|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Po czym wnosisz?
W rezerwach Espanyolu kopał niejaki Uche. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
poważnie? wow, nieźle.
Chyba nie załapałeś drugiego dna wypowiedzi Konrada. Chyba że załapałeś i specjalnie odpowiedziałeś tak "głupio" ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Napastnicy z Bułgarii , niby świetne statystyki mają bynajmniej jeden z nich , ale nie wiadomo czy to są wystrzały jednej rundy czy ciekawe materiały. Ten stoper z Serbii z całym szacunkiem dla Bunozy wydaje się lepszy , bo za darmo przyjdzie lub prawie za darmo tak jak przy ostatnim okienku Cikos , Paljić , Wilk i Chavez okazali się lepszymi wypałami niż Bunoza i Jovanić ( wydaliśmy na nich więcej ) , pomijając Żurawskiego i Boukhariego ( strzelców złotych bramek ) no i Branco oraz Rios co do tej ostatniej czwórki raczej przy Reymonta po wakacjach letnich ich nie obejrzymy , no chyba , że będą imponowac formą...
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pół roku temu wszyscy na mnie naskakiwali, a okazało się, że miałem racje. Rendulić do tej pory nie grał w kadrze ani jednego meczu. Wiem, że na tej pozycji grają tacy piłkarze jak Vidić, Subotić, Ivanović, czy Luković, ale mimo wszystko powinien być w szerokiej kadrze - wtedy prędzej byłby wzmocnieniem. W lidze francuskiej przez dwa sezony zagrał w jedenastu meczach. Dudka zagrał w czterdziestu siedmiu. Rendulić to zawodnik, który w wieku 26 lat ma rozegranych małą liczbę spotkań na poziomie ligowym. Przy odrobinie pracy można za darmo znaleźć lepszych piłkarzy, którym kończą się kontrakty w lepszych ligach (Holandia, Portugalia, Belgia, kraje skandynawskie), a byliby lepszym wzmocnieniem niż jakiś Rendulić. Argument o liczbie oglądanych meczy mnie śmieszy, co pokazały letnie transfery. Ciekaw jestem, kiedy niektórzy forumowicze przestaną wierzyć działaczom w sprawie transferów? Od wynalazków typu Rendulić wolałbym postawić na Nalepę.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 10.12.2010 o godz. 01:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Po prześledzeniu kariery Paljica byłem od początku na tak, w przeciwieństwie do zdecydowanej większości Forum.
Przyglądając się Rendulicovi jestem zdecydowanie na nie i mam nadzieję, że jest to tylko zasłona dymna i forma nacisku na innego "kontrahenta" (oby nie w rozmowach z Palermo zrestą...) Gość zagrał koncówkę rundy w Grenoble, gdy już spadli i pewnie trzeba było zacząć oszczędzać na wejściówkach, puścili go za free, mimo, że mają w tej drugiej lidze kadrę żenująco słabą (i szorują zresztą po dnie tabeli). Po dwóch latach trenowania w przyzwoitych warunkach Koleś nie załapał sie nigdzie w Europie za przyzwoite pieniądze i musiał wrócić do domu a pamiętajmy, że tak jak większość składu Grenoble miał bardzo dużo czasu na znalezienie nowego pracodawcy. Jeszcze raz przypomnę, że jego partnera na stoperze zakontraktował właśnie Ruch - jeden z aktualnie najsłabszych finansowo klubów w naszej ekstralidze. Jeśli miałby przyjść do Wisły na pozycję czwartego stopera to może ok - mam jednak nadzieję, że na takich transferach nie będziemy budować przyszłości naszego klubu... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Rynek bałkański jest dla mnie tajemnicą oprócz kilku klubów . Nie jest tajemnicą , że od kilku lat mamy równie pochyłą jak chodzi o transfery , więc mam nadzieję ,że duet z Holandii poradzi sobie z tym problemem przy pomocy samego bosa .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Tak czytając ten temat człowiekowi pojawia się na twarzy uśmieszek politowania... Po przeczytaniu poprzednich paru stron dowiedziałem się, że :
- Wisła nie powinna ściągać Bułgarów, bo już jednego drewnianego Bułgara mieliśmy i po co nam następny - Wisła nie powinna ściągać Serbów, bo już jednego mamy i jest drewniany - Wisła nie powinna ściągać piłkarza, który grzał ławę - Wisła nie powinna ściągać piłkarza, który nie ma wyrobionego nazwiska - Wisła nie powinna ściągać zawodników po 28 roku życia bo to emeryci - Wisła nie powinna ściągać nonamów, bo to marnotrawienie pieniędzy - Wisła nie powinna ściągać piłkarzy grających na kartofliskach I jeszcze parę perełek Dodatkowo, panuje tutaj dziwne przeświadczenie, że zawodnik grający w klubie A dobrze, będzie dobrze grał w Wiśle, jak i to zupełnie odwrotne, że ktoś nie radzący sobie w innym klubie, nie poradzi sobie w Wiśle. Sam ten temat, odnośnie przyszłych transferów jest strasznie rozdmuchany. Ludzie szafują tekstami typu "na pewno podniesie poziom sportowy" albo "gwarantujący wyższy poziom". Samemu grając, jak i przyglądając się piłkarzom w różnych środowiskach wiem jedno. Gro transferów na całym świecie w futbolowej rzeczywistości nie wypala - a druga sprawa, że ten odsetek wydaję się być większy w przypadku ściągania kogoś kto ma od kopa stanowić o sile drużyny. Dlaczego? Jest wiele powodów. Wiele przypadków, że gość X w klubie A wymiata, a w klubie B na podobnym poziomie gra piach. Czasem nowy nabytek nie może się dopasować do nowego klubu. Np. w szatni nie jest lubiany, treningi za mocne (albo za słabe) jak na jego organizm, trener każe mu grać inaczej niż w sposób, który pokazywał pełnię jego możliwości, koledzy mu nie ufają i nie podają, gdy trzeba, trener go nie lubi i to pokazuje, gra nie jest ustawiona wokół niego, a w poprzednim klubie była, koleś ma kryzys rodzinny, tendencje do wpadania w depresję, nie potrafi sobie poradzić z presją po słabym początku i wystawieniu sobie złej łatki, w skrócie nie potrafi się wpasować, zaaklimatyzować w nowym klubie. W dodatku to działa w dwie strony. Koleś, który w tym momencie, może i ma umiejętności ale gra piach, może przejść do Wisły, zaaklimatyzować się i grać świetnie. Wiadomo, że można komentować przyszłe transfery i uznawać je za mniej lub bardziej udane pomysły, ale trochę umiaru, bo w przerażającej większości pojawiają się tu posty napisane w taki sposób, jakby osoba mogła mieć milion procent pewności, że dany transfer wypali lub nie. Takie omnibusowanie w stylu Wolfiego (mimo wszystko pozdrawiam), czy Markusa (cytuję po raz kolejny "zawodnicy, którzy dadzą gwarancję podniesienia poziomu sportowego" Tak czy siak, zarówno Valcx jak i Maskaant siędzą w tym głębiej niż my i zapewne teraz przebierają w kandydatach. Pomijając aspekt finansowy, mam nadzieję, że że mając lwią część danych (pewnie 30 razy bardziej obszerną niż przeciętny ogarnięty forumowicz) na temat możliwych wzmocnień dokonają szczęśliwych (podkreślam szczęśliwych) i optymalnych jak na nasze możliwości wyborów kadrowych. A rzetelnie ocenić to my sobie możemy conajwyżej wyniki, jakie będą osiągane w rundzie rewanżowej. Piłkarzy w niej grających, również. Pozdrawiam innych Wiślaków ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.12.2010 o godz. 03:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dzięki s1mone za tego posta. Nosiłem się z zamiarem napisania czegoś podobnego, bo mnie już szlag trafiał jak czytałem te nadęte wypowiedzi domorosłych ekspertów.
Obawiam się jednak, że Twój głos szybko przepadnie w burzy pseudo analiz, którymi nas raczą użytkownicy tego forum. Niestety część z tutaj wypowiadających się uważa, że są lepszymi fachowcami od osób, które w tym zawodzie siedzą 20 lat. Zabawny też jest sposób w jaki dokonują oni swoich analiz, otóż okazuje się, że podstawowym i jedynym narzędziem pracy skauta jest google. Wystarczy wklepać nazwisko zawodnika i już wszystko o nim wiemy a już w szczególności wiemy to czy podniesie on mityczny już "poziom sportowy", cokolwiek miałoby to znaczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
I dodajmy do tego niesamowitą formę i umiejętności Pi. Brożka w oczach wielu forumowiczów. Którego w tej rundzie jakże znienawidzony niemiecki-serb z II bundesligi wciągał nosem! To samo było na początku o Bunozie i Cikosu a od początku było wiadomo że to zawodnicy raczej na przyszłość niż na teraz, tylko że po prostu nie wszyscy u góry byli tego świadomi. Przy Maaskancie za rok mogą być najlepszymi w tej buraczanej lidze. Bo progres jaki robią jest naprawdę duży. Bardziej mnie zmartwiły decyzje o Żurawskim, Branco, którzy totalnie się nie sprawdzili. Do tego Boukhari i Rios którzy mają jeszcze jakiś kredyt zaufania ale tak naprawdę na te pytania będziemy mogli odpowiedzieć po rundzie wiosennej. Bo niektórym trzeba czasu na powrót do formy i aklimatyzację.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Zapomniales jeszcze drogio kolego poza google wspomniec o Football Managerze A tak na serio to faktycznie tu na Naszym forum mamy to samo co w calym kraju. Jesli kadrze nie idzie to nagle mamy trzydziesi pare milionow selekjonerow, ktorzy twierdza ze wiedza lepiej co i jak nalezy robic. Tak samo u Nas mamy samych scoutow klasy elite ktorych z niewiadomych przyczyn nikt w zadnym klubie nie zatrudnil a wszak maja wiedze i sa w stanie okreslic przydatnosc lub nie kazdego grajka po filmikach lub suchych statystykach. Fakt Nasz klub zle robi nie czerpiac wiedzy od takich fachowcow. Ja rozumiem ze kazdy z Nas chce jak najlepiej dla Wiselki ale nie krytykujmy i nie oceniajmy suchuch faktow prasowych ktore poki co nie maja zadnego potwierdzenia w postaci zapietej transakcji lub potwierdzenia z klubu ze taki czy inny temat jest prawdziwy. Ja osobiscie wierze ze duet Holendrow przy pomocy innych pracownikow Naszego klubu odpowiednio bedzie pracowac w tym okienku i ze kazdy ruch bedzie przemyslany. To czy te ruchy okaza sie strzalem w dyche czy spala na panewce to juz pokaze runda rewanzowa i wyniki Wiselki. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Paljic - drewno, rozwiązać kontrakt
Cikos - nie wykupywac Bunoza - wywalic Chavez - won z nim Drodzy Wiślacy, juz nie pamiętacie co pisała większość o wyzej wymienionych ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Feniks1983 śmiejesz się z FMa, a nie wiem czy wiesz że z jego bazy oficjalnie korzysta sztab szkoleniowy Evertonu ;]
Każdy kto gra w tą grę od kilku lat dobrze wie że większość talentów tam zawartych spełnia się w rzeczywistości. Nie piszę że to ma być wyznacznik do brania zawodników ale przynajmniej można się zainteresować młodymi "talentami" z tej gry spr czy rokują jak w grze, a nóż któryś przejdzie do nas pozdrawiam i drodzy kibice więcej luzu ![]() ps żeby nie było też wierze w naszych Pomarańczowych niech się wykażą i wtedy zobaczymy. Ja osobiście chciałbym by kilku z ME miało szansę pograć na wiosnę by ostatecznie ocenić ich przydatność do 1 składu. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno Pawełek bliski odejścia z Wisły, nie wiem jak wy ale ja nie jestem tym jakoś specjalnie zawiedziony. Pawełek to jest taka tykająca bomba, nigdy nie wiadomo kiedy znów wystrzeliłby z babolami...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z Pawełkiem to jest tak - on jest przyzwoity - zdarzają mu się głupie wpadki, ale i świetne mecze. Moim zdaniem rundą jesienną się obronił - tylko że pewnie zażądał jakiejś horrendalnej podwyżki. A z drugiej strony jest trochę jak Kotorowski w Lechu - niby nikt go nie chce, ale jednak czasem na coś się przyda
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Jakby sie tak zdarzylo ze ktos by przyszedl na podstawie tej gry do Nas i sie sprawdzil to bylbym za tym aby czesciej z tego korzystac Ja tez chyba nie bede za bardzo plakac ale mam tylko nadzieje ze w zwiazku z tym zostanie sprowadzony jakis inny konkretny bramkarz na Jego miejsce....
Ostatnio edytowane przez Feniks1983 : 10.12.2010 o godz. 11:16.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
A tego Evertonu to już nawet nie mam siły komentować. To był czysty ruch marketingowy ze strony klubu, naprawdę nic m z tego w rzeczywistości nie przyszło. Pomyśl, gdyby to był tak opłacalny interes, to nie sadzisz, że więcej klubów decydowałoby się na taką formę współpracy? ps. Podaj nazwisko chociaż jednego talentu, którego odkryli "sakuci" z FM. Ja sobie co najwyżej mogę przypomnieć serię spektakularnych przeszacowań potencjału poszczególnym wonderkidów, którzy według twórców gry powinni teraz strzelac po 50 bramek w Premiership a w rzeczywistości walczą o skład w II lidze Białorusi. ps2. Młodzi z ME mają wystarczająco dużo szans na wykazanie się na treningach. Mam wrażenie, że kto jak kto, ale akurat holenderski trener jakby tylko mógł, to by stawiał na nasza młodzież. Skoro tego nie robi, to dla mnie jest to czytelny sygnał, że się po prostu nie nadają. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. Rozmawiamy o transferach, wycieczki osobiste będą karane. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie chodzi o długość kontraktu. Pawełek chce wymusić na Wisle 3 letni okres. Wisła pewnie zabezpieczająco chce mu dać 1 rok (własne przypuszczenia).
|
|
|
|
Guest
|
|
Jeśli jednak miałby bronić Jovanic w formie z lata/wczesnej jesieni to wydajemy się być w plecy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dokladnie jak wyżej. Niech odejdzie jak jak mu nie pasi. Tylko niech ściągną kogos naprawde odpowiedniego
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Szkoda że Pawełek moze odejść
Artykuł PAWEŁEK BLISKI ODEJŚCIA Z WISŁY http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93937&nr_str=1 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() To, że spakował swoje rzeczy o niczym nie świadczy. Ciekawy jestem co to za kluby chcą go podpisać Obstawiam,że będzie to Portugalia lub Turcja. Rzecz jasna niższe rejony tabeli.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.12.2010 o godz. 12:02.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Osobiście jestem zawiedziony że Pawełek może odejść. Powód?
Są dwa. Pierwszy to taki, że kolejny Polak nam ucieka z kadry a drugi, to w tej rundzie Pawełek naprawdę zaczął dobrze bronić. Widać że zmiana trenera bramkarzy wyszła mu na dobre, ale zarząd pewnie wie lepiej, ma kogoś zajebiste*o na oku, znając życie z Bałkanów albo Afryki a ostatecznie ktoś nam go podkupi sprzed nosa i zostaniemy na lodzie. Jedyny plus wtedy byłby że Kurto dostałby szansę. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Czy Jovanic popełnił jakiś błąd? Czy puścił farfocla że każdy twierdzi że jest słaby? a może to kolejny kozioł ofiarny po Zieńczuku, Brozku, Pawełku?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na miejscu prezesa klubu nie podpisał bym kontraktu z Pawełkiem na 3 lata. Za duże ryzyko, pamiętając co wyprawiał przez te lata. Max. 1 rok. Juz teraz zacząłbym wpuszczać na poważne mecze w okresie przygotowawczym Kurto. Podobała mi sie jego wola walki i interwencje w meczu z Jagiellonią, gdy z obandażowaną głową bronił bramki Wisły.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
ciekawa opinia, Pawełek pokazywał swoje różne oblicza ale ostatnio to lepsze (może nie tylko dlatego, że kończy się mu kontrakt). Uważam że powinien zostać, jest jeszcze przecież Jovanić, pieniądze wydane teraz na bramkarza to niezbyt mądry pomysł
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pawełek w Portugalii ? Nie. Zdecydowanie za bardzo się ceni na przeciętno-słabe kluby. Natomiast te liczące się orto Benfica Braga i Sporting jak będą chcieli bramkarza to na pewno nie klasy Pawełka. Turcja...tu bardziej. A może taki Sybir co spadł do 1 ligi rosyjskiej ? ![]() ![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|