The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2010, 16:26
RAF napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie, tak samo mysle. Jedynie obawiam sie ze jest to zawodnik poza zasiegiem. Jezeli zaplacili za niego 200,000 euro to obecnie jest wart przynajmniej 500,000-600,000. Pytanie, czy my wylozymy tak sume?
Wyłożyć pewnie i byśmy wyłożyli, ale z ruskimi nie ma co się siłować, bo my na pieniądzach nie śpimy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2010, 16:26
Również jestem przeciwnikiem sprowadzania kolejnych mało wartościowych piłkarskich półproduktów z naszej ligi typu Bonina, Sotirovica czy Lisowskiego. Nie na takich zawodnikach buduje się silny klub, zdolny do pokazania czegokolwiek pozytywnego również w pucharach. Jeśli coś ma się zmienić na lepsze, po prostu trzeba sprowadzać piłkarzy znacznie lepszych jakościowo. Warto też myśleć o zakontraktowaniu "prawdziwych gwiazd" (oczywiście, w polskiej skali) i stworzeniu dla nich specjalnego pułapu płacowego - dla zapełnienia stadionu i rozkręcenia marketingu. Tegoroczne zyski transferowe oraz przebudowany stadion na pewno dają tu Wiśle największe możliwości działania w całej dotychczasowej historii.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.12.2010 o godz. 16:54.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.12.2010, 16:29
Biorąc pod uwage poprzednie okienko transferowe, to dobrze że "takie" nazwiska pojawiają się w prasie. To znak, że ich nie podpiszemy. Ufff
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.12.2010, 17:14
Wisła zainteresowana Wróblem... kolejny nielot interii

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1568784
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 08.12.2010, 17:29
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post

Akurat Wróbel nie był by złym transferem, ale to zapewne kolejna plotka
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2010, 17:45
Palermo definitywnie rezygnuje z Glika
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,2193,ti...wiadomosc.html

może jednak sobie tego Glika odpuścic ? Palermo też zrezygnowało z Matusiaka i u Nas sie nie sprawdził...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2010 o godz. 17:53.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2010, 17:51
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Widziales go na zywo czy w TV W E-klasie czy w 1 lidze lub nizej Ja nie odmawiam mu tego ze byc moze jest utalentowany, byc moze ma to cos w sobie, Ja tylko stwierdzam ze trzeba poczekac przynajmniej do konca sezonu i zobaczyc czy On bedzie robi stale postepy czy tylko zagral kilka dobrych meczy i koniec. Zreszta obecnie i tak Slask go pewnie nie pusci wiec nie ma o czym wiecj pisac.

Kolego Feniksie,
Rozróżnijmy dwie sprawy:
Opinie laika który ogląda sobie w telewizji mecze i rzucają mu się w oczy jacyś piłkarze o których myśli sobie że mogliby się Wiśle przydać. I to jest właśnie mój pogląd na Sobotę w Wiśle. Sobota może sobie grać nie tylko do końca sezonu ale nawet i tuzin sezonów a to jak odbieram jego grę i tak nie będzie miało wpływu na jego transfer do Wisły.
Drugą sprawą jest obserwacja prowadzona przez klub. Jeśli doszedł on do wniosku że Sobota jest piłkarzem interesującym to mam nadzieję że juz od jakiegoś czasu obserwują wszystkie jego mecze (na żywo bądź w TV). I jeśli wnioski z tej obserwacji są pozytywne to nie widzę sensu w przedłużaniu tej obserwacji o kolejną rundę.
Zgadzam się że temat jest teoretyczny ale wynikł "przy okazji" dyskusji o Vuko i był raczej dygresją niż wątkiem samym w sobie.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.12.2010 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 08.12.2010, 17:59
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post

Jak dla mnie to w tej informacji najciekawsze jest to że Bonin jest dopiero drugą opcją jeśli chodzi o transfer PP.

I badzo ciekawa (o ile prawdziwa) informacja o Gliku. Ciekawe ile będą chcieli za niechcianego piłkarza i na ile niechciany piłkarz wyceni swoje usługi (czy będzie jakiś dyskont w stosunku do gaży włoskiej ). A mina tego cwaniaczka Kołakowskiego zapewne bezcenna.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 08.12.2010, 18:03
Nie chodzi mi o to , że polak be , obcokrajowiec be tylko o ściąganie piłkarzy , którzy się wyróżniają w naszej lidze i są Polakami. Czy taki Robak , Nowak nie ma podobnego sposobu gry jak Brożek , konkurencja tak lecz czasami trzeba pamiętać , że Wisła potrzebuje przebudowy i podwalin na następne lata czy ściąganie zawodników jak Bonin , który jest w wieku Brożków czy Łobodzińskiego rok nie robi mi różnicy . Sobota , Janoszka , Kupisz , Makuszewski mają wiek , który jeszcze daje rok czy dwa na rozegranie się w lidze , a potem na wyjazd i przy okazji można zarobić . Bonin , Robak , Nowak to piłkarze rozchwytywani tylko w Polsce , więc o czym tu mówimy ... Wkurza mnie podawanie nazwisk , które wyczytamy , ponieważ polityka transferowa w ostatnich latach zeszła na psy ( przepraszam za określenie) i z tym aspekcie działania klubu jesteśmy daleko .
Powód: Temat służy do wyrażania poglądów, a nie prowokowania kłótni.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.12.2010 o godz. 18:06.
Odpowiedz cytując
Kaparo9
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 08.12.2010, 18:04
Przeczytałem właśnie że Palermo sprzeda Glika do Polski i aż mi ciśnienie podskoczyło. Mam nadzieję że w naszym klubie ludzie odpowiedzialni za transfery przestaną popełniać tak rażące błedy jak dotychczas. Stoper tak ale Hernani
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.12.2010, 18:29
W kontekście "polityki transferowej Wisły Kraków" i tego obserwowanego Bułgara chciałbym Wam zwrócić uwagę na dwa, potencjanie nawet trzy fakty, które mogą zmienic podejście włodarzy nie tylko naszego klubu :
Fakt pierwszy - Lewandowski kupiony z drugiej ligi za niebotyczne, jak na nasze warunki 1,5 miliona + 20% od następnej sprzedaży zostaje po dwóch latach sprzedany za 18 mln
Fakt drugi - Sobiech kupiony za ogromne 1 mln Euro ma powszechną opinię wśród znawców rynku jako najlepszy ruch transferowy w wykonaiu JW od czasu przejęcia Dyskopolo.
Potencjalny trzeci fakt - jeżeli potwierdzi się zainteresowanie Rudnevsem na poziomie 4 mln Euro będzie to najszybciej zarobione ponad trzy bańki Euro w polskiej lidze (kosztował też dużo - bodaj 700 tys).

Okazuje się więc, że nie ma co wybrzydzać co do cen - wybijający się zawodnicy zarówno w naszej Ekstraklasie, jak i pierwszej lidze, a także w ligach słabszych biznesowo, niż nasza muszą kosztować. Tak odbieram zainteresowanie tym dwudziestoletnim Bułgarem - wszak potencjalna kwota transferu to grubo ponad 500 tys Euro. W naszej lidze widzę tylko jednego "prawie pewniaka", jeśli chodzi o inwestycje - Sernas. Kosztuje ponad mln Euro, ale potencjał sprzedażowy ma ogromny. Gdyby tak strzelił jakimś Angolom w fazie grupowej pucharów ze dwie-trzy bramki z miejsca kosztowałby 4 mln i jakaś AV albo inny WHU by go przygarnęła.

Oczekuję z ciekawością, czy moja prognoza co do jednego dużego transferu do naszego klubu się spełni...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2010, 18:29
a to nie czasem Glik coś rasistowskiego do Marcelo , swego czasu, nie powiedział

Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Stary 08.12.2010, 18:32
Wróbel - Lepszy od Bonina może , ale to podgrzewany kotlet listy wiecznej szczęśliwości tym razem chodzi o interię.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.12.2010, 18:33
Spas Delev ? Jakiś Wiślak rok czy dwa lata temu był w Bułgarii i pisał że ten chłopak super gra i jest utalentowany.
Wtedy jeszcze nie grał w Sofii nawet. Widoznie jakby siatkę skałtów założyli kibice, to ze 2 lata wcześniej byśmy ściągali do siebie piłkarzy a co za tym idzie płacili dużo mniej
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.12.2010 o godz. 18:40.
..
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Stary 08.12.2010, 18:35
Wróbel - Lepszy od Bonina może , ale to podgrzewany kotlet listy wiecznej szczęśliwości tym razem chodzi o interię.( Mam problem i jak mi ktoś poradzi jak unikać podwójnych postów będę szczęśliwy).
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.12.2010, 18:49
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
a to nie czasem Glik coś rasistowskiego do Marcelo , swego czasu, nie powiedział
Ponoć mu pojechał "wypi.. j... czarnuchu"
Glik się upiera że nic nie mówił, tyle tylko że sprawę od razu zgłosił sam Marcelo, a wiadomym jest że ot tak nie robiłby zamieszania a tym bardziej zmyślał.

co do tych spekulacji, teraz widzicie jak gazety / portale zarabiają na Waszej naiwności.. na samej jednej stronie w temacie podbijacie po 5 razy link z odnośnikiem a jednocześnie śmiejecie się z tych niusów , czyli czysty brak konsekwencji . każdego dnia będą pisać że kimś się interesujemy, nie ważne czy prawda czy też nie. Ważne żebyś Ty i Ty kliknął na link.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 08.12.2010 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 08.12.2010, 18:52. Glik - Włosi pozbywają się go, oby tylko ktoś chciał
W uzupełnieniu do posta Ayali i pozostałych co do Glika:
Trochę musiałem "pokopać" na stronie Palermo, i wiadomości dla ewentualnego nabywcy Glika nie są zachęcające. Maurizio Zamparini, prezes klubu USS Palermo, chce dokonać zimą kilku transferów, i upatrzonych zawodników ma już na oku. Dla nich trzeba zrobić miejsce, i pozbyć się co niektórych, aby tylko znalazł się naiwny, który ich weźmie. Zresztą zobaczcie, co planują:

Cytat:
con la società rossonera si starebbe parlando dello statunitense con passaporto belga Oguchi Onyewu che potrebbe prendere il posto di Glik che andrà al Wisla Cracovia
czyli po naszemu:

Cytat:
prowadzone są rozmowy z klubem rossonerich [AC Milan] odnośnie Amerykanina z belgijskim paszportem Oguchi Onyewu, który zająłby miejsce Glika, który pójdzie do Wisły Kraków.
Oczywiście, nie jest to wiadomość najnowsza (bo z 3 grudnia 2010), ale polskie media znalazły "newsa" więc będą go teraz przerabiać na prawo i lewo. Osobiście nie chciałbym jednak takich zawodników, których klub pozbywa się za wszelką cenę - mając już dla nich następcę i tylko czekając, aby dany gość nie zajmował im miejsca.

Może lepiej by było, aby Cleber poszukał Wisełce jakiegoś ambitnego Brazylijczyka, który na wzór Marcelo chciałby się u nas wypromować w lidze i pucharach?
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 08.12.2010 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 08.12.2010, 19:11
PALERMO SPRZEDA GLIKA DO... POLSKI
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93739&nr_str=1

Już chcą się go pozbyć a my nie powiniśmy przyjmować odpadów bo juz Matusiak ,Niedzialan wracali z zagranicy do Wisły i nie potrafili grac.Andrzej miał troche pecha ale Matusiak był drenwem nie dla Glika lepiej jakiegos obronice z holandi
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2010, 19:24
cuul napisał(a):Wyświetl post
@JrQ, ale On miał do wyboru wszystkich Polskich obronców. Wybrał Glika. Nie wiem, czy to wazelina bo go chce ściągnąć czy takie ma wyrobione zdanie na jego temat (a chyba się zna, bo sam na tej pozycji grał). I jeszcze apropo Smudy. Kto jak kto ale On ma nosa do grajków (niejeden skaut może mu tego pozazdrościć).
Bo Gilk akurat często w kadrze grywa, może dlatego? Poza tym, Smuda musi promować kadrowiczów, kto będzie grał w kadrze, Arboleda z Hernanim na środku obrony?
Maaskant go nie zna, nie widział, zobaczył, młody, Palermo, Włochy, catenaccio, musi być dobry.
Przecież ta 11-ska na 2012 to zabawa, nie bierzcie tego na poważnie

Co do Glika, to Palermo dało za niego ponad milion euro (), a teraz można mieć go za darmo.
Swoją drogą, Włosi szybko się poznali na nim, jak go odesłali.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.12.2010, 19:32
Jeden transfer wypala, drugi nie. Podobną cenę zapłacili za Ilicicia ze Słowenii a gość jest zajebisty krótko mówiąc.
..
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 08.12.2010, 21:35
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Co do Glika, to Palermo dało za niego ponad milion euro (), a teraz można mieć go za darmo.
.
Gdzie jest napisane że za darmo? To że chcą się go pozbyć to po mojemu wcale nie znaczy że chcą go oddać za darmo. Szczerze mówiąc myślę że oddanie za darmo jest raczej nieprawdopodobne. Raczej wypożyczą go do jakiegoś klubu (Wisła?). Z naszego punktu widznia istotne będzie: cena odstepnęgo po wygasnięciu wypożyczenia, koszt samego wypożyczenia oraz to kto ponosić będzie w czasie wypożyczenia koszty kontraktu (albo w jakich proporcjach).

A swoją drogą to bardzo jestem ciekaw czy Franiu nie kręci przypadkiem swoich lodów (i nie chodzi mi tu bynajmniej o jego troskę o reprezentację) w tym całym zamieszaniu pod tytułem Glik w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.12.2010 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2010, 21:38
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie jest napisane że za darmo?
Nigdzie, ale coś mi się wydaje (informacje we włoskich mediach) chętnie oddadzą go za darmo.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.12.2010, 21:42
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie, ale coś mi się wydaje (informacje we włoskich mediach) chętnie oddadzą go za darmo.
Nie wierzę ze nie chcieli by odzyskac chociaż połowy kasy jaką musieli na niego wyłożyć.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.12.2010, 21:42
Tego to nie byłbym taki pewien
Matusiaka tez sie pozbywali przy pierwszej okazji
co nie przeszkodziło im w wyciagnieciu za niego od Hereenven dwukrotnosci kwoty za jak go kupili
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.12.2010, 21:44
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html
Powód: poprawione ;)
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 08.12.2010 o godz. 22:25.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 08.12.2010, 21:48
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę ze nie chcieli by odzyskac chociaż połowy kasy jaką musieli na niego wyłożyć.
0.5 mln Euro z Glika Moim zdaniem nieporozumienie. Niech się teraz Kołakowski produkuje. A Wisła powinna go impasować Hernanim czy tym młodym z Norymbergi. I ścinać ile sie da.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 08.12.2010, 22:16
Czy tylko ja nie mogę otworzyć tego linku?
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.12.2010, 22:20
Czy tylko ja nie mogę otworzyć tego linku?
Dopisz literkę L na końcu adresu.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 08.12.2010, 22:22
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Dopisz literkę L na końcu adresu.
Dzięki.....
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.12.2010, 22:28
Gdzie jest napisane że za darmo? To że chcą się go pozbyć to po mojemu wcale nie znaczy że chcą go oddać za darmo. Szczerze mówiąc myślę że oddanie za darmo jest raczej nieprawdopodobne. Raczej wypożyczą go do jakiegoś klubu (Wisła?). Z naszego punktu widznia istotne będzie: cena odstepnęgo po wygasnięciu wypożyczenia, koszt samego wypożyczenia oraz to kto ponosić będzie w czasie wypożyczenia koszty kontraktu (albo w jakich proporcjach).

A swoją drogą to bardzo jestem ciekaw czy Franiu nie kręci przypadkiem swoich lodów (i nie chodzi mi tu bynajmniej o jego troskę o reprezentację) w tym całym zamieszaniu pod tytułem Glik w Wiśle.
Wiesz - sama sprzedaż Glika może odbywać się tak, że Wisła po prostu przejmie jego zarobki plus dopłaci jakąś niewielką sumę - może 200 tysięcy euro - to by wystarczyło. Tylko pytanie, na ile Glik mógłby nas wzmocnić i czy to nie zasłona dymna np. Pana Maaskanta - przecież nie od dziś wiadomo, że działania Wisły też mogą mieć na celu skupienie ogniskowej dziennikarzy na innych zawodnikach niż Wisła będzie chciała. To może być celowe działanie, by negocjacje przebiegały sprawniej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów