The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2010, 22:04
raindog napisał(a):Wyświetl post
Na razie pojawia się więcej informacji, są jakieś filmiki reklamujące itp. Nie wygląda to jeszcze dobrze, ale coś się zaczęło dziać.
Jestem pod wrażeniem budowania struktury marketingowych przez nasz klubu, mianowicie polega to na podbijaniu do agencji w kwestii filmików. Zresztą widzę że jesteś niewtajemniczony dlatego dyskusja z tobą przebiega ciężko. Przesiedziałem kilka ładnych godzin obserwując, to jak wygląda to w innych klubach. Jesteśmy na poziomie berka kucanego. Nasz nowy stary szef marketingu zrobił bardzo nie wiele aby się to zmieniło. Już nawet sportowo jesteśmy bliżsi zachodu niż marketingowo.
Tutaj nie trzeba jakiś kosmicznych nakładów pieniędzy, przede wszystkim należy włożyć w trochę serca.

W tym klubie mam po prostu odczynienia z lenistwem mentalnym.
Działania marketingów, które zaobserwowałem na przestrzeni lat są według mnie dramatem.

Na przykład trzeba być naprawdę geniuszem aby wpaść na pomysł "Radio Biała Gwiazda" już kiedyś komentowałem to żałosne przedsięwzięcie. Rozwalało mie to że Radio działało w trakcie meczów co było dużym paradoksem bo : Jedna część kibiców jest na stadionie, kolejna częśc oglądało mecz w telewizji, z kolej ta cześć, która nie ma canalu + w domu, z dużym prawdopodobieństwem oglądało mecz w internecie bo teraz dostęp do tego jest bardzo prosty. Kto o zdrowych zmysłach wybierze słuchania radia jak może obejrzeć mecz na żywo ?
Rodzi się pytanie kto został rozliczony za ten projekt ? ile pieniędzy przez czyjąś głupotę poszło w błoto.
Można było poszperać czy kluby bardziej rozwinięta marketingu robiły podobne rzeczy, osobiście nie spotkałem się z radiem Barcelona, radiem Arsenal .

Coś mi się zdaję że dzięki działaniom naszego marketingu sprzedaliśmy więcej telewizorów niż biletów. Tak jak pisałem nigdzie nie spotkałem się z tym aby któraś z oficjalnych stron zachodnich klubów zamieszczała prywatne reklamy. Oni promują samych siebie, swój stadion, bilety pamiątki. Zresztą ile można o tym pisać...
dzisiaj mój kolega powiedział mi oficjalne strona jest fajna, po tym jak pokazałem mu jak pracują/wyglądają inne strony zmienił zdanie, i zgodził się ze mną że jest po prostu do dupy.

PS. Dodam jeszcze, że sugestie użytkowników są ignorowane, chociażby na facebooku ktoś apelował pierwszy od menie, że logo FB powinno być w bardziej widoczny miejscu. Dla przykładu Lech ma 70 000 użytkownik którzy dołączyli do grupy, natomiast Wisla Kraków ma 20 000. Nie przez to że mamy mniej kibiców, przez to że komuś nie chciało się pomyśleć, zajrzeć na zagraniczne strony jak to jest robione.........!!!!
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.12.2010 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 11.12.2010, 23:07
Nie ma co ukrywać, nasza oficjalna jest kiepska. Mało przejrzysta, napaćkane reklam, informacje istotne są pochowane... ktoś powinien za to beknąć.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.12.2010, 23:14
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Można było poszperać czy kluby bardziej rozwinięta marketingu robiły podobne rzeczy, osobiście nie spotkałem się z radiem Barcelona, radiem Arsenal .
Akurat Radio Barcelona jest - ostatnio nawet słuchałem audycji z meczu z Panathinaikosem
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.12.2010, 23:17
Tylko że mają Barca tv...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.12.2010, 23:54
willow napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co ukrywać, nasza oficjalna jest kiepska. Mało przejrzysta, napaćkane reklam, informacje istotne są pochowane... ktoś powinien za to beknąć.
Ale ta strona to tylko jeden mały kamyczek. Tu chodzi o jakąś jakość tego co się wypuszcza w świat.

Dziś oglądam sobie galerie z budowy i tak naprawdę trudno mi się połapać co jest gdzie, spoko jest opis ogólny, ale nie ma opisu do każdego zdjęcia. I co tu dużo ukrywać, ludzie dziś nie dość że mniej zaradni i przystosowani to do tego leniwi, nie będą szukać czy ta zapakowana bryła to są schody czy nie, nie będą się domyślać gdzie to jest taka spadzista szyba, czy to poziom parteru, czy może skyboxy. Sama stronka nie jest jakimś wielkim problemem, lifting, dodanie odpowiednich odnośników i będzie do przeżycia, ale brakuje tu takiego dopieszczenia materiału. Ja rozumiem też że może nasz cały dział to jeden chłopak który ma do ogarnięcia zdjęcia, zaproszenia, relacje i tysiące innych pierdół, to co piszę nie jest zarzutem do osób że tak powiem na dole. To są po prostu problemy mocno organizacyjne.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 13.12.2010, 01:05
Czego nie ma sensu robić ? Nie ma sensu rozwijać strony( potrzebna jest nowa strona)
nie ma snesu robić dobrych filmików, nie ma sensu naśladować klubów znacznie lepszych marketingowo niż nasz, wstyd mi to mówić ale moglibysymy sporo nauczyć się obserwując działania Lecha, teraz nawet Legii. rozumiem że nie ma sensu wklejać ikonki facebooka tam gdzie powinna być, no pewnie nie ma sensu generalnei niech wszystki będzie tak jest jest. Niech ludzie którzy tam siedzą biorą pieniądze za nic. Nie wiem na co tych chcesz czekać, jesteśmy w momencie w którym sięgnęliśmy dna jeśli chodzi o zacofanie marketingowe. Nie wiem widzisz ale mamy problem zapełnieniem nawet tej połowy stadionu.
Nasz marketing polega w tym momencie na sciąganieciu kilku lasek na stadion które poparadują w koszulkach Wisły i wszyscy mają wszystko w dupie.

Progres w stronie ? W czym ? W tym że apeiro zrobiło inne kolorki i trochę pozmieniało rozmieszenie tej przestarzałej stroneczki ?

Oceniamy prezesów, piłkarzy, trenerów dlaczego nie mamy oceniać marketingu, właściwie dzieżko jest go oceniać bo go nie ma.
Szefem marketingu jest pan Kobylarczyk, - jest 100 lat za murzynami. Potrzeba kogoś nowego, młodego, energinczego goscia, z otawrtą głową, który zbuduje marketing od postaw.
Trochę się czepiasz. Moim zdaniem oficjalna strona Lecha jest słabsza. Ofi Wisły nie powala ale jest funkcjonalna i zupełnie nie mamy się czego wstydzić. Ten Facebook - faktycznie można by gdzieś ramkę fanów wrzucić względnie podczepić na stałe do newsów. Mimo wszystko jednak myślę, że strona to najmniejszy problem. A czy ona przestarzała? Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.12.2010, 10:57
Cytat:
Cieszę się że ktoś się ze mną zagadza.

Cytat:
Ofi Wisły nie powala ale jest funkcjonalna i zupełnie nie mamy się czego wstydzić
Według mnie strona nie spełnia swojej funkcji, czyli tak jak pisałem w porównaniu z innymi zagranicznymi w stronami strona jest za mało komercyjna. W skrócie większość stron chociażby nawet ta Lecha która jest marna, posiada taką przed stronę, która pyta nas czego chcemy. W skrócie : Info o biletach, sklep, TV danego klubu, wejscie na stronę głowna(aktulanosic)

Według mnie też takie coś powinno być.

Od strony graficznej - Totalne dno, ta animacja jest nie potrzebna bo całe logo jest do dupy, nie trzeba nawet robić zbliżenia aby dostrzec pixele, ogołolnie cała kolorystyka jest komedią.
Dodam, że tabelki są źle porobione, za duże, złe szerokości długości.

Cytat:
A czy ona przestarzała? Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Ta strona ma już naprawdę swoje lata, ostatnio została zmieniona tylko grafika i tabelki zostały inaczej rozmieszczone. Robota na pół godziny bo ile czasu zajmie podomienie grafiki ? Zresztą firma Apiero ( firma od filmików) odwaliła sporą lipę bo strona prezentuje się dużo gorzej od poprzedniej wersji. Animację się sciana przy przechodzeniu na newsy, generalnie dużą kunsztem wykazał się ktoś kto to robił bo naprawdę tak spartolić tą stronę to trzeba mieć spore umiejętności. Chciałbym aby nasz klub przełamał wąski światek Apeiro i zatrudnił jakiegoś informatyka (grafika), trzeba kupić jakąś stronę na porządnym skrypcie albo znaleźć kogoś kto to zrobi. Komuś kto podoba się nasza stroną, zapraszam do wyszkiwarki google i pooglądania sobie stron oficjalnych klubów z prawdziwego zdarzenia.

Pisałem już o tym, że strona sprzedaje telewizory zamiast biletów ... jesteśmy w tym elemencie ewenementem na skale światową bo na żadnej innej zagranicznej stronie się z takim czymś nie spotkałem, jedynie jakieś pojedyncze loga sponsorów. Strona ma promować klub, stadion, ma sprzedawać bilety i pamiątki a nie telewizory....

Wstydzę się za tą stronę i nic mojego zdania nie zmieni.

Ogólnie cały system marketingowy jest w dupie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.12.2010 o godz. 11:12.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.12.2010, 11:31

Szkoda, że nie wstydzisz się za to, że jestes kibicem Wisły która odnosi słabe wyniki sportowe na arenie europejskiej czyli generalnie "jest w dupie".

Nie twierdzę że nasz strona jest dobra, ale co poniektórzy po prostu uwielbiają narzekać, na wszystko. Taka już mentalność polaków.

Edit: Przeczytałem cały, pozwoliłem sobie zacytować to co mi się najbardziej nie spodobało.

Dla mnie beznadziejna, totalne dno itp. jest strona np... http://www.fclevadia.ee/

Wisły jest przeciętna.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 14.12.2010 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.12.2010, 11:42
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie wstydzisz się za to, że jestes kibicem Wisły która odnosi słabe wyniki sportowe na arenie europejskiej czyli generalnie "jest w dupie".

Nie twierdzę że nasz strona jest dobra, ale co poniektórzy po prostu uwielbiają narzekać, na wszystko. Taka już mentalność polaków.
eeeee z takimi tekstami to ty mi tu nie wyskakuj, piszę co trzeba zrobić żeby polepszyć stronę, może byś przeczytał cały post, a nie tylko zdanie z kontekstu ? Nie musimy mieć zajebistych piłkarzy ale stron już możemy, dlatego mając na uwadze to że internet to narzędzie numer jeden jeśli chodzi o łatwość w dotarciu do kibiców, apeluje aby ludzie którzy pracują w klubie wzięli się w garść.
Właśnie Polska metanowość jest taka że jesteśmy zajebiście leniwy nie chce nam się rozwijać. No pewnie niech będzie tak jak jest. Niech tylko Prezes Basałaj nie wmawia, że zbudował strukturę marketingową bo ja jakoś tego nie zauważyłem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.12.2010 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.12.2010, 12:20
a ja pamietam juz jakis czas temu co prawda ale jednak ranking oficjalnych stron klubowych i przez ukochana nasza gazete wyborcza zostala nasza uznana za najlepsza a chyba daleko sa od stronniczosci na naszą strone.
oczywiście malkontenci zawsze beda mogli sie przyczepic...
nie ma rewelacji ale prezes dziala pol roku a w dodatku przyszedl do klubu ktory funkcjonowal sila rozpedu, tu nic nie bylo tak jak powinno byc.
idą zmiany na lepsze i tylko osoba zupelnie nieobiektywna tego nie zauwaza. że są niedociągnięcia? pewnie że są i będą i trzeba zwracać na nie uwagę.
strona of jest ok i nigdy nie mialem problemu ani graficznie ani merytorycznie na niej, co wiecej pomysly jak np doping Clebera albo wR22acamy podobaja mi sie a tego nie bylo od wielu lat.. pan malkontent powie że to mało albo że byle jakie a ja powiem że od czego trzeba zaczac bo przedtem tego nie bylo i bylo gorzej.
powstaje muzeum, ktos za cos odpowiada, sa skaucie, jest dyr sportowy, jest pomysl na mlodziez itp. klub staje sie bardziej profesjonalny.
co do strony to w porownaniu z wieloma stronami nawet markowych druzyn zachodnich nasza wydaje mi sie lepsza ale to pewnie subiketywne zdanie.
ps wielki zarzut reklama tv a na http://www.valenciacf.com/es/Home/index.html czyli jednego z najbardziej znanych klubow na swiecie sprzedaje sie piwo (dokladnie to reklamuje tak samo jak na stronie of Wisly sie nic nie sprzedaje) i inne takie i gdzie ten ewnement na skale swiatowa
Ostatnio edytowane przez Dagobert : 14.12.2010 o godz. 12:31.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.12.2010, 12:31
A mi się stona Wisły podoba.Zresztą, ostatnio razem z czyjąś inna stroną sportową (chyba Legii) została uznana za najładniejszą z polskich klubów.Stronie niczego nie brakuje.

Wszedłem sobie na stronę Realu, ManU, juventusu i jakoś nie widzę jakiejś nowej hiper jakości.
Moim zdaniem czepiasz się na siłe.

A skoro nie zauważyłeś, że Basałaj BUDUJE marketing to wspołczuje.Porozmwiaj sobie z kims który pracuje w klubie.Przed Basałajem pracowały 2 -3 osoby w tym zdaje się Ochalik.

Zobaczymy jak będzie z budową stadionu, ale pierwsze efekty pracy marketingu zobaczysz na początku przyszłego roku
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 14.12.2010 o godz. 12:36.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
plywajacy_tartak
Member

Od: 08.2007

Stary 14.12.2010, 13:54
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
ps wielki zarzut reklama tv a na http://www.valenciacf.com/es/Home/index.html czyli jednego z najbardziej znanych klubow na swiecie sprzedaje sie piwo (dokladnie to reklamuje tak samo jak na stronie of Wisly sie nic nie sprzedaje) i inne takie i gdzie ten ewnement na skale swiatowa
Ok - strona Valencii moze nie powala na kolana ale... reklama piwa nie jest na samym srodku strony a gdzies na dole. Jak mozna reklame wlasnego sklepu ktory ma zarababiac schowac gdzies na dole kosztem reklamy telewizorow? Mi niestety strona oficjalna sluzy tylko do sprawdzenia godziny nastepnego meczu. Nigdy nawet nie przewijam na dol zeby sprawdzic co tam jest... niestety... TV nie kupie - a gdybym zobaczyl koszulke to kto wie jako ze w Krk bywam teraz raz na pol roku.

Na stronie Valencii dwie rzeczy ktore od razu mi sie rzucily w oczy - bilety online (wstyd, ze klub czegos takiego jeszcze nie ma), druga - wspolpraca z miastem... moze to za daleko idacy wniosek po jednym banerze ale na naszej stronie prozno szukac jakiegos sygnalu o takiej wspolpracy. Zdaje sobie sprawe, ze to nie koniecznie wina klubu ale obie strony powinny byc zainteresowane dzialaniami w ta strone!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 14.12.2010, 14:03
Od tej rundy będzie wymiana starych kart kibica na najnowsze ze zdjęciem.Wprowadzona też będzie dzięki temu sprzedaż biletów online.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.12.2010, 14:10
Cytat:
a ja pamietam juz jakis czas temu co prawda ale jednak ranking oficjalnych stron klubowych i przez ukochana nasza gazete wyborcza zostala nasza uznana za najlepsza a chyba daleko sa od stronniczosci na naszą strone.
Zdania nie zmienię na temat tej strony. Jest słabiutka i nie spełnia swojej funkcji. Mam chociaż skromną nadzieję że ktoś te logo facebooka umieści w jakimś widocznym miejscu aby mogli łatwiej dotrzeć do kibiców.
Co do strony Legii, na pewno nie jest idealna, ale tabelki są ładnie rozmieszczone widać że nie marnują miejsca. U nas przez fatalne tabelki tracimy sporo miejsca, nie wspominam już o OGROMNEJ reklamie TV na środku strony.
Podoba mi się też ze promują stadion, przydałby się taki motyw, umieściłbym nawet już zdjęcie stadionu w logu. Po to aby go promować.

Cytat:
co wiecej pomysly jak np doping Clebera albo wR22acamy podobaja mi sie a tego nie bylo od wielu lat.. pan malkontent powie że to mało albo że byle jakie a ja powiem że od czego trzeba zaczac bo przedtem tego nie bylo i bylo gorzej.
Nie przyczepiam się do tego, mi się to naprawdę podoba lecz nie podoba mi się że działa to na zasadzie tego że klub płaci za te filmiki agencji reklamowej. Tak się nie buduje struktury marketingowej bądźmy poważni. Chciałbym aby klub posiadał własną kamerę i były montowane takie filmiki przez klub, a nie agencję.

Cytat:
oczywiście malkontenci zawsze beda mogli sie przyczepic...
Jeśli myślisz że wypisuje te wszystkie rzeczy bo chcę sobie ponarzekać to jesteś w grubym błędzie. Chcę aby było lepiej i zwracam uwage na to że strona mocno kuluję. Jedyną rzeczą którą mogę wyróżnić jest sklep internetowy. Podoba mi się, staranna dobra robota. Kwestie jest tego że to nie jest dobrze rozmieszczone na stronie bo to powinno być tak zrobione że pierwsze co przyciągnie uwaga kibica to właśnie bilety i sklep. Ile razy bedąc na oficialce klikacie na sklep ? Pewnie bardzo rzadko, dlatego że to musi czymś przyciągać cały czas, dla przykładu jak to zobaczyłem na innych stronach: Jakieś mikołaje, choinki i napis wejdź na sklep. Wiekszosc nas jest wzrokowcami jak ktoś zobaczy coś nowego to tam wejdzie. A jak jest jeden stały napis SKLEP INTERNETOWy umieszczony gdzieś w rogu strony praktycznie nie widoczny to raz na ruski rok ktoś tam kliknie.... Ogólnie jak na okres przedświąteczny to słabo.

Cytat:
A skoro nie zauważyłeś, że Basałaj BUDUJE marketing to wspołczuje.Porozmwiaj sobie z kims który pracuje w klubie.Przed Basałajem pracowały 2 -3 osoby w tym zdaje się Ochalik.
Rozmawiałem.

Cytat:
Wszedłem sobie na stronę Realu, ManU, juventusu i jakoś nie widzę jakiejś nowej hiper jakości.
Moim zdaniem czepiasz się na siłe.
Na każdej z tych stron dostrzeżesz jedno, ukierunkowanie na bilety i pamiątki.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.12.2010 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 14.12.2010, 14:23
Widzisz, tylko problem polega na tym, że narazie nie mamy systemu sprzedaży biletów ONLINE oraz odpowiedniego sklepu klubowego (chyba, że uważasz za odpowiedni blaszany barak.
Będzie sklep i muzeum (i nie wiem jak restauracje) w narożniku północno-wchodnim, to i odpowiednio wyeksponują odnośnik do wiślackiej sprzedaży biletów online.Niech wszystko otworzą i rozpoczną odpowiednią kampanie.W tej chwili wiele rzeczy nie mogło ruszyć ze względu na to, żenie było pionu marketingu (nie wiem czy pamiętasz ale wywalono za nic Falka) a przedewszytkim stadionu!.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 14.12.2010 o godz. 14:28.

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.12.2010, 16:02
Co do naszej strony - ona jest jedną z lepszych, bo jest PROSTA i estetyczna. Żadnych udziwnień, napakowania flashem czy innych syfów typu lightbox przy zdjęciach.
Brakuje jedynie sprzedaży biletów online, ale to się zapewne zmieni już niedługo.

Ja czekam na otwarcie muzeum klubowego, przeniesienia Wiślackiego Świata i sprzedaży biletów w nowych kasach (wie ktoś, czy zrealizowano te 17 dodatkowych kas?)
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Stary 14.12.2010, 16:16
a ja widze na stronie i galerie z budowy i wywiady i koszulki i fb i odnosniki do tego co mnie interesuje. prezes bylby glupi gdyby wydal kase na sprzedarz online jak nie wiadomo jak bedzie ze stdiononem dokladnie, zapewne bedzie sprzedarz online i kolejne fajne inicjatywty. powatarzam jak ktos mowi ze nic sie nie dzieje to nie jest obiektywny bo wymienilem kilka elementow ktore sie pojawily odkad jest prezes, mozna wymieniac dalej jak chocby realne zainteresowanie klubu stadionem bo przedtem jeden radny i paru forumowiczow to robilo. pojawia sie polityka historyczna, bedzie muzeum, beda kolejne inicjatywy, caly plan przygotowany sciagania ludzi na stadion
prawda jest taka ze idzie wszystrko w dobrym kierunku. i nikt kto patrzy obiektywnie nie moze powiedziec ze przed Basałajem bylo gorzej albo ze nic nie robi.
kwestia wizualna strony? mi sie super podoba ale to kwestia gustu i prosze nie ferowac wyrokow za wszystkich bo wchodzilem na kilkanascie stron z ciekawosci roznych klubow i porcz pokazanej valenci (na ktorej stronie sa jeszcze 3 reklamy tylko ze nie dzialaja co jest niezlym obciachem) to wiekszosc klubow ma wedlog mnie gorzej zrobiona strone...
wiec panowie malkontenci napiszcie do adminow of ze to i tamto jest zle moze zmienia. choc wtedy jak zmienia ze wam sie bedzie podobalo to sie znajda inni malkontenci ktorzy powiedza ze teraz zupelnie bez sensu.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 14.12.2010, 16:34
Ciężko znaleźć mi inne określenie osoby, która mocno narzeka na naszą stronę klubową niż zrzęda. Można mieć niewielkie zastrzeżenia co do jej wyglądu, w końcu o gustach się nie dyskutuje. Ale trzeba uczciwie przyznać, że jest nowoczesna, przejrzysta i czytelna. Nigdy nie jest tak, żeby nie mogło być lepiej, ale jeśli wszystko w klubie byłoby na poziomie strony www, od kilu lat gralibyśmy w LM

A co do muzeum to na prawdę można z tego zrobić mega atrakcję turystyczną. Pewnie aż tak wielu turystów zagranicznych nie uda się ściągnąć, jeśli nie będziemy się reklamować w europie dobrymi występami w LE lub LM. Wierzę jednak, że bardzo dużo wycieczek krajowych będzie zainteresowanych zwiedzaniem muzeum ponad stuletniego klubu z Krakowa. Jestem właśnie po wizycie na stadionie i w muzeum arsenalu. Muszę przyznać, że zrobiło to na mnie duże wrażenie.

Zbudowane muzeum będzie służyło klubowi i miastu przez kilkadziesiąt lat. Na pewno nikt tego nie będzie przebudowywał zbyt szybko. Mam zatem ogromną nadzieję, że ta inwestycja zostanie przeprowadzona od początku (projekt) do końca (wykonanie szczegółów) PROFESJONALNIE. Basałaj musi zdawać sobie sprawę, że może to być w kolejnych latach kilkunastoprocentowy zastrzyk do kasy klubowej, nie można zwalać winy i obowiązków na miasto Kraków. Trzeba zakasać rękawy i zrobić wszystko, żeby zbudować NAJLEPSZE muzeum klubowe w Polsce. Nie wiem czy poruszano tak dokładnie tę kwestię podczas spotkań ostatnich z prezesem, ale może SKWK też mogłoby jakieś uwagi i pomysły wnieść do tego projektu...
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.12.2010, 17:43
Cieszę się że ktoś się ze mną zagadza.

Według mnie strona nie spełnia swojej funkcji, czyli tak jak pisałem w porównaniu z innymi zagranicznymi w stronami strona jest za mało komercyjna. W skrócie większość stron chociażby nawet ta Lecha która jest marna, posiada taką przed stronę, która pyta nas czego chcemy. W skrócie : Info o biletach, sklep, TV danego klubu, wejscie na stronę głowna(aktulanosic)

Według mnie też takie coś powinno być.

Od strony graficznej - Totalne dno, ta animacja jest nie potrzebna bo całe logo jest do dupy, nie trzeba nawet robić zbliżenia aby dostrzec pixele, ogołolnie cała kolorystyka jest komedią.
Dodam, że tabelki są źle porobione, za duże, złe szerokości długości.

Wchodze na strone Barcelony, wchodze na strone Realu i nie widze tych ochów achów, mi sie nasza strona podoba znacznie bardziej od tych dwoch wyżej wymienionych pod względem graficznym. Od strony Legii również, choc fakt podoba mi sie ze na Legii dbaja o promocje stadionu, dystrybucje biletów, ale z tego co wiadomo na wiosne ma być wprowadzona sprzedaz internetowa biletów i ja nie mam wątpliwosci że wtedy sie bardzo dużo w tejże kwestii u nas zmieni
Powód: Ataki personalne.
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.12.2010 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.12.2010, 14:10
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Od tej rundy będzie wymiana starych kart kibica na najnowsze ze zdjęciem.Wprowadzona też będzie dzięki temu sprzedaż biletów online.
No właśnie wiadomo coś więcej o tej wymianie kart kibica, kiedy to ruszy?. Jeżeli tyle tysięcy ludzi ma wymienić karty kibica musi to jakoś sprawnie przebiegać.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Stary 15.12.2010, 14:21
niestety wymiane kart kibica odwołał prezes Basałaj bo westersyl słusznie zwrócił uwagę, że nie ma marketnigu w klubie wiec sory ale nie ma komu i po co wymieniac kart kibica hehe
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.12.2010, 14:39
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
niestety wymiane kart kibica odwołał prezes Basałaj bo westersyl słusznie zwrócił uwagę, że nie ma marketnigu w klubie wiec sory ale nie ma komu i po co wymieniac kart kibica hehe
uuuu.... ewidentnie sie zirytowales Zupelnie nie potrzebnie, pamietaj ze nigdy wszystkim nie dogodzisz. Z mojej strony uwazam ze w tym roku Wisla naprawde odwalila kawal dobrej roboty jezeli chodzi o marketing. Oficjalna tez jak dla mnie jest w porzadku. Reklama TV na srodku? Jest to partner Wisly wiec sadze ze to wynika z jakiejs tam umowy, chcialbym zeby wszystkie reklamy w internecie draznily mnie tak jak ta na stronie Wisly. Tak, jak juz pisalem, sam wyglad strony nie jest zly aczkolwiek rezygnacja z flasha zawsze bedzie u mnie mile widziana
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.12.2010, 17:30
Proszę nie wszczynać na forum kłótni. Nie ma tu miejsca na personalne zaczepki. Nie zmuszajcie mnie, bym komukolwiek musiał to przypominać przy pomocy przewidzianych w regulaminie kar dyscyplinarnych. Szanujmy się wzajemnie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 15.12.2010, 17:32
To się splash nazywa i strona Wisły ma coś takiego uruchamiane przy okazji różnych ciekawszych inicjatyw. Np. filmiki zapraszające na mecz i z piłkarzami były prezentowane w tej formie.

Cytat:
Ta strona ma już naprawdę swoje lata, ostatnio została zmieniona tylko grafika i tabelki zostały inaczej rozmieszczone. Robota na pół godziny bo ile czasu zajmie podomienie grafiki ?
Z tego co pamiętam wcześniejsza wersja była we flashu...

Cytat:
Komuś kto podoba się nasza stroną, zapraszam do wyszkiwarki google i pooglądania sobie stron oficjalnych klubów z prawdziwego zdarzenia.
A do czego chcesz porównywać? Są przecież różne standardy tworzenia stron. Porównujemy np. do oficjalnej Manchestery City czy do oficjalnej OM albo Borussii Dortmund? Każda jest kompletnie inna i ma zupełnie inne funkcje. Każda strona może być lepsza ale nie widzę powodów żeby aż tak zaciekle atakować naszą.

Cytat:
Pisałem już o tym, że strona sprzedaje telewizory zamiast biletów ... jesteśmy w tym elemencie ewenementem na skale światową bo na żadnej innej zagranicznej stronie się z takim czymś nie spotkałem
To nie odwiedzasz innych stron na to wychodzi. OM.net zaczyna się od reklamy bukmachera. A swoją drogą - czemu tak Cie drażni, że klub zarabia na reklamie?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.12.2010, 07:48
myślę, że nasza strona jest ok. Szczerze, na razie jest to mało ważna kwestia. Strona spełnia swoją funkcje komunikacji klub - reszta świata.
Strona może w dziale sklep jest słabo rozwiązana - ale to moim skromnym okiem laika.

Jest wiele ważniejszych spraw i jeśli dział marketingu by się zajmował stroną, a nie przygotowaniem kampanii przed runda wiosenną oraz tworzeniem ram współpracy z kontrahentami przy nowym stadionie, to by było trochę dziwne.

Oczywiście, jeśli miasto ze stadionu nas nie wywali ... i nie wprowadzi jakiegoś starozakonnego zarządce ... bo po tym c...u Machlojskim można się wszystkiego spodziewać.
Ale zresztą co się dziwić, obiecał przecież że nie zejdzie na psy - więc tylko spełnia obietnicę wyborczą!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.12.2010, 21:30
Nie wiem, czy bardziej to pasuje do tematu o marketingu, czy o śmiesznych filmikach.

Oto jak działa marketing, po drugiej stronie błoń:

http://www.youtube.com/watch?v=RXGQF...layer_embedded

KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.12.2010, 21:43
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy bardziej to pasuje do tematu o marketingu, czy o śmiesznych filmikach.

Oto jak działa marketing, po drugiej stronie błoń:

http://www.youtube.com/watch?v=RXGQF...layer_embedded

w sumie najbardziej podobał mi się moment jak COŚ leci na stadion Cracovii - chciałbym aby to była mała kometka, która zrobi tam wielki krater, na którym można by było zbudować bazę treningową lub parkingi ... ;-)

pzdr ;-)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.12.2010 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.12.2010, 12:08
MCDave napisał(a):Wyświetl post

A do czego chcesz porównywać? Są przecież różne standardy tworzenia stron. Porównujemy np. do oficjalnej Manchestery City czy do oficjalnej OM albo Borussii Dortmund? Każda jest kompletnie inna i ma zupełnie inne funkcje. Każda strona może być lepsza ale nie widzę powodów żeby aż tak zaciekle atakować naszą.
Przede wszystkim chodziło mi o ukierunkowanie tych stron na sprzedaż biletów i pamiątek. Kwestia jest tego że u nas nie mogłoby to być do końca zrealizowane ponieważ jak ktoś to napisał, nie było sprzedaży biletów online.
Cytat:
To nie odwiedzasz innych stron na to wychodzi. OM.net zaczyna się od reklamy bukmachera. A swoją drogą - czemu tak Cie drażni, że klub zarabia na reklamie?
Sprawa wygląda tak że BetClick jest sponsorem OM pewnie dostają za to dużą kasę. Czym są dla Wisły te telewizory ? Nawet nie są naszym partnerem. Kwestia jest tego jakiego rodzaju są to pieniądze. Być może nawet intensywnie reklamując pamiątki nie dostalibyśmy tego co oferuje nam ta firma.
Życzyłbym sobie jednak aby klub zarabiał na pamiątkach.

Cytat:
Heh, tyle pracy, a spot najnormalniej w świecie nudny. No i najlepsze jest to, że z drużyna z ostatniego miejsca, robi się gwiazdy.
Naprawdę zabawne, początek taki, że nie wiadomo o co chodzi druga część jak z filmu Shaolin Soccer.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.12.2010 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 17.12.2010, 14:54
Sprawa wygląda tak że BetClick jest sponsorem OM pewnie dostają za to dużą kasę. Czym są dla Wisły te telewizory ? Nawet nie są naszym partnerem. Kwestia jest tego jakiego rodzaju są to pieniądze. Być może nawet intensywnie reklamując pamiątki nie dostalibyśmy tego co oferuje nam ta firma.
Życzyłbym sobie jednak aby klub zarabiał na pamiątkach.
Przecież Orion jest sponsorem klubu. Zdecydował się na taką, a nie inną formę reklamy (banner na stronie) więc nie rozumiem w czym tkwi problem? Uważasz że na stronie klubu może się reklamować tylko sponsor główny? Zejdźmy na ziemię.

Co do pamiątek - jak możesz porównywać dochód ze sprzedaży gadżetów klubu typu Borussia Dortmund, na którego mecze co weekend przychodzi 70 tys ludzi, a jeszcze więcej kibicuje mu poza granicami kraju, do Wisły? Działamy (niestety) w nieco innej skali.

Analogicznie - Manchester United może produkować informacje chińskojęzyczne bo ma w tym kraju ileś milionów fanów. Nie powiesz chyba że to samo powinna robić Wisła wzorując się na przykładzie Manchesteru.

Ja nie bronię oczywiście tego, co oferuje wiślacki marketing ale nie uważam też, że zasługuje na tak ciężką krytykę. Szczególnie strona internetowa i sklepik. Wnerwia mnie na przykład uparte używanie logo SA - uważam że zmiana podniosła by sprzedaż gadżetów znacznie wyraźniej niż jakiekolwiek kampanie, bannery i reklamówki sklepiku.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.12.2010, 17:21
raindog napisał(a):Wyświetl post
Heh, tyle pracy, a spot najnormalniej w świecie nudny. No i najlepsze jest to, że z drużyna z ostatniego miejsca, robi się gwiazdy.

Co do strony, moim zdaniem jest bardzo dobra. Można by ją było rozwinąć w kwestii multimedialnej - w sensie - lepiej pogrupowane filmiki, jakieś wywiady; a także przydałyby się częste wypowiedzi jakichś znanych osób kochających Wisłę - tylko nie newsach, ale w osobnym dziale. Co do grafiki, to moim zdaniem jest ok - różni ludzie, różne gusta.
Ale przynajmniej przy pomocy obróbki komputerowej mogli po raz pierwszy zapełnić kurnik
A ta kometa nad miastem to pędzi w stronę 2 ligi. Jasne przesłanie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów