|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chyba inaczej interpretujemy przesłanie tej piosenki, w każdym razie na pewno nie takie "róbmy swoje" mi chodziło.
http://www.rp.pl/artykul/577985_Pami...elskiego-.html Ciekawe co młody wykształcony może się dowiedzieć w rocznicę stanu wojennego czytając popularny serwis onet.pl Ano na czele informacja : "Kiszczak: myśmy ratowali Polskę i wiele istnień ludzkich". Rano była informacja o manifestacji pod domem generała, ale znikła szybko. Oprócz tego kilka fotografii na czele z wyretuszowaną podobizną generała. I artykuł o Gierku i krainie miodem i mlekiem płynącej za jego rządów. Brak informacji o ofiarach i ich wspomnień, itd. Jak rodzice nie "zrobią swojego" i nie powiedzą dzieciom co i jak to wyjdzie na to, że Kiszczak był naszym dobroczyńcą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Słyszeliście może czy Jaruzel czasem jakiejś impry na chacie nie szykuje dzisiaj
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tak, ostatnie namaszczenie.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/po-d...wiadomosc.html Cytat:
Gówniarze "wdzięczni generałowi" za upodlenie i zgnojenie własnego narodu. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
psia krew cholera jasna zdenerwowałem się oj dawnom się tak nie zdenerwował.... wysłałbym ich w te pędy w ten grudzień sprzed 29 lat coby zakosztowali tego co ich niezaściankowy generalissimus zafundował Polsce gdyby się to tylko dało.... a tak to tylko psia krew cholera jasna głupota ludzka nie zna granic ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To teraz mój głos rozsądku
![]() Starsi koledzy, dajcie spokój (żeby nie było, sam się do nich zaliczam). Przecież nie od dziś wiadomo, że młodsze pokolenia mają zupełnie inny pogląd na to, czego same nie przeżyły. Jedyne co możemy zrobić, to pstarać się uświadomić jak największą liczbę młodych ludzi, że tamci ludzie i tamte czasy to były ZŁE czasy. I że NIGDY i NIKOGO nie można gloryfikować. Jak to robić? Rozmawiać, tłumaczyć, podsunąć czasem dobrą książkę (ale nie wywiad z Jaruzelem itp). Ja tak właśnie robię i myślę, że przynosi to sukcesy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak tak obserwuje z roku na rok postępuje nobilitacja Jaruzela w niektórych aczkolwiek znaczących mediach, do tego zaproszenie przez Komora do RBN,wywiady w mediach.Jak tak dalej pójdzie to za 20 lat o zgrozo będą nazywane szkoły jego imienia
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.12.2010 o godz. 13:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Władza komunistyczna została narzucona Polsce wbrew jej woli. Ciągłość niezwykle prężnie odradzającej się II RP została przerwana wojną a później sowiecką okupacją. Władza komunistów w Polsce była sztucznym tworem z marionetkowymi władzami całkowicie uzależnionymi od Moskwy. Przez pół wieku władze te reprezenotwały interesy Sowietów a nie państwa polskiego pogrążając nas w maraźmie i tak też było w przypadku gen. Wojciecha Jaruzelskiego. Gdyby komuniści nie niszczyli naszego kraju już od wojny dziś pod każdym względem pewnie bylibyśmy lepiej rozwinięci. Chcąc mówić o Jaruzelskim trzeba mówić o wszystkim tym co było przed tym nim objął władzę w Polsce Ludowej. Nic nie usprawieliwia zbrodni wojennych dokonanych przez komunistów w katyńskim lesie, nic nie usprawiedliwia represji na AKowcach, nic nie usprawiedliwia metod do jakich się posuwali tłumiąc strajki na wybrzeżu w `70 roku. Nic nie usprawiedliwia terroru jaki panował dla utrzymania tej chorej władzy. Nic nie usprawiedliwa tych niepoliczalnych ofiar i bezkarności z jaką być może teraz czyta tekst ktoś kto kolaborował z okupacyjną władzą dla własnych korzyści. Dziś straszna nauka płynie dla kolejnych pokoleń "oprawcy są zupełnie bezpieczni".
i tak na koniec ... "W czasie rozmów w Moskwie [Gomułka] powiedział premierowi Rządu na Uchodźstwie: Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy!" ... i nie oddali.
Ostatnio edytowane przez LoRd : 13.12.2010 o godz. 13:41.
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
generał psia jego mać... Ekspert bezpieczeństwa- a tfu!
Zero szacunku dla zdrajców narodu, czerwonych komunistycznych świń. W każdym innym normalnym kraju gniłby w więzieniu. O Caucescu nie wspominając. Ale jeszcze bardziej od czerwonych świń, nie lubię plugawych fałszywych czerwonych świń. Dlatego też dziś wieczorem na rynku we Wrocławiu, damy pokaz Naszej niechęci do medialnego ścierwa terroryzującego to co dostaje opinia publiczna. Szechter vel Michnik oraz jego kopani kiszczak,bolek,wrona,nadal przy władzy i to na własne życzenie Polaków. Widocznie wolą bezmyślnie patrzeć na pajaców w tv niż używać mózgu. Znajdzie się kij na każdy czerwony ryj. A tfu- po 3 kroć...ale dla nich i tak deszcz pada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Cytat:
A do "złotych" cytatów przywódców komuny można dodać jeszcze ten Cyrankiewicza z 56 roku: "kto podniesie rękę na władzę ludową niech wie, iż ręka ta będzie mu odcięta" ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten wiersz idealnie oddaje moje uczucia w stosunku do "generała".
http://www.youtube.com/watch?v=cPy4_P5j9ow ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dla mnie to bandyta. Szkoda języka strzępić.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jescze dojdzie do sytuacji kiedy to oskarża Kaczynskiego o stan wojenny
Kraj zaczyna świrować ale czego sie mozna po Bronku i pięknym Donku spodziewać. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy w faktach na TVNie się zająknęli o stanie wojennym?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Powinny się tu pojawić możliwości kliknięcia: "LUBIĘ TO." , bo niektóre wypowiedzi, których nie sposób cytować co chwilę, naprawdę są mi bliskie.
"Faktów" nie obejrzałem, ale ogólnie dzisiaj trochę się przewinąłem przez TVN24 i nic tam nie słyszałem... |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jeszcze tylko mały krok a dojdzie i do tego :
Cytat:
http://www.rp.pl/artykul/9133,578345...nda-cepa-.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jaruzel to zwykły zbir. Ma na rękach krew i za to należy mu się czapa. Niezależnie od tego jak bardzo jest już zgrzybiały.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...a_holota_.html
http://kontakt24.tvn.pl/temat,marsze...ego,51688.html Dzięki dla tych wiślaków, którzy się zjawili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jaruzelski? Odsyłam wszystkich do książki Marii Nurowskiej : " Mój Przyjaciel ZDRAJCA" o Ryszardzie Kuklińskim.Dla mnie BOHATERZE KUKLIŃSKIM.
Doskonale tam opisuje swojego zwierzchnika... Dla mnie generał: to oportunista,karierowicz i HOMO SOVIETICUS...nie piszę, zdrajca...bo On chyba wierzyl w ten chory uład CCCP+PRL..... ps.13.12.roku pamiętnego miałem 6 lat, więc nie bardzo kojarze nastroju-ale rozczarowanie , że nie przyjechał autobus MPK i nie moglem odebrać paczki w NCK od "zakładowego" Mikołaja, pamietam do dziś ![]()
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 14.12.2010 o godz. 14:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Chyba nic nie da się z tym zrobić. Temat nieodwołalnie zmierza w kierunku "politycznego". Co chyba znaczy że mod potraktuje Wasze posty podobnie jak moją dzisiejszą polemikę z kolegą Jotem (wystrzelił ją prosto w niebyt). I w sumie trudno się z nim nie zgodzić
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Chyba masz rację. Posty z wczorajszego dnia wyemigrowały do tematu politycznego. Poza tymi, które "zostały wystrzelone w niebyt". Jesli ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia na temat swojego stosunku, sowjej oceny Jaruzelskiego, to tutaj. Inne kwestie polityczne w politycznym
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|