The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2010, 13:46
Ja także jestem za Pawełkiem. Ale na boga nie na 3 lata !! Najchętniej na rok albo półtorej, z opcja automatycznego przedłużenia przy dobrej grze o następne powiedzmy dwa lata.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.12.2010, 13:47
zajacek napisał(a):Wyświetl post
A ja jestem za Pawełkiem...
Zaklepmy go i temat będzie z głowy. Bramkarz to nie jest i nigdy nie było największe nasze zmartwienie. Bramkarz ligi nie wygrywa (co najwyżej daje wicemistrza - jak bramkarze Legii)
Jeśliby nasze poszukiwania zastępcy Pawełka miały wyglądać tak jak przez ostatnie lata to zgadzam się z Tobą. Bramkarz ligi nie wygrywa... z drugiej strony to bramkarz (choć nie sam) przegrał nam najważniejszy mecz (Panathinaikos).
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.12.2010, 13:49
zajacek napisał(a):Wyświetl post
A ja jestem za Pawełkiem...
Zaklepmy go i temat będzie z głowy. Bramkarz to nie jest i nigdy nie było największe nasze zmartwienie. Bramkarz ligi nie wygrywa (co najwyżej daje wicemistrza - jak bramkarze Legii)
może i nie wygrywa,ale przegrac może.czasem jedna interwencja powoduje ,ze mistrzostwo przepada.w zeszłym roku juz to przeżyliśmy.co prawda nie po interwencji Mariusza,ale to jedno jedyne zagranie Jopa...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 06.12.2010, 13:50
W sensie że Majdan zawalił z PAO?
Co to za bzdura?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.12.2010, 14:41
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Co to za bzdura?
Z PAO zawalił Zieńczuk... Ale tak w pojedynkę mógł tamten mecz wygrać w pierwszej połowie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.12.2010, 14:42
Co to za bzdura?
A nie? Pamiętasz gola nr 2 i 4?

http://www.youtube.com/watch?v=szKd0...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=BuIV5DBMUto

Dla mnie to są błędy. B.duży (2) i spory (4).
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.12.2010, 14:56
To nie bardzo jest miejsce na dyskusje o Atenach... Ja pozostanę przy swoim - wolałbym Fabiańskiego na bramce, ale mamy to, co mamy. Jeśli Pawełek wystarczył na Polonię Warszawa, to wystarczy i na Kazachów, Węgrów, Białorusinów... A w grupie z United, Porto i Valencią to i tak żaden bramkarz z osiągalnych przez nas "różnicy nie zrobi" ( żeby zacytować siwego bufona )
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 06.12.2010, 15:04
arti napisał(a):Wyświetl post
A nie? Pamiętasz gola nr 2 i 4?

http://www.youtube.com/watch?v=szKd0...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=BuIV5DBMUto

Dla mnie to są błędy. B.duży (2) i spory (4).
No właśnie pamiętam, nie widzę tam jego błędów.

1. potężny strzał, mógł odbijać gdzieś w bok, no ale, siła była spora
2. nawet jakby stał na linii to by nie obronił

zdania mogą być podzielone
dobry bramkarz to skarb, Majdan był solidny, na pewno lepszy niż Pawełek, gorszy niż Dolha
tak w ogóle to za czasów Cupiała, poza połówką rundą Dolhy, to nie było na tej pozycji rewelacji
może Sarnat, ale też bez szału
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.12.2010, 15:09

1. Przy tej bramce mógł się lepiej zachować , wystarczyło przerzucić piłkę nad poprzeczką ale strzał był naprawdę mocny . Jednak powinien w tej sytuacji się lepiej zachować .
2. Gdyby stał na linii bez problemu by obronił to .
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.12.2010, 15:11
Zawalił, tak jak i obrona.

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.12.2010, 15:18
Pomocnicy Mikołaja odwiedzili dzieci.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...edzili_dzieci/

Co do tych bramek to nie widzę błędów. Bramka na 2-0 to niesamowita petarda, cud że mu rąk nie połamało. Siła była na tyle duża, a czas na reakcję na tyle mała że trudno było ją przerzucić nad bramkę czy gdzieś odbić w bok. Na 4-1 mógł co prawda lepiej się ustawić ale też nie widzę jakiegoś drastycznego błędu.
Ale jeśli szukamy kozła ofiarnego to ja już znalazłem. Jest nim sędzia i nieuznana prawidłowo bramka Penksy, ale to już historia. Kibice też zrobili swoje, kocioł był niesamowity.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 06.12.2010 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.12.2010, 15:33

zdania mogą być podzielone
dobry bramkarz to skarb, Majdan był solidny, na pewno lepszy niż Pawełek, gorszy niż Dolha
tak w ogóle to za czasów Cupiała, poza połówką rundą Dolhy, to nie było na tej pozycji rewelacji
może Sarnat, ale też bez szału
Jak dla mnie ogólnie Majdan był ok, sklopsił w 2 meczach... nieistotnym w Płocku (4-4) i niestety w Atenach gdzie pomijając oczywiście postawę obrony to 1. odbił w górę, a potem się położył, wbicie do bramy przez napastnika było formalnością 2. gdyby został toby wybił, gdyby poszedł do końca... kto wie.
Poza tym pamiętam w tym meczu dużą nerwowość w interwencjach RM, ale każdy jest tylko człowiekiem - wszystkim naszym ręce/nogi zaczęły drżeć jak porażka zajrzała w oczy.
Co do porównania RM vs MP zgoda; RM vs Dolha... no Dolha grał niedługo, sporo fajnych obron, ale i dziwne klopsy (np. Arka, Legia i ogólnie niedobry mecz z Feyenordem). Tak że chyba postawiłbym wyżej Majdana.

Ale wracając do Pawełka... jeśli jest porozumienie w sprawie kasy, długości itd. to zrobić tak jak trener chce. Tym samym to On poniekąd daje głowę za formę i udział Pawełka w realizacji przyszłych celów, jednocześnie oznacza to, że wierzy w przydatność tego gracza..
Ostatnio edytowane przez arti : 06.12.2010 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.12.2010, 15:35
arti napisał(a):Wyświetl post

Ale wracając do Pawełka... jeśli jest porozumienie w sprawie kasy, długości itd. to zrobić tak jak trener chce. On poniekąd daje głowę za Pawełka.
Ale trener nie zna drugiego oblicza Mariusza...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
piter86
Member

Od: 06.2009

Stary 06.12.2010, 17:26
Ja uważam Mariusza za jednego z najlepszych bramkarzy w naszej lidze. Według mnie popełniał on błędy przez:
1.Brak konkurencji (gdy Dolha był u nas bramkarzem na początku Pawełek był pierwszym bramkarzem i nie popełniał błędów, dopiero kontuzja i dobra gra Dolhy sprawiła, że Mariusz usiadł na ławce)
2.Również nadmierna krytyka mediów i kibiców;
3.Brak koncentracji (mieliśmy najlepszą obronę w lidze i Mariusz miał może 2-3 sytuacje w meczu, choć to go nie usprawiedliwia);
4.Ciągłe testy nowych bramkarzy w Wiśle;
5. Trener Kazimierczak.

Nie mogę sobie przypomnieć, który mecz zawalił nam Mariusz i przegraliśmy ten mecz. Przeważnie wszystkie babole jakie puszczał kończyły się naszym wysokim zwycięstwem (Zagłębie Lubin 1:4 Wisła Kraków; Wisła Kraków 4:1 Cracovia) jeśli się mylę proszę mi przypomnieć taki mecz. Również uważam, że zakup Jovanicia to dobry ruch. W końcu mamy 2 bramkarzy, którzy rywalizują o pozycję bramkarza nr 1 w Wiśle. Mam nadzieję, że Mariusz podpisze z nami umowę i problem z bramkarzami będziemy mieli rozwiązany na kilka lat.

A tu link z Mariuszem dla wszystkich, którzy uważają, że Mariusz nie nadaje się do Wisły:
http://www.youtube.com/watch?v=I4i9hiTLL8I

P.S. W sumie przypomniałem sobie mecz z Levadią i mecz z Lechem u nas
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez piter86 : 06.12.2010 o godz. 18:11.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.12.2010, 23:30
Gdzie mu będzie tak dobrze jak u nas, no gdzie ?
Wszyscy co wyjeżdżają z Krakowa albo chętnie by wrócili, albo tęsknią
Kasa dobra, wyniki są( w lidze ), konkurencja marna. Żyć nie umierać.
..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.12.2010, 09:24
Dziś w DP obszerny wywiad z Łobo.
Raczej nic ciekawego. Jak trener na niego postawi to będzie walczył o "11" bo go na to stać. Jeśli nie to rozważy odejście bo jest ambitny i chce grać itp.itd.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 07.12.2010, 09:47
piter86 napisał(a):Wyświetl post
A tu link z Mariuszem dla wszystkich, którzy uważają, że Mariusz nie nadaje się do Wisły:
Bez sensu jest takie wklejanie wybiorczych linkow, bo z Casilliasa mozna zrobic Cabaja i odwrotnie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.12.2010, 11:30
mic napisał(a):Wyświetl post
Bez sensu jest takie wklejanie wybiorczych linkow, bo z Casilliasa mozna zrobic Cabaja i odwrotnie.
I to właśnie pokazuje sedno sprawy: nie ma bramkarza idealnego. Każdy piłkarz popełnia błędy, te bramkarza po prostu bardziej widać.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.12.2010, 12:11
Cytat:
Osman Chávez otrzymał powołanie do reprezentacji Hondurasu, która 28 grudnia br. zagra na stadionie olimpijskim w Barcelonie z Katalonią.

- Po pół roku zanosi się na powtórkę z mundialu. Przecież w RPA przegraliśmy 0-2 z Hiszpanami, a Katalonia opiera się na zawodnikach Barcelony. To będzie dla nas bardzo prestiżowe spotkanie - stwierdził stoper Wisły,
Przegląd Sportowy
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.12.2010, 12:12
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
I to właśnie pokazuje sedno sprawy: nie ma bramkarza idealnego. Każdy piłkarz popełnia błędy, te bramkarza po prostu bardziej widać.
Oczywiście, że nie ma ale są lepsi i gorsi i dziwnie jestem pewien, że od Mariusza przy całym szacunku dla Niego można by znaleźć lepszego bramkarza na warunki Wisły Kraków. Niestety w Krakowie bramkarza kupić w ostatnim czasie nie umieją co tylko napędza karuzelę dyskusji o tym czy Pawełek jest dobry czy nie.
Według mnie powinno się wreszcie kupić kogoś pewniejszego, a nie z wahaniami formy od zera do bohatera i z powrotem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.12.2010, 22:29
Wg mnie To Mariusz jest bramkarzem wystarczającym na ligę, w skali 10 stopniowej dałbym mu mocną 7 nie więcej. Kilka Super meczy, kilka kiksów w prostych sytuacjach. Wbrew pozorom utrzymuje pewien poziom od kilku sezonów, a cały czas wydaje sie nam że się uczy, zdobywa nowe doświadczenie, błąd! nic więcej z niego nie wykrzesamy. Przysięgam że powinien pojawić się bramkarz o parametrze conajmniej 8 ( wiem że łatwo powiedzieć, wiem) ponieważ wtedy mamy nową krew na bramce która chce się pokazać. Uważam rówinież że powinien to być zawodnik z doświadczeniem i z wiekiem ( Sorry Filip). Sumując to z Mariusza więcej nie wyciśniemy a zależy nam na każdym szczególe, więc powinniśmy zaiwestować w BARDZO DOBREGO KEEPERA
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2010, 01:19
piter86 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=I4i9hiTLL8I
Mariusz swoją postawą zasłużył na przedłużenie kontaktu, aczkolwiek wolałbym zobaczyć jednoroczne przedłużenie, niż 3 lata. Swoją drogą gdyby w ostatnich 4 meczach bronił inny bramkarz, to jestem pewien , że nie bylibyśmy na tym miejscu w tabeli gdzie obecnie jesteśmy. Szacunek Mariusz.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.12.2010, 13:02
A to czasem już nie minął ten zapowiadany tydzień kiedy miało się wszystko wyjaśnić w sprawie Mariusza?
What's new?

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 08.12.2010, 13:07
Mimo wolnego, niektórzy nas zawodnicy postanowili poświęcić chwilę czasu najmłodszym i pójść z SKWK rozdać Mikołajkowe prezenty.

Żuraw był w szpitalu:

Pietia w Domu Małego Dziecka:

(tu trzeba dodać, że gdyby nie zmiana terminu i wyjazd na kadrę byliby obaj bracia B.)
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 08.12.2010, 14:33
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._dla_nourdina/

Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.12.2010, 17:20
Odnosząc się do wcześniejszych postów:

Gdybym był w zarządzie, to zaproponowałbym Pawełkowi nowy kontrakt; a gdybym był tym blond dżentelmenem pozującym do zdjęcia z Żurawskim, to wytargałbym Maciusia za ucho i kazał brać się do roboty
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.12.2010, 17:49
Nie mówię - "nie przedłużać kontraktu z Pawełkiem" ale przedłużenie nie znaczy, że będzie pierwszym bramkarzem. Należałoby sprowadzić mu prawdziwą konkurencję, niekoniecznie kogoś młodego i perspektywicznego - a raczej kogoś z uznaną marką, żeby była zdrowa rywalizacja (Jak swego czasu Szczęsny i Sarnat przez pewien czas).
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.12.2010, 12:20
Bunoza nominowany w plebiscycie na najlepszego młodzieżowego piłkarza Bośni i Hercegowiny 2010.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...scycie-na-naj/
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.12.2010, 14:39
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...5,0:pag:1#nav0

ciekawy wywiad z Małeckim
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.12.2010, 14:59
Bardzo fajny ten wywiad, ale jak z Pawełkiem nie podpiszemy to będzie Wielkie Nieporozumienie.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów