The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2010, 19:35. Nasz rok 2010
Jako, że rok 2010 nieuchronnie zmierza ku końcowi i idąc za wzorem z poprzedniego roku zakładam temat o roku 2010. Roku 2010 od strony bardziej prywatnej, osobistej.

Jaki był? Jakie zmiany przyniósł ze sobą? Gorszy czy lepszy niż poprzedni? Najpiękniejsze wspomnienia? Jakie nadzieje na 2011?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.12.2010, 19:38
Fatalny...rozwalona noga, tragedia w rodzinie,zdawka z matmy na semestr, śmierć kochanego kotka, potem Smoleńsk, 3 razy powódź. Na koniec roku szkolnego 5 dopów...Fajne wakacje, serbska dziewczyna, jednak potem zerwanie z nią, czyli wszystko wraca do normy...

Jako, że gorzej już chyba być nie może, liczę, że rok 2011 będzie normalny..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.12.2010, 19:38
Moją "tap madl", parę fajnych imprez, odejście kilku przyjacieli.

Nie mogę tak prosto porównać.

Dalej bracia, rozkręcamy temat ^^
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.12.2010, 19:41
Osobiście dobry, praca licencjacka obroniona na 5, studia magisterskie rozpoczęte. Jednak jeżeli chodzi o resztę to do prawdy okropny to był rok, długo by wymieniać wszystkie tragedie które nas dotknęły, począwszy od kwietnia co miesiąc "coś" się działo. Wierzę, że 2011 będzie lepszy
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.12.2010, 19:52
"Nie chwal dnia przed zachodem słońca..." więc nie będe chwalił.
Rok na zero jak i dwa poprzednie.

Matura poziomy podstawowe praktycznie na full, za to rozszerzone mogły pójść o wiele lepiej... Z perspektywy kilku miesięcy widzę że studia jak najbardziej odpowiednie dla mnie pod względem poziomu, uczelni + dużo fajnych ludzi. Powrót do Krakowa, też na duży plus. Jakby to powiedzieć dalej nie znalazłem kobiety życia, chociaż parę się przewinęło w tym roku. No i dodam na koniec stacone mistrzostwo w ostatnich minutach przedostatniej kolejki + mega kompromitacja z Azerami.

Także rok na 0. Chociaż dalej mam nadzieję że czymś miłym mnie zaskoczy w tych ostatnich dwóch tygodniach...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.12.2010, 20:19
igortsw napisał(a):Wyświetl post

Chociaż dalej mam nadzieję że czymś miłym mnie zaskoczy w tych ostatnich dwóch tygodniach...
Mam podobnie, ten optymizm
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.12.2010, 20:35
u mnie rok uplywa calkiem calkiem w czerwcu przyszedl na swiat moj syn i to oczywiscie najwazniejsze zona chciala ubrac go w pasiaste spiochy ale bylem szybszy i posiada juz Wislacka koszulke oby 2011 nie byl gorszy to nie bedzie zle i moze rodzenstwo dla syna.....
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.12.2010, 00:03
Mam rozumieć, że temat już połączony z postanowieniami na 2011?

Ale po kolei. Ten rok był dziwny, gdy ostatnio przejrzałem postanowienia na 2010, i je zweryfikowałem, to okazało się, że poza zrobieniem prawka (którego nie tknąłem), każde zrealizowałem połowicznie. I taki też był ten rok - niby niezły, ale mógłby być lepszy.
Co do innych wydarzeń, mniej zależnych ode mnie - stwierdzam, że było dramatycznie. Sakramencka zima, wiosna z powodziami, do tego Smoleńsk, potem katastrofalna postawa Wisły w pucharach, zaś nieco wcześniej fatalnie przegrane mistrzostwo. Sukcesy sportowe naszych zawodników na zimowej olimpiadzie to jeden z niewielu plusów, a z drugiej strony beznadzieja w siatkówce i piłce nożnej.

Rodzinka też tak sobie, babcia zachorowała na cukrzycę, rodzice też przeciętnie jeśli idzie o zdrowie, mnie również ono jakoś szczególnie nie dopisuje. Nadal nie poznałem kobiety swojego życia.

Uogólniając rok na 3 z plusem. Zaliczony pierwszy rok studiów, z prognozą na zaliczenie semestru nr 3.

Co do planów na nowy, 2011...
- c.d usamodzielniania się
- znalezienie pracy, gdyż tamtą porzuciłem w swoim czasie
- pracowanie nad sobą, w każdym aspekcie, fizycznym i psychicznym, gruntowne zadbanie o zdrowie.
- pozwiedzanie Polski i 'okolic'. Mam tu na myśli przede wszystkim kilka większych polskich miast, przede wszystkim Wrocław i całe Trójmiasto, a poza granicami: Praga i Lwów (to są priorytety), mile widziane Berlin i Wiedeń, a także wakacje w Chorwacji lub Turcji. [wszystko zależy ofkors od funduszy]
- zaliczenie 2.roku studiów, najlepiej ze stypendium, choć wiem, że będzie ciężko, bo cholernie mi sie nie chce uczyc, straciłem motywację, jestem zmęczony tym rokiem już.
- i ogólnie, to niech nie będzie bardziej zjebany od tego...
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 19.12.2010, 01:24
piotrek chicago napisał(a):Wyświetl post
u mnie rok uplywa calkiem calkiem w czerwcu przyszedl na swiat moj syn i to oczywiscie najwazniejsze zona chciala ubrac go w pasiaste spiochy ale bylem szybszy i posiada juz Wislacka koszulke oby 2011 nie byl gorszy to nie bedzie zle i moze rodzenstwo dla syna.....
masz żonę kibickę Cracovii?
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Stary 19.12.2010, 02:43
pysio napisał(a):Wyświetl post
masz żonę kibickę Cracovii?
swieta wojna w domu
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 19.12.2010, 09:10
Krótko mówiąc... przejebany, niech sie już kończy.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.12.2010, 09:21
Fucking 2010.. do maja jeszcze w miarę , poza Smoleńskiem, później to pasmo nieporozumień i spektakularnych porażek. . choć tak jak niektórzy mam jeszcze nadzieję że 2010 mnie jeszcze czymś miłym zaskoczy
Odpowiedz cytując
Grzegorz z Sanoka
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.12.2010, 09:32
Najlepszy w życiu, a to wszystko dzięki niej

A jakbym miał zrobić jeszcze inne zestawienie:

+
-pierwsza wizyta na R22
-pierwszy wyjazd
-zdane prawko
-8nastka

-
-część znajomych się odwróciło ode mnie...
Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.12.2010, 09:47
Wiele gorzej być nie mogło... ale szczegóły zostawiam dla siebie, przynajmniej początek przyszłego roku zapowiada się pozytywnie więc jest szansa na udane 365dni.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.12.2010, 22:03
Od strony czysto osobistej - to był mój najlepszy rok w życiu. W końcu przejrzałem na oczy i przestałem się uganiać o kobietę, która primo - nie była tego warta, secundo - wykazywała niesamowitą zdolność do zwodzenia mnie fałszywymi obietnicami. Przejrzałem na oczy na szczęście i dostrzegłem tą, która była zawsze blisko i teraz od 8 miesięcy tworzymy świetną parę, jestem szczęśliwy.

Niestety powrót na boisko po zerwaniu i rekonstrukcji więzadeł krzyżowych zakończył się ponownym ich zerwaniem i plany o zrobieniu papierow na instruktora narciarskiego legły w gruzach, dodatkowo tym razem na rekonstrukcję będe musiał czekać ok 2 lata, także w tej materii jest tragedia. To wszystko za sprawą zbytniej elastyczności stawów, którą niestety zdiagnozowano mi dopiero po drugiej kontuzii..

Jak każdy przeżyłem powódź i Smoleńsk, co do wesołych zdarzeń także nie należało..

Sprawy Wiślackie na plus na pewno wyjazd do Poznania i powrót na R22, derby wygrane w 90 min oraz niezła postawa koszykarek w Eurolidze i piłkarzy w końcówce sezonu.

Na minus przegrane mistrzostwo, zatrudnienie Kasperczaka i Karabach..

Także nie był to rok zły, pod kilkoma względami najlepszy w moim życiu, ale pod kilkoma fatalny - przede wszystkim zdrowie. Nadzieje to przede wszystkim zachowanie pozytywnego trendu w sprawach osobistych, załatwienie sobie jakimś cudem szybszej rekonstrukcji, brak wydarzeń, które tak mocno uderzały w nasz kraj oraz oczywiście MP i zajebisty doping wiosną na całym otwartym R22
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.12.2010, 22:45
Ten rok jest (był) FATALNY .. Zawodowo , prywatnie , sportowo , finansowo.. Po prostu fatalny.

Szkoda wywlekać szczegóły . Po prostu dno i załamka.
Dzisiaj w prawdzie pojawiło się malutkie światełko w tunelu bo wygrałem w robocie konkurs na trochę lepsze stanowisko - to troszkę lepiej rokuje na przyszłość.

Generalnie ostatnie 2 lata to choroby , zgon osoby bliskiej , i różne tarapaty finansowe większe lub mniejsze. Mam już tego serdecznie dość. Chyba może być tylko lepiej.....
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.12.2010, 23:21
2010 to rok tragiczny. Dobrze, że już się kończy

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.12.2010, 07:49
Nie był zły ale zawsze może być lepiej, czego sobie i innym forumowiczom życzę w tym 2011. Przede wszystkim liczę, że wreszcie skończy się pasmo marazmu w europejskich pucharach Wisły i wreszcie zacznie wygrywać z potęgami a'la Lumbago Tallin czy Karabach.

Gdyby nie Smoleńsk to rok jak rok, trochę plusów i minusów wychodzi na 0 ale przez katastrofę wielki minus dla tego 2010, wypier...j już!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.12.2010, 08:05
Grzegorz z Sanoka napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy w życiu, a to wszystko dzięki niej

A jakbym miał zrobić jeszcze inne zestawienie:

+
-pierwsza wizyta na R22
-pierwszy wyjazd
-zdane prawko
-8nastka

-
-część znajomych się odwróciło ode mnie...
Jak masz babę to jest to naturalna kolej rzeczy. Kumple co tydzień balety,imprezy......

Dla mnie rok 2010 był ciężki.
Od pół roku dojeżdżam do pracy 2h w jedną stronę. Straszne marnotrawstwo czasu.......no i magisterka nie napisana a powinienem to już zrobić pół roku temu.

Mam nadzieje, żę 2011 będzie lepszy. Mieszkanie już odremontowane, ślub w pierwszy weekend stycznia i tylko pracy na miejscu brakuje, ale i z tym sobie poradzę.
Ostatnio edytowane przez laurence : 28.12.2010 o godz. 08:08.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.12.2010, 09:11
Widzę, że większość narzeka ale w sumie nie ma sie co dziwić bo ja też ponarzekam.

Zawodowo lipa jak ch.. najgorszy rok od paru lat.
Musiałem zamknąć własną działalność i juz od paru miesiecy jestem oficjalnym bezrobotnym...:/ A kolejne propozycje pracy to jeszcze wieksza załamka...
Co za tym idzie finansowo większość roku w dupe...
W maju i czerwcu zalało mi piwnice w domu.
We wrześniu padła mi pompa w aucie i dołożyłem do niego 1/4 wartości żeby wogole jeździł...

Jedyny plus to taki że dalej jestem z tą samą dziewczyna i jest coraz lepiej oraz że częściowo rok finansowy uratowała mi wygrana w teleturnieju pozdro.
Odpowiedz cytując
Grzegorz z Sanoka
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.12.2010, 08:58
laurence napisał(a):Wyświetl post
Jak masz babę to jest to naturalna kolej rzeczy. Kumple co tydzień balety,imprezy......

Od pół roku dojeżdżam do pracy 2h w jedną stronę. Straszne marnotrawstwo czasu.......no i magisterka nie napisana a powinienem to już zrobić pół roku temu.

Mam nadzieje, żę 2011 będzie lepszy. Mieszkanie już odremontowane, ślub w pierwszy weekend stycznia i tylko pracy na miejscu brakuje, ale i z tym sobie poradzę.
Oni mieli akurat inne powody, żeby teraz mieć mnie w d. Osobiście z czystym sumieniem stwierdzam, że mam czyste serducho a zabolało mnie to, że zrobili mi takie rzeczy...

szczęśliwego nowego roku wszystkim Wam życzę!
Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 29.12.2010, 10:17
laurence napisał(a):Wyświetl post

Od pół roku dojeżdżam do pracy 2h w jedną stronę. Straszne marnotrawstwo czasu.......
Znam to, od 2 lat tak dojeżdżam do pracy. Od momentu wyjścia z domu do wejścia do pracy mija 2 h idzie się przyzwyczaić.

Jeśli chodzi o minusy i rozczarowania w tym roku to na pewno powódź, Smoleńsk, średnia sytuacja organizacyjna naszego kraju no i monotonia kolejnych dni jest przytłaczająca być może związana z pracą.
Kolejnym dużym minusem który mogę dopisać tuż przed końcem roku jest zmiana rozkładu jazdy przez PKP tak żeby już nikomu nie było po drodze, teraz zamiast wracać 2 h nieraz wracam 3 z pracy.

Jeśli chodzi o plusy to najważniejsze że do tej pory rok był pod względem zdrowotnym w miarę ok, nie przyniósł wiele negatywnych niespodzianek, udane wakacje.

Reasumując ogólnie bez rewelacji z tym że nie ma co narzekać
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.12.2010, 00:37
Niektórzy narzekają na brak drugiej połówki ale taka jest prawda, że jak znajdziecie sobie "babe" to wtedy zaczniecie płakać a jak się zakochacie to.... skończy się i , ale za to będzie i czasem .
Dla mnie rok kiepski, ale czytając posty powyżej nie powinienem aż tak narzekać.
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Stary 31.12.2010, 01:04
gris napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy narzekają na brak drugiej połówki ale taka jest prawda, że
Lepsze 0,7

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.12.2010, 10:18
Heh, widzę że walka o najśmieszniejszy post na TWS Awards do samego końca
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 31.12.2010, 11:33
Rok sporych zmian lub uwidocznień, które zaobserwowałem u siebie. Smoleńsk uwypuklił emocje i dał pewnego rodzaju poczucie usprawiedliwienia dla myśli, zachowań i pokazał dwie rzeczy, złą i dobrą, że olbrzymie wartości i uczucia są w ludziach, ale są też osoby, które tym gardzą i chcą zniszczyć. Dał poczucie siły wyjścia z ukrycia, nieskrywania wszystkiego w sobie, tego co było zaszczute i wzgardzone.

Lenistwo to kolejna rzecz.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.12.2010, 12:55
Mako napisał(a):Wyświetl post

Jedyny plus to taki że dalej jestem z tą samą dziewczyna i jest coraz lepiej oraz że częściowo rok finansowy uratowała mi wygrana w teleturnieju pozdro.
Z ciekawości zapytam Co za teleturniej

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.12.2010, 17:22
Mój rok był całkiem w porządku, udało mi sie spełnić kilka marzeń, planów. Może nie był do końca taki, jaki bym sobie życzyła żeby był, ale cieszę się tym co mam Mam nadzieję, że w kolejnym roku uda mi się spełnić moje postanowienia. Z optymizmem patrzę w przyszłość, choć czeka mnie trudny, pełen zmian rok
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 31.12.2010, 17:35
Dla mnie również był to nie najlepszy rok z różnych powodów, nad którymi nie ma sensu się rozpisywać, ale bardzo liczę, że 2011 zdecydowanie zapiszę się w pozytywnych latach
Ostatnio edytowane przez lucas1906 : 31.12.2010 o godz. 17:47.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.12.2010, 17:41
Ogólnie to sam nie wiem jaki był ten 2010, ale raczej kiepsko .
Jedyne co pozytywne to,to że ja i cała rodzina zdrowa i w LO idzie mi dobrze.
Na minus na pewno to,że mam mało znajomych,dużo czasu spędzam sam itp itd (może dlatego,że nie mam facebook'a ) . Wisełka mnie rozczarowała, strata mistrzostwa i brutalny oklep w LE, jedynie co pozytywne z nią związane to mecze na R22

Z postanowień to mógłbym sobie znaleźć jakąś dziewczynę ale to nie jest dla mnie jakiś priorytet, przede wszystkim dobrze się uczyć, dbać o zdrowie i być bardziej wyluzowanym
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów