna się z kibicami. Poza tym trudno się w obecnych czasach przejmować piłkarzami-najemnikami, którzy poza pokazywaniem swojego przywiązania do klubu całując herb, czy ciesząc się z wygranej wraz z kibicami, tak naprawdę zastanawiają się już na kontraktem do lepszego (lepiej płacącego) klubu. Ja bynajmniej się z nimi nie utożsamiam, bo Legia to historia, a nie marni obecni kopacze w jej składzie.
Czy ktoś pisał, że chodzi o aspekty finansowo-sportowe? Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nie wiem jaka jest mentalność ludzi we Wronkach i nie wiem jaka jest w 2 krotnie od nich większym Wołominie, ale dziwne, że zabierasz głos na tematy, o których nie masz pojęcia. Powiedz mi, kiedy ostatnio z truskawkowego teamu odszedł jakiś ważny gracz w podobnych okolicznościach? Kibice Wisły przechodzili podobne historie z Uche dlatego ci obiektywni (np. 1q2) rozumieją sprawę i podzielają moje zdanie. Co zrobimy w meczu z Bragą bez Peszki? Obserwuj. Jest Kiełb, który co prawda nie jest szybszy od reszty drużyny i nie stara się dośrodkowywać wtedy kiedy nie widzi swoich partnerów, ale myślę, że da radę. Co do lamentów na forum, to chyba nie czytałeś swojego przed odfrunięciem Muchy.

saklak1906: na 100 lat może nie, ale nie przynosić wstydu w europejskich pucharach dla polskiego zespołu widać jest nie lada sztuką
Ostatnio edytowane przez DDP : 29.12.2010 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2010, 21:56

Bo jezeli bedzie szlo dalej tak jak teraz to za wszystko mogą zarobią ok.10 mln €. Lech może na kilkanaście przyszlych lat zdominować zupelnie polską ekstraklase
Ale punkty rankingowe są.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.12.2010, 21:57
Pewnie, że takiego uciekiniera nie było od dawna, bo mamy kiepskich kopaczy w krainie truskawek. Niestety.

Nie dość, że czytałem lamenty na forum przy odejściu Muchy to pisałem, że nic w tej sytuacji nie da się już zrobić i trzeba przyjąć do wiadomości wolę zawodnika. Nawet ostatnio tak pisałem. Z niewolnika nie ma pracownika co sprawdza się prawie w 100% przypadków i płacze poszczególnych jednostek z tego powodu, że nie wzięliśmy za Rogera 3-4 mln, a później za jakiś czas podobnej kwoty za Muchę nic nie dadzą. To jest niestety biznes w którym poza klubem i zawodnikiem jest jego menadżer, a także działacze innych klubów, którzy mącą obu w głowach.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.12.2010 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów