The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cieniek
Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2010, 18:03
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nikt nic nie wyśmiewa,co najwyżej wyraża zdziwienie,że za miernego grajka oferują takie pieniądze. Zachowują się jak nowobogaccy.

Krytykować mogę i wyśmiewać się także, o ile będę chciał. Co jak co ale Amika Poznań do tego nadaje się idealnie.
Pewnie, że możesz. Zastanawiam się tylko czy nadal będzie Ci do śmiechu kiedy po raz kolejny (nie wiem już który z rzędu) zleją nam dupska.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.12.2010, 19:41
cieniek

Marszałek jak zwykle ponapina się trochę, odreaguje i już jest zadowolony

Wyśmieje Pyry, a to oni zlali tyłek MC a nie My. Nam leją tyłek Azerowie i Estończycy

Ja uważam że jeżeli ktoś nadaje się do wyśmiewania to nie zespół który statystycznie dokonuje najlepszych transferów w ostatnich 3 sezonach - jeśli popatrzeć na wyniki. (Lech)

Śmiać i szydzić to trzeba z Legii, Cracovii czy momentami z nas, inaczej jest że tak powiem pewien dysonans kiedy kibice klubu (Wisła) który ostatnimi czasy ma więcej wtop niż sukcesów wyśmiewają politykę transferową klubu (Lech) który bije nas na głowę. Naprawdę z przykrością to mówię.

Trochę rozsądku i chłodnej głowy przyda się również moderatorowi.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.12.2010 o godz. 19:44.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.12.2010, 20:33
Pyrki oferują 700 tys. euro za Sernasa (1mln to nie w stylu leśnych), więc do transakcji raczej nie dojdzie. W sumie jest to dość sprytny ruch z ich strony, bo choć z góry skazany na porażkę to kibice po raz kolejny raz obarczą winą ceny na polskim rynku transferowym.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.12.2010, 21:03
http://www.sport.pl/pilka/1,71000,88..._Zaglebia.html

No proszę, kolejny piłkarz z ligi Węgierskiej jak Rudnevs

Oby znowu się nie okazało że przegapiliśmy kolejną okazję.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.12.2010, 21:57
http://pilkarskidziennik.pl/polska/e...a-obronce.html

Kolejny wynalazek, tym razem z Unirei Urziceni.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.12.2010, 22:08
WTF?! Chodzi fama o dwóch transferach z Widzewa. Jeden to Ben Radhia do Rennes za 1 mln euro. To jeszcze jestem w stanie uwierzyć, bo Ben Radhia jest dobry, ale i tak cena wydaje mi się o jakieś 200-300 k zawyżona. Ale drugi transfer, a raczej jego kwota mnie zabiła. Zagłębie Lubin nie ma napastnika, więc chce kupić Robaka... Ponoć złożyli ofertę na milion euro!

Kontynuując widzewskie s-f... Do klubu trafić ma ten gość: http://www.transfermarkt.de/de/mark-...ler_21419.html
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 15.12.2010 o godz. 22:14.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.12.2010, 19:05
Hehe prawie 160 występów w szkockiej ekstraklasie ledwo 23 lata i go wezmą do Łodzi nie uwierzę póki nie zobaczę ;P

A propos Lecha:
http://sport.interia.pl/raport/lech-...zsilny,1573758
Jak dla mnie amatorka, przedłużyli z nim kontrakt nie zmieniając śmiesznej ceny odstępnego.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.12.2010, 19:29
Żadna amatorka. Peszko przecież nie zgadzał się na zaporową kwotę odstępnego, dlatego ten kontrakt to była taka mistyfikacja, bo i tak było wiadome, że wkrótce odejdzie z Amiki. Zatrzymali zawodnika przez kilka miesięcy, pomógł im w europejskich pucharach, a teraz za "drobne" pójdzie do Bundesligi. Normalna kolej rzeczy.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.12.2010, 23:01
No to mogli mu podwyższyć ta kwotę do chociaż 1mln E, jak by ktoś go naprawdę chciał kupić to i tak spokojnie by tyle wyłożył. Teraz wyobraź sobie co by się działo, gdyby nasz zarząd takie coś zrobił - połowa forum by trąbiła o jego niegospodarności i niekompetencji. Ale ponieważ to jest Amica to duża cześć forum patrzy na nich przez pryzmat ich transferowych sukcesów nie dostrzegając tak oczywistych wpadek.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.12.2010, 23:05
Sami to sobie mogli wiesz co podwyższyć. Peszko się nie zgadzał i tyle. Lech to nawet chciał zlikwidować sume odstępnego, ale Sławomir ani o tym myślał.

Gdy przechodził za darmo z Płocka to Sławek zgodził się na przejście do Poznania pod warunkiem wpisania niskiej kwoty odstępnego. Więc klub tak naprawdę niewiele miał tu do gadania.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.12.2010, 23:12
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Teraz wyobraź sobie co by się działo, gdyby nasz zarząd takie coś zrobił - połowa forum by trąbiła o jego niegospodarności i niekompetencji.
Nasz zarzad juz wielokrotnie popisywal sie niegospodarnoscia podpisujac kontrakty m.in. z Łobodzinskim W. i Gargułą Ł.
Pilkarz nie jest glupi i nie podpisze 5-letniego kontraktu na warunkach klubu bo to dla niego samobojstwo. Amica przynajmniej potrafi skusic takiego Peszko czy Lewandowskiego, nam zostaje szrot.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 21.12.2010, 06:41
Z ukochanych corek cyrankieiwcza najprawdopodobniej odejdzie Cabaj. Fatalna jest to wiadomosc.
Nie rozumiem nad czym tak mądry człowiek jak Pan Profesor sie zastanawia. owinien podpisac z tym polskim Grobelaarem 11-letni kontrakt.
Z ciekawostek, w/w scierwojadow zasili Nawotczynski Lukasz.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.12.2010, 09:53
Grosicki znowu odchodzi z Jagiellonii, tym razem do Osmanów. Ale, jak wiadomo, Turcy kupują każdego drogo, by potem się okazało że nie kupili nikogo, więc na miejscu Pszczółek paznokci bym nie obgryzał z nerwów, że tracą skrzydłowego reprezentacji

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jag...222,1,718.html
Legionista
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.12.2010, 11:14
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Z ukochanych corek cyrankieiwcza najprawdopodobniej odejdzie Cabaj. Fatalna jest to wiadomosc.
Nie rozumiem nad czym tak mądry człowiek jak Pan Profesor sie zastanawia. owinien podpisac z tym polskim Grobelaarem 11-letni kontrakt.
Z ciekawostek, w/w scierwojadow zasili Nawotczynski Lukasz.
To by wyraźnie wskazywało na budowe drużyny na nowy, pierwszoligowy sezon
Czyżby sobie uświadomili, że zabranie licencji 2 drużynom może się nie udać
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.12.2010, 12:14
Może ktoś przybliżyc sylwetkę Roka Elsnera. Piłkarz ten został dziś zakontraktowany na 2,5 roku w Śląsku
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 21.12.2010, 12:22
LuKiTS89 napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś przybliżyc sylwetkę Roka Elsnera. Piłkarz ten został dziś zakontraktowany na 2,5 roku w Śląsku
Słoweniec, grał w kadrze, defensywny zapchajdziura, przygoda w jakimś egzotycznym kraju, chyba ZEA- tyle pamiętam. Nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem szczegółów- Wisła go testowała latem.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.12.2010, 12:26
TEn Słoweniec był na testach w Wiśle i podobno z kilku testowanych (przyjechała cała gromada) wypadł najlepiej. To cgyba była zapasowa opcja jakby Chaveza nie udało sie sprowadzić.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.12.2010, 12:56
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

chcieliście dobrego bramkarza, jest okazja zakontraktować hahahahaha, a tak na poważnie, kto teraz będzie parchom tak mocno pomagał w porażkach?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.12.2010, 14:01
akurat w tej rundzie, to im akurat dupę ratował stale
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.12.2010, 14:29
zim zum napisał(a):Wyświetl post
akurat w tej rundzie, to im akurat dupę ratował stale
O ironio ktoś mógłby tak powiedzieć także o naszym bramkarzu (Pawełku). Czy rozwiązanie sprawy Mario będzie takie samo jak kolegi z Kałuży?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.12.2010, 14:51
:((((((((((((((((
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.12.2010, 15:05
Spoko spoko ! Jeśli nie przyjdzie Pilarz, o którym głośno w parchach słychać to zostaje im jeszcze Merda, więc o kontynuację schedy po Cabaju jestem spokojny Ciekawy jestem gdzie klaun Marcinek teraz zakotwiczy, Cyrk Zalewski ma chyba zimową przerwę więc może Nieciecza ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.12.2010, 17:38
Pilarz przeciez juz u JW jest

E: ok, w Kielach
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.12.2010 o godz. 00:00.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
marcin225
Member

Od: 01.2010

Stary 21.12.2010, 21:00
Peszko jedną nogą w kolni.
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.12.2010, 21:42
Ślusarski w Lechu, szczerze mówiąc myślałem, że to wymysł dziennikarzy, a tu proszę "transferowa ofensywa" Lecha
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.12.2010, 22:18
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Ślusarski w Lechu, szczerze mówiąc myślałem, że to wymysł dziennikarzy, a tu proszę "transferowa ofensywa" Lecha

ja bym sie jednak tak nie smiał,Slusarski to calkiem porządny pilkarz.

Co do Cabaja to kiedys musial z tej Cracovii odejsc ,choc tamtą runde mia bez wpadek a to mu sie zadko zdarza
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.12.2010, 08:38
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę, że mieli tylko Rudnevsa i Bambo jest to jakiś postęp. Jednak z drugiej strony nie jest to na pewno żaden błysk geniuszu Amikowych skautów i BS cudów tam nie zrobi.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.12.2010, 16:15
Ślusarski już oficjalnie w Lechu
http://www.lechpoznan.pl/art,16453,b...cha_pozna_.htm
To samo Pilarz w Koronie
http://www.korona-kielce.pl/index.php?art=2785&xmenu=2
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 22.12.2010, 17:53
http://www.90minut.pl/news/143/news1...wan-Ruchu.html
Ktoś coś z tego rozumie? Ruch ma kłopoty z płynnością finansową, chce zwolnić zająca żeby zaoszczędzić kasę i jednocześnie ma zamiar zatrudnić jednego z najlepszych graczy Atromitosu? Perrone był do Wisły przymierzany jeszcze za Bednarza. W moim przekonaniu to gracz na miarę klubu takiego Wisła, Legia czy Amica, a nie Ruch. Jeśli niebiescy faktycznie go sprowadzą, to będę pod dużym wrażeniem.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.12.2010, 19:29
arti napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę, że mieli tylko Rudnevsa i Bambo jest to jakiś postęp. Jednak z drugiej strony nie jest to na pewno żaden błysk geniuszu Amikowych skautów i BS cudów tam nie zrobi.
Ja bym mimo wszystko nie oceniał krytycznie tego transferu. Nie jest to ogólnie głupi piłkarz. W parchatym towarzystwie ciężko błyszczeć, wiec jego ostatnie wyczyny nie są do końca miarodajne. To taki sam raz jako tania alternatywa dla Rudnevsa gdy ten się zmęczy - z dobrymi partnerami u boku spokojnie ustrzeli kilka goli, a o to w tym wszystkim chodzi.

Bardziej ciekawi mnie co zrobią po stracie Peszki...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów