|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
To jest akurat prawda. Świetnie wyjął strzał Tosika w pierwszej połowie.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Napisz regan, że żartujesz albo się zagalopowałeś..
Bo jeśli nie widzisz żadnej różnicy między gwizdaniem (najczęściej po meczu), a rzucaniem w piłkarzy zmarzniętym lodem to nie mam więcej pytań. A jeśli chodzi o rzucanie śnieżkami to w ogóle bym takich kozaków za jaja powiesił. Rozumiem, gdy to się dzieje w Wodzisławiu czy innym Bełchatowie ale pewne kluby powinny stronić od takich zachowań.Z naszych trybun pewnie też jakaś śnieżka poleciała ale nie jestem z tego dumny i moje słowa kierowane są także do naszych debeściaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Pawełek jest chyba w tej rundzie najlepszy w lidze. Tylko ciężko stwierdzić czy tak dział na niego zmiana trenera bramkarzy czy kończący się kontrakt.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Zwyciestwo zasluzone, bylismy lepi.
Polonii/Groclinowi za oleksego w berecie na trybunach to ja zycze jak najgorzej. Ladnie sie wojciechowski prezentowal w rekawicach narciarskich i z cygarem : )))))) ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pamiętam tylko jedną osobę, która [ przyznam nie wiem jakim cudem ] wylazła na dach nowowybudowanej trybunie południowej i rzucała śnieżkami [ bodajże w 2005 to było] co i tak było dosyć infantylne, ale nie były to bryłki lodu. Jeżeli jednak nie widzisz różnicy w obrzucaniu zawodników lodem, a wygwizdaniu ich to najzwyczajnie w świecie jest mi Cię żal. Później nie przypominam sobie, aby jakiś lód był rzucany w piłkarzy.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Teraz niech jeszcze Jaga straci punkty i będzie wręcz absurdalnie ( pamiętając o początkach tego sezonu )
![]()
Ostatnio edytowane przez rafkur : 28.11.2010 o godz. 18:20.
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Co do tego niby karnego to ja bym takich nie dyktował . Kontakt Paljicia z Tosikiem był ale wg mnie nie spowodował on upadku piłkarza Polonii a ten gdy poczuł kontakt po prostu się wyłożył , podobna sytuacja jak w meczu Korony z Lechem - w takiej sytuacji też nie było karnego, bodajże Hernani depnął Stilicia niechcący a ten mógł się utrzymać ,nie upadł od razu tylko po sekundzie , widać było że wpadł na pomysł wymuszenia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Inna sprawa, że wbrew obiegowej opinii Legionistów moim zdaniem i tak było już po ptokach. |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
8 meczów z 14 rozgrywanych po przerwie zimowej rozgrywamy na Reymonta 22
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Na razie drugi dzisiejszy mecz na +, ale wciąż liczę że Ruch coś ustrzeli
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Karny dla Oleksych ewidentny. Tu nie ma co dyskutowac.
Mielismy kupe szczesca dzis i tyle. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ej, to seksizm. Może dla Wojciechowskiego nie twarz ważna, a liczy się wnętrze.
Ja odnośnie mojego ulubionego prezesa w ekstraklasie - kiedy leci Janas? A wraca Zieliński? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i mamy remis Ruchu z Jagą. Piękniej być nie mogło. Realnie, bo oczywiście lepiej dla nas by było gdyby Ruch ograł lidera. Niemniej jednak ja się cieszę, bo z jednej strony odrobiliśmy kolejne 2 pkt do Jagiellonii, a z drugiej Ruch zdobył kolejny punkt i Craxa nie będzie miała łatwo na dole tabeli
![]() W przyszłej kolejce gramy na wyjeździe w Gdyni bez Sobolewskiego i Bunozy. Będzie ciężko, bo na tej sztucznej trawie to większość drużyna ma problemy... Jagiellonia gra u siebie ze Śląskiem więc moim zdaniem też może mieć ciężko. Jedynie Legia gra na wyjeździe z Craxą więc oni pewnie dopiszą sobie bez problemu większego 3 pkt. Ale akurat w tej sytuacji nie jestem tym jakoś strasznie załamany.. Ale kto by pomyślał po strasznym początku sezonu, że będziemy mieli szanse na lidera po rundzie jesiennej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Już tylko 3 p do lidera. Jaja jak berety
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Po pierwsze to lidera nie będzie, bo nawet nasza wygrana z Arką i porazka Jagi da tylko zrównanie punktów, a to Jaga ma lepszy bilans z nami.
Po drugie to po tym spektakularnym zwycięstwie Cracovii i mękach Legii wcale nie jest powiedziane, że legionistom można dopisać 3 punkty przed rozpoczęciem meczu, zwłaszcza mając w pamięci, że pierwszy mecz i okoliczności zwycięstwa Legii. ![]() A po trzecie - idealna kolejka. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To teraz prośba o kolejkę marzeń:
Cracovia - Legia 2 (będzie bardzo ciężko, niestety) Arka - Wisła 1x (do zrobienia) Jaga - WKS x2 (do zrobienia, bo WKS jest aktualnie 3 drużyną ostatnich powiedzmy 6 kolejek) i zimujemy na pierwszym miejscu, po najgorszej rundzie od gdzieś 1990 roku ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teoretycznaale jest Jaga 0, Wisła 3, Legia 3 i na koniec trzy drużyny po 30 i tutaj jesteśmy najlepsi w małej tabelce.
![]() Scenariusz SF ale czemu nie. A teoretycznie z drugiej strony runda jesienna się właśnie zakończyła i to Jaga jest pierwsza, za tydzień gramy już rewanże ![]() Spierać się możemy czysto akademicko co się liczy bardziej.
Ostatnio edytowane przez RoS : 28.11.2010 o godz. 19:07.
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Nie wiem jak teraz, ale wcześniej bezpośrednie mecze liczyły się tylko w końcowej tabeli nie w trakcie sezonu. Zresztą to jest debilne, bo prowadzisz do 29 kolejki osiągasz takie same wyniki jak druga drużyna i kończysz sezon na 2 miejscu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Tosik poczuł rękę i poleciał, jakby dostał strzała w plecy ze strzelby gładkolufowej. Ja bym karnego nie dał, ba - dałbym Poloniście żółtko.
Relacja z meczu w lidze+ stronnicza - pokazują rajdy Gancarczyka, z których nic nie wynikało a identycznych szarż Kirma nie pokazano w ogóle. Ktoś kto nie oglądał meczu a widział skrót, mógł odnieść wrażenie że w II połowie Wisła miała 2 akcje w ataku. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie wiem jak tak słaba Wisła mogła wywieźć punkty z K6. Tym bardziej, że Polonia powinna strzelić kilka goli. Niestety drużyna nie wykorzystuje dobrych sytuacji.
Śmiejecie się na kilka stron z dziewczyny Wojciechowskiego, to wklejcie zdjęcia swoich modelek. Co do Małeckiej. Życzyć tylko połamania kończyn albo na boisku albo poza boiskiem. ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Nie będzie obrażania zawodników Wisły na tym forum. I to jeszcze przez kibiców innych klubów. Nie cytujcie tego jegomościa - szkoda czasu.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.11.2010 o godz. 19:49.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Odpowiedź jest prosta: jesteście słabsi od takiej słabej Wisły pokazuje to ilość punków, miejsce w tabeli i dzisiejszy mecz
Oj oby wywalczyć na trudnym terenie za tydzień 3 pkt, wzmocnić się w przerwie i jesteśmy w grze kto by pomyślał we wrześniu... |
|
|