|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Nowak to wiadomo, ale Robak dwa ważne dla swojej kariery sezony stracił w I lidze, gdzie bez wysiłku po 20 bramek strzelał. Szkoda mi ogólnie tego piłkarza, bo przydałby się naszej kadrze piłkarz o jego charakterystyce, nie mamy takiego silnego środkowego napastnika w stylu Rasiaka do zbijania górnych piłek do pomocników i wykorzystywania siły dośrodkowań Piszczka, Boenischa, Błaszczykowskiego czy Obraniaka. A Robak miał na pewno możliwości ku temu, żeby się rozwinąć na miarę przynajmniej regularnych powołań do kadry i szansy postrzelania w jakimś europejskim przeciętniaku. Teraz jest na to już chyba za późno.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
3 mecze dobre, reszta (7 ligowych + 1 pucharowy) przeciętnie-słabe, słabe lub wręcz beznadziejne. 3 mecze dobre to mecze przed własną publicznością, w których Widzew wygrywał wysoko (Śląsk 5:2(3 Robaka), Jaga 4:1(2), Górnik 4:0(2)), natomiast nie pomógł ani razu, kiedy trzeba było przechylić szale zwycięstwa na stronę swojej drużyny, kiedy brakowało jednej bramki do korzystniejszego wyniku, a drużyna się męczyła- a miał okazje. Tak mnie emj10 do przypuszczeń natchnął. Jak Sernas odejdzie z Widzewa, to najpewniej zastąpi go Nowak. Widzew się już nim interesował, podobny typ zawodnika i z Bełchatowa do Łodzi to nieduża przeprowadzka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
||
|
Prawdopodobnie nie było w tym sezonie meczu Robaka, którego nie oglądałem.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dzis piszą o 4 mln € za Rudnevsa które dają Turcy - jeśli kasa się zgadza to sprzedał bym go choćby dziś. Nie ma szans żeby sprzedać go drożej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Robak to nie porozumienie. Już bym wolał Pawłowskiego z Plizgą z Zagłębia wyciągnąć.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Też bym chetnie widział jak Lech sprzedaje Rudneva. Po pierwsze pieniądze przetrwonią albo zabierze właściciel. Po drugie nie mają nikogo dobrego w ataku. Bez Rudnevsa im zostaje tylko 'ta ta ta tara Cibamba!"
i totalny chaos pod bramką.![]()
.
. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
W sumie to targuja sie bo nie mieli nikogo na oku. Wypadl Joel, Wichniarka wywalili ostal im sie jeden solidny.
Teraz z ogniem w dupie musza wyszukac KONKRETNEGO i juz GOTOWEGO. Wiec albo sprzedaja Rudnevsa i lwia czesc idzie na napadziora, albo zostawiaja go i wykladaja taka kase z kieszeni. Innych mozliwosci nie maja. Oczywiscie moga zapchac dziury mlodymi, ale to bedzie w sumie samobojstwo. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tak samo było jak Lewandowski odszedł i już niektórzy wieszczyli koniec Lecha. A tu znaleźli Rudnevsa za grosze. Więc nie martwiłbym się o nich, bo jak widać nieźle sobie radzą.
Jestem ciekaw natomiast kogo my do Wisły weźmiemy żeby wzmocnić atak, to jest ciekawe. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie za grosze. Bez mitologizacji.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
200 tysięcy euro za zawodnika, który ma mistrza Polski wprowadzić do Ligi Mistrzów to nie grosze? Ile inne drużyny wykładają na takie przygotowania...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba żartujesz z tymi 200k. Spotkałem się z kilkoma wersja od 400 do 700k ale na pewno nie 200.
No jakoś tyle kosztował. Alee, myślisz, że zawsze tak będą trafiać ?. Ilu jeszcze Rudnevsów czeka by przyjść do Lecha. Bo widzę, że piszesz o odejściu Lewego, że już wtedy miała być tragedia.i Teraz po odejściu Rudnevsa też sobie dadzą radę ? Ja bym polemizował bo nie wiem kogo by mogli kupic by utrzymac ten poziom. Nie spodziewam sie wydania 1.5-2 milionow wiec bardzo bym chcial zeby opchnęli Łotysza co by im utrudnilo walkę w lidze.
Ostatnio edytowane przez tofik : 05.12.2010 o godz. 13:59.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za grosze czyli około 500 tysięcy euro. Grosze jest względne
Chodziło w porównaniu do tego za ile sprzedali Lewandowskiego (4 miliony euro)![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Ale chwila... Sprzedali Lewandowskiego, napastnika jak na polskie warunki wybitnego. Napastnika, który robił im grę w ofensywie - nie tylko strzelał bramki i asystował, ale absorbował obronę robiąc miejsce dla Peszki i Stilica a także świetnie grał pressingiem odbierając piłki. Od czasów Jelenia i Brożka (wcześniej Żurawia i Franka) nie było w Polsce równie dobrego polskiego napastnika, jak Lewandowski.
W miejsce Lewandowskiego pozyskali Rudnevsa. Napastnika niewątpliwie utalentowanego, któremu jednak brakuje podobnej regularności co w przypadku Roberta. I to napastnika, który jest o wiele mniej aktywny na boisku. Co widać szczególnie w lidze - wiele meczy, które Amika przegrała mogło potoczyć się inaczej, gdyby mieli Lewandowskiego. Więc moim zdaniem jest to zmiana na gorsze. A pozyskanie napastnika za 2-3 mln € to science-fiction, bo takiemu płaci się 600-700 tys. € na sezon. Amiki na to nie stać. Ja z kolei nie mitologizowałbym tak bardzo sprawności Amiki w zakresie polityki transferowej. Minione okienko było tego przykładem. Z pozyskanej grupy: Tsimbamba, Kiełb, Wichniarek i Rudnevs tylko ten ostatni okazał się wzmocnieniem. Tsimbamba i Kiełb spisują się średnio, Król Artur - wiadomo. Więc skuteczność słynnego komitetu transferowego w okienku letnim to 25%. Wiadomo, że Amika będzie w zimie polowała na Radionowa i może im się uda. Akurat ten zawodnik może być lepszy od Rudnevsa. Natomiast będą mieć spory kłopot z utrzymaniem przede wszystkim Peszki i Arboledy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lewandowski im robił grę, to prawda ale i z Rudnevsem potrafili wyjść z grupy chociaż wszyscy myśleli ze polegną.
Że też nasz "komitet" transferowy nie ma takich sukcesów. Ja nie mitologizuje Lecha, ale stwierdzam fakty. Na tle innych klubów (zwłaszcza Legii ale i nas) wypadają lepiej. Legia zrobił rewolucje w składzie po to żeby z 6 nowych kopaczy tylko Vrdoljaka można było nazwać jako udany transfer. U nas trochę lepiej ale też bez rewelacji. A jak Lech sobie poradzi bez Rudnevsa to zobaczymy wkrótce, jeśli te plotki o jego odejściu okażą się prawdziwe. Ja się o Lecha nie boje, ale o nas. Mam nadzieje że nasz nowy dyrektor sportowy zmieni tą sytuacje i to my będziemy wzorem dla innych ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie nawalaj na nasz komitet którego nie mieliśmy ;/
Tam sie przynajmniej ktoś zajmuje transferami. Czy dobrze czy źle to subiektywna opinia. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rudnevs do Arsenalu ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Guest
|
|
|
Ciekawe czy Amica sięgnie w tej sytuacji po Nowaka czy będzie się trzymała z daleka od tego wielce ryzykownego grajka? A co do ich skuteczności transferowej to nie zgodzę się, że Kiełb to niewypał. A więc moim zdaniem skuteczność to około 50%.
Ciekawa będzie zima - póki co wszyscy trzymają póki co karty zakryte lub blefują (Dysko - Peszko+Arboleda) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że prędzej Amica sięgnie po Kiełba, albo Sernasa. Jest jeszcz Diaz ze Śląsk i Traore z Lechii. Mają w czym wybierać
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wydaję mi się jednak , że Kiełb w Kuchence jest od pół roku . Tak właściwie do tej pory tylko uśmiecham się na listy transferowe podawane przez polskie media . Bonin , Glik , Lisowski ,Nowak , Robak to nie są piłkarze na pierwszą 11 tylko następne uzupełnienia kadry i oczywiście możemy gdybać czy faktycznie chcemy więcej polskich pikarzy w Wiśle .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt nie Kiełb a Robak. Jeszcze zaspany po wczoraj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Galatasaray daje 4 mln € za Rudnevsa
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,87...Arsenalu_.html 4 mln € tyle kosztują 4 bramki strzelone Juventusovi można powiedziec.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2010 o godz. 09:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W Turcji i Grecji dają tyle ile chcesz
, później okazuje się,że brutto a netto wg nich to nie to samo itd![]() Porównywanie Rudnevsa do Szewczeniki uważam za niesmaczne,co najmniej. Nie wiem skąd to porównanie,chyba dlatego,że obydwoje są z Europy Wschodniej. Innych podobieństw nie dostrzegam. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Według dzisiejszych informacji zespół rywalki zza błoń wzmocnił Piotr Giza.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy wzmocnił to się jeszcze okaże
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
W jakiej jest on formie, nie wie nikt. Ale gdzie ma się odbudować, jak nie na Kałuży?
Moim zdaniem Legia to były po prostu zbyt wysokie progi. Grając na zapleczu ekstraklasy może złapie dawną formę. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Tu się zgadzam poza tym gdzieś coś czytałem, że on w tej Wawie był sam (tzn. partnerka została w Kraku), a to też skrzydeł raczej nie dodaje. Teraz będzie u siebie aczkolwiek nieco starszy no i już nie ma dużej części starej paki (Stawowy, Skrzynia, Nowak itd.)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedyś już to pisałem. Widziałem kilka treningów Legii na żywo w ostatnich latach i mogę stwierdzić, że Giza to jest zawodnik, który nie nadaje się do profesjonalnego uprawiania tego sportu. Mimoza, leń patentowany i człowiek bez krzty charyzmy. Wiem jak powinno wyglądać zaangażowanie na treningu, bo sam tego doświadczyłem i zupełnie nie było u niego tego widać. Podobnie rzecz miała się z Grzelakiem, który po kontuzji trenował tak jakby nie miał ochoty wrócić do tego sportu, ale on miał chociaż cień ambicji i poszedł za kasą do Rosji, a nie jak Gizmo wrócił do swojego pana z podkulonym ogonkiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Czyli, poszedł w dobre miejce. Jest duża szansa, że pomoże w "Powrocie 2011".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() Poza tym był z żoną i córka mu się tam urodziła . |
|
|