The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2010, 13:04
Z komentarzami na temat kateringu na Wiśle powinniśmy się wstrzymać przynajmniej do momentu podpisania 'Traktatu Krakowskiego' z miastem. Mamy na stadionie najlepszą w polskiej lidze powierzchnię pod trybunami i musimy ją wykorzystać, tak jak to się robi np. na wyspach. Plazmy, stoliki, pełno punktów gastro muuuuuuusi się znajdować! Do euro może dojdzie do tego sprzedaż browarów i będzie pięknie, ciepło i przyjemnie. I nikt nie będzie się pluł wyglądem zewnętrznym nasego schronu, będą piać z zachwytu nad zagospodarowaniem i wykonaniem wnętrza. Z małą dozą optymizmu mogę powiedzieć, że tak będzie na pewno. Tylko warunkiem by tak się stało jest SKOŃCZENIE stadionu w CAŁOŚCI!

off
Co jak co, ale akustyka naszego na naszym stadionie bije na głowę POZnan* i Łazienkowską. Trybuny napier**lają mega, mega równo. I nie ma efektu tzw.'Kuchenki' czyli każda strona trybuny swoje. Pełne synchro mamy :] Możemy dawać koncerty w 30k

Ciekawym rozwiązaniem było by wprowadzenie zakazu palenia na sektorze C (młynie). Wszyscy palacze byli by wkór**eni i jechali na wściekłości z dopingiem
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.11.2010, 13:37
E tam, w....ienie byłoby w drugą stronę czyli zamuła, człowiek musi sobie zapalić żeby sprawnie dopingował, wiadomo, emocje, nerwy itp, przed 1 gwizdkiem zawsze muszę zapalić, inaczej nie mam tej mocy w płucach i co najważniejsze schodzi ze mnie to ciśnienie, poza tym patrząc na niektóre akrobacje grajków trudno bez dopalacza w formie fajki wytrzymać
Piwka czy dwóch też nie zaszkodzi bo czasem mam wrażenie że ktoś się wstydzi śpiewać, wypij sobie coś mocniejszego i od razu się polepszy, co do samego piwska na stadionie, rozwiązanie dobre, mnóstwo kasy dla klubu
Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.11.2010 o godz. 13:49.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 22.11.2010, 15:34
piter napisał(a):Wyświetl post
20 tysiecy? Na cracovi sa po 40-50 tyś a Ty sie pytasz czy na Wiśle będą po 20 tyś
myślę że ok 2-3 razy więcej niz u nich, trzeba sie cenic i szanowac
ale przecież patrząc po komentarzach, mamy ....*wy stadion. brzydki, trybuny daleko od boiska, to za co płacić więcej?
Odpowiedz cytując
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Stary 22.11.2010, 16:21
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Co do tego pewności nie ma ale jest pewne że jest zakaz palenia w regulaminie stadionu
Jest zakaz i już. W praktyce wczoraj pani porządkowa nakazała natychmiastowe zgaszenia papierosa na stadionie facetowi pare miejsc ode mnie.

Co do akustyki- jest nieźle, razi brak porządku za banerami.
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.11.2010, 17:37
jackieboy napisał(a):Wyświetl post
Jest zakaz i już. W praktyce wczoraj pani porządkowa nakazała natychmiastowe zgaszenia papierosa na stadionie facetowi pare miejsc ode mnie.

Co do akustyki- jest nieźle, razi brak porządku za banerami.
Jeśli chodzi o ustawodawstwo, to nowy przepis wyłącza z zakazu palenia stadiony piłkarskie. Jeśli zakaz jest to tylko z poziomu regulaminu stadionu. Trochę abstrakcyjnie brzmi twoja wypowiedź, bo jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się zobaczyć na nowym stadionie "pani / pana porządkowego" a tym bardziej zwracającego uwagę komuś kto pali papierosa. Możesz opisać kim był ów tajemniczy porządkowy ? Ochroniarz? Obsługa stadionu ?

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 22.11.2010, 18:02
jackieboy napisał(a):Wyświetl post
Aż przejrzę regulamin stadionu, bo jeśli w nim jest mowa o zakazie palenia to już wiem co z tym zrobić

Na stadionie natomiast można palić, gdyż nie jest obiektem zamkniętym!
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.11.2010, 18:14
http://www.portalkibica.pl/aktualnos...k-czy-nie.html
derr
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 22.11.2010, 18:16
paragraf 4
ptk. 2
podpunkt g głosi:
zabrania się:
"g. rozniecania i podsycania ognia, w tym palenia tytoniu poza miejscami do tego wyznaczonymi;"

tylko nie można zakazać jeśli nie ma wyznaczonych miejsc do palenia!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.11.2010, 18:34
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post

Ujmę to w popularne sformułowanie, na razie jest spór w doktrynie, dla mnie będzie to dookreślone do stopnia że trybuna kryta będzie miejscem z zakazem. Bo ma dach.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 22.11.2010, 18:57
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ujmę to w popularne sformułowanie, na razie jest spór w doktrynie, dla mnie będzie to dookreślone do stopnia że trybuna kryta będzie miejscem z zakazem. Bo ma dach.
Stadion ma być pomieszczeniem zamkniętym. Czyli na narodowym przy otwartym dachem nad murawą można palić, przy zamkniętym dachu nie wolno.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.11.2010, 19:04
Stadion ma być pomieszczeniem zamkniętym. Czyli na narodowym przy otwartym dachem nad murawą można palić, przy zamkniętym dachu nie wolno.
Było już kilka artykułów o tym i to nie jest tak do końca pewne że tak to rozróżnią, masz np przykład wiaty autobusowej, sam daszek bez ścian, zakaz jest. To są wolne dywagacje, ale my i tak w regulaminie mamy zakaz palenia.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.11.2010, 20:49
Aż przejrzę regulamin stadionu, bo jeśli w nim jest mowa o zakazie palenia to już wiem co z tym zrobić

A przystanek MPK jest
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.11.2010, 23:03
Niczego tak nie znoszę jak zapachu dymu z fajek. Jak dla mnie powinien być zakaz, ale jak zwykle jedni będą zadowoleni, drudzy nie.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 22.11.2010, 23:07
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A przystanek MPK jest
Na przystanku autobusowym już dawno był zakaz... wyraźnie mówi o tym ustawa o wychowaniu w trzeźwości
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.11.2010, 23:13
Na przystanku autobusowym już dawno był zakaz... wyraźnie mówi o tym ustawa o wychowaniu w trzeźwości
Ale co maja papierosy do trzezwosci bo nie lapie?Jaki byl zakaz? ludzie palili przy policji czy strazy miejskiej a Ci nie mogli nic zrobic. Wiec po to chyba wprowadzono ta ustawe i pewnie tylko zapomnieli wpisac stadionu do listy co pewnie zrobia szybko.

Nic mnie tak podczas meczu na E nie wk...o jak dym z papierochow tym bardziej ze jestem bylym palaczem, a tu mi perfidnie trzech z rzedu ponizej robilo zalone dymna.
,
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.11.2010, 10:17
_Vodka napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o ustawodawstwo, to nowy przepis wyłącza z zakazu palenia stadiony piłkarskie. Jeśli zakaz jest to tylko z poziomu regulaminu stadionu. Trochę abstrakcyjnie brzmi twoja wypowiedź, bo jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się zobaczyć na nowym stadionie "pani / pana porządkowego" a tym bardziej zwracającego uwagę komuś kto pali papierosa. Możesz opisać kim był ów tajemniczy porządkowy ? Ochroniarz? Obsługa stadionu ?
Mojemu koledze rowniez zwrocono uwage, pan porzadkowy w zoltej odblaskowej kamizelce, ale raczej zalecil palenie w ukryciu...
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.11.2010, 11:56
długo jeszcze będziecie opisywać zapierające dech w piersiach historie o tym kto komu zwrócił uwagę o paleniu?
Pojawiły się konkrety w postaci regulaminu i paragrafów więc po co zaśmiecacie temat?
Mój post jak i kilka powyżej powinno wylecieć w kosmos.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.11.2010, 12:06
Czy tylko mi nie działa ta kamerka?:
http://kamera2012.eu/krakow1/

Wcześniej śmigała aż miło, teraz odkąd mam siódemkę nie włącza się. Mam quick time oczywiście, wyświetla mi się coś takiego: 10060: roz,czony
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.11.2010, 20:55
Wydaje się, że zabudowa pod daszkiem zamyka sprawę ruchomych schodów, które były planowane do wysokości piętra VIP , no bo nie będzie raczej możliwe przetransportowanie tak dużego elementu przez szklane drzwi wejściowe. Czyżby kolejna, potwierdzona redukcja kosztów, o której wspominałem kilka miesięcy temu
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.11.2010, 20:57
kot napisał(a):Wyświetl post
Wydaje się, że zabudowa pod daszkiem zamyka sprawę ruchomych schodów, które były planowane do wysokości piętra VIP , no bo nie będzie raczej możliwe przetransportowanie tak dużego elementu przez szklane drzwi wejściowe. Czyżby kolejna, potwierdzona redukcja kosztów, o której wspominałem kilka miesięcy temu
nie znam się na tym,ale schody ruchome można chyba przetransportować w częściach i składać na miejscu.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.11.2010, 21:38
juz chyba w najnowszym projekcie budowalnym widac bylo ze ich nie bedzie..
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.11.2010, 07:47
Witam, czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy te elementy (dobudowa do stadionu od Parku Jordana, taka palisada jakby) które są widoczne na zdjęciu w linku które podsyłam, będą w rzeczywistości też dobudowane?
Z góry dzięki za info

http://www.urbanity.pl/zdjecie11155/krakow
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 24.11.2010, 07:57
Nie, tak samo jak boiska przy stadionie i kompleks hotelowy w tle.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.11.2010, 08:27
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Nie, tak samo jak boiska przy stadionie i kompleks hotelowy w tle.

Dzięki za info.Trochę szkoda, bo chyba lepiej by to wyglądało
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 24.11.2010, 08:28
Ja mam pytanie odnośnie murawy - czy po pierwszym meczu od powrotu na R22 murawa przechodziła jakiś gruntowny remont? Bo od położenia jej na początku lipca bodajże potem jej część była wymieniana bo były jasne 'placki', ale to było przed meczem reprezentacji. Ciekawi mnie to, bo wymiana murawy jest kosztowna, a wydaje mi się, że jeśli teraz utrzymaliśmy ją od września dość tanim (w porównaniu do wymiany całej) kosztem, to w przyszłości będzie podobnie. Mam na myśli porównania do Poznania, gdzie murawę już chyba kilka razy wymieniali.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.11.2010, 09:42
nieprzypominam sobie wymiany całej murawy, naprawiane były tylko niedoświetlone fragmenty w narożniku.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 25.11.2010, 10:53
Wisła Kraków wciela w życie swoją politykę historyczną

http://www.malopolska.naszemiasto.pl...czna,id,t.html
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.11.2010, 12:09
Wczoraj podczas meczu naszych koszykarek Pan Miętta-Mikołajewicz wspominał coś o budowie hali w nowym roku. Ktoś wie coś więcej na ten temat ?
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 25.11.2010, 12:28
Hmm według ostatnich doniesień w budżecie miasta nie ma ani złotówki na przygotowanie projektu, a co dopiero brakujących pieniędzy na budowę hali. No chyba że TS znalazł inne środki finansowania budowy?
Ostatnio edytowane przez Wicked : 25.11.2010 o godz. 12:31.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.11.2010, 13:24
Nieznany termin zakończenia budowy

http://www.dziennik.krakow.pl/pl/reg...ia-budowy.html
Trybuna północna do końca stycznia 2011.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów