|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Podobno w Katarze mają być klimatyzowane stadiony!
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Widziałem wizualizację stadionów. To jakiś obłęd! Nasze stadiony na Euro to jakieś kurniki! I są juz przestarzałe:/
Dość wspomnieć, że jeden ze stadionów ma być z zewnątrz jednym wielkim ekranem LCD Każdy stadion będzie odzwierciedlał jakąś rzecz charakterystyczną dla Kataru. :O MIAZGA: http://www.youtube.com/watch?v=d-z2j...layer_embedded
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 02.12.2010 o godz. 17:01.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rosja dla tego bo pewnie Putin konkretnie sypnął kasą tak samo jak z F1.Myślałem, że będzie Anglia a w 2022 USA, ale się rozczarowałem chodź i tak nie będzie źle
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja sie tym tak nie jaram, te stadiony nie beda mialy jednej podstawowej rzeczy atmosfery a potem i tak beda puste.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://stadiony.net/w_budowie/pol/stadion_arki_gdynia
na nasze szczescie kolejka przesunieta wiec bedziemy tam pierwszymi goscmi na stadionie Arki w ekstraklasie |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wyobraź sobie, że są tam od dawna nawet klimatyzowane przystanki autobusowe
Ruskie także ciekawe stadioniki zaprojektowali. (w oczekujących na realizację.) http://stadiony.net/projekty |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
No to mamy 12 lat, żeby zapewnić sobie status społeczny pozwalający na wycieczkę do Kataru...
Generalnie uważam to za pomylony pomysł organizować mistrzostwa w kraju, który z piłką nożną ma tyle wspólnego co Polska z krykietem. Stadiony fakt faktem imponujące, tylko pytanie - po co? Nie wyobrażam sobie, żeby tam na każdym meczu był komplet, tak jak na MŚ w Niemczech, gdzie trudno było o bilety nawet na podrzędne mecze. Mieliśmy doskonały przykład w tym roku, że organizowanie takiej imprezy w kraju, który nie żyje piłką na co dzień to pomyłka. Chwała Bogu, że za 4 lata turniej w Brazylii... Szkoda, że do Europy wróci dopiero za 16 (k...a mać!) lat.![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jedno jest pewne: w tych decyzjach palce maczali Putin ze swoją mafią, no i araby, które kupują wszystko związane z piłką. I jak tu wierzyć w jakąkolwiek uczciwość.
![]() Szkoda mi Anglii, liczyłem, że tam się odbędą te MŚ, no i lepsza byłaby też Belgia z Holandią. Bądź co bądź bliższe i bardziej sympatyczne wobec nas kraje ![]() Natomiast Katar, no cóż, zobaczymy ogromny przesyt, wielkie bogactwa itd, ale nie ma to dla mnie sensu. Jedyny plus to, że jest stosunkowo blisko, przez co mecze będą o umiarkowanie rozsądnych porach ![]() Zadziwia mnie tak szybki wybór gospodarza Mundialu, który odbędzie się za 12 lat. Wcześniej wybierano jakieś 6-7 lat wcześniej maksymalnie... No i jak sobie myślę, jaki wówczas będę stary...
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 02.12.2010 o godz. 18:35.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dla mnie Katar jest bez sensu ale wiadomo to raczej kwestia kasy. Tak jak formuła 1 ucieka w egzotyczne miejsca tak FIFA szuka hojnych darczyńców. W 2022 to chyba jeszcze będą trzepać kapuchę z ropy.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ciekawe jak bedzie z frekwencja w tym Katarze...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dla mnie stadiony w Katarze mogłyby być i ze złota inkrustowanego diamentami to i tak nie ma dla nas (przynajmniej większości) żadnego znaczenia. Nie pojawię się nigdy na tych stadionach, w TV zobacze 2-3 mecze, z czego i tak bedzie widać jedynie środek, a nie przewiduje abym potem emocjonawał się grą jakiejś lokalnej drużyny na jednym z tych stadionów.
Równie emocjonalnie podchodzę do budowy izby wytrzeźwień w Szczecinku. Choć pewnie miałbym większe szanse tam trafić ![]()
Ostatnio edytowane przez Kaan : 02.12.2010 o godz. 19:41.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Na Eurosporcie mówili, że część tych stadionów w Katarze zostanie zburzonych po mistrzostwach, a ich prefabrykany zostaną użyte do budowy innych aren sportowych w tej części globu.
Co do tego obiło mi się o uszy, że część urzędujących w FIFA ludzi za 5 czy 6 lat "przejdzie na emeryturę" i to była dla nich ostatnia szansa, aby się "dorobić". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Blatter ma kadencje jeszcze rok i w tym sęk
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Pełen białych kefiji
![]() Ciekawie będą prezentować się trybuny. A apropo's wyboru Rosji : Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Katar, to pół biedy. Mają absurdalną ilość pieniędzy, stadiony sobie zbudują nowoczesne i ładne, strefa czasowa jest dla nas bardzo korzystna, dla turystów fajne miejsce na wyjazd wakacyjny... Spośród kandydatów lepsze byłyby USA, no ale Katar był dla mnie drugi w kolejce, więc ok.
Natomiast totalnym absurdem jest dla mnie wybór Rosji. Nie dlatego, że Ruskich nie lubię, ale dlatego że po pierwsze - co to za Europa, po drugie - bezsensowne odległości między miastami, w których będą mecze, po trzecie - Rosja już ma jedną wielką imprezę sportową, a nagle dostaje drugą, po czwarte - lepszy potencjał kibicowski mają Holandia/Belgia oraz UK, po piąte - Rosja jest po prostu niebezpieczna. Nawet zakładając pełen profesjonalizm i dobrą wolę administracji rosyjskiej, w przypadku tego kraju taka impreza, która rozstrzelona jest po kilku odległych od siebie o tysiące kilometrów miastach, jest po prostu nie do upilnowania. Olimpiada zimowa w Soczi - ok, rzucą wszystkich FSBowców na Kaukaz, wysiedlą wszystkich ludzi zarabiających poniżej średniej krajowej z okolicznych terenów, będzie z grubsza biorąc spokojnie. Ale Petersburga nie wysiedlą, Moskwy nie upilnują. Zresztą, nie oszukujmy się, smarowali wszyscy z grubsza biorąc równo, więc paradoksalnie mogli podjąć "uczciwą" decyzję i zgarnąć godny smar, ale cholery się złakomiły. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Amerykańce przegrali,bo dodrukować papieru nie zdążyli. W sumie nie dziwne, gdy się tyle tego drukuje to i czasowo człowiek może nie wyrobić
![]() To wszystko zaczyna już być takie bez finezji. Byle jakie. Jakaż atmosfera może być w Rosji czy w Katarze?Wszystko będzie sztuczne. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mi się jednak wydaje, że dla FIFA wybór Rosji był jedynym słusznym dla zachowania równowagi na piłkarskiej mapie Europy. Kolejna impreza w Hiszpanii, czy Anglii? Ileż można.
Anglia - MŚ 1966 i ME 1996 Hiszpania - MŚ 1982 i ME 1964 Belgia - ME 1972 i ME 2000 (z Holandią) Każde z tych państw miało po dwie wielkie imprezy piłkarskie w historii. Poza tym aktualne w tej chwili wydają się pogłoski, które pojawiły się po wyborze Polski i Ukrainy na gospodarzy ME2012, że nasze kandydatury bardzo lobbowała Rosja, która zebrała nam głosy na wschodzie i południu Europy w zamian za poparcie naszych krajów w jej staraniach o MŚ2018. Całkiem prawdopodobny scenariusz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Sartre, a Brazylia to co? MŚ za 4 lata i po nich mają Olimpiade.
Anglicy tez Olimpiade maja w 2012. Dla mnie wybór Rosjan jest jak najbardziej słuszny i mimo mojej niecheci do ich narodu mocno za nich sciskalem kciuki. natomiast Katar? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Katar bedzie jak RPA, tam byly wuwuzelel a tu beda same araby w ichniejszych narodowych strojach i jedyny doping to bedze u a i ichniejszy belkot.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Moim skromnym zdaniem właśnie prędzej Katar niż Rosja... Co jak co, ale jak araby się za coś biorą to robią to z wielkim rozmachem. Natomiast Rosja? Śmiech na sali.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Taak... W 2018 r. Ruscy odetną gaz bo cały pójdzie na stadiony w Rosji, a w 2022 r. cały świat dostanie w czasie mistrzostw świata Kataru...
![]() Swoją drogą ciekawi mnie strasznie Katar, i te ich klimatyzowane stadiony... |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A dlaczego nie Rosja? Wielki potencjał, róznorodnośc regionów, potencjał kibicowski, jeszcze "duma" sypnie groszem i będzie dobrze.
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Żeby w tym wszystkim jeszcze o piłkę chodziło to przecież tylko i wyłącznie polityka.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
W sumie jeden wielki pozytyw z wyboru Rosji dla nas jest: jeden z mundialowych stadionów umiejscowiony będzie w Kaliningradzie
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja mam pytanie Uefa dalej uważa że Lwów zdąży ze stadionem na Euro? Tam nic nie ma, stopnice nawet nie są wyłożone. Ogólnie jak wygląda sytuacja z polskimi stadionami, najdalej jest Baltic Arena, później Wrocław i Warszawa? Tak to wygląda po zdjęciach.
Są jakieś opóźnienia takie że już wiadomo, mamy pół roku obsuwy? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ruscy jak będą się chcieli pokazać to też zrobią imprezę z wielkim rozmachem. Skoro o Rosji tak piszesz, to jestem ciekaw co sądzisz o Euro w Polsce i na Ukrainie ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A czy zrobią też mecze w Nowosybirsku i Irkucku? No co, całemu krajowi należy dać szansę i tak jeden mecz grupowy w Kaliningradzie, a drugi w Irkucku i z powrotem.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Może ja jestem ślepy ale stopnice już są w większości na swoim miejscu. Nawet dach już zaczeli składać. http://stadion.lviv.ua/ua/photos_fro...viv_29_11_2010 Jeśli chodzi o polskie stadiony polecam wątek http://www.skyscrapercity.com/tags.p...ktura+sportowa ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|