The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nbp
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2010, 00:42
musze mieć informacje czy wgrywanie firmware za pomocą phoenix formatuje bądź nie telefon
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.12.2010, 00:53
Ile dostanę za w pełni sprawną Nokię N96, jednoroczną z gwaranacją jeszcze przez pół roku ? Giełda na Balickiej czy pierdzielić się ze sprzedawaniem przez allegro/znajomym itd?
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Stary 12.12.2010, 01:25
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
Ile dostanę za w pełni sprawną Nokię N96, jednoroczną z gwaranacją jeszcze przez pół roku ? Giełda na Balickiej czy pierdzielić się ze sprzedawaniem przez allegro/znajomym itd?
tylko allegro .

myślisz, że jak zarabiają na giełdzie i w punktach gsm ? Mają cenniki w głowie, albo szybką sprawdzają na allegro czy jest zapotrzebowanie na telefon i odejmują od kwoty końcowej ok. 100 zł . Taką marże sobie dadzą przy Twoim telefonie.

A ze znajomymi masz tak, że chcesz sprzedać i zarobić ? Czy chcesz sprzedać ;-) ?

Co do gwarancji to nie licz na to, że dzięki niej dostaniesz parędziesiąt złotych więcej. W sieci można kupić czyste karty gwarancyjne i sam wypisujesz sobie sam gwarancję .

Także za ten telefon możesz dostać 400 - 500 zł.

Jak chcesz więcej wal na priv
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.12.2010, 01:35
Nie chce ktoś kupić nówki SE X10 Mini Pro z kartą 2 GB? Bez simlocka, 24 miechy gwarancji. Jutro wystawiam na allegro, więc najpierw pytam tutaj Cena jaka mnie interesuje to 700 zl. W komisach ceny wahają się od 800 do 990 zł, więc myślę że uczciwa oferta. Kontakt na priv.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 16.12.2010, 19:45
Dysponuje ktoś wislackim motywem na samsunga wave s8500 ?

A co do tego telefonu, to polecam go każdemu, mało telefonów obecnie na rynku może z nim konkurować, a w tej kategorii cenowej to juz w ogóle.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Stary 18.12.2010, 02:31
UKE nakaże wszystkim operatorom sieci komórkowych zmianę cen za wysłanie SMS-a. Urząd ustalił, że telefonie nie mogą żądać więcej, niż 5 groszy za wiadomość tekstową.

Średnia cena za SMS-a to obecnie około 15 groszy. Ma się to jednak zmienić dzięki Urzędowi Komunikacji Elektronicznej. SMS ma kosztować nie więcej, niż pięć groszy. Swoją decyzję UKE argumentuje, że jeden SMS to koszt dla operatora rzędu jednego grosza.
Decyzja jest już podpisana a operatorzy muszą zmienić ofertę od nowego roku.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.12.2010, 18:46
Tak sms ma kosztować 5 gr,a w erze zrobili przelicznik 1 minuta = 1 sms
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Stary 18.12.2010, 18:57
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Tak sms ma kosztować 5 gr,a w erze zrobili przelicznik 1 minuta = 1 sms
era to złodzieje. a na dodatek są daleko w tyle za konkurencją.

W PLAY`u od bodaj pół roku jest taka opcja: DWIE MINUTY PRZYCHODZĄCE Z INNEJ SIECI = 1 MINUTA DLA CIEBIE NA WYCHODZĄCE DO WSZYSTKICH.

Era zgapiła teraz tę usługę ale...wychodzące są tylko do ery i na stacjonarne
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 18.12.2010, 19:24
Nie do końca zgapiła, bo taka oferta była w Tak Taku już od paru lat, tylko teraz zaczęli szerszą kampanię. Co nie zmienia faktu, że Era ostatnio mnie coraz bardziej denerwuje i coraz intensywnie zastanawiam się nad przerzuceniem do Playa...
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Stary 18.12.2010, 19:46
Jurand napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca zgapiła, bo taka oferta była w Tak Taku już od paru lat, tylko teraz zaczęli szerszą kampanię. Co nie zmienia faktu, że Era ostatnio mnie coraz bardziej denerwuje i coraz intensywnie zastanawiam się nad przerzuceniem do Playa...

Play jak wiecie(?) jako nowy operator na rynku telefonii komórkowej, jest na specjalnych warunkach u UKE i UOKIK. Mają tańsze stawki za wszystko. Net, polączenia tel. sms-y i całą resztę.

Dlatego też bardzo wielu ludzi tam przenosi numery. Od paru miesięcy mają promocję dla firm i nawet Ci którzy prowadzą własną działalność gospodarczą tam przenoszą swoje numery służbowe bo na prawdę warto.

Ja byłem przez 6 lat w erze ( abonament ) i to co jest najgorsze u nich, to to; że jak stawiasz obok siebie nowaka i kowalskiego, którzy mają takie same abonamenty, tyle samo wydzwaniają i piszą smsów, to Nowak dostanie więcej smsów w gratisie, a Kowalski mniej.

Czy też zaproponują jednemu i długiemu przedłużenie umowy , i jeden z nich dostaje korzystniejsze warunki. To jest ich główny minus. Że nie traktują tak samo wszystkich klientów - nawet jeśli mają identyczny staż, identyczne rachunki itd....
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.12.2010, 19:51
Wszystko ma się wyrównać od 2014. KE już naciska na UKE żeby każdy z operatorów płacił tyle samo za stawki MTR. Teraz Orange, Plus i Era płacą więcej Play'owi za każdą rozpoczętą minutę i stąd taka dobra oferta Play'a.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.12.2010, 20:52
Mam do sprzedania dwa telefony
SE XPERIA X8
http://allegro.pl/okaja-nowy-sony-er...370359733.html
SAMSUNG WAVE
http://allegro.pl/nowy-samsung-wave-...371010051.html
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Stary 21.12.2010, 13:58
Mam do sprzedania SE ELM - link do allegro http://allegro.pl/nowy-se-elm-j10i2-...379572005.html
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Stary 26.12.2010, 01:44
kiedyś pytałem czy wie ktoś jak odzyskać skasowanego sms-a z Nokii E52.

Więc JAKBY KTOŚ CHCIAŁ ZNALEŹĆ SKASOWANEGO STAREGO SMS-A , JAKIŚ WAŻNY NUMER KOM, WAŻNY ES, NUMER KONTA W POSTACI ZAPISANEJ WIADOMOSCI SMS ITD. TO:

ŚCIĄGNIJCIE 2 PROGRAMY:

- NOKIA PC SUITE
- Hex Editor Neo

i odezwijcie się na privie jak ktoś ma potrzebę to pokieruje co i jak.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.12.2010, 10:46
nbp napisał(a):Wyświetl post
Play jak wiecie(?) jako nowy operator na rynku telefonii komórkowej, jest na specjalnych warunkach u UKE i UOKIK. Mają tańsze stawki za wszystko. Net, polączenia tel. sms-y i całą resztę.

Dlatego też bardzo wielu ludzi tam przenosi numery. Od paru miesięcy mają promocję dla firm i nawet Ci którzy prowadzą własną działalność gospodarczą tam przenoszą swoje numery służbowe bo na prawdę warto.

Ja byłem przez 6 lat w erze ( abonament ) i to co jest najgorsze u nich, to to; że jak stawiasz obok siebie nowaka i kowalskiego, którzy mają takie same abonamenty, tyle samo wydzwaniają i piszą smsów, to Nowak dostanie więcej smsów w gratisie, a Kowalski mniej.

Czy też zaproponują jednemu i długiemu przedłużenie umowy , i jeden z nich dostaje korzystniejsze warunki. To jest ich główny minus. Że nie traktują tak samo wszystkich klientów - nawet jeśli mają identyczny staż, identyczne rachunki itd....
Że tak się wtrące, byłem w erze 5 lat. Chciałem przedłużyć umowę (były dwie taryfy - tak tak fon gdzie telefony były ...zryte, i druga, gdzie były lepsze) i wiecie co mi powiedzieli? Że mogę wziąć tylko w TakTak Fon. Kijek im w nerki. Przeszłem do Play.

Pozatym ceny w Erze ceny "to jest jakiś kabaret". Kiedys, jeszcze wczesniej jak podpisywałem pierwszą umowę w Play, wzięłem C702 za 89 zł w Mixie 30 zł/mc. W takim samym MIXie w erze - 499 zł.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 26.12.2010, 11:03
Heh, ja mam podobnie, w Erze praktycznie od jej powstania, rachunki na poziomie 300zł/m-c, a sam abonament również jeden z najwyższych i co?

I nic, promocja dla "stałego abonenta" taka sama jak dla nowego, który przyjedzie podpisać umowę.
Nic specjalnego, ani w ofercie, ani wśród telefonów (na które ponoć mam jakąś SUPER zniżkę )

Zostały mi jeszcze niecałe dwa miesiące do końca umowy i po tylu latach i ogromnej ilości pieniędzy jaką Era ze mnie zdarła przyjdzie mi się z nimi rozstać i przejść sobie do Play Premium, gdzie za 150zł/m-c (uśredniając abonament za dwa lata) dostanę 1000min i oprócz nich 1600sms do wszystkich sieci, oraz- wierząc temu co usłyszałem od konsultanta- po nowym roku będzie ofensywa telefoniczna- jakiś kombajn multimedialny na poziomie Nokia E7, bądź czegoś w tym stylu w bardzo przyjemnej kwocie.

Btw, podobnie robi w tym roku cyfra+ i również masa ludzi rezygnuje z ich usług, ciekaw jestem jaki jest głębszy sens tych działań, bo strzelanie sobie w stopę niczemu przecież nie sprzyja?
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.12.2010, 11:06
Potrzebuję szybkiej i solidnej opinii o 3 modelach komórek: Nokia 5530 XM, Nokia 5800 XM, Sony Ericsson W995
W najbliższym czasie będę kupował i mnie te 3 modele męczą ;-)
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 26.12.2010, 11:27
Wszystkie modele są już stare. Nie lepiej wziąć coś nowszego?
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Stary 26.12.2010, 11:45
Stare? Moim zadaniem są fajne ;p a SE ma bardzo dobry aparat. Z tych 3 modeli co jest najlepsze Możesz podać też swoje typy.
Odpowiedz cytując
GOalkeeper
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.12.2010, 12:56
miba napisał(a):Wyświetl post
Heh, ja mam podobnie, w Erze praktycznie od jej powstania, rachunki na poziomie 300zł/m-c, a sam abonament również jeden z najwyższych i co?

I nic, promocja dla "stałego abonenta" taka sama jak dla nowego, który przyjedzie podpisać umowę.
Nic specjalnego, ani w ofercie, ani wśród telefonów (na które ponoć mam jakąś SUPER zniżkę )

Zostały mi jeszcze niecałe dwa miesiące do końca umowy i po tylu latach i ogromnej ilości pieniędzy jaką Era ze mnie zdarła przyjdzie mi się z nimi rozstać i przejść sobie do Play Premium, gdzie za 150zł/m-c (uśredniając abonament za dwa lata) dostanę 1000min i oprócz nich 1600sms do wszystkich sieci, oraz- wierząc temu co usłyszałem od konsultanta- po nowym roku będzie ofensywa telefoniczna- jakiś kombajn multimedialny na poziomie Nokia E7, bądź czegoś w tym stylu w bardzo przyjemnej kwocie.

Btw, podobnie robi w tym roku cyfra+ i również masa ludzi rezygnuje z ich usług, ciekaw jestem jaki jest głębszy sens tych działań, bo strzelanie sobie w stopę niczemu przecież nie sprzyja?
A dokładniej co miałeś na myśli? Bo mam zamiar po świętach przejść z Orange do Play, ale jak szykują sie jakieś ciekawe promocje to może poczekam do nowego roku.

Reymonta 22 To Nasza Świątynia, a Wisła Kraków To Nasza Religia!

Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.12.2010, 13:12
Miałem Nokię 5530 XM, ogólnie mogę polecić, mimo że wg specyfikacji nie ma jakiegoś świetnego aparatu to robi naprawdę dobre zdjęcia i filmy, dobry dostęp do Wi-Fi, odtwarzacz muzyczny na bardzo dobrym poziomie, wbudowany słownik do którego za darmo przez Wi-Fi można pobierać dodatkowe języki, można wgrywać sporo dodatkowych aplikacji, dobrze sprawują się też mapy Ovi. Poza tym ma ładny wygląd. Jedyna wada to wolny Symbian, czasem dość denerwujący kiedy coś trzeba szybko zrobić a ten się długo ładuje, ale z tym można sobie chyba poradzić przez aktualizacje, nie wiem na pewno bo nie zdążyłem sprawdzić i już miałem po telefonie, ale z mojej winy
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.12.2010, 13:44
rafil napisał(a):Wyświetl post
Miałem Nokię 5530 XM, ogólnie mogę polecić, mimo że wg specyfikacji nie ma jakiegoś świetnego aparatu to robi naprawdę dobre zdjęcia i filmy, dobry dostęp do Wi-Fi, odtwarzacz muzyczny na bardzo dobrym poziomie, wbudowany słownik do którego za darmo przez Wi-Fi można pobierać dodatkowe języki, można wgrywać sporo dodatkowych aplikacji, dobrze sprawują się też mapy Ovi. Poza tym ma ładny wygląd. Jedyna wada to wolny Symbian, czasem dość denerwujący kiedy coś trzeba szybko zrobić a ten się długo ładuje, ale z tym można sobie chyba poradzić przez aktualizacje, nie wiem na pewno bo nie zdążyłem sprawdzić i już miałem po telefonie, ale z mojej winy
Kolega opisał 5530. Co do 5800, to to samo co 5530, tylko że 5800 ma jeszcze GPSa i HSDPA.
Dodam jedynie jeszcze, że Symbian to strasznie nudny system.

Co do W995 to mimo 8,1 MPix zdjęcia robi nie za dobre (ładniejsze robiła 5530 wg mnie!). Za to jest to telefon idealny do muzyki. Ale na Twoim miejscu W995 zamieniłbym na SE Aino

Jeżeli chcesz to podeśle Ci parę fotek zrobionych 5530, niestety z W995 nie mam.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 26.12.2010, 13:49
Damianek_ABG napisał(a):Wyświetl post
Stare? Moim zadaniem są fajne ;p a SE ma bardzo dobry aparat. Z tych 3 modeli co jest najlepsze Możesz podać też swoje typy.
A ile masz kasy do wydania?
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Stary 26.12.2010, 14:01
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
A ile masz kasy do wydania?
No jeżeli chodzi o to to jest taka sprawa, że moja mama przedłuża umowę i bierze nowy telefon i on będzie dla mnie i oprócz abonamentu dopłaca część ceny tego nowego telefonu.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 26.12.2010, 14:30
No stare telefony proponują jeżeli chodzi o przedłużenie. Pewnie Era?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 26.12.2010, 17:22
Samsung wave 533 czy Samsung Corby Pro, który lepszy ?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 26.12.2010, 18:25
Donki napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście wybrałbym Wave'a.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.12.2010, 18:44
Zdecydowanie Wave
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.12.2010, 19:07
A ty je kupujesz bierzesz w abo? Czy może wybrałeś je z powodu pełnego qwert'y?

Bo dla mnie oba w tej cenie są mocno średnie, weź coś z androidem albo windowsem, łatwiej o aplikacje itp rzeczy. No chyba że qwerty to chyba Samsung.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Stary 26.12.2010, 19:09
sporo artykułów poczytałem nt. Motorolii FlipOut. Może ktoś z Was ją ma, albo miał styczność ?

Recenzenci w prasie jak w necie, wymieniają same plusy tego telefonu. Jakieś minusy są jednak czy nie ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów