The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2010, 17:43
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Kibice Groclinu to Ci, którzy już od 80 minuty zaczęli opuszczać stadion?
To Ci którzy nie tylko w Wiślaków, ale także w swoim graczy po meczu śnieżkami rzucali?
No tak, prawdziwa "duma stolicy"

Rozumiem, że wiele piosenek jest uniwersalnych i stosuje je większość ekip. Ale wymaga to minimum rozumu, żeby chociaż liczba sylab się zgadzała bo później brzmi to dość komicznie. Po-lo-nia grać, k*** mać (zamiast 2 sylab)...

Co by o Wojciechowskim nie mówić złego to niezłą sobie laseczkę znala$$$ł
My nigdy sniezkami nie rzucaliśmy nie? Ciekawe czym rózni się to od gwizdania na własnych piłkarzy?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.11.2010, 17:49
regan napisał(a):Wyświetl post
My nigdy sniezkami nie rzucaliśmy nie? Ciekawe czym rózni się to od gwizdania na własnych piłkarzy?
To może dalej mogli pójść i w ryja im dać bo źle grali.

Ja widzę różnicę pomiędzy gwizdami a rzucaniem czymkolwiek w swoich piłkarzy.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 28.11.2010, 17:51
Napisz proszę, że żartujesz i wcale nie oczekujesz odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.11.2010, 18:00
gigant napisał(a):Wyświetl post
Karny ewidentny i nie ma się co oszukiwac. Pawełek teraz broni wszystko, to sędzia słusznie stwierdził, że szkoda Wojciechowskiemu i reszcie ligi robić nadzieję.
To jest akurat prawda. Świetnie wyjął strzał Tosika w pierwszej połowie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2010, 18:02
Napisz regan, że żartujesz albo się zagalopowałeś..

Bo jeśli nie widzisz żadnej różnicy między gwizdaniem (najczęściej po meczu), a rzucaniem w piłkarzy zmarzniętym lodem to nie mam więcej pytań.

A jeśli chodzi o rzucanie śnieżkami to w ogóle bym takich kozaków za jaja powiesił. Rozumiem, gdy to się dzieje w Wodzisławiu czy innym Bełchatowie ale pewne kluby powinny stronić od takich zachowań.Z naszych trybun pewnie też jakaś śnieżka poleciała ale nie jestem z tego dumny i moje słowa kierowane są także do naszych debeściaków
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.11.2010, 18:03
Pawełek jest chyba w tej rundzie najlepszy w lidze. Tylko ciężko stwierdzić czy tak dział na niego zmiana trenera bramkarzy czy kończący się kontrakt.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 28.11.2010, 18:14
Zwyciestwo zasluzone, bylismy lepi.
Polonii/Groclinowi za oleksego w berecie na trybunach to ja zycze jak najgorzej.

Ladnie sie wojciechowski prezentowal w rekawicach narciarskich i z cygarem : ))))))
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.11.2010, 18:17
Pamiętam tylko jedną osobę, która [ przyznam nie wiem jakim cudem ] wylazła na dach nowowybudowanej trybunie południowej i rzucała śnieżkami [ bodajże w 2005 to było] co i tak było dosyć infantylne, ale nie były to bryłki lodu. Jeżeli jednak nie widzisz różnicy w obrzucaniu zawodników lodem, a wygwizdaniu ich to najzwyczajnie w świecie jest mi Cię żal. Później nie przypominam sobie, aby jakiś lód był rzucany w piłkarzy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.11.2010, 18:17
Teraz niech jeszcze Jaga straci punkty i będzie wręcz absurdalnie ( pamiętając o początkach tego sezonu )

PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam tylko jednego idiotę, która [ przyznam nie wiem jakim cudem ] wylazł na dach nowowybudowanej trybunie południowej i rzucał śnieżkami [ bodajże w 2005 to było] co i tak było dosyć infantylne, ale nie były to bryłki lodu. Jeżeli jednak nie widzisz różnicy w obrzucaniu zawodników lodem, a wygwizdaniu ich to najzwyczajnie w świecie jest mi Cię żal. Później nie przypominam sobie, aby jakiś lód był rzucany w piłkarzy.
Pamiętam ten mecz - jakiś oszołom naparzał w Cabaja. Ze starego C też coś białego leciało. Bez względu na przeciwnika jest to buractwo ale jednak mniejsze niż walenie w swoich.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 28.11.2010 o godz. 18:20.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 28.11.2010, 18:18
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Zwyciestwo zasluzone, bylismy lepi.
Polonii/Groclinowi za oleksego w berecie na trybunach to ja zycze jak najgorzej.

Ladnie sie wojciechowski prezentowal w rekawicach narciarskich i z cygarem : ))))))
10 za spostrzegawczość, ja widziałem tylko lachona.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.11.2010, 18:22
Co do tego niby karnego to ja bym takich nie dyktował . Kontakt Paljicia z Tosikiem był ale wg mnie nie spowodował on upadku piłkarza Polonii a ten gdy poczuł kontakt po prostu się wyłożył , podobna sytuacja jak w meczu Korony z Lechem - w takiej sytuacji też nie było karnego, bodajże Hernani depnął Stilicia niechcący a ten mógł się utrzymać ,nie upadł od razu tylko po sekundzie , widać było że wpadł na pomysł wymuszenia.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.11.2010, 18:24
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Co do tego niby karnego to ja bym takich nie dyktował . Kontakt Paljicia z Tosikiem był ale wg mnie nie spowodował on upadku piłkarza Polonii a ten gdy poczuł kontakt po prostu się wyłożył , podobna sytuacja jak w meczu Korony z Lechem - w takiej sytuacji też nie było karnego, bodajże Hernani depnął Stilicia niechcący a ten mógł się utrzymać ,nie upadł od razu tylko po sekundzie , widać było że wpadł na pomysł wymuszenia.
Tylko, że w zasadzie to samo można powiedzieć o faulu na Kirmie z Legią Inna sprawa, że wbrew obiegowej opinii Legionistów moim zdaniem i tak było już po ptokach.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 28.11.2010, 18:25
8 meczów z 14 rozgrywanych po przerwie zimowej rozgrywamy na Reymonta 22
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.11.2010, 18:31
Na razie drugi dzisiejszy mecz na +, ale wciąż liczę że Ruch coś ustrzeli
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.11.2010, 18:38
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Na razie drugi dzisiejszy mecz na +, ale wciąż liczę że Ruch coś ustrzeli
Ja liczę, że przynajmniej nic nie straci
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 28.11.2010, 18:48
Karny dla Oleksych ewidentny. Tu nie ma co dyskutowac.

Mielismy kupe szczesca dzis i tyle.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.11.2010, 18:51
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Ta dupa Wojciechowskiego z twarzy mocno przeciętna...
Ej, to seksizm. Może dla Wojciechowskiego nie twarz ważna, a liczy się wnętrze.

Ja odnośnie mojego ulubionego prezesa w ekstraklasie - kiedy leci Janas? A wraca Zieliński?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 28.11.2010, 18:52
No i mamy remis Ruchu z Jagą. Piękniej być nie mogło. Realnie, bo oczywiście lepiej dla nas by było gdyby Ruch ograł lidera. Niemniej jednak ja się cieszę, bo z jednej strony odrobiliśmy kolejne 2 pkt do Jagiellonii, a z drugiej Ruch zdobył kolejny punkt i Craxa nie będzie miała łatwo na dole tabeli

W przyszłej kolejce gramy na wyjeździe w Gdyni bez Sobolewskiego i Bunozy. Będzie ciężko, bo na tej sztucznej trawie to większość drużyna ma problemy... Jagiellonia gra u siebie ze Śląskiem więc moim zdaniem też może mieć ciężko. Jedynie Legia gra na wyjeździe z Craxą więc oni pewnie dopiszą sobie bez problemu większego 3 pkt. Ale akurat w tej sytuacji nie jestem tym jakoś strasznie załamany..

Ale kto by pomyślał po strasznym początku sezonu, że będziemy mieli szanse na lidera po rundzie jesiennej
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.11.2010, 18:54
Już tylko 3 p do lidera. Jaja jak berety
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 28.11.2010, 18:56
Cytat:
Ale kto by pomyślał po strasznym początku sezonu, że będziemy mieli szanse na lidera po rundzie jesiennej
No chyba nie mamy.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.11.2010, 18:57
...
Po pierwsze to lidera nie będzie, bo nawet nasza wygrana z Arką i porazka Jagi da tylko zrównanie punktów, a to Jaga ma lepszy bilans z nami.

Po drugie to po tym spektakularnym zwycięstwie Cracovii i mękach Legii wcale nie jest powiedziane, że legionistom można dopisać 3 punkty przed rozpoczęciem meczu, zwłaszcza mając w pamięci, że pierwszy mecz i okoliczności zwycięstwa Legii.

A po trzecie - idealna kolejka.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.11.2010, 18:58

Na lidera to chyba nie ,bo przeciez przgralismy z Jagą
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.11.2010, 19:01
To teraz prośba o kolejkę marzeń:

Cracovia - Legia 2 (będzie bardzo ciężko, niestety)
Arka - Wisła 1x (do zrobienia)
Jaga - WKS x2 (do zrobienia, bo WKS jest aktualnie 3 drużyną ostatnich powiedzmy 6 kolejek)

i zimujemy na pierwszym miejscu, po najgorszej rundzie od gdzieś 1990 roku
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Stary 28.11.2010, 19:02
Robek napisał(a):Wyświetl post
Teoretycznaale jest Jaga 0, Wisła 3, Legia 3 i na koniec trzy drużyny po 30 i tutaj jesteśmy najlepsi w małej tabelce.

Scenariusz SF ale czemu nie.

A teoretycznie z drugiej strony runda jesienna się właśnie zakończyła i to Jaga jest pierwsza, za tydzień gramy już rewanże

Spierać się możemy czysto akademicko co się liczy bardziej.
Ostatnio edytowane przez RoS : 28.11.2010 o godz. 19:07.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 28.11.2010, 19:03
Robek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak teraz, ale wcześniej bezpośrednie mecze liczyły się tylko w końcowej tabeli nie w trakcie sezonu. Zresztą to jest debilne, bo prowadzisz do 29 kolejki osiągasz takie same wyniki jak druga drużyna i kończysz sezon na 2 miejscu.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.11.2010, 19:05
RoS napisał(a):Wyświetl post
Teoretycznaale jest Jaga 0, Wisła 3, Legia 3 i na koniec trzy drużyny po 30 i tutaj jesteśmy najlepsi w małej tabelce.

Scenariusz SF ale czemu nie.

W takim razie jestem ZA
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.11.2010, 19:25
Tosik poczuł rękę i poleciał, jakby dostał strzała w plecy ze strzelby gładkolufowej. Ja bym karnego nie dał, ba - dałbym Poloniście żółtko.

Relacja z meczu w lidze+ stronnicza - pokazują rajdy Gancarczyka, z których nic nie wynikało a identycznych szarż Kirma nie pokazano w ogóle. Ktoś kto nie oglądał meczu a widział skrót, mógł odnieść wrażenie że w II połowie Wisła miała 2 akcje w ataku.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.11.2010, 19:39
Nie wiem jak tak słaba Wisła mogła wywieźć punkty z K6. Tym bardziej, że Polonia powinna strzelić kilka goli. Niestety drużyna nie wykorzystuje dobrych sytuacji.

Śmiejecie się na kilka stron z dziewczyny Wojciechowskiego, to wklejcie zdjęcia swoich modelek.

Co do Małeckiej. Życzyć tylko połamania kończyn albo na boisku albo poza boiskiem.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.11.2010, 19:46
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak tak słaba Wisła mogła wywieźć punkty z K6. Tym bardziej, że Polonia powinna strzelić kilka goli. Niestety drużyna nie wykorzystuje dobrych sytuacji.

Śmiejecie się na kilka stron z dziewczyny Wojciechowskiego, to wklejcie zdjęcia swoich modelek.

Co do Małeckiej. Życzyć tylko połamania kończyn albo na boisku albo poza boiskiem.
Kolego - wypad!! Ale w podskokach. Cierpliwość i gościnność się skończyła.

Nie będzie obrażania zawodników Wisły na tym forum. I to jeszcze przez kibiców innych klubów.

Nie cytujcie tego jegomościa - szkoda czasu.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.11.2010 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.11.2010, 19:46
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak tak słaba Wisła mogła wywieźć punkty z K6.
Odpowiedź jest prosta: jesteście słabsi od takiej słabej Wisły pokazuje to ilość punków, miejsce w tabeli i dzisiejszy mecz

Oj oby wywalczyć na trudnym terenie za tydzień 3 pkt, wzmocnić się w przerwie i jesteśmy w grze kto by pomyślał we wrześniu...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów