|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przestańmy nawijać o tym Piotrku bo gdyby obecnie był lepszy o Paljicia i pokazywał to na treningach to by pewnie grał. Mały na początku u Maskanta zaczął jako rezerwowy a teraz gra w pierwszym składzie. Kirm też wywalczył sobie pierwszy skład, Garguła to samo choć początkowo trener nawet w 18 meczowej go nie widział. Jirsak pokazał się na treningach szanse otrzymał, Cikos na początku stracił miejsce w składzie a teraz je odzyskał. Więc trenerowi ciężko zarzucić że trzyma się jednej jedenastki, nie daje szansy jak ktoś się pokazuje na treningach.
Nie mam nic do Piotrka bo co by nie mówić w mediach nigdy nie stękał że mało zarabia a w Wiśle już trochę tych lat spędził i za to go szanuję. Ale nie róbmy jakiejś szopki że ma grać bo jest polakiem, jest związany z Wisłą. I nie przywołujmy tu spotkań z Barceloną bo było to ponad dwa lata temu i wtedy każdy zagrał super zawody. Piotrek ma grać bo na dzień dzisiejszy jest lepszy. Za Chaveza niech gra Kowalski (przecież wychowanek), za Kirma niech wejdzie Łobo, przecież lepszy polak. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wg mnie trener pokazał, że nie jest przywiązany do nazwisk. zobaczcie jakim składem graliśmy 2 m-ce temu a jakim gramy teraz.
Jeśli by Piotrek pokazywał, że warto na niego stawiać już by grał. ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja też chce Piotra Brożka na lewym skrzydle nie ważne gdzie, ważne żeby grał szkoda go na ławce marnować... Mam nadzieję, że Maaskant się opamięta i Piotrek z klubu nie odejdzie. Uważam, że jeśli jest w formie to zawodnik na miarę reprezentacji.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
)..Ale twój argument o słabszych obrońcach, o tym, że ma więcej pracy i w związku z tym ma możliwość wykazania sie - także całkiem całkiem...co nie zmienia faktu, żeby go zostawiać w Wiśle. 4lata odstawiał cyrki, teraz pół roku dobrej gry i pewnie starczy by omamić zarząd i Maskanta |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
2. Kirm - jak dla mnie to progres jest olbrzymi. Koleś poza meczem z Levadią w zasadzie nic nie pokazywał. Plątał się po tym boisku, wszystkiego się bał. Teraz? Sami widziecie. 3. Paweł Brożek - wcześniej grał cudownie, natomiast od jakiegoś czasu potrafił tylko machać rękami i manifestować swoje niezadowolenie. Teraz zaczyna coś się dziać, na pewno jest lepiej niż było. 4. Małecki - zagrał słabiej z Zagłębiem, ale jestem daleki od krytykowania go za grę, każdy ma prawo do gorszego meczu. Co do Piotrka Brożka, to ja sobie nie wyobrażam, żeby w Wiśle grali sami obcokrajowcy, po prostu sobie tego nie wyobrażam. Oczywiscie, nie wiem jak wyglądają sprawy na treningu, dlatego mogę tylko domniemywać, że między Piotrkiem a Draganem nie ma wielkiej różnicy. Jeśli jest inaczej, to oczywiście się myle. Chodzi mi tylko o to, że jeśli poziom jest równy, to powinni grać Polacy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No właśnie JEŚLI. Tylko, że chyba nie jest. Jeśli by był to by grał.
Żuraw siadł na ławce Branco siadł na ławce Boukhari siadł na ławce Rios siadł na ławce a grają za nich piłkarze którzy są w lepszej formie. Dlaczego podejrzewacie że trener złośliwie pozwala grać Draganowi a Piotrka pomija. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
forsowanie Piotrka w tym momencie jest kpina i brakiem realizmu jest rotacja w skladzie bedzie dobrze pracowal to pewno szanse dostanie, poki co nic w tym sezonie nie pokazal.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Dla mnie to dziwne żeby zrezygnować z kogoś po zobaczeniu jednego meczu, ale domyślam się kto tak wpłynął na Maaskanta. Otórz Leo Beenhakker, który nie powołał Piotrka do kadry kiedy ten był najlepszym lewym obrońcą w Polsce. Beenhakker wręcz nie cierpiał Brożków, więc jestem pewny że negatywnie nagadał o nich Maaskantowi. Paweł też nie łapał się na początku do składu Maaskanta. Ale zobaczył jakich ma wirtuozów w składzie, i że bez Pawła ani rusz. No ale to samo zrobił też po laniu na euro Beenhakker. Łatwiej jest wymienić obrońcę, niż znaleźć klasowego napastnika. Dla Piotrka przy Maaskancie nie ma miejsca w Wiśle, dlatego nie ma innej opcji dla niego niż transfer w tym okienku. Szkoda, że nie puścili go do Polonii już w poprzednim...
Ostatnio edytowane przez K4millo : 26.11.2010 o godz. 13:07.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Dajcie spokój. Piotrek nie gra, bo nie ma kompletnie formy i nie przebija się do składu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A trzy.Z całą sympatią do Piotrka.Jak nie idzie to jest maruda, chyba nawet większa niż Paweł.Wyobrażacie sobie współpracę z Bunozą i Kirmem?Zaraz by były obrazy,pretensje itp a Bunoza z Paljiciem się trzymają i na pewno jest im łatwiej współpracować na boisku. Na dziś jedyna kontrowersja to pomijanie Riosa.Z tego powodu że na początku prezentował się nieźle ale jak widać, coś nie przyżarło. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Moze Maaskant widzial oba mecze z Karabachem, a to juz nie jest skreslanie zawodnika po jednym meczu, tylko po dwoch katastrofalnych wystepach, w ktorych Azerowie krecili nim jak wiatrakiem. Pi.Brozek mial w tym dwumeczu ogromny udzia az przy trzech bramkach dla przeciwnikow. Zaden inny kopacz nie uczynil tak wiele, aby zamienic ta rywalizacje w blamaz. Nic dziwnego, ze Maaskant sie przerazil i zawodnika spotkaly przykre konsekwencje.
Wg. mnie Paijlic mimo slabszego okresu w jednym czy dwoch meczach, nie prezentuje slabszego poziomu od Brozka. Powiedzialbym wrecz, ze prezentuje sie lepiej w analogicznym okresie kiedy obaj zostali przestawieni z lini pomocy do obrony, a przynajmniej nie wypluwa pilek pod nogi rywala nieatakowany jak niegdys Brozek w meczu z Zaglebiem Lubin itp. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
No i znowu sie zaczyna jakie worzenie. Po ze Maaskant cos tam powiedzial, ktos cos gdzies uslyszal. A moze to byla wypowiedz z wrzesnia i teraz ktos odgrzal kotlet
Co do samego Piotrka to nie wierze ze gdyby byl w formie to ze Maaskant wolalby Plajicia ktory gra na obronie od 3 miesiecy zamiast Brozka ktory gral tam przez ostatnie lata. Skoro jednak siedzi na lawie to widac ze trenera nie przekonuje na treningach i tyle w temacie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Może grać razem z Kirmem, Piotr na lewej Kiro na prawej, albo Piotr jako drugi napastnik - taki wariant już się sprawdzał za Petrescu. Nie możemy sobie pozwalać na marnowanie takiego zawodnika na ławce. Poza tym pokaż mi w obecnej Wiśle drugiego tak oddanego klubowi zawodnika- 3 takich mamy może 4? Palijc jest, gra poprawnie, za rok pewnie już go nie będzie i nikt o nim nie będzie pamiętał a tu niszczy się zawodnika, zżytego z kibicami i klubem od lat. To mi się nie podoba i tyle, nie sugeruję, że to jakiś spisek ale Maaskant pewnie nie ma pojęcia, że źle robi i dobrze, że kibice skandując na trybunach starają się mu wyjaśnić jego błąd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Piotrek Brożek nie nadaje się na lewego obrońcę. W chwili obecnej lewym pomocnikiem też nie będzie, bo Paljic i Kirm go wygryzają ze składu. Dla niego najlepszym rozwiązaniem byłoby odejście z Wisły w tym okienku i zastąpienie go jakimś sensownym transferem na lewą obronę. Po prostu jak Maaskant ma go gdzieś upychać tylko dlatego że jest Piotrem Brożkiem, to lepiej dla jego kariery by było, by się przeniósł gdzieś indziej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Podoba mi sie ten pomysł Kiro na prawej,Brożek na lewej a Małecki na ławce ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie sądzicie, że wstawienie do składu Piotrka Brożka z powodu okrzyków na trybunach "Piotrek! Piotrek!" i wyrzucenie z niego Małeckiego, nie spowodowałoby po miesiącu analogicznej sytuacji z okrzykami "Patryk! Patryk!" ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój z Brożkiem. Kiedy grał większość osób na forum marzyła, żebyśmy kupili kogoś innego na tę pozycję. Dziwię się, że pamięć jest taka zawodna. Brożek jest średnim lewym obrońcą w kraju, gdzie nie ma dobrych lewych obrońców, a to oznacza, że...
Liczę na to, że kupimy kogoś nowego na tę pozycję i będzie po sprawie. Na razie wolę Paljica... O lewej pomocy nie ma sensu wspominać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
"jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz" Lysy : nie przesadzajmy, ze był najlepszym polskim obrońcą. Brakło Marcelo i Głowy i już nawet nie jest obrońcą. E2 : filmik z meczu z Barcelona, ekhm ja mógłbym wstawić filmik,ba cały mecz jak Golański i Bronowicki zatrzymują Portugalię, ale nie znaczyło by to że dalej są dobrzy i że w ogóle byli dobrzy.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.11.2010 o godz. 18:55.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE Mam nadzieję , że dostanie jeszcze szanse, bo stać go na wiele. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Bardzo proszę nie podpierajmy się meczami towarzyskimi. Wiem, że fajnie jest powiedzieć, że wygrało się z Barceloną, ale... gdyby to była gra na poważnie, Brożek nie istniałby na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
i tu wychodzi jego polska mentalność. Nie ma składu za darmo to on woli odejść niż o niego walczyć. A o to przecież nam chodzi, o rywalizacje 2 zawodników na każdej pozycji. Co do Riosa, też uważam że cośjest nie tak że w ogóle nie gra. Jako takie luźne dywagacje, sądzę że Maskat rozmawiał z górą i powiedzieli mu że na takiego zawodnika nie będą wydawać 1,3mln euro samego transferu i trudno im się dziwić, bo żeby u nas dać tyle za zawodnika musiał by on mieć wejście jak Rudnevs w Lechu. Ale to nie my jesteśmy trenerami, nie my widzimy tych zawodników na treningach dzien w dzien wiec dajmy RM pracować i rozliczajmy go z efektów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Z innej beczki. Dzisiejszy "Fakt" pisze że zawodnicy zagrali slabo z Lubinem bo są ... przemęczeni treningami RM. Podobno treningi są tak ciężkie jak te za Petrescu i chłopaki nie mają świeżości żeby szybko biegać w meczu
. Żeby było jeszcze ciekawiej to przyczyną cięzkich treningów ma być podobno wplyw jaki na RM wywiera ... Benhauer twierdzący że polscy piłkarze to lenie .Nadchodzi zima. Mam nadzieję że RM rozpalonym żelazem wypali z drużyny każdego dla którego treningii są za ciężkie. Trenerze do roboty!
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 26.11.2010 o godz. 19:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
to "fakt" napisał
dwa, że wcale tacy wolni nie są, braki widać przede wszystkim w wykończeniu akcji ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ludzie zejdzcie na ziemie. Po prostu nasze gwiazdki nie sa przygotowane do zapierda...ia na treningach . Jak byla polska mysl szkoleniowa, przyszli laskawie na trening pograli w dziada lub gierke, pojezdzili na rowerkach i git. Ja juz im wspolczuje przed zimowym zgrupowaniem, tak trzymac Robert.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 26.11.2010 o godz. 20:00.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki Brożek lepszy od Paljica?
Jaki Benhakker namawiający Maaskanta? Przecież to jest komedia... Gra Paljic bo: - jest po prostu lepszy (technicznie i taktycznie, - jest bardziej doświadczony, - potrafi bez problemu komunikować sie w języku obcym, a w szczególności bez problemu robi to z Bunozą, - dodatkowo skoro nie gra Brożek to znaczy że nie jest w lepszej formie od naszego niemieckiego Serba. Wątku Benhakkera nawet komentował nie będę, bo szkoda klawiatury. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Napisałes że obaj grają podobnie to odpisałe Cię że Paljic potrafi wyprowadzi spokojnie piłkę w przeciwieństwie do Piotrka który się pląta, ślimaczy i gra na lagę. Dlatego gra Paljic... nie dla tego że z Bunoza mówią po angielsku.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|