The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2010, 21:34
A mnie interesuje na ile realny jest jego kontrakt z Hertą. Żmijka sugerowała na forum że jest on pewny (choć nie potwierdziła że chodzi o Niemców). Jeśli Mario miałby przeprowadzić się do Berlina to faktycznie Wisła chyba nie ma startu bo szwaby mogą nas przekupić w każdym momencie. Ale gdyby na tapecie był by zespół turecki to Pawełek gra vabank. Żmijka o kogo chodzi
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.12.2010 o godz. 23:44.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.12.2010, 21:34
Czy aż tak bardzo wierzycie w to 180 tys - a zapomniałem to PS podał więc to musi być prawda
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.12.2010 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 23.12.2010, 21:39
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Czy aż tak bardzo wierzycie w to 180 tys - a zapomniałem to PS podał to musi być prawda
Wiadomo na ile wiarygodny jest PS. Dodatkowo informacja była z przed dwóch tygodni tak że do tego czasu rozbieżności cenowe mogły się zmniejszyć. Problem polega na tym że jest to jedyna informacja "ilościowa" która pojawiła się w mediach dlatego jest jakimś odnośnikiem. Jeśli wiesz coś pewniejszego to nie krępuj się ...
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.12.2010, 21:45
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Również głupio by było akceptować jego wygórowane żądania. Akceptować za jedną dobrą rundę? Może za dobry mecz na Camp Nou? Bramkarz to przeciętny, żeby nie napisać słaby. Ja dostrzegam jakoś dziwnym trafem więcej plusów niż minusów jego odejścia z Wisły. Do niepoprawnych optymistów nie należę.
A jest sens wydawać kolejne 500 tys euro na jakiegoś bramkarza z Bałkanów (bo pewnie to byłby kierunek poszukiwań następcy)? I kontrakt pewnie nie dużo mniejszy niż chce Pawełek?

Bo pewnie taki będzie dalszy scenariusz, jeżeli Pawełka nie podpiszemy. Jakoś nie wierzę, że zostaniemy tylko z Jovaniciem i Kurto, bo na młodych w bramce w ostatnich latach w Wiśle nie stawiano. Mało prawdopodobe, żeby Filipowi powierzono rolę zmiennika, bo między nim a Milanem nie byłoby żadnej rywalizacji. W końcu ten drugi kosztował nie małe pieniądze.

Co jest w tej chwili dla Wisły lepsze?

Pawełek, który wreszcie gra pewnie i ratuje klubowi kilka punktów w rundzie, czy elektryczny Jovanic, niedoświadczony Kurto, albo jeszcze ktoś nowy, kto będzie potrzebował czasu na zgranie się z obroną i aklimatyzację?

Pamiętajmy, że mamy się bić o mistrzostwo. Obrona i zgrany z nią bramkarz to podstawa. Przekonaliśmy się o tym na początku rundy i w meczach z Azerami. W pewnym momencie zaczęło to w końcu zaskakiwać, a teraz znowu to rozwalić i liczyć, że jakoś to będzie bo i tak Pawełek był słaby?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.12.2010, 21:53
Kwestia jest tego czy w klubie wierzą w Milana Jovinica i Filipa Kurto i czy będą szukać nowego GK, trzeba będzie się liczyc że jesli jest dobry to będzie kosztował i byc może będzie miał inne oferty co równoznaczne jest z tym, że trzeba będzie mu dać solidny kontrakt. Czyli wyjdzie na to, że zostawienie Pawełka byłoby tańszą opcją.

Cikawą kwestią jest to jaki wpływ na przegieg negocjacji miała rada nadzorcza, bo z tego co ktos tu pisał chyba Żmijka to była tam jakas ingerencja.

Jeśli prawdą są owe 180 k euro za sezon to nie wiem czy się śmiać czy płakać, odświeżając sobie trochę zagrań Pawełkowych zastawiam się czy on zasługuję na to co ma.
http://www.youtube.com/watch?v=WMXLosK7GOw
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.12.2010 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.12.2010, 22:00
Pawełek powinien zostać ale za rozsądne pieniądze. Nie przesadzajmy, żeby tej klasy bramkarz inkasował 40k miesięcznie. Kontrakt motywacyjny na poziomie max 20k na miesiąc jeśli nie chce to trudno żegnamy się. Czas dać szansę Kurto lub Jovaniciowi a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na jakiś jeden konkretny transfer do obrony.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.12.2010, 22:31
flamengista napisał(a):Wyświetl post
No więc dobrze, porównajmy.

Pawełek chce zarabiać w Wiśle tyle, ile w Amice zarabia obecnie Sławomir Peszko. Bramkarz to nie jest, ale z pewnością jeden z najlepszych piłkarzy w naszej lidze.
Peszko Zarabia 350-400k, więc 2x mniej niż Mariusz chce (przynajmniej po podpisaniu nowego kontraktu)
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.12.2010, 22:54
Wszystkim, którzy tak ochoczą chcą stawiać na Kurto polecam wycieczkę na Młodą Ekstraklasę.

Zmienicie zdanie. Szybko.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 23.12.2010, 23:05
Forumowicze podzielili się na trzy frakcje :
1. Pawełek może zostać , ale na rozsądnych warunkach czyli do 150 tys. euro rocznie
2.Pawełek musi bezwzględnie odejść , bo pamiętamy jego kiksy i wpuszczone babole oraz nie przejmujemy się tym co będzie dalej na tej pozycji.
3.Pawełek jeśli odejdzie będzie trzeba szukać następcy , bo Kurto i Jovanić dostaną swoją szansę , ponieważ nie są gorsi , ale jeżeli się nie sprawdzą to musi przyjść ktoś inny.
Powód: Takie tam
Ostatnio edytowane przez szczebel : 24.12.2010 o godz. 00:01.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.12.2010, 23:30
I czwarta (spiskowców), którzy szukają szwindlu w niespodziewanej dobrej formie Mariusza.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 23.12.2010, 23:32
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
I czwarta (spiskowców), którzy szukają szwindlu w niespodziewanej dobrej formie Mariusza.
Dodac piata mozna, tych, ktorzy krzycza "Pawelek spier..." tylko i wylacznie dla tego ze pokazal palca. Nawet jakby od 10 sezonow nie przepuscil bramki to tez byloby identycznie.

Chociaz w sumie mozna to podciagnac pod 4...
-

Jezeli informacje PS sa prawdziwe (w co watpie) to mam nadzieje ze Wisla nie przedluzy kontraktu. Co jak co, ale 80% podwyzki to stanowczo za duzo. Maksymalnie 130-140. Chociaz z drugiej strony, majac w rezerwie tylko Jovanica i Kurto, lub kolejna telenowele to kiepsko to wszystko widze.
Ostatnio edytowane przez mic : 23.12.2010 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 23.12.2010, 23:37
Ja deklaruję się do grupy nr.1. Oczywiście przy rozsądnym podziele (powiedzmy 60 do 40) na część gwarantowaną i premiowaną.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.12.2010 o godz. 23:41.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.12.2010, 00:11
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Nie no pewnie, za to Łobo, Garguła i inni "z górnej półki... płacowej" zasłużyli. Sam idź do Legii.
Łobo może zarabiać to czemu nie może zarabiać Pawełek... Ciekawa teoria.

Popełnialiśmy błędy, popełniajmy je dalej aby nasz "pewny punkt drużyny" mógł sobie godnie zarobić...

Ani grosza podwyżki która by wpływała do jego kieszeni za samo bycie Mariuszem Pawełkiem. Każde ekstra pieniądze uzależnione od jego postawy. Powiem więcej, obniżka sumy gwarantowanej kontraktu a reszta uzależniona od jego postawy tak powinien wyglądać jego nowy kontrakt.

Nie podoba się, droga wolna, czas skończyć z dyktaturą "Panów piłkarzy" i ich menedżerów.

A nasz super bramkarz to mówi w jakimś języku w ogóle? Po niemiecku, po angielsku czy tylko YES Malboro, Dolce Gabbana?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.12.2010, 00:15
Jesli maja w klubie kogos upatrzonego to byc moze z Pawelkiem sie rozstaną.

ja w temtej rundzie naprawde dobrze zapamiatalem jego gre i to ze pare punktow nam uratowal

moim zdaniem jest lepszy niz Kurto i Jiovanic ale moze byc i tak ze Mariusz ponegocjuje i dojada do porozumienia co do kontraktu.
a tu nie ma zartow bo bramkarz to pozycja kluczowa dla zespolu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.12.2010, 00:22
A ja w Hertę Berlin w przypadku Pawełka jakoś nie wierzę.

Jak by Pawełek miał pewną ofertę od Niemców to by z Wisłą nawet nie rozmawiał.

Pawełek jedyne pieniądze, duże pieniądze może zobaczyć tylko w Krakowie. Jak nie załapie się u nas to czeka go równia pochyła jak w przypadku Cabaja.
W Ekstraklasie nikt go nie weżmie bo Pawełek jest za drogi.

A wyjazd zagraniczny to pewna ławka rezerwowych i może z 10% szansy na bronienie.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 24.12.2010, 00:34
Wisła nie podpisuje kontraktu z Pawełkiem , bo na oku mają prawie bramkarski talent zawodnika , który ma kartę w ręku i przyjdzie zbawić naszą bramkę od ''pawełków'' , bo będą '' cabaje''... Ale odjechałem od rzeczywistości , muszę przestać palić tę trawę z przed domu...
Powód: ą
Ostatnio edytowane przez szczebel : 24.12.2010 o godz. 00:36.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.12.2010, 00:36
Na szybko - w Niemieckich mediach nie znalazłem ani słowa o Pawełku w kontekście Herthy.
.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 24.12.2010, 00:54
Napiszę po swojemu.

Mariusz Pawełek, odejdź w ....u, bo jesteś średnim by nie napisać słabym bramkarzem. Rundę konia miał też Marek Zienczuk i na szczęście nikt nie dał się zwieść.

Za wszystkie błędy które popełnił Pawełek, powinien odrobić z rok kontraktu za free. Nie oceniam go jako człowieka, bo w tym względzie jest ok. Pokazanie fucka też rozgrzeszam bo ciśnienie meczowe jest wielkie i człowiekowi mogą puścić nerwy.

Czas na Jovanica a przede wszystkim Kurto.

Pawełek, żegnam bez żalu i życzę powodzenia w innym klubie.

Ps:
Przynajmniej mam nadzieję że żegnam.
Ostatnio edytowane przez gigant : 24.12.2010 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.12.2010, 01:03
gigant napisał(a):Wyświetl post
Napiszę po swojemu.

Mariusz Pawełek, odejdź w ....u, bo jesteś średnim by nie napisać słabym bramkarzem. Rundę konia miał też Marek Zienczuk i na szczęście nikt nie dał się zwieść.

Za wszystkie błędy które popełnił Pawełek, powinien odrobić z rok kontraktu za free. Nie oceniam go jako człowieka, bo w tym względzie jest ok. Pokazanie fucka też rozgrzeszam bo ciśnienie meczowe jest wielkie i człowiekowi mogą puścić nerwy.

Czas na Jovanica a przede wszystkim Kurto.

Pawełek, żegnam bez żalu i życzę powodzenia w innym klubie.

Ps:
Przynajmniej mam nadzieję że żegnam.
Ja ze swojej strony powiem tak: (III zasada dynamiki)
Pawełek podpisze z Wisłą: Aha.
Pawełek podpisze z zagranicą: Aha.
Dla mnie różnica pomiędzy nim a Jovanicem jest tylko w nazwisku, które będę wykrzykiwał przed meczem. No i imieniem, które będę wyklinał przy wybiciach piłki.
O ile Valckx nie będzie miał zaburzeń percepcji i logicznego myślenia, nie posądzam go o zakontraktowanie Cabaja. Więc gorzej nie będzie.
Jovanić wejdzie na bramkę, a klub ściągnie drugiego bramkarza, żeby na zmianę nie był tylko Kurto. Gdyby nie Kielce, wystarczyłby Pilarz.
Ostatnio edytowane przez murray : 24.12.2010 o godz. 01:05.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 24.12.2010, 01:05
Za tyle bledow ktore ten bardzo przecietny bramkarz popelnil to nie mialby prawa grac w jakimkolwiek DOBRYM normalnym klubie .... a ten srodkowy palec w kierunku SWOICH KIBICOW ? ... w ameryce poludniowej pewnie zostalby zastrzelony ... naprawde nie wiem o co ta kilkunasto/dziesieciodniowa polemika ... M. P nie jest zlym bramkarzem ... ale nie jest tez dobrym ... jest po prostu przecietnym polskim bramkarzem ... wiec dziwie sie dzieciakom ktorzy go zaluja ... nie chce grac z BIALA GWIAZDA na piersi to niech wypier...ala ... mam do Niego maly szacunek bo reprezentowal na piersi BIALA GWIAZDE ale bez przesady ... taki cienias dyktuje warunki NASZEMU klubowi ... .... ludzie opamietajcie sie !!! i nie oceniajcie go przez pryzmat 5 !! ostatnich meczy !!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.12.2010, 01:15
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Na szybko - w Niemieckich mediach nie znalazłem ani słowa o Pawełku w kontekście Herthy.
Bo jego menago chce nas wydoić.Gdyby miał ugadany 'zachód' na dobrych warunkach ,to było by to już dawno(jak Baszczu czy nawet Zieniu)

Być może są , być może nawet z Herty ale szału na pewno nie ma gdy na kilka dni przed końcem kontraktu nie ma jeszcze klubu.

Ja jestem na nie.Ostatnie pół roku mnie nie przekonuje - też wyznaje pogląd że gość się spiął bo ważą się jego losy na kilka najbliższych lat.Jest duże prawdopodobieństwo że jak podpisze to będzie powtórka z rozrywki.Oczywiście może być zupełnie odwrotnie ale instynkt mi mówi - nie podpisywać szczególnie z podwyżką.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 24.12.2010, 04:42
Pomijając temat Pawełka to ostatnimi czasy coś strasznie dużo w mediach tego "zainteresowania ze strony Wisły". A to Bułgaria, a to Słowacja, Izrael albo inna Serbia. W porównaniu z takim naprzykład Lechem czy Legią (które prawdopodobnie potrzebują jeszcze więcej transferów niż my) jest nas w mediach naprawdę dużo. I tak się zastanawiam czy wynika to z:
1. Wzrostu aktywności naszych skautów na tle Lecha i Legii?
2. Działalności jakiegoś "szczura" który sprzedaje informacje prasie?
3. A może celowej działalności naszego działu sportowego świadomie podsyłającego fałszywe tropy po to aby ukrywać to co istotne?
Ciekawe czy ten Stan taki cwany jest
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.12.2010, 07:24
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Pomijając temat Pawełka to ostatnimi czasy coś strasznie dużo w mediach tego "zainteresowania ze strony Wisły". A to Bułgaria, a to Słowacja, Izrael albo inna Serbia. W porównaniu z takim naprzykład Lechem czy Legią (które prawdopodobnie potrzebują jeszcze więcej transferów niż my) jest nas w mediach naprawdę dużo. I tak się zastanawiam czy wynika to z:
1. Wzrostu aktywności naszych skautów na tle Lecha i Legii?
2. Działalności jakiegoś "szczura" który sprzedaje informacje prasie?
3. A może celowej działalności naszego działu sportowego świadomie podsyłającego fałszywe tropy po to aby ukrywać to co istotne?
Ciekawe czy ten Stan taki cwany jest

Jeśli chodzi o nas to zawsze wiele się mówiło w prasie i na internecie o domniemanych transferach . Pozatym w sezonie ogórkowym dziennikarze muszą o czymś pisać a że liga nie gra to piszą raz tak a raz inaczej o transferach.
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.12.2010, 08:16
już nie 3 mln € za Sandomierskiego ale tylko 1 mln € .Świąteczna promocja ?.Wątpie że Wisła za te pieniądze go kupi.To ja już wole żeby Pawełek został skoro wielkiej kasy na transfery nie ma a za 300 tyś € czy za darmo nikogo lepszego od Mario sie nie znajdzie
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.12.2010 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.12.2010, 08:34
1 mln € według tego artykułu to może zaproponować Wojciechowski a ile za niego zawoła Jagiellonia to już inny temat. Dajmy sobie spokój z tym Sandomierskim, jego przejście do nas jest raczej nierealne więc nie ma sensu zaprzątać sobie tym głowy.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.12.2010, 11:45
Jak dla mnie to po Świętach znów wrócą do rozmów, nie wierzę w oferty Pawełka, no chyba, że te pół roku w Hercie... :]

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...trakt-z-wisla/
brzmi poważnie, co do grajka, to nic nie wiadomo, ale Stanisław Wałach już działa
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 24.12.2010 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.12.2010, 11:48. 19 letni środkowy obrońca z Ghany od stycznia.Prezent świąteczny
Sportowe fakty podają że jeśłi przejdzie testy medyczne to będzie kontrakt na dwa lata.
Olimpiakos Pireus też był nim zainteresowany
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 24.12.2010, 11:54
Ten obrońca wygląda ciekawie. W wieku 19 lat jest kapitanem swojej drużyny i zaliczył już debiut w reprezentacji Ghany w meczu z Argentyną. Poza Olympiakosem interesował się nim również Lyon i AS Roma, więc ogórkiem pewnie nie jest. Zobaczymy, co z tego wyjdzie
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.12.2010, 12:00
To już raczej pewne, info z piątku:
http://ghanasoccernet.com/2010/12/ka...s-poland-move/
Grecy dawali 300tyś E my 200tyś i jednak trafi do nas, ciekawe.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 24.12.2010, 12:02
ktulu napisał(a):Wyświetl post
Ten obrońca wygląda ciekawie. W wieku 19 lat jest kapitanem swojej drużyny i zaliczył już debiut w reprezentacji Ghany w meczu z Argentyną. Poza Olympiakosem interesował się nim również Lyon i AS Roma, więc ogórkiem pewnie nie jest. Zobaczymy, co z tego wyjdzie
Wygląda ciekawie, na jednej stronie pisało że jest dobrze zbudowany i przypomina grą Kuffoura. Tyle, że mam wątpliwości co do niego. Jak na środkowego obrońce to 1,75m to troche mało. A po tych zdjęciach w internecie nie wydaje mi się żeby on miał 19 lat Mi wygląda na 22+
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów