|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wisła zainteresowana Wróblem... kolejny nielot interii
![]() http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1568784 |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Palermo definitywnie rezygnuje z Glika
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,2193,ti...wiadomosc.html może jednak sobie tego Glika odpuścic ? Palermo też zrezygnowało z Matusiaka i u Nas sie nie sprawdził...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2010 o godz. 17:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
I badzo ciekawa (o ile prawdziwa) informacja o Gliku. Ciekawe ile będą chcieli za niechcianego piłkarza i na ile niechciany piłkarz wyceni swoje usługi (czy będzie jakiś dyskont w stosunku do gaży włoskiej ). A mina tego cwaniaczka Kołakowskiego zapewne bezcenna. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie chodzi mi o to , że polak be , obcokrajowiec be tylko o ściąganie piłkarzy , którzy się wyróżniają w naszej lidze i są Polakami. Czy taki Robak , Nowak nie ma podobnego sposobu gry jak Brożek , konkurencja tak lecz czasami trzeba pamiętać , że Wisła potrzebuje przebudowy i podwalin na następne lata czy ściąganie zawodników jak Bonin , który jest w wieku Brożków czy Łobodzińskiego rok nie robi mi różnicy . Sobota , Janoszka , Kupisz , Makuszewski mają wiek , który jeszcze daje rok czy dwa na rozegranie się w lidze , a potem na wyjazd i przy okazji można zarobić . Bonin , Robak , Nowak to piłkarze rozchwytywani tylko w Polsce , więc o czym tu mówimy ... Wkurza mnie podawanie nazwisk , które wyczytamy , ponieważ polityka transferowa w ostatnich latach zeszła na psy ( przepraszam za określenie) i z tym aspekcie działania klubu jesteśmy daleko .
Powód: Temat służy do wyrażania poglądów, a nie prowokowania kłótni.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.12.2010 o godz. 18:06.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Przeczytałem właśnie że Palermo sprzeda Glika do Polski i aż mi ciśnienie podskoczyło. Mam nadzieję że w naszym klubie ludzie odpowiedzialni za transfery przestaną popełniać tak rażące błedy jak dotychczas. Stoper tak ale Hernani
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
W kontekście "polityki transferowej Wisły Kraków" i tego obserwowanego Bułgara chciałbym Wam zwrócić uwagę na dwa, potencjanie nawet trzy fakty, które mogą zmienic podejście włodarzy nie tylko naszego klubu :
Fakt pierwszy - Lewandowski kupiony z drugiej ligi za niebotyczne, jak na nasze warunki 1,5 miliona + 20% od następnej sprzedaży zostaje po dwóch latach sprzedany za 18 mln Fakt drugi - Sobiech kupiony za ogromne 1 mln Euro ma powszechną opinię wśród znawców rynku jako najlepszy ruch transferowy w wykonaiu JW od czasu przejęcia Dyskopolo. Potencjalny trzeci fakt - jeżeli potwierdzi się zainteresowanie Rudnevsem na poziomie 4 mln Euro będzie to najszybciej zarobione ponad trzy bańki Euro w polskiej lidze (kosztował też dużo - bodaj 700 tys). Okazuje się więc, że nie ma co wybrzydzać co do cen - wybijający się zawodnicy zarówno w naszej Ekstraklasie, jak i pierwszej lidze, a także w ligach słabszych biznesowo, niż nasza muszą kosztować. Tak odbieram zainteresowanie tym dwudziestoletnim Bułgarem - wszak potencjalna kwota transferu to grubo ponad 500 tys Euro. W naszej lidze widzę tylko jednego "prawie pewniaka", jeśli chodzi o inwestycje - Sernas. Kosztuje ponad mln Euro, ale potencjał sprzedażowy ma ogromny. Gdyby tak strzelił jakimś Angolom w fazie grupowej pucharów ze dwie-trzy bramki z miejsca kosztowałby 4 mln i jakaś AV albo inny WHU by go przygarnęła. Oczekuję z ciekawością, czy moja prognoza co do jednego dużego transferu do naszego klubu się spełni... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a to nie czasem Glik coś rasistowskiego do Marcelo , swego czasu, nie powiedział
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wróbel - Lepszy od Bonina może , ale to podgrzewany kotlet listy wiecznej szczęśliwości tym razem chodzi o interię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Spas Delev ? Jakiś Wiślak rok czy dwa lata temu był w Bułgarii i pisał że ten chłopak super gra i jest utalentowany.
Wtedy jeszcze nie grał w Sofii nawet. Widoznie jakby siatkę skałtów założyli kibice, to ze 2 lata wcześniej byśmy ściągali do siebie piłkarzy a co za tym idzie płacili dużo mniej ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.12.2010 o godz. 18:40.
![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wróbel - Lepszy od Bonina może , ale to podgrzewany kotlet listy wiecznej szczęśliwości tym razem chodzi o interię.( Mam problem i jak mi ktoś poradzi jak unikać podwójnych postów będę szczęśliwy).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ponoć mu pojechał "wypi.. j... czarnuchu"
Glik się upiera że nic nie mówił, tyle tylko że sprawę od razu zgłosił sam Marcelo, a wiadomym jest że ot tak nie robiłby zamieszania a tym bardziej zmyślał. co do tych spekulacji, teraz widzicie jak gazety / portale zarabiają na Waszej naiwności.. na samej jednej stronie w temacie podbijacie po 5 razy link z odnośnikiem a jednocześnie śmiejecie się z tych niusów , czyli czysty brak konsekwencji . każdego dnia będą pisać że kimś się interesujemy, nie ważne czy prawda czy też nie. Ważne żebyś Ty i Ty kliknął na link.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 08.12.2010 o godz. 18:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
||
|
W uzupełnieniu do posta Ayali i pozostałych co do Glika:
Trochę musiałem "pokopać" na stronie Palermo, i wiadomości dla ewentualnego nabywcy Glika nie są zachęcające. Maurizio Zamparini, prezes klubu USS Palermo, chce dokonać zimą kilku transferów, i upatrzonych zawodników ma już na oku. Dla nich trzeba zrobić miejsce, i pozbyć się co niektórych, aby tylko znalazł się naiwny, który ich weźmie. Zresztą zobaczcie, co planują: Cytat:
Cytat:
Może lepiej by było, aby Cleber poszukał Wisełce jakiegoś ambitnego Brazylijczyka, który na wzór Marcelo chciałby się u nas wypromować w lidze i pucharach? Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 08.12.2010 o godz. 18:53.
|
||
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
PALERMO SPRZEDA GLIKA DO... POLSKI
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93739&nr_str=1 Już chcą się go pozbyć a my nie powiniśmy przyjmować odpadów bo juz Matusiak ,Niedzialan wracali z zagranicy do Wisły i nie potrafili grac.Andrzej miał troche pecha ale Matusiak był drenwem nie dla Glika lepiej jakiegos obronice z holandi |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Maaskant go nie zna, nie widział, zobaczył, młody, Palermo, Włochy, catenaccio, musi być dobry. Przecież ta 11-ska na 2012 to zabawa, nie bierzcie tego na poważnie Co do Glika, to Palermo dało za niego ponad milion euro ( Swoją drogą, Włosi szybko się poznali na nim, jak go odesłali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeden transfer wypala, drugi nie. Podobną cenę zapłacili za Ilicicia ze Słowenii a gość jest zajebisty krótko mówiąc.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A swoją drogą to bardzo jestem ciekaw czy Franiu nie kręci przypadkiem swoich lodów (i nie chodzi mi tu bynajmniej o jego troskę o reprezentację) w tym całym zamieszaniu pod tytułem Glik w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.12.2010 o godz. 21:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie wierzę ze nie chcieli by odzyskac chociaż połowy kasy jaką musieli na niego wyłożyć.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tego to nie byłbym taki pewien
Matusiaka tez sie pozbywali przy pierwszej okazji co nie przeszkodziło im w wyciagnieciu za niego od Hereenven dwukrotnosci kwoty za jak go kupili ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Powód: poprawione ;)
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 08.12.2010 o godz. 22:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy tylko ja nie mogę otworzyć tego linku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member