The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2010, 10:13
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
A może by tak wydać trochę kasy i pozyskać kogoś kto nie okaże się kolejnym "szrotem", którego mamy ostatnio chyba w nadmiarze. Może ...
http://www.transfermarkt.co.uk/en/to...ler_38746.html
ale On ma kontrakt ważny aż do 2013 roku wiec za drobne go nie puszczą.Z resztą już jednego Czecha mamy co kosztował majątek i niewypalił.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.12.2010 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 07.12.2010, 10:25
z tego co mi wiadomo, to właśnie Sotirovic wrzucił piłkę na boisko podczas meczu Śląska z Ruchem czym skutecznie przerwał groźną akcję Ruchu... ten koleś musi mieć coś z głową! Z dala od Wisełki!!
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 07.12.2010, 10:43
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale On ma kontrakt ważny aż do 2013 roku wiec za drobne go nie puszczą.Z resztą już jednego Czecha mamy co kosztował majątek i niewypalił.
Pekhart gra już w pierwszej reprezentacji a w sezonie regularnie trafia i ma 21 lat. No i jest "trochę" większy od Sotirovicia . A że drogi Możemy mieć pilkarzy albo drogich albo słabych. Nie ma tanich i dobrych . A tak poza tym to nasz Czech 'coś' zaczął grać ostatnio . Może zatrybi

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.12.2010, 10:49
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
z tego co mi wiadomo, to właśnie Sotirovic wrzucił piłkę na boisko podczas meczu Śląska z Ruchem czym skutecznie przerwał groźną akcję Ruchu... ten koleś musi mieć coś z głową! Z dala od Wisełki!!
No sam piszesz że " skutecznie przerwał groźną akcję Ruchu" więc chyba dobrze zrobił nie
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 07.12.2010, 11:28
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
No sam piszesz że " skutecznie przerwał groźną akcję Ruchu" więc chyba dobrze zrobił nie
nie ma sensu z Tobą dyskutować, bo sam widzisz kogo sobą reprezentujesz... Nie ma w Tobie ni krzty ducha fair play i widać, że takie zachowania popierasz...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.12.2010, 12:14
Sotirovic to plotka - nam nie jest potrzebny gość, co psuje atmosferę w drużynie.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.12.2010, 12:35
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie ma sensu z Tobą dyskutować, bo sam widzisz kogo sobą reprezentujesz... Nie ma w Tobie ni krzty ducha fair play i widać, że takie zachowania popierasz...
Wszystkie chwyty dozwolone

PS. Sotirovic to na 90% jest plotka a Bonin już niekoniecznie ,Łobodziński do Korony to mozliwy transfer więc Bonin by się przydał .
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.12.2010, 13:03
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie chwyty dozwolone

PS. Sotirovic to na 90% jest plotka a Bonin już niekoniecznie ,Łobodziński do Korony to mozliwy transfer więc Bonin by się przydał .
A co, dobrze bidony podaje?
Jak ma przyjsc Bonin, Sotirovic czy inna 28 letnia łamaga z polskiej ligi
to ja już wole wziac jakiegos 18-20 latka z 2 czy 3 ligi
może być wybrany na chybił trafił z takich co maja rozegrane chcociaż połowe meczów w tym sezonie
Bo z nich, w przeciwienstwie do tych co wymieniłem z nazwiska, może być kiedys pożytek
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.12.2010, 17:29
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Sotirovic to plotka - nam nie jest potrzebny gość, co psuje atmosferę w drużynie.
tak, na pewno, przyszedłby do nowej szatni, nowi ludzi i od razu by fochy strzelał
ja bym go chętnie za Tomasa zamienił. Nie mówię, że jest jakims super grajkiem, ale mógłby się czasem przydać. Żałuję, że opchnięto Ćwielonga...
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 07.12.2010, 22:51
może Kolerea ściagniemy nie wiem chyba na emeryturze ale w naszej lidze by wymiatał
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 07.12.2010, 23:29
suikoden napisał(a):Wyświetl post
może Kolerea ściagniemy nie wiem chyba na emeryturze ale w naszej lidze by wymiatał
Ta namówmy jeszcze Zidane,Ronaldo,Rivaldo
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 08.12.2010, 00:11
Ja bym spróbował, podkreślam spróbował ściagnąć Kuszczaka
Wiem, że to wyższy poziom abstrakcji
wiązałoby sie to minimum z wydaniem 1 mln E za transfer i 500 kE rocznego kontraktu
ale w zamian spokój w bramce na wiele lat i świetny ruch z marketingowego punktu widzenia
A nuż Tomek ma ochote dla odmiany teraz przez pare lat pograc w piłke
Dodatkowo byłby pod okiem Smudy tuż przed Euro, teraz gdy kadra na turniej bedzie sie krystalizowac
Zrobiłem pobieżna analize Premiership i wydaje mi sie że w Anglii nie bardzo jest klub, który mógłby mu zagwarantować pierwszy skład
moze poza Blackpool czy Wigan ale w tych wypadkach groźba spadku jest nadwyraz realna
Kuszczak poza Anglia jest w miare znany w Bundeslidze ale mam watpliwości czy po bramkarza
który od 3-4 lat grywa max 10 meczów w sezonie zgłosi sie jakiś bogaty klub w typie HSV czy Stuttgart
ich zwyczajnie stać na lepszych/bardziej renomowanych bramkarzy
dlatego myśle, ze warto by chcoiażby wysłac do niego zapytanie
Aha i cała ta dywagacja ma sens w wypadku gdy Pawełek nie przedłużył jeszcze umowy
na 3 bramkarzy z wysokimi, profesjonalnymi kontraktami zwyczajnie szkoda pieniedzy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.12.2010, 00:43
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
tak, na pewno, przyszedłby do nowej szatni, nowi ludzi i od razu by fochy strzelał
ja bym go chętnie za Tomasa zamienił. Nie mówię, że jest jakims super grajkiem, ale mógłby się czasem przydać. Żałuję, że opchnięto Ćwielonga...
Wystarczy samo jego zachowanie - niepotrzebny nam następny Małecki, który fochy strzela, zresztą to nie pasuje do naszej drużyny prowadzonej przez Maaskanta - nie po to sprowadził Boukhariego by budował atmosferę, by teraz zatrudnić Sotirovica by tę atmosferę psuć. No na zdrowy rozum to jest 100% plotka
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.12.2010, 04:45
no wlasnie, nam nie trzeba takich Małeckich ktorzy psują atmosfere tylko takich Boukharich, Kosowskich, oni napędzaja rytm.

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.12.2010, 09:09
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Przecież był cienki. Z tym że akurat zamiana na jeszcze gorszego Hristova okazała się strzałem we własne kolano.
Kuszczak.. znajdzie się spokojnie ze 30 klubów na Zachodzie, które będą chciały rezerwowego wielkiego MU z jakimś tam doświadczeniem w premiership i LM i dadzą mu min. 1m euro/sezon.A on myślę, że też póki co nieskory wracać do Polski z której wyjechał jak miał 16(?) lat.
Ostatnio edytowane przez arti : 08.12.2010 o godz. 13:32.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.12.2010, 11:00
Micański; środkowy obrońca(nie Glik!!) i prawy obrońca
Trzeba komuś opchnąć łobo i będzie dobrze
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 08.12.2010, 11:04
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Micański; środkowy obrońca(nie Glik!!) i prawy obrońca
Trzeba komuś opchnąć łobo i będzie dobrze
genialne! nikt by tego lepiej nie wymyślił! trzeba to wcielić w życie jak najprędzej! a Ciebie mianować dyrektorem sportowym!
Odpowiedz cytując
Tasior89
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 08.12.2010, 11:15
Dla mnie to okienko zakończyło by się sukcesem jeśli znaleźlibyśmy kupców na: Jirsaka, Łobodzińskiego. Ściągneli z wypożyczenia Mączyńskiego, wykupili Chaveza. Wszystko do zrealizowania. A co wzmocnień na prawą obronę Deleu z Lechii Gdańsk, na lewą pomoc Małkowski z GKS Bełchatów no i jeszcze Hubert Wołąkiewicz z Lechii Gdański (zawodnik wystepujący z powodzeniem na trzech pozycjach: na środku obrony, na lewej stronie obrony oraz jako defensywny pomocnik. I to już plan trudniejszy do zrealizowania.
Ostatnio edytowane przez Tasior89 : 08.12.2010 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.12.2010, 11:18
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Ja bym spróbował, podkreślam spróbował ściagnąć Kuszczaka
Wiem, że to wyższy poziom abstrakcji
wiązałoby sie to minimum z wydaniem 1 mln E za transfer i 500 kE rocznego kontraktu
ale w zamian spokój w bramce na wiele lat i świetny ruch z marketingowego punktu widzenia
A nuż Tomek ma ochote dla odmiany teraz przez pare lat pograc w piłke
Dodatkowo byłby pod okiem Smudy tuż przed Euro, teraz gdy kadra na turniej bedzie sie krystalizowac
Zrobiłem pobieżna analize Premiership i wydaje mi sie że w Anglii nie bardzo jest klub, który mógłby mu zagwarantować pierwszy skład
moze poza Blackpool czy Wigan ale w tych wypadkach groźba spadku jest nadwyraz realna
Kuszczak poza Anglia jest w miare znany w Bundeslidze ale mam watpliwości czy po bramkarza
który od 3-4 lat grywa max 10 meczów w sezonie zgłosi sie jakiś bogaty klub w typie HSV czy Stuttgart
ich zwyczajnie stać na lepszych/bardziej renomowanych bramkarzy
dlatego myśle, ze warto by chcoiażby wysłac do niego zapytanie
Sens w tym jakiś jest,ale weź pod uwagę,że to facet bez ambicji, wiadomym było,że Ferguson stawia na Van der Sara, nawet jak ten odwala klopsy jak ten z Wigan. Niemniej nie przeszkodziło to Kuszczakowi zadowalać się siedzeniem przez tyle lat na ławie. Odnoszę wrażenie,że zwyczajnie bronił pozycji numer dwa,a nie walczył o to by grać. W zasadzie podpisując go podpisujemy gościa o którym nic nie wiemy. Kto go widział w meczu poza treningiem. Równie dobrze nie wiemy czy facet wytrzyma rytm meczowy. On zadowoli się numerem dwa i trzy byleby mówić o sobie piłkarz MU>.

Nam potrzeba ludzi charakternych z ambicją za rozsądną cenę a nie pyszałków.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 08.12.2010, 12:16
Ja to odbieram troche inaczej
Wydaje mi sie ze on wierzył, ze dostanie chociaz przez rok okazje zeby zastapic VDS
Dlatego cierpliwie czekał, bo wiedział ze go nie wygryzie ze skladu nawet jakby bronił stojac na uszach
dopiero wczoraj dostał decydujacego kopa w dupe
z tego co sie o nim wypowiadali rozni ludzie w mediach to własnie Kuszczak jest ambitny
miał chlopak marzenie, nie wyszlo, moze zmadzral na tyle zeby wrocic do rzeczywistosci
A o jego umiejetnosci to byłbym spokojny, wtedy gdy grał to grał naprawde niezle
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.12.2010, 12:48
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Ja to odbieram troche inaczej
Wydaje mi sie ze on wierzył, ze dostanie chociaz przez rok okazje zeby zastapic VDS
Dlatego cierpliwie czekał, bo wiedział ze go nie wygryzie ze skladu nawet jakby bronił stojac na uszach
le
A jakby poszedł na rok na wypożyczenie aby swoją grą nie dać złudzeń Fergusonowi?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.12.2010, 13:01
KUszczak chciał na wypożyczenie, ale w MU jest po prostu tak, że albo zgadzasz się z Fergussonem ( czytaj - chcę Ciebie mieć na ławce) albo wylatujesz... Na nowy sezon Sir chce mieć dwóch nowych - ergo Kuszczak zmienia barwy najpóźniej latem.
Ale sprowadzenie go to przecież abstrakcja - gość zarabia nie 1mln Euro, ale jakieś 2,5 więc dywagacje o nim to już nie jest nawet transferowe s.f.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.12.2010, 15:16
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Pekhart gra już w pierwszej reprezentacji a w sezonie regularnie trafia i ma 21 lat. No i jest "trochę" większy od Sotirovicia . A że drogi Możemy mieć pilkarzy albo drogich albo słabych. Nie ma tanich i dobrych . A tak poza tym to nasz Czech 'coś' zaczął grać ostatnio . Może zatrybi

Tak z przekory.....Marcelo byl tani i bardzo dobry. Wiec mozna, ale na Nasze nieszczescie raz na 100 sie taki trafia

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ta namówmy jeszcze Zidane,Ronaldo,Rivaldo

Rivaldo jak najbardziej mozliwe. Nie ma obecnie klubu, jest czynnym zawodnikiem wiec o co chodzi

Co do Kuszczaka to na pewno bylaby dobra opcja mimo tego iz wyglada na takiego co lubi siedziec na lawie i kase liczyc na koncie. Tyle ze u Nas nikt mu nie da tyle ile by chcial......

A moze by tak w skandynawi poszukac graczy. Jak widac po Kopenhadze sa tam pilkarze co cos umieja. Wczesniej o ile pamietam byl Aalborg z Saganowskim a jeszcze wczesniej co nikomu nie trzeba przypominac byl Rosenborg ktory przez kilka sezonow pod rzad gral w LM.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.12.2010, 15:23
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Tak z przekory.....Marcelo byl tani i bardzo dobry. Wiec mozna, ale na Nasze nieszczescie raz na 100 sie taki trafia

Rivaldo jak najbardziej mozliwe. Nie ma obecnie klubu, jest czynnym zawodnikiem wiec o co chodzi

Co do Kuszczaka to na pewno bylaby dobra opcja mimo tego iz wyglada na takiego co lubi siedziec na lawie i kase liczyc na koncie. Tyle ze u Nas nikt mu nie da tyle ile by chcial......

A moze by tak w skandynawi poszukac graczy. Jak widac po Kopenhadze sa tam pilkarze co cos umieja. Wczesniej o ile pamietam byl Aalborg z Saganowskim a jeszcze wczesniej co nikomu nie trzeba przypominac byl Rosenborg ktory przez kilka sezonow pod rzad gral w LM.
Rivaldo nie bardzo ...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

A skandynawia bardzo dobry rynek tylko, że jest penetrowany przez wyspiarzy. I nie wiem czy komuś tam udało się pozostać niezauważonym.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.12.2010, 15:24

Co Wy z tym Kuszczakiem? tj. s/f do potęgi 1000000000000000.
A po co mu Wisła? Jak każdy średniak z Anglii, Włoch, Hiszpanii, Niemiec, Francji weźmie go na bramkarza nr 1 z pocałowaniem d... za 4-5 razy tyle co daje Wisła. Poza tym jak wróci do Pl w tym momencie to na 99% wypada z wielkiej gry na amen. Zważywszy że ma zaraz 29 lat (1982) to już nie wróciłby z Polski na zachód do poważnej drużyny.
Pytanie czy chce gdzieś pograć regularnie czy max. 10x w sezonie w MU, ale tak czy srak pozostanie na zachodzie.
Może dla takiego Białkowskiego to (powrót do Pl) by miało jakiś sens, ale nie dla TK.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 08.12.2010, 15:31

A moze by tak w skandynawi poszukac graczy. Jak widac po Kopenhadze sa tam pilkarze co cos umieja..
chyba 2 lata temu Skorża chciał jakiegoś Brazylijczyka co grał tam w drużynie środka tabeli ale nasza oferta go nie satysfakcjonowała bo miał lepszą z innego duńskiego klubu.Widac tam też lepiej płacą jak u nas.
Zamiast szukac na końcu świata niech Kapka poszuka talentów w innych krakowskich klubach:Clepardia,Garbarnia,Zwierzyniecki
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.12.2010, 15:47
cfa napisał(a):Wyświetl post
Rivaldo nie bardzo ...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
Ehh znowu Nas ktos ubiegl

arti napisał(a):Wyświetl post
Co Wy z tym Kuszczakiem? tj. s/f do potęgi 1000000000000000.
A po co mu Wisła? Jak każdy średniak z Anglii, Włoch, Hiszpanii, Niemiec, Francji weźmie go na bramkarza nr 1 z pocałowaniem d... za 4-5 razy tyle co daje Wisła. Poza tym jak wróci do Pl w tym momencie to na 99% wypada z wielkiej gry na amen. Zważywszy że ma zaraz 29 lat (1982) to już nie wróciłby z Polski na zachód do poważnej drużyny.
Pytanie czy chce gdzieś pograć regularnie czy max. 10x w sezonie w MU, ale tak czy srak pozostanie na zachodzie.
Może dla takiego Białkowskiego to (powrót do Pl) by miało jakiś sens, ale nie dla TK.
Arti spokojnie. Wszak jest to temat s-f wiec co mi szkodzi popisac i o Kuszczaku. Tez uwazam ze nie ma takiej opcji zeby do Nas przyszedl ale osobiscie Ja do niego nic nie mam i uwazam ze znowu taki zly by nie byl. Ale tak jak mowie to tylko fantazja.

Co do Bialkowskiego to jest to napewno bardzo fajna opcja ale chyba na dzisiaj tez wlasnie s-f nic wiecej.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
chyba 2 lata temu Skorża chciał jakiegoś Brazylijczyka co grał tam w drużynie środka tabeli ale nasza oferta go nie satysfakcjonowała bo miał lepszą z innego duńskiego klubu.Widac tam też lepiej płacą jak u nas.
Zamiast szukac na końcu świata niech Kapka poszuka talentów w innych krakowskich klubach:Clepardia,Garbarnia,Zwierzyniecki

Pewnie pewnie ze lepiej szukac u Nas ale po pierwsze nie Kapka (On nic nie umie znalesc) po drugie czy w tych klubach maja jakies talenty
Co do skandynawi i ich tam zarobkow. Kiedys tez nie do pomyslenia bylo zeby w Polsce trenerem byl Holender ktory sam zrywa wspolprace z klubem z Eredivisie, a biorac pod uwage ze byc moze sprowadzimy jakis holendrow to moze i dla skandynawii staniemy sie konkurencyjni. Marzenia nic nie kosztuja a milo jak sie spelniaja
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.12.2010, 15:49
to moze Romario. behehe.

Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2010, 16:30
http://www.transfermarkt.co.uk/en/cr...ler_66280.html - rozgrywający
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ha...ler_72883.html - defensywny pomocnik (tylko marzenie)
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ha...ler_72883.html - napastnik

Dlaczego nie z ligi chilijskiej ?

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 08.12.2010, 16:38
temat Kuszczaka wpadł mi do głowy wczoraj
widzac jak chyba ostatecznie przekonał sie, ze miejsca w MU nie zagrzeje
Oczywiscie, że to jest s-f i to z wyższego pietra
z tym że nie do końca niemożliwe
Podstawowym warunkiem jest jednak założenie, ze Kuszczak jest gotów pare rzeczy poświęcić
w imie występu na Euro 2012, do czego grajać co tydzień w Wisłe miałby blisko
Z tym, że jeśli on faktycznie zarabia 2,5 mln E - czyli 40-50 tys funtów w tygodniowo( w co troche nie chce mi sie wierzyc)
To to już fakttcznie nie jest s-f tylko fantasmagoria i dalej tematu nie ma sensu roztrzasac
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów