The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2010, 01:09
zim zum napisał(a):Wyświetl post
z całym szacunkiem, ale Garguła ma być podobno mózgiem tej drużyny, a póki co jest bardziej niewyraźny niż Jirsak i jedyne co opanował do perfekcji to przyjęcie i obracanie się przodem do swojej bramki.
Na razie gra średnio. I to musi do przerwy zimowej wystarczyć. W tej chwili nie mamy nikogo lepszego. Mam nadzieję, że przed rundą wiosenną się odbuduje i zacznie grać znacznie lepiej, co nie znaczy, że nie powinniśmy sprowadzić przynajmniej jednego wartościowego zawodnika na środek.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.11.2010, 01:29
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Widziałem dziś inteligentny zespół. Kilka razy gra bez piłki,naprawdę czapki z głów. Bramka to było wszystko co istotne,wyjście na pozycję, gra z pierwszej, wcześniej przerzut. Kilka podobnych akcji jeszcze było w tym meczu,jednak zabrakło wykończenia,dogrania. Wg mnie zespół idzie we właściwym kierunku. O takie rzeczy właśnie mi chodziło. Nie jakieś doraźne wygrywnie ale aby coś zbudować,i widze,że budowa idze w właściwym kierunku. Fajnie. Polonia grała jak typowy ligowiec,bez pomysłu przed siebie a nuż coś będzie. I tak gra 90 procent zespołów w Polsce i tak grała do tej pory Wisła.

Błędy dzis były,bo trudno aby tak nie było, każdy zespół miewa słabsze momenty. Niemniej z tej mąki będzie chleb.

tez uwazam jak Marszalek ze z Wisly pod wodzą Maaskanta cos bedzie.

widac ze jest jakis pomysl na gre ,na ustawienie sie ,na rozegranie.jestemy ciagle nie niezgrani ,a ta gra jakos sie zazębia i teraz wazne jest zeby dobrze przepracowac przerwe do wiosny.

Mecz nawet ciekawy,Polonia zagrala przyzwoicie a my bylismy dobrze ustawieni i wylaczylismy z gry Mierzejewsiego.
Janas ma coraz bardziej skwaszoną mine ,ciekawe co mu teraz Wojciechwski wymysli bo o jakies komisji zlozonej z Engela i Strejllała slyszalem
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.11.2010, 08:31
Wiadomo że mecz mógł się zakończyć remisem. Polonia miała swoje okazje. Ale generalnie jestem lekko zbudowany wczorajszym spotkaniem.

Maaskant zagrał podobnie jak z Lechem. Zaczęliśmy cofnięci i przyczajeni ale nie przestraszeni. Nie daliśmy się już tak stłamsić jak w Poznaniu i szybciej przejęliśmy kontrolę nad grą. Trener znając szybkość przykładowo Mierzejewskiego, Sobiecha i nasze problemy ze zrozumieniem i ze zgraniem nie chciał grać otwartej piłki wyczekując na swoje szanse.

I tych mieliśmy sporo, zwłaszcza w drugiej połowie gdy gospodarze ruszyli do ataków. I tu Wiślakom należy się krytyka że chociaż jednej z tych szans nie wykorzystali.

Co do gry obronnej to zwróciłbym uwagę że przez blisko 3/4 meczu Polonia waliła głową w mur, ich akcje były przerywane i blokowane. Dopiero w końcówce mieli dwie sytuacje gdy zagrali już wybitnie ofensywnie a my za głęboko się cofnęliśmy.

Wynik cieszy, przebłyski niezłej gry też. Przychylam się do opinii że z tej mąki będzie chleb.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.11.2010, 09:29
Daj Boże wygrać ostatni mecz (co łatwe oczywiście nie będzie) i żeby Śląsk coś urwał w Białym...
A potem... Stan i Basałaj do owocnej roboty, a trener i piłkarze dobrze wypocząć i do ostrej roboty.
Bo wiosną obawiam się, że takie numery (= tak przeciętny skład i gra) nie przejdą i nie dadzą nam MP.
Odpowiedz cytując
Dasqez
Member

Od: 04.2008

Stary 29.11.2010, 09:50
Szkoda trochę Polonii. Oni grają ładnie, ale przegrywają. Obrona znów sito miejscami, Chavez zagrał chyba najsłabszy mecz, przegrał sporo pojedynków. Wygrywamy szczęśliwie, ale w zimie po prostu trzeba wyłożyć kasę na transfery, nie byle jakie, tylko konkretne. Holenderska myśl szkoleniowa jest, teraz to wykorzystać.

Aha, znów chamskie zachowanie kibiców Polonii, ja rozumiem, że Mały jest demotywatorem każdej drużyny, ale żeby od razu śnieżkami w niego?
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.11.2010, 12:25
Mecz z gatunku tych podczas ktorych ogladania dobrze miec tlen pod reka lub znajomego z kretka. Generalnie na plus kolejny mecz na zero z tylu i kolejne przeblyski (chociaz za malo) w konstruowaniu akcji. Z kolei ten mecz wedlug mnie slabiej zagral z tylu Chavez. Kolejny raz tez zdarzylo mu sie minac w powietrzu lub nie trafic w pilke. To musi poprawic. Teraz dobrze by bylo w Gdyni zainkasowac komplet (znow jednak ciezki mecz przed Nami) i mozna z w miare umiarkowanym optymizmem patrzec na wiosne. Duzo pracy jeszcze jest przed Nasza druzyna a w obliczu (mam nadzieje owocnych) transferow znowu kolejne sie zgrywanie formacji, ale to juz bedzie zadanie trenera zeby to wszystko szybko zatrybilo.
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 29.11.2010, 14:30
Dasqez napisał(a):Wyświetl post
Aha, znów chamskie zachowanie kibiców Polonii, ja rozumiem, że Mały jest demotywatorem każdej drużyny, ale żeby od razu śnieżkami w niego?
Po meczu (z autopsji, bo sama to widziałam), czego tv już nie pokazała, kibice Polonii z młyna zaśpiewali "chodźcie do nas" a kiedy piłkarze podeszli zostali obrzuceni dużą liczbą śnieżnych kul i z minami zbitego psa odeszli przez boisko do szatni. Tak, że nie tylko nasi piłkarze zostali "ostrzelani" śnieżkami ...
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.11.2010, 14:43
Jakby nie było ciężki przeciwnik za nami.

Rok temu samobój, teraz samobój.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 30.11.2010, 09:26

Jak ściągnąć plik: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne
Ostatnio edytowane przez nero : 30.11.2010 o godz. 11:16.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów