The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2010, 16:50
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
No to zbudują stadiony w Katarze i Rosji
Podobno w Katarze mają być klimatyzowane stadiony!
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.12.2010, 16:53
Widziałem wizualizację stadionów. To jakiś obłęd! Nasze stadiony na Euro to jakieś kurniki! I są juz przestarzałe:/
Dość wspomnieć, że jeden ze stadionów ma być z zewnątrz jednym wielkim ekranem LCD Każdy stadion będzie odzwierciedlał jakąś rzecz charakterystyczną dla Kataru. :O
MIAZGA: http://www.youtube.com/watch?v=d-z2j...layer_embedded
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 02.12.2010 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.12.2010, 17:13
Rosja dla tego bo pewnie Putin konkretnie sypnął kasą tak samo jak z F1.Myślałem, że będzie Anglia a w 2022 USA, ale się rozczarowałem chodź i tak nie będzie źle
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.12.2010, 17:13
ja sie tym tak nie jaram, te stadiony nie beda mialy jednej podstawowej rzeczy atmosfery a potem i tak beda puste.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.12.2010, 17:24
http://stadiony.net/w_budowie/pol/stadion_arki_gdynia

destro napisał(a):Wyświetl post
niestety my ze śledziami na wyjeździe zagramy w tej rundzie
na nasze szczescie kolejka przesunieta wiec bedziemy tam pierwszymi goscmi na stadionie Arki w ekstraklasie
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 02.12.2010, 18:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wyobraź sobie, że są tam od dawna nawet klimatyzowane przystanki autobusowe Wchodzisz sobie do kapsuły jak z filmu sci-fi i czekasz sobie na autobusik. Kulturka. Europa zachodzia przy nich to trzeci świat.

Ruskie także ciekawe stadioniki zaprojektowali. (w oczekujących na realizację.)
http://stadiony.net/projekty
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.12.2010, 18:14
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Też mi coś! Usiądź na D23 . Siedziałem tam na meczu z Koroną i gosciowi koło mnie, piegi z pyska zdmuchneło. To jest dopiero klima a i katar tez pewny.
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.12.2010, 18:15
No to mamy 12 lat, żeby zapewnić sobie status społeczny pozwalający na wycieczkę do Kataru... Generalnie uważam to za pomylony pomysł organizować mistrzostwa w kraju, który z piłką nożną ma tyle wspólnego co Polska z krykietem. Stadiony fakt faktem imponujące, tylko pytanie - po co? Nie wyobrażam sobie, żeby tam na każdym meczu był komplet, tak jak na MŚ w Niemczech, gdzie trudno było o bilety nawet na podrzędne mecze. Mieliśmy doskonały przykład w tym roku, że organizowanie takiej imprezy w kraju, który nie żyje piłką na co dzień to pomyłka. Chwała Bogu, że za 4 lata turniej w Brazylii... Szkoda, że do Europy wróci dopiero za 16 (k...a mać!) lat.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.12.2010, 18:31
Jedno jest pewne: w tych decyzjach palce maczali Putin ze swoją mafią, no i araby, które kupują wszystko związane z piłką. I jak tu wierzyć w jakąkolwiek uczciwość.

Szkoda mi Anglii, liczyłem, że tam się odbędą te MŚ, no i lepsza byłaby też Belgia z Holandią. Bądź co bądź bliższe i bardziej sympatyczne wobec nas kraje

Natomiast Katar, no cóż, zobaczymy ogromny przesyt, wielkie bogactwa itd, ale nie ma to dla mnie sensu.

Jedyny plus to, że jest stosunkowo blisko, przez co mecze będą o umiarkowanie rozsądnych porach

Zadziwia mnie tak szybki wybór gospodarza Mundialu, który odbędzie się za 12 lat. Wcześniej wybierano jakieś 6-7 lat wcześniej maksymalnie... No i jak sobie myślę, jaki wówczas będę stary...
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 02.12.2010 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.12.2010, 18:56
Dla mnie Katar jest bez sensu ale wiadomo to raczej kwestia kasy. Tak jak formuła 1 ucieka w egzotyczne miejsca tak FIFA szuka hojnych darczyńców. W 2022 to chyba jeszcze będą trzepać kapuchę z ropy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.12.2010, 19:23
Ciekawe jak bedzie z frekwencja w tym Katarze...
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.12.2010, 19:39
Dla mnie stadiony w Katarze mogłyby być i ze złota inkrustowanego diamentami to i tak nie ma dla nas (przynajmniej większości) żadnego znaczenia. Nie pojawię się nigdy na tych stadionach, w TV zobacze 2-3 mecze, z czego i tak bedzie widać jedynie środek, a nie przewiduje abym potem emocjonawał się grą jakiejś lokalnej drużyny na jednym z tych stadionów.

Równie emocjonalnie podchodzę do budowy izby wytrzeźwień w Szczecinku. Choć pewnie miałbym większe szanse tam trafić
Ostatnio edytowane przez Kaan : 02.12.2010 o godz. 19:41.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.12.2010, 20:01
Na Eurosporcie mówili, że część tych stadionów w Katarze zostanie zburzonych po mistrzostwach, a ich prefabrykany zostaną użyte do budowy innych aren sportowych w tej części globu.

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

Zadziwia mnie tak szybki wybór gospodarza Mundialu, który odbędzie się za 12 lat. Wcześniej wybierano jakieś 6-7 lat wcześniej maksymalnie... No i jak sobie myślę, jaki wówczas będę stary...
Co do tego obiło mi się o uszy, że część urzędujących w FIFA ludzi za 5 czy 6 lat "przejdzie na emeryturę" i to była dla nich ostatnia szansa, aby się "dorobić".
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.12.2010, 07:51
Blatter ma kadencje jeszcze rok i w tym sęk
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 03.12.2010, 09:21
Kaan napisał(a):Wyświetl post
w TV zobacze 2-3 mecze, z czego i tak bedzie widać jedynie środek,
Pełen białych kefiji
Ciekawie będą prezentować się trybuny.

A apropo's wyboru Rosji :

Cytat:
W ujawnionej w maju przez "Mail on Sunday" prywatnej rozmowie ówczesnego szefa angielskiej federacji z jego kochanką, Lord Triesman oskarżył Hiszpanię, że przy pomocy Rosjan zamierza przekupywać sędziów na mistrzostwach świata w RPA w zamian oferując poparcie podczas wyborów gospodarza MŚ 2018.

W maju taki scenariusz przewidział Lord Triesman, ówczesny szef angielskiej federacji (FA). W ujawnionej przez "Mail on Sunday" prywatnej rozmowę Lorda Triesmana, padła sugestia, że Rosjanie i Hiszpanie umówili się odnośnie przekupienia sędziów na najbliższym mundialu. W zamian Hiszpania miała obiecać wycofanie własnej kandydatury do organizacji mundialu i "przekazanie" głosów poparcia dla Rosji.

Słowa Lorda Triesmana padły podczas prywatnego obiadu z jego przyjaciółką Melissą Jacobs. Kobieta w ukryciu nagrała rozmowę. Ukazująca się w niedzielę gazeta jest podejrzewana o to, że odkupiła od niej nagrani za 75 tys. funtów. Triesman podał się do dymisji. W formie protestu z pisania cyklicznych felietonów w gazecie zrezygnował Gary Lineker.
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,87...Triesmana.html
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.12.2010, 10:42
Katar, to pół biedy. Mają absurdalną ilość pieniędzy, stadiony sobie zbudują nowoczesne i ładne, strefa czasowa jest dla nas bardzo korzystna, dla turystów fajne miejsce na wyjazd wakacyjny... Spośród kandydatów lepsze byłyby USA, no ale Katar był dla mnie drugi w kolejce, więc ok.

Natomiast totalnym absurdem jest dla mnie wybór Rosji. Nie dlatego, że Ruskich nie lubię, ale dlatego że po pierwsze - co to za Europa, po drugie - bezsensowne odległości między miastami, w których będą mecze, po trzecie - Rosja już ma jedną wielką imprezę sportową, a nagle dostaje drugą, po czwarte - lepszy potencjał kibicowski mają Holandia/Belgia oraz UK, po piąte - Rosja jest po prostu niebezpieczna. Nawet zakładając pełen profesjonalizm i dobrą wolę administracji rosyjskiej, w przypadku tego kraju taka impreza, która rozstrzelona jest po kilku odległych od siebie o tysiące kilometrów miastach, jest po prostu nie do upilnowania. Olimpiada zimowa w Soczi - ok, rzucą wszystkich FSBowców na Kaukaz, wysiedlą wszystkich ludzi zarabiających poniżej średniej krajowej z okolicznych terenów, będzie z grubsza biorąc spokojnie. Ale Petersburga nie wysiedlą, Moskwy nie upilnują. Zresztą, nie oszukujmy się, smarowali wszyscy z grubsza biorąc równo, więc paradoksalnie mogli podjąć "uczciwą" decyzję i zgarnąć godny smar, ale cholery się złakomiły.
Legionista
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.12.2010, 10:54
Amerykańce przegrali,bo dodrukować papieru nie zdążyli. W sumie nie dziwne, gdy się tyle tego drukuje to i czasowo człowiek może nie wyrobić

To wszystko zaczyna już być takie bez finezji. Byle jakie. Jakaż atmosfera może być w Rosji czy w Katarze?Wszystko będzie sztuczne.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.12.2010, 11:06
Mi się jednak wydaje, że dla FIFA wybór Rosji był jedynym słusznym dla zachowania równowagi na piłkarskiej mapie Europy. Kolejna impreza w Hiszpanii, czy Anglii? Ileż można.

Anglia - MŚ 1966 i ME 1996
Hiszpania - MŚ 1982 i ME 1964
Belgia - ME 1972 i ME 2000 (z Holandią)

Każde z tych państw miało po dwie wielkie imprezy piłkarskie w historii.

Poza tym aktualne w tej chwili wydają się pogłoski, które pojawiły się po wyborze Polski i Ukrainy na gospodarzy ME2012, że nasze kandydatury bardzo lobbowała Rosja, która zebrała nam głosy na wschodzie i południu Europy w zamian za poparcie naszych krajów w jej staraniach o MŚ2018. Całkiem prawdopodobny scenariusz.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.12.2010, 11:29
Sartre, a Brazylia to co? MŚ za 4 lata i po nich mają Olimpiade.

Anglicy tez Olimpiade maja w 2012.

Dla mnie wybór Rosjan jest jak najbardziej słuszny i mimo mojej niecheci do ich narodu mocno za nich sciskalem kciuki. natomiast Katar?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.12.2010, 11:31
Katar bedzie jak RPA, tam byly wuwuzelel a tu beda same araby w ichniejszych narodowych strojach i jedyny doping to bedze u a i ichniejszy belkot.
,
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.12.2010, 15:37
killzone napisał(a):Wyświetl post
Sartre, a Brazylia to co? MŚ za 4 lata i po nich mają Olimpiade.

Anglicy tez Olimpiade maja w 2012.

Dla mnie wybór Rosjan jest jak najbardziej słuszny i mimo mojej niecheci do ich narodu mocno za nich sciskalem kciuki. natomiast Katar?
Moim skromnym zdaniem właśnie prędzej Katar niż Rosja... Co jak co, ale jak araby się za coś biorą to robią to z wielkim rozmachem. Natomiast Rosja? Śmiech na sali.

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.12.2010, 16:16
Taak... W 2018 r. Ruscy odetną gaz bo cały pójdzie na stadiony w Rosji, a w 2022 r. cały świat dostanie w czasie mistrzostw świata Kataru...

Swoją drogą ciekawi mnie strasznie Katar, i te ich klimatyzowane stadiony...
Odpowiedz cytując
newb
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 03.12.2010, 16:19
A dlaczego nie Rosja? Wielki potencjał, róznorodnośc regionów, potencjał kibicowski, jeszcze "duma" sypnie groszem i będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 03.12.2010, 16:26
Żeby w tym wszystkim jeszcze o piłkę chodziło to przecież tylko i wyłącznie polityka.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.12.2010, 17:33
W sumie jeden wielki pozytyw z wyboru Rosji dla nas jest: jeden z mundialowych stadionów umiejscowiony będzie w Kaliningradzie
Legionista
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.12.2010, 18:18
Sartre napisał(a):Wyświetl post
W sumie jeden wielki pozytyw z wyboru Rosji dla nas jest: jeden z mundialowych stadionów umiejscowiony będzie w Kaliningradzie
To Areczka sobie wypożyczy jak do Ligi Mistrzów awansuje
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.12.2010, 19:56
Ja mam pytanie Uefa dalej uważa że Lwów zdąży ze stadionem na Euro? Tam nic nie ma, stopnice nawet nie są wyłożone. Ogólnie jak wygląda sytuacja z polskimi stadionami, najdalej jest Baltic Arena, później Wrocław i Warszawa? Tak to wygląda po zdjęciach.

Są jakieś opóźnienia takie że już wiadomo, mamy pół roku obsuwy?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.12.2010, 20:01
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Moim skromnym zdaniem właśnie prędzej Katar niż Rosja... Co jak co, ale jak araby się za coś biorą to robią to z wielkim rozmachem. Natomiast Rosja? Śmiech na sali.
Nie rozumiem.

Ruscy jak będą się chcieli pokazać to też zrobią imprezę z wielkim rozmachem.

Skoro o Rosji tak piszesz, to jestem ciekaw co sądzisz o Euro w Polsce i na Ukrainie
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.12.2010, 20:05
A czy zrobią też mecze w Nowosybirsku i Irkucku? No co, całemu krajowi należy dać szansę i tak jeden mecz grupowy w Kaliningradzie, a drugi w Irkucku i z powrotem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.12.2010, 20:07
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie Uefa dalej uważa że Lwów zdąży ze stadionem na Euro? Tam nic nie ma, stopnice nawet nie są wyłożone. Ogólnie jak wygląda sytuacja z polskimi stadionami, najdalej jest Baltic Arena, później Wrocław i Warszawa? Tak to wygląda po zdjęciach.

Są jakieś opóźnienia takie że już wiadomo, mamy pół roku obsuwy?

Może ja jestem ślepy ale stopnice już są w większości na swoim miejscu. Nawet dach już zaczeli składać.

http://stadion.lviv.ua/ua/photos_fro...viv_29_11_2010

Jeśli chodzi o polskie stadiony polecam wątek http://www.skyscrapercity.com/tags.p...ktura+sportowa
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów