The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2010, 23:21
Panowie, kupował ktoś z Was kiedyś samochód z komisu?Jesli tak to co z ubezpieczeniem tak owego. Gość mi daje kluczyki,dowód rejestracyjny, fakturę, to wszystko do rejestracji ale do WK muszę dojechać z komisu jakoś a bez ubezpieczenia to średnio Jak to jest rozwiązane oraz ile trwa przerejestrowywanie samochodu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 27.11.2010 o godz. 23:35.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.11.2010, 23:40
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Panowie, kupował ktoś z Was kiedyś samochód z komisu?Jesli tak to co z ubezpieczeniem tak owego. Gość mi daje kluczyki,dowód rejestracyjny, fakturę, to wszystko do rejestracji ale do WK muszę dojechać z komisu jakoś a bez ubezpieczenia to średnio Jak to jest rozwiązane oraz ile trwa przerejestrowywanie samochodu.
A jesteś pewien że to auto nie jest ubezpieczone?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 27.11.2010, 23:49
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A jesteś pewien że to auto nie jest ubezpieczone?
Tego do końca nie wiem.

A i druga rzecz. Rejestracja samochodu odbywa się na podstawie dowodu własności, tutaj jest f-ra VAT. Wszystko jest ok jeśli w dowodzie rejestracyjnym wklepany jest komis. Zazwyczaj tak nie jest i widnieje tam osoba prywatna.
Na logikę urząd nie powienien tego rejestrować, jak to jest?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.11.2010, 23:55

Kupując auto od znajomego, całą operacje przeprowadziłem w 2 godziny, oczywiscie dostałem dowód tymczasowy
Odpowiedz cytując
A.C.A.B
Member

Od: 10.2008

Stary 28.11.2010, 00:15
MK08 napisał(a):Wyświetl post
Czy są jeszcze gdzieś do kupienia czarne bluzy z haftowanym herbem Wisły nad nim korona i napis (chyba) God Save The Queen? Można prosić zdjęcie tej bluzy?
te bluzy nie były ogólnodostępne
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.11.2010, 00:16

A i druga rzecz. Rejestracja samochodu odbywa się na podstawie dowodu własności, tutaj jest f-ra VAT. Wszystko jest ok jeśli w dowodzie rejestracyjnym wklepany jest komis. Zazwyczaj tak nie jest i widnieje tam osoba prywatna.
Na logikę urząd nie powienien tego rejestrować, jak to jest?
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...z_komisow.html

Wychodzi z tego że jeśli komis nie przerejestrował auta to musi Ci dać umowę kupna-sprzedaży poprzedniego właściciela a ubezpieczenie tez powinno być.Jest tylko kwestia czy kontynuujesz ubezpieczenie poprzedniego właściciela czy rezygnujesz z niego i ubezpieczasz auto w firmie w której Ty chcesz.Ale ogólnie auto w momencie kupna powinno mieć OC - jeśli nie ma to pytaj sprzedawcy jak on to widzi.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.11.2010 o godz. 00:20.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
MK08
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.11.2010, 00:34
A.C.A.B napisał(a):Wyświetl post
te bluzy nie były ogólnodostępne
szkoda bo bluzy naprawde konkretne dzięki za odp
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 28.11.2010, 00:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...z_komisow.html

Wychodzi z tego że jeśli komis nie przerejestrował auta to musi Ci dać umowę kupna-sprzedaży poprzedniego właściciela a ubezpieczenie tez powinno być.Jest tylko kwestia czy kontynuujesz ubezpieczenie poprzedniego właściciela czy rezygnujesz z niego i ubezpieczasz auto w firmie w której Ty chcesz.Ale ogólnie auto w momencie kupna powinno mieć OC - jeśli nie ma to pytaj sprzedawcy jak on to widzi.
Dzięki,w sumie zamiast wertować przepisy i wywarzać wywarzone drzwi, mogłem od razu zapytać.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.11.2010, 01:41
Jeśli ktoś zna się na marketingu to bardzo proszę o pomoc,myślę że dla kogoś kumatego w temacie nie będzie to problem i nie zajmie mu dużo czasu

http://w9.wrzuta.pl/plik/23vV0z1F08Y/zajecia_3
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.11.2010, 02:52
Dzięki,w sumie zamiast wertować przepisy i wywarzać wywarzone drzwi, mogłem od razu zapytać.
Komisy, te bardziej ogarnięte mają podpisane umowy z ubezpieczycielami i po sprzedaży najczęściej masz te 30 dni ubezpieczenia OC.

Od komisu dostaniesz fakture Vat, karte pojazdu, ubezpieczenie, dowod rejestracyjny, kopie umowy kupna sprzedazy z poprzednim wlascicelem.

Nie zgadzaj się na zaniżanie ceny na fakturze z komisu, bo to też lubią. Jak kupisz robionego na sztukę sztrucla to z komisem łatwiej walczyć o kasę. Jak wypisze ci 500 zł na fakturze to nic z tym nie zrobisz.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Mlody19061906
Member

Od: 05.2009

Stary 28.11.2010, 11:34
Witam! W styczniu wybieram się na studniówkę i wesele. Z tego powodu chciałbym wreszcie nauczyć się tańczyć. Jako, że jestem tanecznym beztaleńciem muszę zapisać się na kurs. Na kurs jakiego tańca mam się zapisać żeby nauczyli Mnie tańczyć na takich przyjęciach? Ile godzin potrzebuje przeciętny gość aby nauczyć się tańczyć na takim poziomie żeby się Niego nie śmiali?
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.11.2010, 12:35
Pomóżcie, mam problem z pewnym tytułem książki Agathy Christie,którą czytałem wieki temu. Pamiętam,że była tam jakaś wycieczka i siostry mieszkające w zaniedbanym domu. Kojarzy ktoś?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.11.2010, 12:41
Mlody19061906 napisał(a):Wyświetl post
Witam! W styczniu wybieram się na studniówkę i wesele. Z tego powodu chciałbym wreszcie nauczyć się tańczyć. Jako, że jestem tanecznym beztaleńciem muszę zapisać się na kurs. Na kurs jakiego tańca mam się zapisać żeby nauczyli Mnie tańczyć na takich przyjęciach? Ile godzin potrzebuje przeciętny gość aby nauczyć się tańczyć na takim poziomie żeby się Niego nie śmiali?
http://naukatanca.com/kursy_tanca.php cos takiego sobie wybierz, zlapiesz jakies tam poczucie rytmu i moze nie bedzie sie nikt smial
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.11.2010, 13:01
Cześć,

Poleci ktoś dobrego i w miarę taniego optyka? Dobrego mam na myśli to, że pomoże w wyborze oprawek itp...
Proszę o opinie osób, które same noszą extra oczy i mają wyrobione zdanie w temacie..

z góry dzięki!

dzięki Snyrting.
czytałem opinie nt. tego fielmann'a, i jeśli chodzi o Bonarkę, to kiepsko tam z fachową obsługą.
Ale tak jak mówię, to są opinie z netu.

60,00 PLN to całkiem fajnie, u mnie w Krzeszo mi wycenili oprawki + szkła na około 600,00 PLN
Powód: odp.
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 28.11.2010 o godz. 13:07.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 28.11.2010, 13:03
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
Cześć,

Poleci ktoś dobrego i w miarę taniego optyka? Dobrego mam na myśli to, że pomoże w wyborze oprawek itp...
Proszę o opinie osób, które same noszą extra oczy i mają wyrobione zdanie w temacie..

z góry dzięki!
http://www.fielmann.pl/kompletna-cena

Okulary (oprawki + szkła) za 60 zł, to całkiem niezła cena. W cenie masz też badania wzroku.

Od 5 lat jestem ich klientem i nie narzekam.
Powód: tralalala
Ostatnio edytowane przez snyrting : 28.11.2010 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.11.2010, 17:04
Czym się różnią te podkładki pod laptopa( http://allegro.pl/listing.php/search...ka+pod+laptopa ), myślałem, że to chodzi jedynie o to by stał nieco wyżej nad płytą biurka i był tym samym lepszy dostęp powietrza do wiatraczków/chłodzenia. Ale widzę tu jakieś wiatraczki wbudowane, w tym, jakieś podkładki żelowe, no i.. ceny. Rozrzut cen niesamowity. A chodzi mi jedynie o to by laptop się mniej grzał w trakcie pracy. Korzystał może ktoś z czegoś takiego?
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.11.2010, 17:13
Poszukuję osoby "pomagającej w pisaniu' pracy magisterskiej Więcej info na PW
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2010, 17:14
Czy na allegro mogę sobie użytkownika dodać do osób "ignorowanych". Chodzi mi o to, żeby pewna osoba nie mogła brać udziału w aukcjach wystawionych przeze mnie.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.11.2010, 17:20
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Czy na allegro mogę sobie użytkownika dodać do osób "ignorowanych". Chodzi mi o to, żeby pewna osoba nie mogła brać udziału w aukcjach wystawionych przeze mnie.
Możesz.

Moja sprzedaż...ustawienia sprzedazy...ograniczenia dla kupujacych... czarna lista
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
marcinLechia80
Junior Member

Od: 04.2010

Stary 28.11.2010, 18:54
Chcem sie wybrać z dziewczyna na sylwestra jaki hotel polecacie blisko rynku? I ew jak mozna z pkp głownego dojechac (nr autobusu ew odleglosc tylko to taxi podjade)?
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 28.11.2010, 19:15
Pytanko: czy ktoś miał studniówke w Reducie? Chodzi mi o info, jak tam z miejscem do "tańca", parking, muzyka, żarcie... jak z alkoholem? Mieliscie problem z wniesieniem?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.11.2010, 19:24
pozdi91 napisał(a):Wyświetl post
Czym się różnią te podkładki pod laptopa( http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&order=d&p=1&string=podk%C5%82adka+pod+ laptopa ), myślałem, że to chodzi jedynie o to by stał nieco wyżej nad płytą biurka i był tym samym lepszy dostęp powietrza do wiatraczków/chłodzenia. Ale widzę tu jakieś wiatraczki wbudowane, w tym, jakieś podkładki żelowe, no i.. ceny. Rozrzut cen niesamowity. A chodzi mi jedynie o to by laptop się mniej grzał w trakcie pracy. Korzystał może ktoś z czegoś takiego?
Ja korzystam z podstawki chłodzącej pod laptopa.

Kupiłem na Allegro najtańszą, aluminiową czy to metalową. Trzy wiatraczki, średnica każdego ~ 7 centymetrów. Jestem bardzo zadowolony i na pewno czuć różnicę między pracą przy laptopie bez podstawki a z podstawką.

Jeszcze kwestia głośności- nie ma różnicy u mnie między lapkiem z podstawką a bez podstawki. Cichuteńko.
Odpowiedz cytując
Wiselka1906PBZ
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.11.2010, 21:07
poszukuje oprawy GKS-u Katowice na walentynki (?).
Był tam tekst : "odkąd Cie poznałem, moja samotność zaczyna się krok od Ciebie"
z góry dzięki
[I](...)Tu miłość do tego klubu nie ma granicy - Wisła Kraków, Białoprądniccy fanatycy(...)
[IMG]http://i34.tinypic.com/256uv0x.jpg[/IMG][/I]
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.11.2010, 21:09
Wiselka1906PBZ napisał(a):Wyświetl post
poszukuje oprawy GKS-u Katowice na walentynki (?).
Był tam tekst : "odkąd Cie poznałem, moja samotność zaczyna się krok od Ciebie"
z góry dzięki
Może być zdjęcie z fotka.pl

http://cdn1.asteroid.pl/c4/a.eu.fotk...351303_640.jpg
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
syeb
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.11.2010, 21:57
Mam pytanko. Orientuje sie ktos czy w playu jest jeszcze oferta z ps3
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Stary 28.11.2010, 22:13
Rozdarly mi sie lekko spodnie ( po tym jak oddalem do prania w Bonarce...) no i pasuje to rozdarcie zaszyc ale chce zeby to bylo zrobione dobrze wiec nie chce samemu bo raz ze nie umie dwa to dosyc porzadne spodnie i chce je w profesjonalne rece oddac. Wiec szukam najlepiej jakiejs krawcowej. Zna ktos jakas (im blizej AGH tym lepiej) ?
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.11.2010, 23:07
Zed_is_dead napisał(a):Wyświetl post
Rozdarly mi sie lekko spodnie ( po tym jak oddalem do prania w Bonarce...) no i pasuje to rozdarcie zaszyc ale chce zeby to bylo zrobione dobrze wiec nie chce samemu bo raz ze nie umie dwa to dosyc porzadne spodnie i chce je w profesjonalne rece oddac. Wiec szukam najlepiej jakiejs krawcowej. Zna ktos jakas (im blizej AGH tym lepiej) ?
Na ulicy Lea, wklej w google mapy : 50.071894,19.910005
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Nowohucianin^^
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.11.2010, 23:08
Posiada ktoś do udostępnienia mMPK Pro dla Krakowa z aktualizacją z dnia 20.11.2010 ?

Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.11.2010, 23:10
Nowohucianin^^ napisał(a):Wyświetl post
Posiada ktoś do udostępnienia mMPK Pro dla Krakowa z aktualizacją z dnia 20.11.2010 ?
Dołączam się do prośby
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.11.2010, 23:13
syeb napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanko. Orientuje sie ktos czy w playu jest jeszcze oferta z ps3
Na Święta została rozszerzona.
Przy wpłacie 99,- PLN i abonamencie 59,-PLN/mies. przy umowie 2-letniej PS 3 jest Twoje
wraz z 350 minutami na miesiąc do wykorzystania na dzwonienie w Play i do innych sieci.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów