|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
).Niestety te dotyczace transferow do klubu przyprawiaja o posepnosc. Gdyby mnie ktos poprosil o ulozenie listy najwiekszych drewien i przecinakow ekstraklasy, to Robak i Bonin maja zagwarantowane miejsce w pierwszej dziesiatce, a moze nawet i piatce. Lisowskiego, ktory juz raczej zapomnial jak sie gra w pilke szkoda nawet komentowac, zas Sotirovic rozni sie od takiego Nowaka tym, ze jest od niego starszy, slabszy i chyba nawet dluzej pauzuje z powodu przeroznych urazow. Ze swojej strony trzymam kciuki, zeby do tych transferow nie doszlo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale Uran - ja Ci mówię o krowie, która mało mleka daje, a Ty mi mówisz że koń wpiernicza dużo owsa. Lisowski jest obecnie w słabej formie - jakby był do wyciągnięcia za niewielkie pieniądze i się w Wiśle odbudował, w co głęboko wierzę, bo przy Maaskancie taka szansa jest, to jestem gorącym orędownikiem sprowadzenia go do Wisły. Jest jeszcze Paljic w obiegu i on może jeszcze tymczasowo na tym lewym skrzydle obrony pograć. I nie mówcie o piłarzach, że to drewniaki, bo takich nie ma. Lisowski jest ok. Może będzie potrzebował trochę czasu na rozwinięcie skrzydeł. Co do Bonina się nie upieram, bo on może być kontuzjogenny. Pozdrawiam.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Lisowski, Bonin, Sotirovic wszystko spoko, tylko po co dyskusja o graczach którzy wzmocnić to mogą Ruch a nie Nas.
Z drugiej strony...forum musi z czegoś żyć. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Sobota - młody perspektywiczny, Grosicki (marzenia) i z polskiej ligi to chyba było by na tyle niestety
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
||
![]()
Ostatnio edytowane przez Baala : 07.12.2010 o godz. 14:50.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jeśli chodzi o ostanie nazwiska podawane w mediach to godny uwagi jest tylko Bonin, osobiście widzę go jako prawego obrońce i byłaby to dobra alternatywa dla Cikosza. Bonin wyróżnia się praktycznie w każdym meczu Gornika. Przydałoby się wtedy pożegnać Branko.
Co do Vuka Sotirovica podawanie tego nazwiska w kontekście Wisły to śmiech na sali, nie dość że piłkarsko za słaby (czasami mam wrażenie że nawet na naszą ligę) to jeszcze ma z głowa coś nie tak. Dalsze dyskusje o tym piłkarzu nie mają sensu. Łobodziński do Korony - jestem jak najbardziej za, niech dadzą te 100 k euro i powinniśmy być zadowoleni, i my i Korona bo Łobo te kilka wrzutek w sezonie na pewno by im dał.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.12.2010 o godz. 18:13.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
a ja bym chciała widzieć w naszym klubie Bonina jest to dobry piłkarz wg Mnie
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
powiem tak
Sotirovic nie bylby dla Wiselki wzmocnieniem Hernani - widzialbym go w skladzie ale jak juz w gre wchodzi targowanie sie z legia i innymi to korona moze windowac cene lub jego agent wypozyczenie Łobo owszem moze by sie obudzil lub zdecydowal na zmiane otoczenia wypozyczenie Jirsaka nie , chlopak kosztowal duzo narazie malo pokazal ale dalbym mu jeszcze czas do konca sezonu Bonin porzadny ligowiec lecz tez jako uzupelnienie skladu a nie jego wzmocnienie Sobota niektorzy maja tutaj racje chlopak dopiero sie pokazal a niektore media kreuja go juz na gwiazde , nie mowie ze nie jest dobry ale zeby nie było drugiego Łobo w skladzie Nwagou jesli dobrze napisalem jego nazwisko , to jest zawodnik ktorego Wiselka powinna pozyskac za wszelka cene jest mlody i zdolny a czytajac o jego dtychczasowej karierze to on naprawde nie mial gdzie rozwinac jeszcze dobrze skrzydel, to moglby byc drugi Kalu , dobra recenzje wystawia mu zainteresowanie Dana petrescu itd itp... szkoda ze chce go polowa Oranzady bo wtedy zaczynaja sie gierki menedzera i podbijanie ceny lub inne zagrywki Pawlowski to chlopak ktoremu nasi skauci powinni sie przygladnac nie bez przyczyny ktos pisze ze moze byc nastepca peszki w amice uwazam rozniez ze lepiej sprowadzic mlodego zawodnika Polaka!! perspektywicznego glodnego gry i sukcesow Czarek Wilk jest tego super przykladem!! Grosicki bylby tez dobrym wzmocnieniem ale to jest raczej transfer w kategorii nie mozliwe, ze wzgledu na cene checi zawodnika jak rowniez wiosenna walke o mistrzostwo .transerow powinno byc niewiele ale za to wnoszace cos do kadry ktora i tak nie jest zla zawodnikom potrzeba teraz ciezkiej pracy i dalszego zgrania ktore pomalu juz bylo widac plus pare malych roszad w kadrze i pierwszym skladzie. niezyczylbym sobie sciagania kolejnych zawodnikow na sztuke , weteranow .pamietajcie mamy naprawde dobry sklad ktorego potencjal nie jest wykorzystany w 100% i nad tym powinienm popracowac caly sztab. ciekawa wydaje sie tez wiadomosc o tym lewym obroncy z ligi niemieckiej ale to sa narazie spekulacje wazniejsze to to zeby utrzymac najlepszych zawodnikow a jesli kontraktowac nowych to robic to jak najszybciej najlepiej na pierwszy oboz zeby popelniac bledow z przyszlosci , np. z jesieni gdzie roszady w skladzie byly do 3 kolejki podsumowujac Nwagou TAK Hernani TAK Wypozyczenie lub transfer Lobo TAK PAWLOWSKI lub DROZDOWICZ ktorym juz bylismy zainteresowani TAK a do tego wykorzystanie potencjalu ktory juz mamy , mocno przepracowany okres miedzy rundami i zero kontuzji i powinno byc naprawde dobrze na wiosne bedzie juz mozna mocniej oceniac prace holenderskiego tandemu sa to moje przemyslenia oczywiscie nie wszystkie na temat ale powiazane z tematem Z Wislackim Pozdrowieniem !! ![]()
Wiem, że się nie zmienię sumienie mam czyste
Nowa Huta W tej dzielnicy zawsze będę wierzyć w Wisłę !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Te wszystkie grube rozkminy biorą się z tego, że jest presja na sprowadzanie piłkarzy polskich/z polskiej ligii. Problem jest jeden. Dobrych piłkarzy o takiej specyfice nie ma. Trzeba mieć coś poważnie z głową, żeby rozpatrywać w kontekście Wisły graczy pokroju Sotirovicia, Hernaniego, Soboty, Robaka itd. Mnie nie interesuję, że oni są Polakami, albo grają w polskiej lidze. Mnie interesuje fakt, że oni są słabi, a na pewno za słabi na Wisłę. Jedynie nad Boninem ewentualnie można się zastanowić.
Bierze się to wg mnie z jednego - z oceny minionego okienka. Większość je uznała za negatywne (ja wręcz przeciwnie) i teraz każdy woła - sprowadzajy Polaków. Tylko, że pomimo popytu, tych Polaków nie ma. Z czystym sercem z polskiej ligii z Polaków widziałbym w Wiśle TYLKO Mierzejewskiego i Grosickiego. Tylko tych dwóch. A że oni są nie do wyciągnięcia, pismaki szukają, niuchają i płodzą te swoje teksty o zainteresowaniu Wisły podrzędnymi grajkami. Mam nadzieję, że większość z tych tekstów pozostanie w sferze spekulacji prasowych. Warto się zastanowić, czy ceną za grę Polaka ma być osłabianie drużyny? Ja też bym wolał mieć 11 Polaków w składzie, tylko że tych piłkarzy chronicznie wręcz brakuje. W kraju gdzie odkryciem roku zostaje no-name Jankowski musimy się ratować posiłkami z zagranicy. Innego wyjścia nie widzę. Także drodzy działacze - kierujcie się umiejętnościami zawodnika, nie narodowością! Nie sprowadzajcie kolejnych Łobów, tylko dlatego, że mają Orzełka w dowodzie. Dość. Lepiej wydać pożądną kasę na lepszego napastnika z zza granicy, niż ratować się Sotiroviciem. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() Obawiam się, że Wisła to dla niego zbyt wysokie progi ![]() Domniemam, że kibicujesz Wiśle od wieeelu lat i z pewnością widziałaś w Wiśle o niebo lepszych piłkarzy, więc czemu podoba Ci się przeciętność? możesz mi to jakoś racjonalnie wytłumaczyć? Czym on zasłużył na Twoją uwagę? nie pytam o inne aspekty, pytam o czysto piłkarskie ![]() pytam bez złośliwości jak zwykle zresztą ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Odbiera, włącza się do akcji, dobrze dośrodkowuje, potrafi zagrać klępę, dużo biega, w słabym Górnik jest najlepszym piłkarzem w większości meczów. Pamiętam mecze Górnika z nami, zawsze na tej naszej lewej stronie obrony były problemy bo Bonin robił zamieszanie, potrafił z zaskoczenia włączyć się do akcji ofensywnej. Dodam, że jest zawodnik który raczej nie ma problemów z prowadzeniem siebie, nie zaobserwowałem jakiś skandali w jego wykonaniu. Mam nadzieję że postać Adama Nawałki zrobi swoje i podpowie Bonionow i Wiśle najlepsze z możliwych rozwiązań.Osobiście jestem zwolennikiem transferów zagranicznych gdyż duże nadzieję wiąże z osobą Stana Valcxa. Wierzę w to, że zawodnicy których chce ściągnąć do Wisły reprezentują pewną klasę i nie jest to typ "odpadu" nie mieszczcącego się w kadrach słabych klubów ani nie będą to zawodnicy podesłani przed managera. Jeśli jest jednak okazja, kończy się kontrawkt Boninowi i Górnik nie będzie krzyczał za niego milionów euro to jest za tym aby go tu ściągnąć.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.12.2010 o godz. 22:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
na prawdę Wisła zasługuje na zawodników lepszych i zawsze będę się tego trzymał, nie potrzebujemy przeciętniaków, tylko rządnych sukcesów, kreatywnych o nieprzeciętnych umiejętnościach chłopaków, świeżej krwi, zwłaszcza na lewej pomocy, choć prawa od biedy też potrzebuje wzmocnienia... Ktoś taki w stylu Kuby Błaszczykowskiego, czy na prawdę nie stać nas na kogoś lepszego niż tylko uzupełnienie ławki rezerwowych (taką w przypadku transferu Bonina, rolę dla niego przewiduję) ? ale znając realia panujące przy Reymonta to nawet jak do nas trafi ten cały Bonin i spełni pokładane w nim nadzieję, to odszczekam wszystko co na jego temat napisałem negatywnego, tu na forum, ale na dzień dzisiejszy uważam i będę uważał go za piłkarza przeciętnego. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ludzie w jednym klubie gracz moze byc słaby w innym dobry. Zalezy to od systemu i od trenera który może wyciagnać max z zawodnika to trener decyduje czt warto kogoś sciągnąć a nie pismaki czy kibice, Bo ktoś przed startem ligi mówił o 8 miejscu a jesteśmy wiceliderem wiec po co czpiacie sie tak
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Cieszą mnie te nazwiska bo wygląda na to że realne cele są ukryte. Jedynie o Hernaniego można by powalczyć bo wygląda na solidnego obrońce.Resztę to my już mamy, dorzucanie do tego składu kolejnych pół produktów to byłby totalnie poroniony pomysł.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Drewno piłkarskie to zawodnik o słabej koordynacji ruchowej, która rzutuje na jego umiejętność poruszania się, a przede wszystkim panowania nad piłką. Jego ruchy nie są dostatecznie płynne, elastyczne i "miękkie" aby umożliwić swobodne operowanie piłką. Złe ułożenie ciała i duże przeskoki pomiędzy poszczególnymi ułożeniami stopy i całej nogi powodują odskakiwanie piłki podczas przyjęcia czy też prowadzenia, ogólnie słabo pojętą kontrolę nad futbolówką. To z kolei powoduje niepewność w grze, skłonność do kiksowania, utrudnia wyprowadzanie ataku pozycyjnego i skłania rywali do atakowania takiego zawodnika pressingiem. Cały problem sprowadza się do tego, że jak ktoś w wieku 25 lat jest drewniany, to już taki zostanie. Nauczenie takiego piłkarza dostatecznej kontroli nad własnym ciałem, to cud na miarę rezurekcji. Że Lisowskiego powoływał kretyn Leoś, nie znaczy, że ten chłopak ma umiejętności ponad przeciętność. Do dzisiejszej reprezentacji może trafić każdy. Pazdan, Zahorski, teraz Kaniecki. W moim mniemaniu Lisowski z trudem prezentuje umiejętności uprawniające go do gry w Ekstraklasie. I mimo, że jest nominalnym lewym obrońcą, a ja nie jestem zwolennikiem Paljicia na tej pozycji, to Lisowski może Serbowi buty czyścić. Co więcej, również Piotr Brożek jest wyraźnie lepszy na tej pozycji. Gdybym miał do dyspozycji Lisowskiego, najpierw na lewej obronie spróbowałbym Branco... i Kirma... i Bunozę nawet. Bo Lisowski co najwyżej może z nimi konkurować. To jaki jest sens sprowadzać cieniasa, który kopie tak jak nasze zaimprowizowane rozwiązania? Kontuzjogenny to był Vinny Jones czy Roy Keane. Potencjał na kontuzjogenność widzę u Chaveza. Ale Bonin to jest raczej na kontuzje podatny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła obserwowała młodego napastnika CSKA Sofia -Deleva
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24338 Myśle że to własciwy kierunek poszukiwań
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2010 o godz. 09:37.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Zawodnicy tacy jak Bonin, Robak czy Lisowski są po prostu za słabi na Wisłę. Nasze "zainteresowanie" nimi to po prostu wymysł dziennikarzy, którzy błądzą po omacku a coś muszą napisać. PS. Ważna wiadomość, źródło pewne nawet bardzo [tzn. ja sam]- Kolega Marcin dostał ofertę nie do odrzucenia: 30 dni odpoczynku od forum...
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.12.2010 o godz. 09:24.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że jedynym graczem do tej pory typowanym poprawnie przez pismaków był Glik. Widać też, że u Roberta musi być wysoko ceniony, skoro w Lidze Plus wrzucił go do 11-ki na Euro 2012.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Gilka wciska Cupiałowi Smuda... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
||
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
A Robertowi naopowiadali, ze jest młody zdolny obronca z Palermo z przeszłością w Realu to sie jeszcze pewnie ucieszył Dopiero bedzie zdziwienie jak zobaczy jak długo sie Glik obraca wokół własnej osi ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
@JrQ, ale On miał do wyboru wszystkich Polskich obronców. Wybrał Glika. Nie wiem, czy to wazelina bo go chce ściągnąć czy takie ma wyrobione zdanie na jego temat (a chyba się zna, bo sam na tej pozycji grał). I jeszcze apropo Smudy. Kto jak kto ale On ma nosa do grajków (niejeden skaut może mu tego pozazdrościć).
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|