|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy aż tak bardzo wierzycie w to 180 tys - a zapomniałem to PS podał więc to musi być prawda
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.12.2010 o godz. 21:47.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Bo pewnie taki będzie dalszy scenariusz, jeżeli Pawełka nie podpiszemy. Jakoś nie wierzę, że zostaniemy tylko z Jovaniciem i Kurto, bo na młodych w bramce w ostatnich latach w Wiśle nie stawiano. Mało prawdopodobe, żeby Filipowi powierzono rolę zmiennika, bo między nim a Milanem nie byłoby żadnej rywalizacji. W końcu ten drugi kosztował nie małe pieniądze. Co jest w tej chwili dla Wisły lepsze? Pawełek, który wreszcie gra pewnie i ratuje klubowi kilka punktów w rundzie, czy elektryczny Jovanic, niedoświadczony Kurto, albo jeszcze ktoś nowy, kto będzie potrzebował czasu na zgranie się z obroną i aklimatyzację? Pamiętajmy, że mamy się bić o mistrzostwo. Obrona i zgrany z nią bramkarz to podstawa. Przekonaliśmy się o tym na początku rundy i w meczach z Azerami. W pewnym momencie zaczęło to w końcu zaskakiwać, a teraz znowu to rozwalić i liczyć, że jakoś to będzie bo i tak Pawełek był słaby? ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Kwestia jest tego czy w klubie wierzą w Milana Jovinica i Filipa Kurto i czy będą szukać nowego GK, trzeba będzie się liczyc że jesli jest dobry to będzie kosztował i byc może będzie miał inne oferty co równoznaczne jest z tym, że trzeba będzie mu dać solidny kontrakt. Czyli wyjdzie na to, że zostawienie Pawełka byłoby tańszą opcją.
Cikawą kwestią jest to jaki wpływ na przegieg negocjacji miała rada nadzorcza, bo z tego co ktos tu pisał chyba Żmijka to była tam jakas ingerencja. Jeśli prawdą są owe 180 k euro za sezon to nie wiem czy się śmiać czy płakać, odświeżając sobie trochę zagrań Pawełkowych zastawiam się czy on zasługuję na to co ma. http://www.youtube.com/watch?v=WMXLosK7GOw
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.12.2010 o godz. 22:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Peszko Zarabia 350-400k, więc 2x mniej niż Mariusz chce (przynajmniej po podpisaniu nowego kontraktu)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
I czwarta (spiskowców), którzy szukają szwindlu w niespodziewanej dobrej formie Mariusza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja deklaruję się do grupy nr.1. Oczywiście przy rozsądnym podziele (powiedzmy 60 do 40) na część gwarantowaną i premiowaną.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.12.2010 o godz. 23:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Popełnialiśmy błędy, popełniajmy je dalej aby nasz "pewny punkt drużyny" mógł sobie godnie zarobić... Ani grosza podwyżki która by wpływała do jego kieszeni za samo bycie Mariuszem Pawełkiem. Każde ekstra pieniądze uzależnione od jego postawy. Powiem więcej, obniżka sumy gwarantowanej kontraktu a reszta uzależniona od jego postawy tak powinien wyglądać jego nowy kontrakt. Nie podoba się, droga wolna, czas skończyć z dyktaturą "Panów piłkarzy" i ich menedżerów. A nasz super bramkarz to mówi w jakimś języku w ogóle? Po niemiecku, po angielsku czy tylko YES Malboro, Dolce Gabbana? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jesli maja w klubie kogos upatrzonego to byc moze z Pawelkiem sie rozstaną.
ja w temtej rundzie naprawde dobrze zapamiatalem jego gre i to ze pare punktow nam uratowal moim zdaniem jest lepszy niz Kurto i Jiovanic ale moze byc i tak ze Mariusz ponegocjuje i dojada do porozumienia co do kontraktu. a tu nie ma zartow bo bramkarz to pozycja kluczowa dla zespolu. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A ja w Hertę Berlin w przypadku Pawełka jakoś nie wierzę.
Jak by Pawełek miał pewną ofertę od Niemców to by z Wisłą nawet nie rozmawiał. Pawełek jedyne pieniądze, duże pieniądze może zobaczyć tylko w Krakowie. Jak nie załapie się u nas to czeka go równia pochyła jak w przypadku Cabaja. W Ekstraklasie nikt go nie weżmie bo Pawełek jest za drogi. A wyjazd zagraniczny to pewna ławka rezerwowych i może z 10% szansy na bronienie. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła nie podpisuje kontraktu z Pawełkiem , bo na oku mają prawie bramkarski talent zawodnika , który ma kartę w ręku i przyjdzie zbawić naszą bramkę od ''pawełków'' , bo będą '' cabaje''... Ale odjechałem od rzeczywistości , muszę przestać palić tę trawę z przed domu...
Powód: ą
Ostatnio edytowane przez szczebel : 24.12.2010 o godz. 00:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Na szybko - w Niemieckich mediach nie znalazłem ani słowa o Pawełku w kontekście Herthy.
![]() .
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Napiszę po swojemu.
Mariusz Pawełek, odejdź w ....u, bo jesteś średnim by nie napisać słabym bramkarzem. Rundę konia miał też Marek Zienczuk i na szczęście nikt nie dał się zwieść. Za wszystkie błędy które popełnił Pawełek, powinien odrobić z rok kontraktu za free. Nie oceniam go jako człowieka, bo w tym względzie jest ok. Pokazanie fucka też rozgrzeszam bo ciśnienie meczowe jest wielkie i człowiekowi mogą puścić nerwy. Czas na Jovanica a przede wszystkim Kurto. Pawełek, żegnam bez żalu i życzę powodzenia w innym klubie. Ps: Przynajmniej mam nadzieję że żegnam.
Ostatnio edytowane przez gigant : 24.12.2010 o godz. 00:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Pawełek podpisze z Wisłą: Aha. Pawełek podpisze z zagranicą: Aha. Dla mnie różnica pomiędzy nim a Jovanicem jest tylko w nazwisku, które będę wykrzykiwał przed meczem. No i imieniem, które będę wyklinał przy wybiciach piłki. O ile Valckx nie będzie miał zaburzeń percepcji i logicznego myślenia, nie posądzam go o zakontraktowanie Cabaja. Więc gorzej nie będzie. Jovanić wejdzie na bramkę, a klub ściągnie drugiego bramkarza, żeby na zmianę nie był tylko Kurto. Gdyby nie Kielce, wystarczyłby Pilarz.
Ostatnio edytowane przez murray : 24.12.2010 o godz. 01:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Za tyle bledow ktore ten bardzo przecietny bramkarz popelnil to nie mialby prawa grac w jakimkolwiek DOBRYM normalnym klubie .... a ten srodkowy palec w kierunku SWOICH KIBICOW
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Być może są , być może nawet z Herty ale szału na pewno nie ma gdy na kilka dni przed końcem kontraktu nie ma jeszcze klubu. Ja jestem na nie.Ostatnie pół roku mnie nie przekonuje - też wyznaje pogląd że gość się spiął bo ważą się jego losy na kilka najbliższych lat.Jest duże prawdopodobieństwo że jak podpisze to będzie powtórka z rozrywki.Oczywiście może być zupełnie odwrotnie ale instynkt mi mówi - nie podpisywać szczególnie z podwyżką. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pomijając temat Pawełka to ostatnimi czasy coś strasznie dużo w mediach tego "zainteresowania ze strony Wisły". A to Bułgaria, a to Słowacja, Izrael albo inna Serbia. W porównaniu z takim naprzykład Lechem czy Legią (które prawdopodobnie potrzebują jeszcze więcej transferów niż my) jest nas w mediach naprawdę dużo. I tak się zastanawiam czy wynika to z:
1. Wzrostu aktywności naszych skautów na tle Lecha i Legii? 2. Działalności jakiegoś "szczura" który sprzedaje informacje prasie? 3. A może celowej działalności naszego działu sportowego świadomie podsyłającego fałszywe tropy po to aby ukrywać to co istotne? Ciekawe czy ten Stan taki cwany jest |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jeśli chodzi o nas to zawsze wiele się mówiło w prasie i na internecie o domniemanych transferach . Pozatym w sezonie ogórkowym dziennikarze muszą o czymś pisać a że liga nie gra to piszą raz tak a raz inaczej o transferach. ![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
już nie 3 mln € za Sandomierskiego ale tylko 1 mln € .Świąteczna promocja ?.Wątpie że Wisła za te pieniądze go kupi.To ja już wole żeby Pawełek został skoro wielkiej kasy na transfery nie ma a za 300 tyś € czy za darmo nikogo lepszego od Mario sie nie znajdzie
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.12.2010 o godz. 08:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
1 mln € według tego artykułu to może zaproponować Wojciechowski a ile za niego zawoła Jagiellonia to już inny temat. Dajmy sobie spokój z tym Sandomierskim, jego przejście do nas jest raczej nierealne więc nie ma sensu zaprzątać sobie tym głowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to po Świętach znów wrócą do rozmów, nie wierzę w oferty Pawełka, no chyba, że te pół roku w Hercie... :]
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...trakt-z-wisla/ brzmi poważnie, co do grajka, to nic nie wiadomo, ale Stanisław Wałach już działa
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 24.12.2010 o godz. 11:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Sportowe fakty podają że jeśłi przejdzie testy medyczne to będzie kontrakt na dwa lata.
Olimpiakos Pireus też był nim zainteresowany |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ten obrońca wygląda ciekawie. W wieku 19 lat jest kapitanem swojej drużyny i zaliczył już debiut w reprezentacji Ghany w meczu z Argentyną. Poza Olympiakosem interesował się nim również Lyon i AS Roma, więc ogórkiem pewnie nie jest. Zobaczymy, co z tego wyjdzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
To już raczej pewne, info z piątku:
http://ghanasoccernet.com/2010/12/ka...s-poland-move/ Grecy dawali 300tyś E my 200tyś i jednak trafi do nas, ciekawe. ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Mi wygląda na 22+ |
|
|