The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2010, 12:50
Ela napisał(a):Wyświetl post
Ogłosili przetarg na zaprojektowanie i wybudowanie nowego budynku w Wilanowie.
Swoją bryłą ma od razu "kojarzyć się z PZPN "
To ja mam juz projekt od zewnątrz:
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.11.2010, 13:09
Tego JW to już konkretnie powaliło. Teraz chce budować stadion na 30 tys. kibiców (lol), halę na 4 tys. kibiców, pawilon wystawienniczy, dwa hotele, apartamentowiec, biura i parking na 3000 pojazdów za 1,5 mld zł. Ciekawe gdzie on tam zmieści to wszystko, chce zniszczyć cały Park Traugutta, czy może chce burzyć część Nowego Miasta? Debil.

http://stadiony.net/aktualnosci/2010...udowy_stadionu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.11.2010, 13:14
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Tego JW to już konkretnie powaliło. Teraz chce budować stadion na 30 tys. kibiców (lol), halę na 4 tys. kibiców, pawilon wystawienniczy, dwa hotele, apartamentowiec, biura i parking na 3000 pojazdów za 1,5 mld zł. Ciekawe gdzie on tam zmieści to wszystko, chce zniszczyć cały Park Traugutta, czy może chce burzyć część Nowego Miasta? Debil.

http://stadiony.net/aktualnosci/2010...udowy_stadionu
dlaczego debil?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.11.2010, 13:21
Tak powinien wyglądać
rzut z góry na nowa siedzibe PZPN
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.11.2010, 13:22
gigant napisał(a):Wyświetl post
To ja mam juz projekt od zewnątrz:
To by raczej była wizualizacja wnętrza.

Co do budulca, to jest chyba tylko jedna możliwość: BETON. Najtwardszy jaki można wyprodukować.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Może dlatego, że stadion zapełni w 15%, halę w 10%, w pawilonie wystawienniczym nie będzie czego wystawiać, a na parkingu komu parkować - a wszystkiego tego nie ma gdzie pomieścić. Reszta nie ma charakteru sportowego i tamto pewnie mu się zwróci - popaprańcem może i jest, ale sprawnym biznesmenem z grubsza też.

Cytat:
Co do budulca, to jest chyba tylko jedna możliwość: BETON. Najtwardszy jaki można wyprodukować.
Ewentualnie nieociosane bale prosto z lasu, żeby było swojsko.
Legionista
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Ela napisał(a):Wyświetl post
Pieniędzy na nową siedzibę potrzebują
Każdy grosz się liczy.

Wyprowadzają się z Miodowej.

Ogłosili przetarg na zaprojektowanie i wybudowanie nowego budynku w Wilanowie.
Swoją bryłą ma od razu "kojarzyć się z PZPN "

No i trzeba odrobic straty za wyjazdy do USA które były bardzo potrzebne przy budowie reprezentacji na
Euro 2012
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.11.2010, 13:30
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego, że stadion zapełni w 15%, halę w 10%, w pawilonie wystawienniczym nie będzie czego wystawiać, a na parkingu komu parkować - a wszystkiego tego nie ma gdzie pomieścić. Reszta nie ma charakteru sportowego i tamto pewnie mu się zwróci - popaprańcem może i jest, ale sprawnym biznesmenem z grubsza też.

Ewentualnie nieociosane bale prosto z lasu, żeby było swojsko.
rozumiem że WY czyli kibice (L) wiecie dokładnie jaki % zapełni stadion i hale?
Prosze Cie, nakupi paru zagranicznych wygra pare meczy i stadion zapełni.

Ja wiem, że Wam to nie na ręke bo gdybyście go (ich) totalnie zlewali, to nikt takich newsów by nie czytał,by nie wrzucał
Skoro taki z niego debil, to skąd ma tyle $ ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.11.2010, 13:32
Lechia to nie jest druzyna ktora lubie, ba - to nie jest druzyna ktora bym widzial w pucharach, ale szanuje ich za to co przeszli. Podobnie jak Pogon Szczecin nie sprzedali sie jak ten wielki klub ze stolicy, co ma zawsze pelne trybuny a bilety musza dawac za zlotowke zeby nowych kibicow namowic na przyjscie. Nie sprzedali sie jak uciekakaca przed Calgonem w postaci sprawiedliwosci mala niebieska pralka.
Lechia potrafila w 2008 roku powolac spolke zeby moglo byc lepiej, inni w tym czasie kupowali sobie miejsce w ekstraklasie i do dzisiaj na ich oficjalnych stronach mozna przeczytac o tytulach z lat, w ktorych ich klub przeciez nie istnial.

Naprawde wystarczy odrobina elementarnej wiedzy by nie wyjsc na kompletnego idiote. Problem w tym, ze wielu ludzi lubi wypowiadac sie na tematy, o ktorych gowno wiedza. Dyskusja dla samej dyskusji w ktorej fakty nie sa wazne, bo przeciez musze bronic swojego klubu.

Lech zajety pucharami powolutku podnosi sie z kolan, Wisla wysprzedana na nowo zgrywa ekipe, Legia po przebudowie tak samo zgrywac sie musi. Reszta ligi nie bedzie czekac i wiecznie siedziec w cieniu.
Kluby dostaja pieniazki, trenerzy potrafia z tych niby slabszych zrobic kolektyw,kibice zapelniaja stadiony. Czego chciec wiecej?
Cala liga ma nagle zaczac grac slabiej bo wielka trojka daje dupy ?

W tym wszystkim jest jeszcze Polonia Warszawa z nadprezesem ktory wprowadza nowe trendy w prowadzeniu klubu pilkarskiego, z kibicami ktorym ten nadprezes trafil sie jak slepej kurze ziarno. Megalomania, przerost formy nad trescia, buractwo. Mieli odskoczyc, a potkneli sie o wlasna dupe i placza ze ich boli.

Ja rozumiem jakby taka Wisla sie smiala z Lechii, czy chocby taka Jaga, ale Polonia ? Polonia to moze jedynie podac sobie lapke z Leszkiem i smiac sie z wlasnej krotkowzrocznosci.
Moze dla was samych jestescie wielcy, dla nas jestescie kanalarzami. Moze dla Was ( tych ktorzy nie zrozumieli co sie stalo ostatnio ) jestesmy nozownikami, ale przynajmniej nie chowamy wlasnych barw do szafy lub por kurtke, bo w przeciwienstwie do Was dla Nas noszenie barw to cos waznego, cos z czego jestesmy dumni.
Moze dla Was jestesmy przegranymi ( bo przegralismy ) ostatnich spotkan, ale nie zapominamy ze to 2 mecze w morzu ostatnich kilkunastu zwyciestw.

Rodzice starali sie nauczyc mnie bym szanowal wroga. Szanuje Wisle mimo ze zycze jej by ZAWSZE byla nizej od Legii i chocby Pogoni czy Zaglebia. Szanuje tez kazdy inny klub w Polsce ktory nie zeszmacil sie tak jak klub na C tak jak klub na L i tak jak klub na P. Szacunek nie jest czyms nabytym juz na starcie, nie jest tez nigdy bezwzglednie dozgonny.
Moze i Legia podkradala zawodnikow, moze i miala w swoich wladzach osoby niegodne, Moze i Wisla ( tutaj niczego nie napisze bo nie chce byc bana,kazdy wstawi sobie co uwaza za stosowne lub po prostu nic nie wstawi jesli taka jego wola ) ale nigdy PRZENIGDY te dwa kluby nie sprzedaly sie ani za miske ryzu, ani za miliony. Klub to nie tylko to co wywalczysz dzisiaj, ale to tez historia, czasami piekna, czasami bolesna i wstydliwa. Tulisz do serca kazdy tytul MP i kazdy niegodny mecz bo historia nie moze byc wybiorcza. Wislacy sa dumni z takich osob jak Reyman czy Kmiecik, Legia z takich jak Brychczy czy Deyna, nie tylko z powodu ich swietnej gry, ale i identyfikacji z klubem i miastem, identyfikacji z tym co wlasnie nazywamy historia, historia ktorej niektore kluby nie maja. Uciekajac przed sprawiedliwoscia,brnac do przodu by byc jak najwyzej i jak najszybciej wyzbyli sie swojej historii.

Nikt nie jest bez winy, wazne jest jednak to ze my te grzechy pamietamy tak samo jak kazde MP, bo to jest wlasnie historia klubu, cos co mozna przyrownac tylko do duszy czlowieka ( dla wierzacych ).

Sorry za przydlugi post ale jak juz mam pisac to jakis dluzszy tekst
Ostatnio edytowane przez kreseq : 25.11.2010 o godz. 13:36.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.11.2010, 13:36
Debil, dlatego że wiadomo o co kolesiowi chodzi i nie wydaje mi się, żeby władze Warszawy dały mu przejąć spory fragment centrum miasta.

Wystarczy że chce kupić Intraco po drugiej stronie stadionu Disco, a znając życie i jego układy uda mu się to zrealizować:
http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/ht...um=-1261916761
http://wwwiww.parkiet.com/forum/view...asc&start=1995

Ponadto widać, że zależy mu na terenach między Konwiktorską, a Międzyparkową.

PS. Żeby nie było nie chodzi mi już o same Discpolo i ten stadion, o którym pisałem wcześniej że "może być", ale o to że taki koleś jak JW robi sobie prywatę dzięki temu że jest właścicielem tego klubiku i chce zrobić interes kosztem Warszawy. Kto miał do czynienia z jego firmą ten wie co znaczy słowo "jakość" w ich wykonaniu.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 25.11.2010 o godz. 13:41.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 25.11.2010, 13:50
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Ja myslalem o budulcu, delikatnie mowiac, mniej szlachetnym.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.11.2010, 14:08
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Zanim zaczniesz obrazac ekipe, ktora byla budowana od zera, ktora musiala przejsc przez wszystkie szczeble rozgrywkowe i ktora musiala jezdzic po A-klasowych pipidowach, przypomnij mi kolego, z ktorego miejsca awansowaliscie do Ekstraklasy?

Lechia ma nad Wami ta gigantyczna przewage, ze moga z czystym sumieniem powiedziec, ze szanuja swoja tradycje. I ze Lechia to Lechia.

Wam nie jest to dane. Dla Was to tylko puste slowa.

Brawo, święte słowa. To samo tyczy się oczywiście Amiki Poznań.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.11.2010, 14:19
Skoro beton ma być budulcem to myślę, że znam pewnego architekta....
the end
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.11.2010, 14:20

Gigant dał raczej pomysł od wnętrza, ja znalazłem fantastyczny projekt zewnętrznej fasady nowego GMACHU pzpn.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.11.2010, 14:47
Obtułowicz idealny do tej roboty. Beton, morze betonu.
..
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.11.2010, 14:50
Można jeszcze zgłaszać pomysły na tą siedzibę PZPNu? Bo mam gotową koncepcję:

Z zewnątrz:

Hall główny:

Gabinet prezesa:

Gabinety Komisji Ligi:

Gabinety sędziowskie:
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 25.11.2010 o godz. 14:54.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.11.2010, 16:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
rozumiem że WY czyli kibice (L) wiecie dokładnie jaki % zapełni stadion i hale?
Prosze Cie, nakupi paru zagranicznych wygra pare meczy i stadion zapełni.

Ja wiem, że Wam to nie na ręke bo gdybyście go (ich) totalnie zlewali, to nikt takich newsów by nie czytał,by nie wrzucał
Skoro taki z niego debil, to skąd ma tyle $ ?
Jeśli Wojciechowski zmądrzeje, nauczy się cierpliwości i nadal będzie wzmacniał zespół, spokojnie zapełni 30-tysięczny stadion.

Słaby punkt to założenie o cierpliwości, przyznaję

Ale pamiętajmy, że mówimy o Warszawie. Blisko 2-milionowej metropolii. Tu jest sporo potencjalnych kibiców, tylko produkt musi być atrakcyjny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.11.2010, 19:27
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

a u nas posędziuje jeszcze większy chłam sędziowski
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 25.11.2010, 19:37
Jedyna rozsądna koncepcja arch gmachu PZPN to parterowa lepianka z gowna.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.11.2010, 20:45
Panowie, liżcie sobie co chcecie - to wolny kraj. Ale na prive i w realu. Na forum sobie odpuśćcie, bo je również dzieci czytają...

Przemiłą dyskusję Polonijno-Amikijno-Legijną uważam za zakończoną i kasuję teraz wszystkie napinkowe posty. Proszę o merytoryczną dyskusję
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 25.11.2010, 20:51
flamengista napisał(a):Wyświetl post
..

Przemiłą dyskusję Polonijno-Amikijno-Legijną uważam za zakończoną i kasuję teraz wszystkie napinkowe posty. Proszę o merytoryczną dyskusję
Flamengisto, nie Polonijno tylko Groclinowo....
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.11.2010, 20:53
Ale te wpisy o zabieraniu piłkarzy do wojska mogłeś zostawić

W nawiązaniu do pytania killzone kogo Legia wzięła do siebie z Polonii Bytom:
http://www.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o
od 3 minuty
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.11.2010, 20:55
swój chłop napisał(a):Wyświetl post
Flamengisto, nie Polonijno tylko Groclinowo....
Wszystko jedno. Większość postów dzisiejszego dnia to była dziecinna napinka typu: "my mamy więcej kibiców" "ale my w A-klasie mieliśmy lepsze wyjazdy niż wy". Przedszkole...

Kolego z Konwiktorskiej - załóżcie sobie temat o historii polskiej piłki, to możecie tam z kolegami z Warszawy wyciągnąć instrumenty ze spodni i sprawdzać, kto ma dłuższy. Tu jest temat o ekstraklasie, a nie historyczny. Ta dyskusja była wałkowana 156 razy i do niczego nie prowadzi.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 25.11.2010 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.11.2010, 22:41
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Zanim zaczniesz obrazac ekipe, ktora byla budowana od zera, ktora musiala przejsc przez wszystkie szczeble rozgrywkowe i ktora musiala jezdzic po A-klasowych pipidowach, przypomnij mi kolego, z ktorego miejsca awansowaliscie do Ekstraklasy?

Lechia ma nad Wami ta gigantyczna przewage, ze moga z czystym sumieniem powiedziec, ze szanuja swoja tradycje. I ze Lechia to Lechia.

Wam nie jest to dane. Dla Was to tylko puste slowa.
Bez napinki, czy ekipa Lechii chodziła na mecze Lechii/Olimpii? "Z którego miejsa awansowała wtedy Lechia do ekstraklasy".
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.11.2010, 22:42
My tu sobie gadu gadu
a tymczasem komisja ligi NIE zawiesiła Chaveza
To ci dopiero niespodzianka
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.11.2010, 23:03
0 22 Na k.net w dziale "komentarze" - te dotyczące ostatniej kolejki bodajże była rozkmina i wszystko zostało wyjaśnione. Możesz przejrzeć. Myślę, że napisane akurat było rzeczowo o tej sytuacji o której piszesz.
P.S. Tak, tak wiem "po .... mam jechać na wyjazd..."

Wisła
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.11.2010, 23:06
To skrobnij mi na pw czy chodzili na mecze kupionej ekstraklasy z flagami i szalikami jak KSP czy olali twór.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.11.2010, 10:55
Cytat:
Skończył się okres ochronny dla Euzebiusza Smolarka. Dwa tygodnie przed przerwą zimową właściciel Polonii Józef Wojciechowski mówi. - Jestem nim rozczarowany. Szef klubu z Konwiktorskiej nie zamierza bezczynnie czekać na przebudzenie swojego napastnika, który w 13 spotkaniach zdobył tylko 3 bramki.

Prezes Wojciechowski jest rozczarowany formą piłkarza, któremu płaci ok. 130 tys. zł miesięcznie. - Niech sam się wyceni, ile jest wart - mówił już kilka tygodni temu zapowiadając rozmowy na temat obniżenia bądź zerwania kontraktu.

Smolarek sezon zaczął na ławce rezerwowych, ale już w pierwszych dwóch spotkaniach dał próbkę swoich możliwości i strzelił w nich dwie bramki w nieco ponad 60 minut gry. Potem grał częściej, ale następnego gola kibice doczekali się dopiero osiem spotkań później - w meczu z Ruchem Chorzów. Występ 29-latka przekonał nawet Franciszka Smudę, który powołał Ebiego do reprezentacji na mecz z WKS, ale prezes nie podzielał zdania selekcjonera.

- Dziwie się Frankowi. Jeśli Ebi się w tych ostatnich meczach nie wykaże, to Franek w Polsce go już nie będzie oglądał. Ebi będzie przegrany - grzmi prezes.

Prezes "Czarnych Koszul" ma już dosyć słuchania, że najlepiej zarabiający zawodnik w polskiej lidze, jeszcze nie jest przygotowany, że przytrafił mu się kolejny uraz. Klubowy lekarz Jacek Jaroszewski oznajmił w czwartek, że Smolarek w tym roku już nie wystąpi, bo ma naderwany mięsień dwugłowy. Nie będzie miał zatem okazji przekonać do siebie szefa w niedzielnym prestiżowym meczu z Wisłą.

- Może go w ogolę odrzucę. Nawet nie do Młodej Ekstraklasy, tylko do bardzo głębokich rezerw, gdzie doczeka godnej emerytury - zapowiada Wojciechowski.

- Czy jemu nie wstyd, że za niego wychodzi gracz z młodzieżówki? Czy on myślał, że przyjechał tu na wakacje? - pyta Wojciechowski.
Wojciechowski i Filipiak powinni razem jechać na urlop
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.11.2010, 11:37
znalazłem dziś ciekawy artykuł w PS o Smolarku

[...]Może w ogóle go odrzucę.Nawet nie do młodej ekstraklasy,tylko do bardzo glebokich rezerw,gdzie doczeka godnej emerytury-zapowiada Wojciechowski
Co dokladnie ma na mysli? - Jest u nas cos takeigo, jak "Klub Kokosa". Mamy pilkarza, ktorego zatrudnil Jacek Grembocki. Nazywa sie Daniel Kokosinski. Moim zdaniem byl to jakis przekret, uwazam ze Grembocki sciagnal go do nas, bo mial jakies zobowiazania wobec kogos innego. ten obronca okazal sie bardzo slaby, chcielismy z niego zrezygnowac ale on nigdzie nie chce od nas odejsc, choc mial oferty. Wlasnie wokol tego Kokosinskiego stworzylismy klub nieudacznikow. Nie chcemy, by psul Mloda Ekstraklase, nie chcemy, by zarazali mlodych chlopakow swoja indolencja i nieudacznictwem. Ci najslabsi musza trenowac w Klubie Kokosa. Taki los moze spotkac tez Ebiego.

Jozef wymiata <lol>

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 26.11.2010, 11:37
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Bez napinki, czy ekipa Lechii chodziła na mecze Lechii/Olimpii? "Z którego miejsa awansowała wtedy Lechia do ekstraklasy".
Co sie wtrancasz?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów