The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2010, 12:02
ściągnąłem jakiś 'pakiet zgodności formatu plików' i działa
Dzięki za pomoc! pozdro

Odpowiedz cytując
Nowohucianin^^
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.12.2010, 12:20
Potrzebuję jakiś punkt w Krakowie najlepiej okolice NH... gdzie normalnie skupują butelki po browarze bez paragonów itp... Trochę się tego nazbierało

Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.12.2010, 14:03
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Gdzie w okolicach Czarnowiejskiej znajdę jakiś płatny parking? Potrzebuję zatrzymać się tam na godzinkę popołudniu w środę, a jak byłem ostatnio to masakra
Na ulicy Dolnych Młynów na terenie byłych zakładów tytoniowych 24 h parking, to sam początek ulicy Czarnowiejskiej.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
montypajton
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 12.12.2010, 14:04
Orientuje się ktoś może czy na Giełdzie krakowskiej sprzedaje ktoś jakieś archiwalne numery czasopism konsolowych albo komputerowych? Bo obiło mi się o uszy że to największa giełda elektroniczno-komputerowa w PL. Jestem spoza Krakowa, nigdy nie byłem na giełdzie ale planuje się wybrać, tylko wolałbym się upewnić.
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.12.2010, 14:12
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Na ulicy Dolnych Młynów na terenie byłych zakładów tytoniowych 24 h parking, to sam początek ulicy Czarnowiejskiej.

nic nie pomoge bo nie mam pojecia ale Czarnowiejska to przecznica z Adama Mickiewicza (aleje) a Dolnych Mlynow to Nowa Huta.....

Manson33 - racja ,pomylilem z Nowa Huta ,tam tez zakłady tytoniowe..Nie pomogę ale zabłysnę choć chwilę ...
Ostatnio edytowane przez palczi : 12.12.2010 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.12.2010, 14:24
palczi napisał(a):Wyświetl post
nic nie pomoge bo nie mam pojecia...
...a Dolnych Mlynow to Nowa Huta.....
Naprawdę ?

http://mapa.targeo.pl/Kraków,ul.%20Dolnych%20Młynów%207

Nie pomogę ale zabłysnę choć chwilę ...
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
ibz
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 12.12.2010, 14:57
montypajton napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś może czy na Giełdzie krakowskiej sprzedaje ktoś jakieś archiwalne numery czasopism konsolowych albo komputerowych? Bo obiło mi się o uszy że to największa giełda elektroniczno-komputerowa w PL. Jestem spoza Krakowa, nigdy nie byłem na giełdzie ale planuje się wybrać, tylko wolałbym się upewnić.
archiwalne numery gazet komputerowych i konsolowych kupisz w niedzielę pod Halą Targową.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.12.2010, 15:01
W sprawie telefonu
Ile mogę wziąć za zepsutego SE W580i (upadł i ma coś zepsutego z ekranem) ?
Proszę o jak najszybsze odp (najlepiej na priv)
Z góry dzięki za pomoc
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 12.12.2010, 15:02
Nowohucianin^^ napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuję jakiś punkt w Krakowie najlepiej okolice NH... gdzie normalnie skupują butelki po browarze bez paragonów itp... Trochę się tego nazbierało
"Maszynka na butelki" jest w Kauflandzie na Bratysławskiej przy Siemaszkach.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.12.2010, 16:03
Panie i Panowie, sprawa rozchodzi się o rękawiczki. Takie na codzień ("miejskie"), nie na narty itp. Podstawa - by były naprawdę ciepłe i dawały w miarę radę nawet przy minus 10 itd. Gdzie takie znaleźć, co polecacie? Wybór olbrzymi, a wiadomo, że w sklepie będzie mi ciepło w każdych, więc takie przymierzanie guzik warte.
Kasa generalnie nie gra roli (w granicach rozsądku oczywiście )- zależy mi na cieple. Ważne by nie były zbyt odpustowe, w "męskich" barwach, jakieś klasyczne. Co do materiału/kroju nie mam wymagań, wszystko do rozważenia.
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.12.2010, 16:19
felipe napisał(a):Wyświetl post
Panie i Panowie, sprawa rozchodzi się o rękawiczki. Takie na codzień ("miejskie"), nie na narty itp. Podstawa - by były naprawdę ciepłe i dawały w miarę radę nawet przy minus 10 itd. Gdzie takie znaleźć, co polecacie? Wybór olbrzymi, a wiadomo, że w sklepie będzie mi ciepło w każdych, więc takie przymierzanie guzik warte.
Kasa generalnie nie gra roli (w granicach rozsądku oczywiście )- zależy mi na cieple. Ważne by nie były zbyt odpustowe, w "męskich" barwach, jakieś klasyczne. Co do materiału/kroju nie mam wymagań, wszystko do rozważenia.

zobacz w decathlonie, są tam takie fajne rękawiczki czarne z cienkiego polaru, za 15 zł.
Ostatnio edytowane przez MłodePokolenie : 12.12.2010 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 12.12.2010, 16:43
Mam pewien problem z AQQ, mianowicie kiedy je uruchamiam ładują mi się kontakty z GG, ale kiedy próbuję do kogoś napisać, pojawia się komunikat "Połącz się z serwerem" i nie da się napisać. Na webgadu wszystko działa. Próbowałem przeinstalować AQQ, ale to nic nie dało. Co z tym zrobić?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.12.2010, 17:18
Ktoś poleci jakąś siłownie w okolicach Bronowic? Dla początkujących, dobrze by było jakby nie było dużego ruchu no i oczywiście zeby cena była przystępna. Liczę na Waszą pomoc Wiślacy.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.12.2010, 17:19
Dwa ważne pytania!

1.W Listopadzie zapłaciłem Cyfrowy Polsat 9.90 za pakiet mini i tak wpłaciłem 50 zł bo chciałem opłacić za kilka miesięcy z góry.Wiem, że nie można zaokrąglać kwoty, więc wykonałem 5 operacji po 9.90 Lecz w strefie abonamenta ostatnia wpłata widnieje na dzień 2010-11-24 - 9,90 zł a wolne środki to 69.39 WTF? nie czaje, tego wyjaśni to ktoś? Jest ok? Nie mam, jak sprawdzić CP czy działa bo w Anglii jest.

2.Aktywowałem w mixplusie pakiet 125 mb internetu chciałem, tylko na miesiąc a tu mi przyszło, że nie długo przyjdzie opłata za następny miesiąc.Jak to wyłączyć?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dziadek
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 12.12.2010, 17:23
rafil napisał(a):Wyświetl post
Mam pewien problem z AQQ, mianowicie kiedy je uruchamiam ładują mi się kontakty z GG, ale kiedy próbuję do kogoś napisać, pojawia się komunikat "Połącz się z serwerem" i nie da się napisać. Na webgadu wszystko działa. Próbowałem przeinstalować AQQ, ale to nic nie dało. Co z tym zrobić?

Dziwna sprawa, ale jeszcze raz sprawdz hasło i czy dobry numer masz wpisany, u mnie wszystko działa i jest bez problemu..
najlepiej jeszcze jakbys sprawdził aktualizacje..
w razie jak dalej beda problemy przegladnij "pomoc" w gornym pasku na aqq
lub masz czat i tam znajdziesz pokój pomoc i tam on line Ci pomoze jakis moderator
Ostatnio edytowane przez Dziadek : 12.12.2010 o godz. 17:27.
Sam se spieprzaj
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 12.12.2010, 19:23
jako, że jest okres przed świąteczny, wszyscy wiemy jaki jest zapieprz na poczcie i wiemy jaki jest problem z terminami dostarczania przesyłek itd.

Ale....

ILE DNI BĘDZIE SZEDŁ LIST PRIORYTET POLECONY W OBRĘBIE KRAKOWA ?
Tzn z poczty głównej chce nadać do pewnej odległej części Krk.

Wiecie może ile mniej więcej ?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 12.12.2010, 19:29
Teoretycznie do 3 dni roboczych. Jak nadasz do 17 jednego dnia to powinien być następnego. Ale to wszystko TEORIA ... w praktyce nigdy nic nie wiesz ...
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 12.12.2010, 20:14
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Teoretycznie do 3 dni roboczych. Jak nadasz do 17 jednego dnia to powinien być następnego. Ale to wszystko TEORIA ... w praktyce nigdy nic nie wiesz ...
dzięki Żmijka. Bo ja po prostu chce nadać tak przesyłke, żeby była na dany dzień , taki wybrany przeze mnie;-). Więc to w sumie ruletka w tym terminie świątecznym. Ale dziękuje za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 12.12.2010, 20:21
Ale to chyba jest jakaś opcja nadania z określonym terminem dostarczenia ... spytaj bo coś mi tak świta. Albokurier po prostu.
Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.12.2010, 20:55
Czy stawiając viste za pomocą recover disc partycja na której sie vista nie znajduje zostanie naruszona(chodzi mi dokłądnie o to czy pliki które sie na niej znajdują zostaną usunięte)
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.12.2010, 21:41
Chciałbym się dowiedzieć w prostych słowach:
Co to są obciążenia fiskalne?
Z góry dzięki
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 12.12.2010, 21:53
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym się dowiedzieć w prostych słowach:
Co to są obciążenia fiskalne?
Z góry dzięki

Obciążenia fiskalne to podatki wpływające do budżetu państwa ( województwa/ powiatu/gmin) Podstawowy dochód państwa przeznaczony na publiczne wydatki. Dzieli się na pośredni i bezpośredni.

Takie coś mam. Może być
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.12.2010, 22:35
montypajton napisał(a):Wyświetl post
tak, zawsze był taki gosc, miał tego od cholery, ja w ten sposob kupilem prawie wszystkie nr cd-action za 1 - 2 zł kazdy. Stał w tym ciągu stoisk najblizej widoku, wchodząc od balickiej po lewej, mniej wiecej w połowie. nie bylem tam od poł roku wiec moze sie przeniosł, ale sporo takich miejsc jest gdzie mozna znalezc takie pisma.

Ja mam pytanie:

http://www.youtube.com/watch?v=kgaB9fM7sJY

jak ktos wie co leci w tle to prosze o odpowiedz. Ogladalem wczoraj mecz i mi wpadlo w ucho, sciagnalem wiec cały, wycialem fragment i wrzucilem na utube. Wyłapałem słowa, ale google mi nie pomoglo.
Odpowiedz cytując
Dziadek
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 13.12.2010, 17:53
Fuks chyba na jutubie Ci kotś odpowiedział w komentarzach

nbp powiem Ci tak:
Pracuje w księgarni internetowej i z pocztą są zawsze jaja i nawet nie ma jak ich wyczuć bo list polecony priorytet potrafi iść z KRK do wieliczki nawet 2 tygodnie (taki przypadek mieliśmy w tamtym roku) a potrafi iść do np czestochowy w 48. Nadmienie że od nas bezpośrednio listonosz odbiera przesyłki i wiezie na punkt zbiorczy do płaszowa.
Odnośnie tego co Ci Żmijka pisze z kurierem to teoretycznie powinno dojść ( maja na to 48 g) ale przez zime w przypadku GLS są opoznienia tiry z kontenerami nie docieraja do sortowni a jak już dotra to ich zawalają robota...
Wiec zima + okres przedswiateczny to masakra i nie wyczujesz co i jak ;p
Sam se spieprzaj
Odpowiedz cytując
Alexxik13
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.12.2010, 17:54
poleci ktoś fajną strone do darmowego pobierania mp3 i wyszukiwania? ;]

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 13.12.2010, 18:01

www.mp3.teledyski.info
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Alexxik13
Senior Member

Stary 13.12.2010, 18:09
uzywalem tej strony do kiedy nie pojawily sie te kody przy sciaganiu i teraz szukam takiej bez kodów

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 13.12.2010, 19:37
Alexxik13 napisał(a):Wyświetl post
uzywalem tej strony do kiedy nie pojawily sie te kody przy sciaganiu i teraz szukam takiej bez kodów
Ale przecież kody nie ograniczają ściągania z tej strony chyba, że ja tak mało ściągam i o czymś nie wiem

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Alexxik13
Senior Member

Stary 13.12.2010, 19:49
ale wiesz czasu dużo zabiera przepisywanie, a dawniej sobie klikałem na każdy utwór i szybko zasysałem dużo kawałków a teraz to idzie jak krew z nosa ;d

Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 13.12.2010, 20:19
Alexxik13 napisał(a):Wyświetl post
ale wiesz czasu dużo zabiera przepisywanie, a dawniej sobie klikałem na każdy utwór i szybko zasysałem dużo kawałków a teraz to idzie jak krew z nosa ;d
Dużo czasu przepisywanie Nie dość, że za darmo to jeszcze każą wielmożnemu Panu wstukać parę literek na klawiaturze. Oj nie dobra strona, nie dobra.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów