The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2010, 21:47
Ktoś tu pisał juz dawno dawno temu ze kontrakt przedłuzony...
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.12.2010, 21:50
Zbymak, forumowy prorok.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.12.2010, 22:21
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tu pisał juz dawno dawno temu ze kontrakt przedłuzony...
Trafne spostrzeżenie. Też to pamiętam. Tym kimś była właśnie Żmijka kłócąca się o powyższe chyba z Markusem. Dziś widzimy, że to Markus jak zwykle miał wtedy rację...

Pawełek liczy teraz chyba na brak innych kandydatów do bramki Wisły, dlatego stawia przeciągające negocjacje wymagania. Oby się przeliczył i Wisła sprowadziła lepszego bramkarza. Nie możemy być skazani na Pawełka. W ogóle śmieszy mnie, że zawodnik który przez kilka lat uchodził za jeden z najsłabszych punktów Wisły, dziś po paru lepszych meczach ma tak dużą liczbę zwolenników przedłużenia kontraktu.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 22.12.2010 o godz. 22:30.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2010, 22:25
Lemur napisał(a):Wyświetl post

Poza tym, to żaden wybitny bramkarz. Chcąc się rozwijać i poprawiać grę defensywną, Wisła koniecznie powinna zakontraktować kogoś znacznie lepszego.
ale nikogo lepszego za darmo czy za max 300 tyś € sie raczej nie znajdzie .Chyba ze 20 bramkarzy przetestowaliśmy w ostatnich 3 latach i nic.Raz sie trafił Dolha to mu nie pasowało.Uważam że Mario powinien bezwzględnie zostac, szczególnie teraz jak sie zgrał z nowymi defensorami co przyszli latem.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.12.2010, 22:29
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale nikogo lepszego za darmo czy za max 300 tyś € sie raczej nie znajdzie .Chyba ze 20 bramkarzy przetestowaliśmy w ostatnich 3 latach i nic.Raz sie trafił Dolha to mu nie pasowało.Uważam że Mario powinien bezwzględnie zostac, szczególnie teraz jak sie zgrał z nowymi defensorami co przyszli latem.
Dlatego w końcu trzeba wygospodarować na tą pozycję jakieś sensowne pieniądze i przeprowadzić porządną selekcję, a nie testy "darmowców" z łapanki. Dalsze wiązanie się z Pawełkiem nic tu nie poprawi.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.12.2010, 22:38
fialo napisał(a):Wyświetl post

Ja proponuję spojrzeć głębiej - Mario był najlepszym(wiem może wielu to boli, ale tak było) zawodnikiem tej rundy dlatego, że w końcu ktoś na niego odważnie postawił, powiedział mu - Mariusz jesteś dobry, będziesz bronił, masz kredyt zaufania. Z takiego zawodnika od razu znika obciążenie psychiczne (a na bramce jest ono szczególnie wysokie), łapie pewność siebie, aktywność w bramce.

Sprowadzono mu konkurencję. Jovanić zmotywował Mariusza do jeszcze lepszej gry, lepszej koncentracji, Pawełek wie, że Serb to nienajgorszy bramkarz i skończyło się 'czy się stoi czy się leży pierwszy skład mi się należy', jak to było za czasów Juszczyka z bluzą numer 2. Taka rywalizacja w połączeniu z kredytem zaufania dała najlepszy możliwy efekt.
No to jak to w końcu było? Wczesniej nikt na niego nie stawiał, a mimo to był niezagrożonym numerem 1, bo na rezerwie był Juszczyk? Chhyba sam sobie lekko przeczysz, Mario przez pierwsze sezony presji nie miał praktycznie żadnej, dopiero od początku dwuletniej sagi "szukamy bramkarzy" można mówić o jakiejkolwiek presji. Poza tym jak już ktos wczesniej wspominał to przecież nie chodzi o to że on specjalnie źle grał, wystarczy że koncentracja była niższa z powodu braku motywacji i worek fafrocli gotowy.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Dlatego liczę że już od początku Maaskant z Valccxem nasłuchali się o naszym superbrameiro i nasz dyro od pół roku intensywnie oglądał kandydatów do Wislackiej bramki
Ostatnio edytowane przez martonas : 22.12.2010 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 22.12.2010, 22:40
Trafne spostrzeżenie. Też to pamiętam. Tym kimś była właśnie Żmijka kłócąca się o powyższe chyba z Markusem. Dziś widzimy, że to Markus jak zwykle miał wtedy rację....
Jesli znajdziesz mi posta w którym napisałam o przedłużonym kontrakcie z Wisłą to podziękuję i zgłoszę sie do modów, bo będzie to znaczyło że ktoś włamał mi się na konto Bo ja nic takiego nie pisałam ... czytanie ze zrozumieniem to trudna sprawa, ja wiem, ale jednak aż tak skomplikowane to to nie jest ...

Ułatwie - napisałam, że kontrakt ma zapewniony (co jest prawdą ciągle). Kontrakt w jedym klubie czeka ... I napisałam jeszcze że wątpię żeby przedłuzył kontrakt z Wisłą (na tamtą chwilę). Troszke później dodałam, ez pewne wydarzenia mogą zmienić obrót spraw i w przypadku zostania Pawełka w Wiśle chętnie posłucham całego lamentu forumowych ekspertów. To się zaczeło chociaż kontraktu jeszcze nie ma podpisanego aha - wspominałam jeszcze o "panice" ze strony Wisły i położeniu na stół dużych pieniędzy. I to się stało ...

Radzę po prostu cierpliwie czekać ... zostały właściwie dwie opcje. Jak nasza RN przestanie kombinowac to zostanie jedna. Wisła.

No właśnie do tego chciałem nawiązać, ale w dzisiejszych czasach żeby ktoś coś komuś udowodnić trzeba mieć dowód a takowy został już skasowany...
Nie no jak donosi ŻMIJKA długość kontraktu jest już ustalona
Jeśli do mnie "pijesz" to nie mam tendencji do kasowania postów, więc jeśli coś takiego napisałam to szukaj. Musi być

Tak ustalona jest długość (kompromis między 2 a 3,5), zasady wypłat (podstawa, premie, wyjściówki - pierwsze takie w drużynie) i pare innych szczegółów ...
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 22.12.2010 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.12.2010, 22:41
Trafne spostrzeżenie. Też to pamiętam. Tym kimś była właśnie Żmijka kłócąca się o powyższe chyba z Markusem. Dziś widzimy, że to Markus jak zwykle miał wtedy rację...

Pawełek liczy teraz chyba na brak innych kandydatów do bramki Wisły, dlatego stawia przeciągające negocjacje wymagania. Oby się przeliczył i Wisła sprowadziła lepszego bramkarza. Nie możemy być skazani na Pawełka. W ogóle śmieszy mnie, że zawodnik który przez kilka lat uchodził za jeden z najsłabszych punktów Wisły, dziś po paru lepszych meczach ma tak dużą liczbę zwolenników przedłużenia kontraktu.
No właśnie do tego chciałem nawiązać, ale w dzisiejszych czasach żeby ktoś coś komuś udowodnić trzeba mieć dowód a takowy został już skasowany...

żałuję, że nie zrobiłem zdjęcia, przepadło( ale wątpliwe jest to, że już dwie osoby mają problem ze zrozumieniem tego co piszesz...)

Twoje informacje opierają się na doniesieniach prasowych, czy np. menadżer, Bogdan Basałaj, Stan lub chociaż Mariusz uchylił Ci rąbka tajemnicy z toczących się negocjacji? To mnie strasznie ciekawi
Ostatnio edytowane przez Johnny B : 22.12.2010 o godz. 23:44.
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.12.2010, 22:50
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
...

Radzę po prostu cierpliwie czekać ... zostały właściwie dwie opcje. Jak nasza RN przestanie kombinowac to zostanie jedna. Wisła.
..
A ja żyłem z irracjonalna nadzieją, że po przyjściu Basałaja, po zatrudnieniu Valcxxa
tego typu atrakcje juz sa poza Wisłą
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.12.2010, 22:51
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Radzę po prostu cierpliwie czekać ... zostały właściwie dwie opcje. Jak nasza RN przestanie kombinowac to zostanie jedna. Wisła
Mam nadzieję, że kombinowć będą zaciekle i nie przedłużą umowy z tym słabym bramkarzem.

Naprawdę jego cały okres gry w Wiśle potrafi Wam przesłonić jedna w miarę udana runda?
Odpowiedz cytując
Weak27
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 22.12.2010, 22:53
polyester napisał(a):Wyświetl post
a ja totalnie odrzucam opinię o tym, że Pawełek lepiej teraz broni, bo walczy o kontrakt. To by było niepoważne. Czyli co? Do tej pory specjalnie walił gafy i sobie wyrabiał złą markę? Moim zdaniem starał się zawsze i zawsze mu wychodziły rewelacyjne interwencje, facet ma po prostu słabą psychikę i źle reaguje na dużą presję. Powiedziałbym nawet, że wcześniej tak nawalał, bo się za bardzo starał. A teraz w końcu poczuł się pewnie.
Wiesz co musze sie niezgodzic z Toba
primo bramkarz powinien lapac wszystko co jest do wylapania plus cos nie do wyjecia , u Mariusza jest z tym roznie puszcza za duzo frajerskich bramek .
2 fakt przedluzenia kontraktu napewno wplynal na jego mobilizacje bo gdyby nie przedluzyli z nim umowy musial sie pokazac przed kolejnym pracodawca.
3 Wisla nigdy nie miala szczescia do dobrych golkiperow a od tego powinno sie budowac zespol. Mariusz mial swoje 4 lata i trzeba patrzyc przez pryzmat wszystkich sezonow nie tylko koncowki tej rundy
4 Wszyscy zachwycacie sie jego ostanimi spotkaniami w ktorych wyciagnal pare sytuacji a prosze mi przypomniec kto mial udzial przy wyniku z Jaga i ruchem
5 Wiecej obiektywizmu panowie , nam potrzebny jest lepszy golkiper tym bardziej ze Mario lepszy juz raczej nie bedzie

A tak poza tematem bramkarza, ciekawi mnie czy nasi skauci ogladaja/ogladali tego Nwagou z Floty , ponoc interesuja sie nim pejsy glupio by bylo gdyby jego talent w Ekstraklasie eksplodowal akurat w tamtym klubie
Powód: Blachy :)
Ostatnio edytowane przez Weak27 : 22.12.2010 o godz. 22:56.
Wiem, że się nie zmienię sumienie mam czyste
Nowa Huta
W tej dzielnicy zawsze będę wierzyć w Wisłę !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.12.2010, 22:58
Ten Bułgar Delew chyba nie dla Nas.FC Koln oferuje CSKA Sofia za niego 1,5 mln €
http://www.dnevnik.bg/sport/2010/12/..._evro_za_spas/

Szkoda, bo to młody obiecujący napastnik.TACY POWINNI DO WISŁY TRAFIAC.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.12.2010 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
Kassandre
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 23.12.2010, 00:12
to raczej pewne...

Bułgarski napastnik Spas Delev był wymieniany jako potencjalne wzmocnienie trzech polskich klubów. Obserwować go miały Legia Warszawa, Lech Poznań i Wisła Kraków. Wiadomo już jednak, że snajper nie trafi nad Wisłę. CSKA Sofia sprzedało go już bowiem do rosyjskiego zespołu Wołga Niżny Nowogród
goool.pl
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.12.2010 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.12.2010, 00:21
Ok wybrał Wołgę( myślę że w Wiśle miałby lepszą okazję do wybicia ale mniejsza z tym). Moim zdaniem prasa nie ma zielonego pojęcia kogo chce ściągnąć Wisła i ciągle walą ślepakami na oślep. Podobnie było w ostatnim sezonie, były spekulacje a Wisła i tak ściągnęła innych piłkarzy. Bardziej ciekawi mnie sytuacja Nwaogu ale jeśli dostał tylko ofertę od Cracovii to znaczy że szału nie ma

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.12.2010, 08:43
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
ale nikt tutaj nie pisze że faktem jest iż odkąd mamy nowego trenera bramkarzy Pawełek broni lepiej..

Wedlug mnie post kolegi Kluvi uderza w samo sedno lepszej formy Pawelka na jesieni. Odkad Nasz byly trener odszedl do Reprezentacji to Mariusz odrzyl. Zreszta Ci co teraz jezdza na kadre tez po katach mowia ze to co robi Kazimierski to jest jakas fuszera i prowizorka. Uwazam ze mozna z Mariuszem umowe podpisac ale nie powinno to byc za wszelka cene.
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 23.12.2010, 09:21
dziś ma sięę wyjaśnić sprawa z Pawełkiem
Jak dla mnie może odejść
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.12.2010, 09:45

Jak możesz twierdzić, że po podpisaniu nowej umowy Pawełek będzie specjalnie puszczał babole "na skutek nonszalanckiego podejścia do obowiązków"? Serio uważasz, że Mario po podpisaniu kontraktu będzie działał na szkodę swojego klubu, swojego pracodawcy? Że będzie specjalnie puszczał szmaty bo ma długoterminową umowę? Nie potrafię zrozumieć takiego podejścia, artykułować je mogą tylko ludzie chorzy z nienawiści do Pawełka.
Wiadome jest, że jak zawodnikowi pali się grunt pod nogami, to potrafi się zmobilizować i grać czasem na 120%. Zastanów się podniecasz się jedną rundą, którą zagrał na niezłym poziomie, a pozostałe 3,5 roku puszczasz w niepamięć Daj mi gwarancje, że na wiosnę Pawełek będzie bronił tak jak teraz. Niestety ale gdyby bronił tak przez powiedzmy ostatni rok, pokazał, że jego forma jest stabilna, to już dawno miałby nowy kontrakt.

Zrozumcie Mario - facet ma 29 lat ma podpisać zapewne jeden z swoich ostatnich kontraktów w życiu. W dodatku ma rodzinę i musi ją jakoś utrzymać i przy okazji zgromadzić oszczędności na przyszłość, przecież do końca kariery sportowej ma już nie tak daleko. Po prostu walczy o swoją przyszłość i jego działanie jest jak najbardziej normalne. Na jego miejscu wszyscy robilibyście to samo, nie ma co się oszukiwać.
W Turcji zarobi 3 razy więcej niż w Wiśle, więc jeżeli tak bardzo chce zarobić to proszę bardzo.

Mario jest naprawdę dobrym bramkarzem i mówienie, że ta runda to przypadek, działanie celowe, wymuszające na władzach klubu podpisanie nowego kontraktu jest kpiną, stwierdzeniem skrajnie niepoważnym.
Jakoś tym zdaniem mnie nie przekonałeś.

Czy naprawdę chcecie kolejnej sagi ze sprowadzaniem bramkarza? Ja nie. Wolę Mario, który jest sprawdzony, sympatyczny i prezentuje odpowiedni poziom, predyspocujący go do gry w Wiśle.
Trochę się zmieniło od tamtego czasu. Teraz wydaje mi się, że wszystko jest bardziej poukładane. Nie wierzę, że klub wiedząc, że Pawełkowi kończy się umowa nie zajął się poszukiwanie ewentualnego następcy dla niego.

Ja w naszej bramce chętnie postawiłbym na Filipa Kurto. Chłopak gra w młodzieżówce i według wielu ma naprawdę ogromny talent. Dlaczego nie spróbować Taki Szczęsny ostatnio zabronił w Arsenalu a jest zaledwie o rok starszy. A jeżeli Filip dalej ma grzać ławę, to przynajmniej go gdzieś wypożyczmy.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 23.12.2010 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.12.2010, 10:18
Jak Pawałek rząda nie wiadomo czego to bay bay. Jak myśli że nie cała jedna rundą zmaże 4,5 roku to mam nadzieje że sie myli. Napewno nie zasługuje na wyzszy kontrakt w tej chwili jak już to renegocjacja w maju.. I jestem z zarządem nic na siłe!! I jak mówi jagul dać szance Kurto ewentualnie jovanić na pewno nie jest tak zły...może potrzebuje czasu tylko żeby nie tyle co Pawełek<hahaha>
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.12.2010, 10:27
....a zmarnowali miesiąc na Pawełka i jego bolka, a mogli od razu bramkarza nowego szukać. )
..
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 23.12.2010, 10:43
Jak dla mnie Milan Jovanić

nie jest gorszym brakarzem od Pawełka co nam juz udowodnił
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.12.2010, 11:09
rikut1906TSW napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Milan Jovanić

nie jest gorszym brakarzem od Pawełka co nam juz udowodnił
? Na razie to udowodnił że jest wyraźnie słabszym bramkarzem od Pawełka, co zauważył również sam Maaskant wyraźnie stawiając na Mariusza, więc nie sprzedawaj kitu! Może ty nie oglądasz meczy Wisły, ale ja tak i widzialem jak Milan radził sobie z dośrodkowaniami w ten sposób że w ogóle nie wychodził do dośrodkowań. Słabiak jest na ten moment i tyle, nie wiem czy Kurto nie lepszy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.12.2010, 11:18
Wisła intersuje sie stoperem Kornelem Salatą ze Slovana Bratysława.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Facet nie do przejścia.Jak to mówią niektórzy na Forum: Brac go!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=EAyVSJiJlTg
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.12.2010 o godz. 11:24.
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.12.2010, 11:42
mamy jeszcze Kundziela a tak na serio to Trener powinien dać szanse Kurcie w koncu jest młodzieżowym reprezentantem Polski!! a wiadomo ze Polska nie ma kulawych bramkarzy broniących w kadrach.

i wracając jeszcze do filmiku z Kornelem Salatą nie ma co podniecać sie filmikiem juz był taki co na filmikach wyglądał super (Beto) a pozniej sami wiecie jak sie to skonczyło...
Widać ze chłopak nie bawi sie w delikatne wybicia do boku... przypomina mi Hajte z czasów Schalke)
Ostatnio edytowane przez pierdek18 : 23.12.2010 o godz. 11:50.
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.12.2010, 12:20
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24376

Czyzby spelnila sie wizja Markusa i kilku innych forumowiczow odnosnie Mariusza? Ciekawe tylko czy juz szukaja kogos na Jego miejsce czy postawia na kogos z dwojki Kurto-Jovanic. Zeby sie nie okazalo ze do rundy wiosennej przystapimy z bramkarzami po ktorych nie wiadomo bedzie co mozna sie spodziewac.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.12.2010, 12:30
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
? Na razie to udowodnił że jest wyraźnie słabszym bramkarzem od Pawełka, co zauważył również sam Maaskant wyraźnie stawiając na Mariusza, więc nie sprzedawaj kitu! Może ty nie oglądasz meczy Wisły, ale ja tak i widzialem jak Milan radził sobie z dośrodkowaniami w ten sposób że w ogóle nie wychodził do dośrodkowań. Słabiak jest na ten moment i tyle, nie wiem czy Kurto nie lepszy
Myślę że Milanowi brakowało jedynie pewności siebie wynikającej z nowego klubu , dajmy mu czas , niech się zaaklimatyzuje a powinno być dobrze . Kurto też jako nr 2 jest wystarczający a jak Pawełek po zaledwie jednej udanej rundzie stawia takie warunki to dać mu kopa i niech spada. Nowego bramkarza też nie ma sensu kupować bo taki dużo kosztuje a przecież sporo kasy potrzebujemy na zawodników z pola którzy są nam zdecydowanie bardziej potrzebni .Duet Jovanić - Kurto jest wystarczający a może to właśnie Filip wystrzeli z formą jak Sandomierski ? Przekonamy się o tym jeśli zdecydowanie postawimy na kogoś z tej dwójki tak samo jak to zrobił trener przed tą rundą z Pawełkiem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.12.2010, 13:01
to fajnie, ze jak rozwiazalismy sobie problem z bramkarzem albo sam sie rozwiazal to znowu sobie robimy klopot
uwielbiam ten jazgot forumowiczow: sprzedac, niech spada, nikt nie bedzie po nim plakal itd. - no spoko ale co dalej ? zostajemy bez bramkarza. Wisla to nie jest klub gdzie mamy 10 kandydatow na miejsce odchodzacego zawodnika.
Zeby pozyskac dobrego bramkarza to trzeba za niego zaplacic a i tak nie zawsze to wypali (patrz Jovanic - wydawalo sie, ze po testach 20 zawodnikow skoro wykladamy kase na kogos to jest to ktos sprawdzony). Czy w Wisle udalo sie kogokolwiek odchodzacego zastapic zawodnikiem podobnej klasy ? NIE
Za podobne pieniadze nie znajedziemy nikogo lepszego niz Pawelek, a na nikogo drozszego nas nie stac.
Bedzie jak z zamiana Kosowskiego na Lobodzinskiego - czyli zamiana siekierki na kijek.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.12.2010, 13:30
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Jak Pawałek rząda nie wiadomo czego to bay bay. Jak myśli że nie cała jedna rundą zmaże 4,5 roku to mam nadzieje że sie myli. Napewno nie zasługuje na wyzszy kontrakt w tej chwili jak już to renegocjacja w maju.. I jestem z zarządem nic na siłe!! I jak mówi jagul dać szance Kurto ewentualnie jovanić na pewno nie jest tak zły...może potrzebuje czasu tylko żeby nie tyle co Pawełek<hahaha>
Wg PS: Pawełek do tej pory dostawał 100k EUR rocznie, chce dostawać 180k EUR a Wisła oferuje mu 120k EUR.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.12.2010, 13:54
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24376

Czyzby spelnila sie wizja Markusa i kilku innych forumowiczow odnosnie Mariusza? Ciekawe tylko czy juz szukaja kogos na Jego miejsce czy postawia na kogos z dwojki Kurto-Jovanic. Zeby sie nie okazalo ze do rundy wiosennej przystapimy z bramkarzami po ktorych nie wiadomo bedzie co mozna sie spodziewac.
Po Pawełku na wiosnę też nie wiadomo czego można się spodziewać!! On gra dobrze ok 3 miesiecy na 5 lat i jak ktoś tam mówi 180 tys chce.... Żart moim skromnym zdaniem nie zasłużył a jak tak che tyle zarabiać to niech sobie do Legi idzie też mają problemy z bramkarzem..
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.12.2010, 13:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Maaskant postawil "wyraznie" na Pawelka gdyz uznal, ze nie wolno dokonywac zmian na pozycji bramkarza i ze trzeba grac jednym przez caly sezon jak sie da (jak nie ma kontuzji), wtedy po pierwsze bramkarz lapie forme, po drugie druzyna a zwlaszcza obroncy sie zgrywaja z bramkarzem i mu bardziej ufaja. To sa mniej wiecej jego slowa.
Wybral Pawelka bo wydal mu sie lepszy, ale nigdzie nie mowi, ze jest duzo lepszy od Jovanica.

Wobec powyzszego jasnym jest, ze pozbycie sie Pawelka zrujnuje nieco szyki Maaskantowi.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.12.2010, 14:07
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Po Pawełku na wiosnę też nie wiadomo czego można się spodziewać!! On gra dobrze ok 3 miesiecy na 5 lat i jak ktoś tam mówi 180 tys chce.... Żart moim skromnym zdaniem nie zasłużył a jak tak che tyle zarabiać to niech sobie do Legi idzie też mają problemy z bramkarzem..
Nie no pewnie, za to Łobo, Garguła i inni "z górnej półki... płacowej" zasłużyli. Sam idź do Legii.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów