|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A Chrapki, Nalepy, Rado i inni nasi wychowankowie lub "pół wychowankowie" drzwi do I drużyny mają zatrzaśnięte na głucho.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.12.2010 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
w ME grają ludzie co mają kontakty i plecy a nie talent. Pogra taki 2 lata później idzie do 3 ligi i sobie nie radzi. Taka prawda true story.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jakieś przykłady ich niekompetencji możesz podać? I skąd wiesz jakie ma Valcx kompetencje poza tym,że pracował w szeroko rozumianym dziale skautingu PSV?Kogo sprowadził, kogoś wypatrzył a przed kimś przestrzegł? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Akurat Nalepa szansę dostanie. Jestem przekonany. Tyle, że dziś w lidze byle Ujek go przepchnie... Dajmy mu jeszcze rok. Chrapka i innych ofensywnych z ME niestety nie widzę. Nie ten rozmiar kapelusza. Co młodzi mogą zdziałać pokazuje mecz z Legią, gdzie wystarczyło dwóch ekstraklasowców w obronie, by nasi sztycha nie zrobili. Kowalik robi dobrą robotęi, ale prochu nie wymyśli - materiał jest ciutkę kiepski. Naprawdę nie bez przyczyny Brożek czy Małecki w ich wieku grali w ekstraklasie, a oni nie. Narzekania na to, że młodzi szansy nie dostają naprawdę zbrzydły.
|
|
|
|
Guest
|
|
Niemniej przesłania mojej wypowiedzi nie zmienia to ani trochę.Nie widziałem tego Serba, mam nadzięję, że M&V wiedzą co robią. A Wilk jest przepłacony czy nie? Bo ja z kolei wolę Jego niż większość naszych stranieri. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
bez talentu? Nalepa? ja nie piszę o wszystkich piszę o jednostkach... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Talent to 5% sukcesu. Jak go ci dwaj mają to ok. Ale reszta to praca nad sobą. Już powinni solidnie się dobijać do drzwi 1składu jeśli ma coś z nich być.
Nie obiecuje sobie po nich wiele skoro szkolenie w Polsce to mit. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Jak możecie wypowiadać się o graczach, których na oczy nie widzieliście? Dwa, nie znamy funkcji jaką chce go obdarzyć Maaskant (zakładając, że rzeczywiście chcą go ściągnąć). Może Holender potrzebuje tylko jakoś doświadczonego stopera głównie na ławę, który ma zastąpić Clebera? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2) Nie grają,bo nie ma dla nich miejsca,jakby grali to by nie szli na wypożyczenie.Logiczne. Wolisz gościa, który gra w jakimś tam klubiku na klepisku, niż faceta który przeszedł selekcję i trafił do dobrego klubu ale jest za słaby aby w nim grać.Nie znaczy to ,ze jest słaby z naszego punktu widzenia, bo to co dla Interu,Palermo,Espanyolu,Atletico czy Juve jest podłoga dla nas jest sufitem. I nie ma co udawać,że jest inaczej. 3)To nie jest tak,że nie występują w pierwszej 11 to nie grają w ogóle. Zapierniczają na treningach,bo nikt nikomu nic za darmo nie daje. Tym bardziej w czołowych klubach gdzie tylko czekają aby zerwać umowę z facetem, który nie jest szczególnie potrzebny. 4) W dobrym klubie o miejsce rywalizujesz z dobrymi kolesiami,kilkoma na jedną pozycję niejednokrotnie. Jeśli przegrywasz znaczy,że dużo lepszy od ciebie gra ale to nie znaczy,że jesteś leszcz ostatni. Rozumiem,że gość oc przegrywa rywalizację z Lennonem z Kogutów o pierwszą jedenastkę jest beznadziejny i np nam by się nie przydał. 5) Z kim rywalizuje o miejsce ten Serb?Na treningach goście o których pisze rywalizują z lepszymi niż ten leszcz z Serbii widział na oczy. 6) Poza tym przeciwko komu on na codzień gra?Jacy to rywale. 7)Jak taki dobry to czemu nie radził sobie w miernych klubach i nikt nawet na ławę go nie zatrzymał. 8) Gdyby polski grajek nie łapał się w słabiutkim Grenoble, rozegrał jeden mecz w SV Ried i miał trafić do nas to byście narzekali. A, że to jakiś no name z Serbii to super wybór. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wybierasz tylko te argumenty aby było pod Ciebie...czy Ty zrozumiesz w końcu że do naszej ligi nie przejdzie żaden zawodnik z czołowego klubu...koleś wyróżnia się na tle słabych, jak to napisałeś zawodników i słabych drużyn, więc wiadomo że jest lepszy od tych słabych, dodatkowo piszesz o treningach, a o tym że Serb trenował we Francji przez dwa lata odrzucasz. Pisze Ci cały czas że Stan go obserwował i chce zatrudnić, myślisz że tylko i wyłącznie dlatego że jest za darmo
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 09.12.2010 o godz. 15:26.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
W pewnym sensie uważam iż po ostatnich dokonaniach transferowych zagranicą i częstych "niewypałach" polityka oparta na przeszukiwaniu rodzimego rynku wydaje się być dobrą...jednak powstaje pytanie czy umiejętności najlepszych dostępnych dla klubu piłkarzy są wystarczające...pamiętam jak jeszcze kilka lat temu Wisła co roku sięgała po obiecujących ligowców wielokrotnie jednak raczej przysparzając sobie sporych problemów (nie kończąca się kontuzja T. Dawidowskiego). Pamiętajmy jednak, że Wisła rokrocznie posiadała największy budżet i mogła oferować atrakcyjne warunki obecnie nieco się to zmieniło... Podsumowując uważam iż decydując się na transfer piłkarza z ekstraklasy należy przeprowadzić bardzo dokładną analizę jego umiejętności i przydatności do drużyny, by później nie żałować wydanych pieniędzy i mozolnego poszukiwania kolejnych wzmocnień.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Z Renduliciem naśmieszniejsze jest to, że do Ruchu Chorzów polecał go Svitlica. Ci go jeździli obserwować w meczach ligowych i w końcu zdecydowali się na innego obrońce z tego klubu Zelijko Djokicia.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Na zachodzie jest wielu piłkarzy w naszym zasięgu finansowym. I nie muszą to być emeryci czy renciści, nie muszą to być nawet gracze z wypożyczenia. Rok temu (mniej więcej) pisałem w temacie od gdybania o stoperze z Hiszpanii- Iago Buzon się chłop zwie. Niby bez rewelacji, ale dwa prawie pełne sezony w Primera Division, spadek z drużyną do segunda, tam cały sezon i koniec kontraktu. Latem można było go brać za darmo, my się nie skusiliśmy, skusiła się za to Omonia Nikozja. trzeba umieć szukać okazji. Niedawno rozlatywały się zespoły w Belgii, Portugalii, Hiszpanii, Rumunii, nie potrafiliśmy trochę posępić i skaperować zawodników z umiejętnościami i doświadczeniem w niezłej lidze. Natomiast taki pan na R z Serbii ma doświadczenie w... kopaniu na kartofliskach? Co można powiedzieć o jego umiejętnościach po takich meczach? Obejrzałem 18 minut filmiku z jego popisami... Normalnie po tak obszernym materiale powinienem być oczarowany (materiał był przecież przygotowany wybiórczo i tendencyjnie), a nie jestem. Chłop uprawia jakieś zapasy w błocie i żyje z tego, że mu Bozia długie nogi dała. Jeżeli mamy się faktycznie wzmacniać, a nie szukać na chybił-trafił, to nie tędy droga.
Edit: @Mar85 Nie chcę żeby się to przerodziło w niepotrzebnego offtopa. Ale skoro jesteś taki przekonany, że tam grają gracze z innej półki, to podaj konkretne nazwiska i sypnij konkretnymi kwotami kontraktów. Tak jak w przypadku Rengifo, chętnie spojrzę na jego zarobki, jeżeli podasz ich wysokość.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 09.12.2010 o godz. 16:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To niech sobie weźmie Bąka albo Hajto.....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak, na pewno są w naszym zasięgu...nie bądź śmieszny, porównywać Omonię i Wisłę, zobacz kto tam gra i ile zarabia...wystarczy spojrzeć na Rengifo i jego zarobki... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
...takich piłkarzy już było wielu w Wiśle i bardzo rzadko przychodził ktoś kto faktycznie był wzmocnieniem a nie tylko zatkaniem dziury...od sprowadzania piłkarzy mamy dwóch doświadczonych Holendrów...dajmy im szansę...i oby nie skończyło się tak jak w przypadku słynnego Leo 10:0 Beenhakera i jego Feyenordu...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]() 2) Myślę,że to iż jest za darmo jest najważniejsze.
Jedyne co mnie w tej sprawie zadziwia,że Valcx optuje za ściągnięciem jakiegoś no name z Serbii. Bo wysoki,bo za darmo w sumie brać. Nie wiem na co jeszcze czekają. ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A ktoz wie moze akurat ten Balkaniec to taki zawodnik za ktorego mozna w przyszlosci wziasc jeszcze dobre pieniadze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
...Alvarez był taki dobry, miał doświadczenie w silnej lidze...ale i tak nie zdecydowano się na wydanie pieniędzy osiągalnych dla Wisły...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Do dziś nie rozumiem skąd ta podnieta Alvarezem. Chyba tylko dlatego że Urusem był.
10(!) dobrych dośrodkowań w trakcie sezonu 0!!!!! asyst 0 bramek kilka naprawdę poważnych błędów(mecz z Piastem away). Alvarez był obrońcą przyzwoitym ale kurna nie róbmy z niego drugiego Cafu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nigdy ich nie oglądałem, ale wydają się lepsi niż rezerwy Espanyolu, czyż nie?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Czy tym całym Rendulicem nie interesował się miesiąc wczesniej "potentat" naszej ligi Ruch Chorzów? Jego główną zaletą jest to że jest za darmo jak myślę. I nie zdziwiłbym się gdyby był mimo tego lepszy od Bunozy
Tak czy owak takich darmowców też trzeba pozyskac kilku żeby się "ilość" zgadzała. Warunek jest jeden - poza taki Randulićem jeszcze jeden klasowy stoper powinien przyjść.![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No tylko niech polują celnie ,bo jeden kaleka Hristov niby król strzelców u nas tyle pograł ze ho ho ,wiec na ta lige bym uważał. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak można polować z nie nabitą strzelbą?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|