|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak chodzi o łiskacze, to chyba najlepszy jest Glenfiddich jeśli chodzi o te dostępne u nas i nie porażające cenami. Poza tym, jak kolega wyżej słusznie zauważył, z Colą lub Pepsi każdą idzie w siebie wlać.
Co do drinków, to tak na orzeźwienie fajna jest żołądkowa gorzka ze Sprite'm i wkrojonym plasterkiem świeżego ogórka. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
czyli jesteś jeszcze młody i masz nie wykształcone kupki smakowe... z resztą tak samo jak i ja... chociaż ja już zaczynam wyczuwać charakterystyczny smak np. Arbega albo Glenmorangie.
Ballaś to nie jest perfum... człowieku biorąc pod uwagę cenę i jakość to ballaś miażdży... jak mam ochotę walnąć coś konkretniejszego w smaku to tylko ballaś... jak podchodzi ci daniels to baaaardzo polecam bushmillsa... owszem jest poniżej danielsa ale jest kilkakrotnie lepszy :] takie jest przynajmniej moje zdanie... a jeśli chodzi o burbon to na polskim rynku nie ma nic ciekawego... JB średniawka... jest Woodford Reserve, który bardzo mi podchodzi ale drogi trochę... ode mnie: SoCo z colą i limonką na lodzie Żołąd miętowa z colą Finka cranbery z sprite Jeger z RB oczywiście dzisiaj w pracy zamierzam spożyć tego ostatniego... oczywiście nie raz... :] pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chyba jest na odwrót, bo z wiekiem ciężko smak odróżnić, a zaczyna się tylko liczyć picie dla picia
Nie jestem raczej ekspertem z wyższej półki cenowej, co najwyżej ze średniej Daniels, Beam, JW, Chivas, Jameson Z półki średniej niższej testowałem Teachers'a, Grants'a i właśnie Bushmillsa, który całkiem mi smakował. PS. Ballaś jeszcze 4-5 lat temu był dla mnie strawny, samo często się nim raczyłem ale, obecnie jak jestem u ojca i naleję sobie do szklanki to wykręca gębę. Pogorszył się znacząco i nie tylko ja tak twierdzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Piłem już takie rzeczy, które z colą kręciły mordę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
No to nie wiem czy warto Margotki spróbować.
W przeciwieństwie do Emj10 Ballaś u mnie jest daleko z przodu przed Danielsem o tragicznym JW nie wspomnę. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ja osobiście preferuje gorzką żołądkowa miętową + sprite, najlepiej idzie w plenerze.
Ciekawy efekt jest po absyncie,poprawiony 0.7 wyborowej /3 os. ;] Powód: licznik
Ostatnio edytowane przez Kordel : 01.09.2010 o godz. 19:17.
![]()
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o Whisky to Czarny Jasiek ze Spritem, lub jak to moj kolega nazwal po piajku kiedys balabajs. Ostatnio Kumpel przywiózł mi ze Szkocji whisky Toberomra smakuje wybornie. Jesli chodzi o Wódke to Gosia Żołądkowa tradycyjna!!
Po zakupach seteczka za sklepem i mozna ruszac z zakupami Kobita w sklepie jak krzywo patrzy na mnie.![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wodka+Pepsi+Wcisnac cytryny troszke cudo!
Polecam pije się znakomicie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Taka pogoda że nie żadne drinki ale porządny grzaniec !
![]() - czerwone wytrawne - pałeczka cynamonu - szczypta goździków - skórka z pomarańczy - łyżka miodu jeśli ktoś lubi Własnoręcznie zrobione jest 100x lepsze niż wszystkie sikacze z beczkowozów na Rynku czy w knajpach gdzie odgrzewają w mikrofali Grzaniec Galicyjski co jest jedną wielką chemią a nie winem ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Soplica Wiśniowa + Cherry Coke
Żołądkowa Gorzka Tradycyjna + Sprite Soplica Malinowa - Solo, bardzo elegancko wchodzi ![]() Polecam wszystkim na chłodne wieczory w domowym zaciszu jak i w plenerze ![]()
Ostatnio edytowane przez GraBek_KrK : 06.09.2010 o godz. 08:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
zapomniałem napisać jeszcze o wiśniówce z RB...
jak dla mnie fajnie wchodzi i dobrze smakuje...:] i można kupić na rynku litrowego energetyka, wiśniówkę i zmieszać gdzieś i chodzić po rynku na lajcie i sobie podpijać |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Panowie i panie, gin z Lidla też wchodzi. Kosztuje 24,99 wiec trzeba doinwestować w lepszy tonic i ogień z dupy krokodyla. Faza jest jak po najlepszych trunkach.
nie dawajcie propozycji typu: Cytat:
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Niezbyt często piję a jak już to raczej rzadko czystą. Generalnie gustuję w wyszukiwaniu drinków robionych z niezbyt drogich alkoholi.
Podstawowe składniki to nieśmiertelny Gin Lubuski, Brandy Slan. Brjag, curacao Tooranka, Vermut Dry i Bianco (pawelcowy cin cin ujdzie od biedy) i advocat (ten z Polmosu Bielsko Biała). Łiskacz to często jakaś tania pozycja z Kauflanda. Jak łapią mnie burżujskie ciągoty to Dimple 15 y.o.-mój ulubiony. Podstawowy sofcik na wieczór z płcią piękną to pepsi do której dolewamy ajerkoniak. Mieszamy i pijemy. Smaczne to i lekkie. Postaram się potem wyszukać kilka przepisów na drinki z mojego spisu. ![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dobra śliwka 0,5 l jest za 20zł w Kauflandzie do zakupienia. Czteroletnia
![]() ![]()
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
testowalem whisky z Lidla nie pamietam nazwy taka biala plakietka i whisky z oszoloma Lord Kingston chyba sie zwalo i powiem ze z Lidla duzo lepszy trunk
a cytrynowka nemiroff moze czyscic buty Lubelskiej o tym samym smaku![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Panowie, ale Red Label ma tak smakować, musi mieć taki szorstki smak oprócz Ballantines'a polecam spróbować Jameson, albo Grant, naprawdę dobre. A jak Red jest dla Was zbyt mocna, a nie chcecie wykosztować się na droższe, to dodajcie odrobinę wody mineralnej, nie gazowanej. Wtedy będzie lżejsza i poczujecie większa gamę smaków ![]() ![]()
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co do J Walkera to ciężko go kupić w Szkocji,to samo dotyczy Ballantines'a-są to mieszanki wrzucane głównie na rynki zagraniczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pił ktoś taki specyfik jak Wódka Barmańska? Co prawda słabe to bo zaledwie 21%, ale zastanawiam się czy nie zakupić jako dodatek do Żołądkowej Czystej. W Polo Markecie promocja, bodajże 6,99 zł za 0,5l
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cholera, ponad miesiąc temat nie ruszany. Społeczeństwo przestaje pić
![]() Jedziemy z koksem. Znalazłem dziwnym trafem butelkę Malibu. Cholera wie czy to się może przeterminować ale na pewno ma więcej niż 5 lat. Co z tym można zrobić - mam na myśli jakie proste drinki i co w jakich proporcjach można wyczarować z Malibu - zakładam że nadal jest to zdatne do spożycia ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pić można ale ja bym popchał to czystą. Dla pewności. 5 lat, nie wszystko jest winem
tak sobie myślę. Pić samo,zdecydowanie. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja piłem Malibu z mlekiem , fajnie sie pije i dobrze wchodzi.(50 gr malibu plus pół szklanki zimnego mleka, zmiksowac)
Wódke piłem 15 letnią i nic mi nie było ale z takimi rzeczami jak Malibu to nie wiem jak jest
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.01.2011 o godz. 22:17.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
można też dodać odrobine soku malinowego
![]() ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Tak jak mi poradziła znajoma barmanka: 50 ml Malibu 100 ml mleka i posypane wiórkami kokosowymi
Minęło 12 godzin i nie goni znaczy Malibu może stać ponad 5 lat ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Pewnie, że można!
Też swego czasu wyłapałem taką starą, jak nie starszą butlę i nadal żyję ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie takie rzeczy wątroba ludziom na świecie filtrowała jak wiekowe malibu.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Piołunówka ze spritem + soczek wyciśnięty z limonki... Coś pięknego, polecam.
Leciutkie drinki, ładnie wchodzą, potrafią sieknąć. ![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() |
|
|