The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2010, 12:01
Nie przesadzajmy, że Lisowski jest słaby. Tak naprawdę wiele zależy od trenera. Jeśli co, to obecnie jest w słabej formie. Jeśli Maaskant wie, jak odbudowywać zawodników, to niech Lisowski tutaj przyjdzie, bo przyjdzie za niewielkie pieniądze, a na 100% jest lepszym lewym obrońcą od Piotra Brożka, który często na tej pozycji nie grał. Zresztą Paljic może nie gra na tej lewej obronie piłki najwyższych lotów, jednak warto byłoby kupić Lisowskiego, a on by się nam odpłacił. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.12.2010, 12:24
Ściągamy zagranicznych graczy krzyk w Wisle muszą grać Polacy sięgamy po naszych krzyk szrot ściągają. Peszki naprawdę nie kupimy a przykład Wilka pokazuje że nie zawsze musi być żle.

Zresztą to są tylko prasowe spekulacje i w 90 % się nie sprawdzają
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.12.2010, 12:26
Co pół roku to samo. Czy niektórzy naprawdę nie potrafią uczyć się na własnych błędach?
Byle pismak rzuci byle nazwisko w byle gazecie, a forum grzeje się do czerwoności i każde nazwisko roztrząsane jest na 2 strony.
Może w przeciwieństwie do pismaków włączycie myślenie i zadacie sobie pytanie co może zaoferować nam taki Bonin albo Sotirovic?

Kim w ogóle jest ten Bonin? Pomocnikiem? Obrońcą? Gdzie miałby u nas grać skoro my na bokach potrzebujemy szybkich, zwrotnych zawodników z niezłym dryblingiem i dośrodkowaniem? To może chociaż jest młody i jest szansa jeszcze na nim zarobić? Też nie...

A Sotirovic? Ile bramek w sezonie może zagwarantować? Do tej pory udało mu się maksymalnie 9. W Ekstraklasie ma 73 mecze i 25 bramek, a na karku prawie 29 lat.

Włączcie myślenie.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.12.2010, 12:53
suikoden napisał(a):Wyświetl post
ŁOBODZIŃSKI MOŻE TRAFIĆ DO KORONY
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93542&nr_str=1
Tegoroczne doniesienia prasowe odnosnie transferow z klubu bardzo mi sie podobaja (mozliwosc wyautowania Lobo i Jirsaka w jednym oknie to spora sprawa ).
Niestety te dotyczace transferow do klubu przyprawiaja o posepnosc. Gdyby mnie ktos poprosil o ulozenie listy najwiekszych drewien i przecinakow ekstraklasy, to Robak i Bonin maja zagwarantowane miejsce w pierwszej dziesiatce, a moze nawet i piatce. Lisowskiego, ktory juz raczej zapomnial jak sie gra w pilke szkoda nawet komentowac, zas Sotirovic rozni sie od takiego Nowaka tym, ze jest od niego starszy, slabszy i chyba nawet dluzej pauzuje z powodu przeroznych urazow. Ze swojej strony trzymam kciuki, zeby do tych transferow nie doszlo.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 07.12.2010, 13:05
Jirsaka raczej nie wyautują - zaczyna grać w pierwszym składzie Wisły i myślę, że jeszcze pół roku w Wiśle pogra. Dorzucą mu Bonina do środka pomocy, bo on w sumie jako środkowy pomocnik powinien grać, wezmą Hernaniego na środek z Korony w zamian za Łobodzińskiego - no na coś takiego bym się zgodził. Bonin to dobry zawodnik - w meczu Wisły z Górnikiem bardzo mi się podobał, więc precz od wyzywania go od drewniaków - byleby to był zawodnik niekontujogenny, a ostatnio takową kontuzję złapał i tych kontuzji najbardziej się boję. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.12.2010, 13:06
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy, że Lisowski jest słaby. Tak naprawdę wiele zależy od trenera. Jeśli co, to obecnie jest w słabej formie. Jeśli Maaskant wie, jak odbudowywać zawodników, to niech Lisowski tutaj przyjdzie, bo przyjdzie za niewielkie pieniądze, a na 100% jest lepszym lewym obrońcą od Piotra Brożka, który często na tej pozycji nie grał. Zresztą Paljic może nie gra na tej lewej obronie piłki najwyższych lotów, jednak warto byłoby kupić Lisowskiego, a on by się nam odpłacił. Pozdrawiam.
Lisowski jest słaby. Chłop w tej rundzie niemalże dostawał oklaski na stojąco jak schodził. Nie dlatego, że dobrze grał, tylko dlatego, że nareszcie schodził. Abstrahując od tego, co pokazał w minionej rundzie (jednym słowem katastrofy), chłop jest zwyczajnie drewniany. Poza tym wiekowo też mało atrakcyjny, potencjał na rozwój ma znikomy. Za przeproszeniem na ch*j sprowadzać gościa, który do składu może wskoczyć tylko w wypadku totalnego pomoru w drużynie?

To samo tyczy się Bonina. Jeden Łobo out, drugi in- bez sensu, chyba że finansowo wyjdziemy na plus.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 07.12.2010, 13:31
Ale Uran - ja Ci mówię o krowie, która mało mleka daje, a Ty mi mówisz że koń wpiernicza dużo owsa. Lisowski jest obecnie w słabej formie - jakby był do wyciągnięcia za niewielkie pieniądze i się w Wiśle odbudował, w co głęboko wierzę, bo przy Maaskancie taka szansa jest, to jestem gorącym orędownikiem sprowadzenia go do Wisły. Jest jeszcze Paljic w obiegu i on może jeszcze tymczasowo na tym lewym skrzydle obrony pograć. I nie mówcie o piłarzach, że to drewniaki, bo takich nie ma. Lisowski jest ok. Może będzie potrzebował trochę czasu na rozwinięcie skrzydeł. Co do Bonina się nie upieram, bo on może być kontuzjogenny. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.12.2010, 13:31
Lisowski, Bonin, Sotirovic wszystko spoko, tylko po co dyskusja o graczach którzy wzmocnić to mogą Ruch a nie Nas.

Z drugiej strony...forum musi z czegoś żyć.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.12.2010, 14:35
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem Że zaczynamy sezon ogÓrkowy , wedŁug mnie Żaden z piŁkarzy o ktÓrych siĘ teraz mÓwi nie bedzie realnym wzmocnieniem wisŁy !!! Z polskiej ligi widziaŁbym u nas mierzejewskiego ale to nierealne wiĘc dywagacji ciĄg dalszy...
Sobota - młody perspektywiczny, Grosicki (marzenia) i z polskiej ligi to chyba było by na tyle niestety
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.12.2010, 14:45
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ta rzekoma ofensywa transferowa ma polegać na sprowadzeniu Lisowskiego, Dudu, Bonina, Sotirovicia, Hernaniego, czy Robaka, to śmiać mi się chce. Po odejściu bardzo dobrych piłkarzy jak na nasze warunki, zastąpiono ich graczami zdecydowanie gorszymi. Z dotychczasowych pogłosek wynika, że nadal będziemy sprowadzać słabiaków niż poważnych zawodników.
Mam to samo, poprostu nie chce mi się wierzyć że sprowadzono fachowca z Holandii, który zbudował potęge w PSV i każą mu ligowy szrot kupować. Ja jak zawsze przed okienkiem jestem naiwny ale marzy mi sie by sprowadzili trzech zawodników, ale trzech którzy z miejsca stanowiliby o sile zespołu. Z drugiej strony rzeczywistość zaraz się odezwie bo już widać że ktoś wpadł na pomysł by upchnąć Łobodzińskiego, a za darmo wziąść taką samą pokrake tylko tańszą Bonina. Takie ruchy to dla mnie zwykła prowizorka. Ruchy pozorowane, nic więcej.

*Michael* napisał(a):Wyświetl post
Sobota - młody perspektywiczny, Grosicki (marzenia) i z polskiej ligi to chyba było by na tyle niestety
To 23-letni kopacz (wiek perspektywiczny to miał z trzy sezony temu) który do tej pory zagrał 15 meczy w lidze, z czego 5 z ławki i zdobył 1 gola. Zaledwie 4 razy rozegrał pełne 90 minut. Wielki talent
Ostatnio edytowane przez Baala : 07.12.2010 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.12.2010, 15:51
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo ale co Wy wszyscy tak sie tego Soboty domagacie Co On takiego zagral Ile ma za soba dobrych sezonow Czy tylko wsytarczy ze mlody i perspektywiczny i zagral 1-2 dobre mecze Przypominam ze taki Lobo ktorego wszyscy chca sie pozbyc z klubu rowniez mial byc gwiazda a wiadomo jak ot wyglada. Nie skreslam Soboty ale tez uwazam ze nie jest to jakis gracz o ktorego trzeba mocno zabiegac. I tak na ten moment jest drogi a chcialbym zobaczyc go przez pelen sezon a anwet dwa czy faktycznie ma papiery na granie w E-klasie a moze nawet wiecej i dopiero wtedy sie nad Nim zastanawiac.

Co do info kilka postow wyzej o tym ze Lobo ma isc do Korony. Jesli jest to prawda to tu lepiej byloby zrobi wymiane Lobo na Hernaniego lub tego Jovanovicia.
Tak się sklada że akurat Sobotę widziałem w paru meczach i jego gra jako bocznego pomocnika zwróciła moją uwagę (Agrest próbował go też jako środkowego pomocnika i nie za bardzo to wychodziło). Moim zdaniem ma w sobie tę "iskrę Bożą". Dlatego jeśli mielibyśmy wymieniać kogoś ze Śląskiem tak aby miał on szansę być przydatnym dla Wisły to moim zdaniem właśnie on a nie Vuk (którego swoją drogą nie widziałem w akcji a opieram się o opinie na forum). Nie oznacza to oczywiście że akurat Sobota ma być priorytetem w całym okienku. Natomiast jeśli już ktoś ze Śląska to najchętniej on.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.12.2010, 18:03
Jeśli chodzi o ostanie nazwiska podawane w mediach to godny uwagi jest tylko Bonin, osobiście widzę go jako prawego obrońce i byłaby to dobra alternatywa dla Cikosza. Bonin wyróżnia się praktycznie w każdym meczu Gornika. Przydałoby się wtedy pożegnać Branko.

Co do Vuka Sotirovica podawanie tego nazwiska w kontekście Wisły to śmiech na sali, nie dość że piłkarsko za słaby (czasami mam wrażenie że nawet na naszą ligę) to jeszcze ma z głowa coś nie tak. Dalsze dyskusje o tym piłkarzu nie mają sensu.

Łobodziński do Korony - jestem jak najbardziej za, niech dadzą te 100 k euro i powinniśmy być zadowoleni, i my i Korona bo Łobo te kilka wrzutek w sezonie na pewno by im dał.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.12.2010 o godz. 18:13.
Odpowiedz cytując
fanka Wisly
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 07.12.2010, 18:20
a ja bym chciała widzieć w naszym klubie Bonina jest to dobry piłkarz wg Mnie
Odpowiedz cytując
Weak27
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 07.12.2010, 19:15
powiem tak
Sotirovic nie bylby dla Wiselki wzmocnieniem
Hernani - widzialbym go w skladzie ale jak juz w gre wchodzi targowanie sie z legia i innymi to korona moze windowac cene lub jego agent
wypozyczenie Łobo owszem moze by sie obudzil lub zdecydowal na zmiane otoczenia
wypozyczenie Jirsaka nie , chlopak kosztowal duzo narazie malo pokazal ale dalbym mu jeszcze czas do konca sezonu
Bonin porzadny ligowiec lecz tez jako uzupelnienie skladu a nie jego wzmocnienie
Sobota niektorzy maja tutaj racje chlopak dopiero sie pokazal a niektore media kreuja go juz na gwiazde , nie mowie ze nie jest dobry ale zeby nie było drugiego Łobo w skladzie
Nwagou jesli dobrze napisalem jego nazwisko , to jest zawodnik ktorego Wiselka powinna pozyskac za wszelka cene jest mlody i zdolny a czytajac o jego dtychczasowej karierze to on naprawde nie mial gdzie rozwinac jeszcze dobrze skrzydel, to moglby byc drugi Kalu , dobra recenzje wystawia mu zainteresowanie Dana petrescu itd itp... szkoda ze chce go polowa Oranzady bo wtedy zaczynaja sie gierki menedzera i podbijanie ceny lub inne zagrywki
Pawlowski to chlopak ktoremu nasi skauci powinni sie przygladnac nie bez przyczyny ktos pisze ze moze byc nastepca peszki w amice

uwazam rozniez ze lepiej sprowadzic mlodego zawodnika Polaka!! perspektywicznego glodnego gry i sukcesow Czarek Wilk jest tego super przykladem!!

Grosicki bylby tez dobrym wzmocnieniem ale to jest raczej transfer w kategorii nie mozliwe, ze wzgledu na cene checi zawodnika jak rowniez wiosenna walke o mistrzostwo .transerow powinno byc niewiele ale za to wnoszace cos do kadry ktora i tak nie jest zla
zawodnikom potrzeba teraz ciezkiej pracy i dalszego zgrania ktore pomalu juz bylo widac plus pare malych roszad w kadrze i pierwszym skladzie.

niezyczylbym sobie sciagania kolejnych zawodnikow na sztuke , weteranow .pamietajcie mamy naprawde dobry sklad ktorego potencjal nie jest wykorzystany w 100% i nad tym powinienm popracowac caly sztab.

ciekawa wydaje sie tez wiadomosc o tym lewym obroncy z ligi niemieckiej ale to sa narazie spekulacje

wazniejsze to to zeby utrzymac najlepszych zawodnikow a jesli kontraktowac nowych to robic to jak najszybciej najlepiej na pierwszy oboz zeby popelniac bledow z przyszlosci , np. z jesieni gdzie roszady w skladzie byly do 3 kolejki

podsumowujac
Nwagou TAK
Hernani TAK
Wypozyczenie lub transfer Lobo TAK
PAWLOWSKI lub DROZDOWICZ ktorym juz bylismy zainteresowani TAK
a do tego wykorzystanie potencjalu ktory juz mamy , mocno przepracowany okres miedzy rundami i zero kontuzji i powinno byc naprawde dobrze

na wiosne bedzie juz mozna mocniej oceniac prace holenderskiego tandemu

sa to moje przemyslenia oczywiscie nie wszystkie na temat ale powiazane z tematem

Z Wislackim Pozdrowieniem !!
Wiem, że się nie zmienię sumienie mam czyste
Nowa Huta
W tej dzielnicy zawsze będę wierzyć w Wisłę !!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.12.2010, 19:43
Te wszystkie grube rozkminy biorą się z tego, że jest presja na sprowadzanie piłkarzy polskich/z polskiej ligii. Problem jest jeden. Dobrych piłkarzy o takiej specyfice nie ma. Trzeba mieć coś poważnie z głową, żeby rozpatrywać w kontekście Wisły graczy pokroju Sotirovicia, Hernaniego, Soboty, Robaka itd. Mnie nie interesuję, że oni są Polakami, albo grają w polskiej lidze. Mnie interesuje fakt, że oni są słabi, a na pewno za słabi na Wisłę. Jedynie nad Boninem ewentualnie można się zastanowić.

Bierze się to wg mnie z jednego - z oceny minionego okienka. Większość je uznała za negatywne (ja wręcz przeciwnie) i teraz każdy woła - sprowadzajy Polaków. Tylko, że pomimo popytu, tych Polaków nie ma. Z czystym sercem z polskiej ligii z Polaków widziałbym w Wiśle TYLKO Mierzejewskiego i Grosickiego. Tylko tych dwóch. A że oni są nie do wyciągnięcia, pismaki szukają, niuchają i płodzą te swoje teksty o zainteresowaniu Wisły podrzędnymi grajkami. Mam nadzieję, że większość z tych tekstów pozostanie w sferze spekulacji prasowych.

Warto się zastanowić, czy ceną za grę Polaka ma być osłabianie drużyny? Ja też bym wolał mieć 11 Polaków w składzie, tylko że tych piłkarzy chronicznie wręcz brakuje. W kraju gdzie odkryciem roku zostaje no-name Jankowski musimy się ratować posiłkami z zagranicy. Innego wyjścia nie widzę.

Także drodzy działacze - kierujcie się umiejętnościami zawodnika, nie narodowością! Nie sprowadzajcie kolejnych Łobów, tylko dlatego, że mają Orzełka w dowodzie. Dość. Lepiej wydać pożądną kasę na lepszego napastnika z zza granicy, niż ratować się Sotiroviciem.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.12.2010, 21:08
fanka Wisly napisał(a):Wyświetl post
a ja bym chciała widzieć w naszym klubie Bonina jest to dobry piłkarz wg Mnie
Przepraszam Cię droga Wiślaczko, ale muszę się z Tobą nie zgodzić, wg mnie jest słaby, wręcz przeciętny
Obawiam się, że Wisła to dla niego zbyt wysokie progi
Domniemam, że kibicujesz Wiśle od wieeelu lat i z pewnością widziałaś w Wiśle o niebo lepszych piłkarzy, więc czemu podoba Ci się przeciętność? możesz mi to jakoś racjonalnie wytłumaczyć? Czym on zasłużył na Twoją uwagę? nie pytam o inne aspekty, pytam o czysto piłkarskie

pytam bez złośliwości jak zwykle zresztą
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.12.2010, 21:34
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam Cię droga Wiślaczko, ale muszę się z Tobą nie zgodzić, wg mnie jest słaby, wręcz przeciętny
Obawiam się, że Wisła to dla niego zbyt wysokie progi
Domniemam, że kibicujesz Wiśle od wieeelu lat i z pewnością widziałaś w Wiśle o niebo lepszych piłkarzy, więc czemu podoba Ci się przeciętność? możesz mi to jakoś racjonalnie wytłumaczyć? Czym on zasłużył na Twoją uwagę? nie pytam o inne aspekty, pytam o czysto piłkarskie

pytam bez złośliwości jak zwykle zresztą
Według Ciebie jest przeciętny według mnie jest ponad przeciętny.
Odbiera, włącza się do akcji, dobrze dośrodkowuje, potrafi zagrać klępę, dużo biega, w słabym Górnik jest najlepszym piłkarzem w większości meczów. Pamiętam mecze Górnika z nami, zawsze na tej naszej lewej stronie obrony były problemy bo Bonin robił zamieszanie, potrafił z zaskoczenia włączyć się do akcji ofensywnej.
Dodam, że jest zawodnik który raczej nie ma problemów z prowadzeniem siebie, nie zaobserwowałem jakiś skandali w jego wykonaniu. Mam nadzieję że postać Adama Nawałki zrobi swoje i podpowie Bonionow i Wiśle najlepsze z możliwych rozwiązań.

Osobiście jestem zwolennikiem transferów zagranicznych gdyż duże nadzieję wiąże z osobą Stana Valcxa. Wierzę w to, że zawodnicy których chce ściągnąć do Wisły reprezentują pewną klasę i nie jest to typ "odpadu" nie mieszczcącego się w kadrach słabych klubów ani nie będą to zawodnicy podesłani przed managera. Jeśli jest jednak okazja, kończy się kontrawkt Boninowi i Górnik nie będzie krzyczał za niego milionów euro to jest za tym aby go tu ściągnąć.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.12.2010 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 07.12.2010, 21:50
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Według Ciebie jest przeciętny według mnie jest ponad przeciętny.
Odbiera, włącza się do akcji, dobrze dośrodkowuje, potrafi zagrać klępę, dużo biega, w słabym Górnik jest najlepszym piłkarzem w większości meczów. Pamiętam mecze Górnika z nami, zawsze na tej naszej lewej stronie obrony były problemy bo Bonin robił zamieszanie, potrafił z zaskoczenia włączyć się do akcji ofensywnej.
ok 2-3 mecze zagrał na przyzwoitym poziomie w tej rundzie, ale tak poza tym co sobą reprezentował przez ostatnie 3 lata? wiem, że statystyki nie grają, ale w footballu odgrywają jednak piorunującą rolę, zwłaszcza, że chłop gra najczęściej na pozycji skrzydłowego. Ile asyst goli zaliczył przez ten czas? Odp prosta: jak na lekarstwo. Łobo też jakiś czas temu robił mnóstwo zamieszania wokół siebie (głównie zarzuty korupcyjne) ale "dobre" (a były kiedyś takie, poza paroma epizodami w Zagłębiu i Reprze?) czasy minęły i Łoba chyba już nikt nie chce widzieć na Reymonta... Bonin jest podobnym typem zawodnika i do tego ma już 28 lat...

na prawdę Wisła zasługuje na zawodników lepszych i zawsze będę się tego trzymał, nie potrzebujemy przeciętniaków, tylko rządnych sukcesów, kreatywnych o nieprzeciętnych umiejętnościach chłopaków, świeżej krwi, zwłaszcza na lewej pomocy, choć prawa od biedy też potrzebuje wzmocnienia... Ktoś taki w stylu Kuby Błaszczykowskiego, czy na prawdę nie stać nas na kogoś lepszego niż tylko uzupełnienie ławki rezerwowych (taką w przypadku transferu Bonina, rolę dla niego przewiduję) ?

ale znając realia panujące przy Reymonta to nawet jak do nas trafi ten cały Bonin i spełni pokładane w nim nadzieję, to odszczekam wszystko co na jego temat napisałem negatywnego, tu na forum, ale na dzień dzisiejszy uważam i będę uważał go za piłkarza przeciętnego.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 07.12.2010, 22:47
Ludzie w jednym klubie gracz moze byc słaby w innym dobry. Zalezy to od systemu i od trenera który może wyciagnać max z zawodnika to trener decyduje czt warto kogoś sciągnąć a nie pismaki czy kibice, Bo ktoś przed startem ligi mówił o 8 miejscu a jesteśmy wiceliderem wiec po co czpiacie sie tak
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.12.2010, 23:38
Cieszą mnie te nazwiska bo wygląda na to że realne cele są ukryte. Jedynie o Hernaniego można by powalczyć bo wygląda na solidnego obrońce.Resztę to my już mamy, dorzucanie do tego składu kolejnych pół produktów to byłby totalnie poroniony pomysł.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 08.12.2010, 00:36
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Ludzie w jednym klubie gracz moze byc słaby w innym dobry. Zalezy to od systemu i od trenera który może wyciagnać max z zawodnika to trener decyduje czt warto kogoś sciągnąć a nie pismaki czy kibice, Bo ktoś przed startem ligi mówił o 8 miejscu a jesteśmy wiceliderem wiec po co czpiacie sie tak
Trafiłeś w samo sedno. Właśnie o to tutaj chodzi, by zawodnik przydał się trenerowi. Jeśli Maaskant uważa, że Lisowski jest przyzwoity, czy Bonin jest ok, to niech ich ściągają, zwłaszcza, że to piłkarze, których można ściągnąć za niewielkie pieniądze. Wisła powinna walczyć o takich piłkarzy, bo na tę chwilę nie ma zapewne zbyt dużo pieniędzy, którymi może obracać, ale za niedługo to się zmieni - przez wypełniony stadion, który finansowo zmusi Wisłę do wielkich transferów. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.12.2010, 06:30
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale Uran - ja Ci mówię o krowie, która mało mleka daje, a Ty mi mówisz że koń wpiernicza dużo owsa. Lisowski jest obecnie w słabej formie - jakby był do wyciągnięcia za niewielkie pieniądze i się w Wiśle odbudował, w co głęboko wierzę, bo przy Maaskancie taka szansa jest, to jestem gorącym orędownikiem sprowadzenia go do Wisły. Jest jeszcze Paljic w obiegu i on może jeszcze tymczasowo na tym lewym skrzydle obrony pograć. I nie mówcie o piłarzach, że to drewniaki, bo takich nie ma. Lisowski jest ok. Może będzie potrzebował trochę czasu na rozwinięcie skrzydeł. Co do Bonina się nie upieram, bo on może być kontuzjogenny. Pozdrawiam.
Lisowski nie jest OK. Lisowski jest słaby i jest drewniany. I nie wmawiaj mi, że nie ma piłkarzy drewnianych, bo są, chyba, że nie rozumiesz, co to pojęcie oznacza.

Drewno piłkarskie to zawodnik o słabej koordynacji ruchowej, która rzutuje na jego umiejętność poruszania się, a przede wszystkim panowania nad piłką. Jego ruchy nie są dostatecznie płynne, elastyczne i "miękkie" aby umożliwić swobodne operowanie piłką. Złe ułożenie ciała i duże przeskoki pomiędzy poszczególnymi ułożeniami stopy i całej nogi powodują odskakiwanie piłki podczas przyjęcia czy też prowadzenia, ogólnie słabo pojętą kontrolę nad futbolówką. To z kolei powoduje niepewność w grze, skłonność do kiksowania, utrudnia wyprowadzanie ataku pozycyjnego i skłania rywali do atakowania takiego zawodnika pressingiem.

Cały problem sprowadza się do tego, że jak ktoś w wieku 25 lat jest drewniany, to już taki zostanie. Nauczenie takiego piłkarza dostatecznej kontroli nad własnym ciałem, to cud na miarę rezurekcji.

Że Lisowskiego powoływał kretyn Leoś, nie znaczy, że ten chłopak ma umiejętności ponad przeciętność. Do dzisiejszej reprezentacji może trafić każdy. Pazdan, Zahorski, teraz Kaniecki. W moim mniemaniu Lisowski z trudem prezentuje umiejętności uprawniające go do gry w Ekstraklasie. I mimo, że jest nominalnym lewym obrońcą, a ja nie jestem zwolennikiem Paljicia na tej pozycji, to Lisowski może Serbowi buty czyścić. Co więcej, również Piotr Brożek jest wyraźnie lepszy na tej pozycji. Gdybym miał do dyspozycji Lisowskiego, najpierw na lewej obronie spróbowałbym Branco... i Kirma... i Bunozę nawet. Bo Lisowski co najwyżej może z nimi konkurować. To jaki jest sens sprowadzać cieniasa, który kopie tak jak nasze zaimprowizowane rozwiązania?

Kontuzjogenny to był Vinny Jones czy Roy Keane. Potencjał na kontuzjogenność widzę u Chaveza. Ale Bonin to jest raczej na kontuzje podatny.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 08.12.2010, 09:04
Wisła obserwowała młodego napastnika CSKA Sofia -Deleva
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24338

Myśle że to własciwy kierunek poszukiwań
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2010 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.12.2010, 09:17
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Cieszą mnie te nazwiska bo wygląda na to że realne cele są ukryte. Jedynie o Hernaniego można by powalczyć bo wygląda na solidnego obrońce.Resztę to my już mamy, dorzucanie do tego składu kolejnych pół produktów to byłby totalnie poroniony pomysł.
Mam podobne odczucia. Ostatnio dziennikarze mieli spore problemy z odgadnięciem realnych celów transferowych Wisły, co ułatwiało zarządowi negocjacje. Oby i tym razem było podobnie.

Zawodnicy tacy jak Bonin, Robak czy Lisowski są po prostu za słabi na Wisłę. Nasze "zainteresowanie" nimi to po prostu wymysł dziennikarzy, którzy błądzą po omacku a coś muszą napisać.

PS. Ważna wiadomość, źródło pewne nawet bardzo [tzn. ja sam]- Kolega Marcin dostał ofertę nie do odrzucenia: 30 dni odpoczynku od forum...
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.12.2010 o godz. 09:24.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.12.2010, 11:41
Mi się wydaje, że jedynym graczem do tej pory typowanym poprawnie przez pismaków był Glik. Widać też, że u Roberta musi być wysoko ceniony, skoro w Lidze Plus wrzucił go do 11-ki na Euro 2012.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2010, 14:34
Cytat:
Widać też, że u Roberta musi być wysoko ceniony, skoro w Lidze Plus wrzucił go do 11-ki na Euro 2012.
LOL, raczej wynika to z tego, że nie mamy srodkowych obroncow, a Robert to go nawet na zywo nie widzial w meczu Gilka wciska Cupiałowi Smuda...
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.12.2010, 14:59
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Tak się sklada że akurat Sobotę widziałem w paru meczach i jego gra jako bocznego pomocnika zwróciła moją uwagę (Agrest próbował go też jako środkowego pomocnika i nie za bardzo to wychodziło). Moim zdaniem ma w sobie tę "iskrę Bożą". Dlatego jeśli mielibyśmy wymieniać kogoś ze Śląskiem tak aby miał on szansę być przydatnym dla Wisły to moim zdaniem właśnie on a nie Vuk (którego swoją drogą nie widziałem w akcji a opieram się o opinie na forum). Nie oznacza to oczywiście że akurat Sobota ma być priorytetem w całym okienku. Natomiast jeśli już ktoś ze Śląska to najchętniej on.
Widziales go na zywo czy w TV W E-klasie czy w 1 lidze lub nizej Ja nie odmawiam mu tego ze byc moze jest utalentowany, byc moze ma to cos w sobie, Ja tylko stwierdzam ze trzeba poczekac przynajmniej do konca sezonu i zobaczyc czy On bedzie robi stale postepy czy tylko zagral kilka dobrych meczy i koniec. Zreszta obecnie i tak Slask go pewnie nie pusci wiec nie ma o czym wiecj pisac.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Mam podobne odczucia. Ostatnio dziennikarze mieli spore problemy z odgadnięciem realnych celów transferowych Wisły, co ułatwiało zarządowi negocjacje. Oby i tym razem było podobnie.

Zawodnicy tacy jak Bonin, Robak czy Lisowski są po prostu za słabi na Wisłę. Nasze "zainteresowanie" nimi to po prostu wymysł dziennikarzy, którzy błądzą po omacku a coś muszą napisać.

PS. Ważna wiadomość, źródło pewne nawet bardzo [tzn. ja sam]- Kolega Marcin dostał ofertę nie do odrzucenia: 30 dni odpoczynku od forum...
Tez bym sobie zyczyl aby to wszystko bylo zaslona dymna za ktora kryja sie lepsi pilkarze. Tylko ten Lisowski nie daje mi spokoju. Wszak jak pamietamy chcielismy go w lecie wiec i teraz ten temat moze byc aktualny..... Oby nie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.12.2010, 15:06
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
LOL, raczej wynika to z tego, że nie mamy srodkowych obroncow, a Robert to go nawet na zywo nie widzial w meczu Gilka wciska Cupiałowi Smuda...
Ja sie obawiam, że nie tyle wciska co juz tego dokonał
A Robertowi naopowiadali, ze jest młody zdolny obronca z Palermo
z przeszłością w Realu to sie jeszcze pewnie ucieszył
Dopiero bedzie zdziwienie jak zobaczy jak długo sie Glik obraca wokół własnej osi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2010, 15:53
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Wisła obserwowała młodego napastnika CSKA Sofia -Deleva
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24338

Myśle że to własciwy kierunek poszukiwań
Dokladnie, tak samo mysle. Jedynie obawiam sie ze jest to zawodnik poza zasiegiem. Jezeli zaplacili za niego 200,000 euro to obecnie jest wart przynajmniej 500,000-600,000. Pytanie, czy my wylozymy tak sume?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.12.2010, 15:57
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
@JrQ, ale On miał do wyboru wszystkich Polskich obronców. Wybrał Glika. Nie wiem, czy to wazelina bo go chce ściągnąć czy takie ma wyrobione zdanie na jego temat (a chyba się zna, bo sam na tej pozycji grał). I jeszcze apropo Smudy. Kto jak kto ale On ma nosa do grajków (niejeden skaut może mu tego pozazdrościć).
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów