|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja także jestem za Pawełkiem. Ale na boga nie na 3 lata !! Najchętniej na rok albo półtorej, z opcja automatycznego przedłużenia przy dobrej grze o następne powiedzmy dwa lata.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jeśliby nasze poszukiwania zastępcy Pawełka miały wyglądać tak jak przez ostatnie lata to zgadzam się z Tobą. Bramkarz ligi nie wygrywa... z drugiej strony to bramkarz (choć nie sam) przegrał nam najważniejszy mecz (Panathinaikos).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
może i nie wygrywa,ale przegrac może.czasem jedna interwencja powoduje ,ze mistrzostwo przepada.w zeszłym roku juz to przeżyliśmy.co prawda nie po interwencji Mariusza,ale to jedno jedyne zagranie Jopa...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sensie że Majdan zawalił z PAO?
Co to za bzdura? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z PAO zawalił Zieńczuk... Ale tak w pojedynkę mógł tamten mecz wygrać w pierwszej połowie.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Guest
|
|
|
A nie? Pamiętasz gola nr 2 i 4?
http://www.youtube.com/watch?v=szKd0...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=BuIV5DBMUto Dla mnie to są błędy. B.duży (2) i spory (4). |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
To nie bardzo jest miejsce na dyskusje o Atenach... Ja pozostanę przy swoim - wolałbym Fabiańskiego na bramce, ale mamy to, co mamy. Jeśli Pawełek wystarczył na Polonię Warszawa, to wystarczy i na Kazachów, Węgrów, Białorusinów... A w grupie z United, Porto i Valencią to i tak żaden bramkarz z osiągalnych przez nas "różnicy nie zrobi" ( żeby zacytować siwego bufona
) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. potężny strzał, mógł odbijać gdzieś w bok, no ale, siła była spora 2. nawet jakby stał na linii to by nie obronił zdania mogą być podzielone dobry bramkarz to skarb, Majdan był solidny, na pewno lepszy niż Pawełek, gorszy niż Dolha tak w ogóle to za czasów Cupiała, poza połówką rundą Dolhy, to nie było na tej pozycji rewelacji może Sarnat, ale też bez szału |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
2. Gdyby stał na linii bez problemu by obronił to . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Zawalił, tak jak i obrona.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Pomocnicy Mikołaja odwiedzili dzieci.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...edzili_dzieci/ Co do tych bramek to nie widzę błędów. Bramka na 2-0 to niesamowita petarda, cud że mu rąk nie połamało. Siła była na tyle duża, a czas na reakcję na tyle mała że trudno było ją przerzucić nad bramkę czy gdzieś odbić w bok. Na 4-1 mógł co prawda lepiej się ustawić ale też nie widzę jakiegoś drastycznego błędu. Ale jeśli szukamy kozła ofiarnego to ja już znalazłem. Jest nim sędzia i nieuznana prawidłowo bramka Penksy, ale to już historia. Kibice też zrobili swoje, kocioł był niesamowity.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 06.12.2010 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Guest
|
|
Poza tym pamiętam w tym meczu dużą nerwowość w interwencjach RM, ale każdy jest tylko człowiekiem - wszystkim naszym ręce/nogi zaczęły drżeć jak porażka zajrzała w oczy. Co do porównania RM vs MP zgoda; RM vs Dolha... no Dolha grał niedługo, sporo fajnych obron, ale i dziwne klopsy (np. Arka, Legia i ogólnie niedobry mecz z Feyenordem). Tak że chyba postawiłbym wyżej Majdana. Ale wracając do Pawełka... jeśli jest porozumienie w sprawie kasy, długości itd. to zrobić tak jak trener chce. Tym samym to On poniekąd daje głowę za formę i udział Pawełka w realizacji przyszłych celów, jednocześnie oznacza to, że wierzy w przydatność tego gracza..
Ostatnio edytowane przez arti : 06.12.2010 o godz. 15:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ale trener nie zna drugiego oblicza Mariusza...
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja uważam Mariusza za jednego z najlepszych bramkarzy w naszej lidze. Według mnie popełniał on błędy przez:
1.Brak konkurencji (gdy Dolha był u nas bramkarzem na początku Pawełek był pierwszym bramkarzem i nie popełniał błędów, dopiero kontuzja i dobra gra Dolhy sprawiła, że Mariusz usiadł na ławce) 2.Również nadmierna krytyka mediów i kibiców; 3.Brak koncentracji (mieliśmy najlepszą obronę w lidze i Mariusz miał może 2-3 sytuacje w meczu, choć to go nie usprawiedliwia); 4.Ciągłe testy nowych bramkarzy w Wiśle; 5. Trener Kazimierczak. Nie mogę sobie przypomnieć, który mecz zawalił nam Mariusz i przegraliśmy ten mecz. Przeważnie wszystkie babole jakie puszczał kończyły się naszym wysokim zwycięstwem (Zagłębie Lubin 1:4 Wisła Kraków; Wisła Kraków 4:1 Cracovia) jeśli się mylę proszę mi przypomnieć taki mecz. Również uważam, że zakup Jovanicia to dobry ruch. W końcu mamy 2 bramkarzy, którzy rywalizują o pozycję bramkarza nr 1 w Wiśle. Mam nadzieję, że Mariusz podpisze z nami umowę i problem z bramkarzami będziemy mieli rozwiązany na kilka lat. A tu link z Mariuszem dla wszystkich, którzy uważają, że Mariusz nie nadaje się do Wisły: http://www.youtube.com/watch?v=I4i9hiTLL8I P.S. W sumie przypomniałem sobie mecz z Levadią i mecz z Lechem u nas Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez piter86 : 06.12.2010 o godz. 18:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdzie mu będzie tak dobrze jak u nas, no gdzie ?
Wszyscy co wyjeżdżają z Krakowa albo chętnie by wrócili, albo tęsknią ![]() Kasa dobra, wyniki są( w lidze ![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Dziś w DP obszerny wywiad z Łobo.
Raczej nic ciekawego. Jak trener na niego postawi to będzie walczył o "11" bo go na to stać. Jeśli nie to rozważy odejście bo jest ambitny i chce grać itp.itd. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
I to właśnie pokazuje sedno sprawy: nie ma bramkarza idealnego. Każdy piłkarz popełnia błędy, te bramkarza po prostu bardziej widać.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Według mnie powinno się wreszcie kupić kogoś pewniejszego, a nie z wahaniami formy od zera do bohatera i z powrotem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wg mnie To Mariusz jest bramkarzem wystarczającym na ligę, w skali 10 stopniowej dałbym mu mocną 7 nie więcej. Kilka Super meczy, kilka kiksów w prostych sytuacjach. Wbrew pozorom utrzymuje pewien poziom od kilku sezonów, a cały czas wydaje sie nam że się uczy, zdobywa nowe doświadczenie, błąd! nic więcej z niego nie wykrzesamy. Przysięgam że powinien pojawić się bramkarz o parametrze conajmniej 8 ( wiem że łatwo powiedzieć, wiem) ponieważ wtedy mamy nową krew na bramce która chce się pokazać. Uważam rówinież że powinien to być zawodnik z doświadczeniem i z wiekiem ( Sorry Filip). Sumując to z Mariusza więcej nie wyciśniemy a zależy nam na każdym szczególe, więc powinniśmy zaiwestować w BARDZO DOBREGO KEEPERA
![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A to czasem już nie minął ten zapowiadany tydzień kiedy miało się wszystko wyjaśnić w sprawie Mariusza?
![]()
What's new?
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Mimo wolnego, niektórzy nas zawodnicy postanowili poświęcić chwilę czasu najmłodszym i pójść z SKWK rozdać Mikołajkowe prezenty.
Żuraw był w szpitalu: ![]() Pietia w Domu Małego Dziecka: ![]() (tu trzeba dodać, że gdyby nie zmiana terminu i wyjazd na kadrę byliby obaj bracia B.) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Odnosząc się do wcześniejszych postów:
Gdybym był w zarządzie, to zaproponowałbym Pawełkowi nowy kontrakt; a gdybym był tym blond dżentelmenem pozującym do zdjęcia z Żurawskim, to wytargałbym Maciusia za ucho i kazał brać się do roboty ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie mówię - "nie przedłużać kontraktu z Pawełkiem" ale przedłużenie nie znaczy, że będzie pierwszym bramkarzem. Należałoby sprowadzić mu prawdziwą konkurencję, niekoniecznie kogoś młodego i perspektywicznego - a raczej kogoś z uznaną marką, żeby była zdrowa rywalizacja (Jak swego czasu Szczęsny i Sarnat przez pewien czas).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Bunoza nominowany w plebiscycie na najlepszego młodzieżowego piłkarza Bośni i Hercegowiny 2010.
![]() http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...scycie-na-naj/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bardzo fajny ten wywiad, ale jak z Pawełkiem nie podpiszemy to będzie Wielkie Nieporozumienie.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|