The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2010, 23:17
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
To Papiez oraz teolodzy teraz sobie piszą o masonerii bo im się nudzi. Np listy z 2005 roku wtedy jeszcze Kardynała Ratzingera na temat Masonerii

Nie wiem o jakim liście mówisz, nie siedzę w temacie. Dzielę się tylko swoimi spostrzeżeniami i staram się Ciebie przekonać, że jeżeli chodzi o zagrożenia dla Kościoła, to konflikt z masoneria jest już dawno minionym problemem.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.11.2010, 23:45
Masoneria tak nagle sobie odpuciła wiadomo że tak nie jest a Kościół nie zmienia stanowiska co do Masonei widocznie ma powód.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 24.11.2010, 23:55
Masoneria mogła odpuścić, bo:

a/ Kościoł przestał być głównym hamulcowym w rozwoju nauki i postępu ludzkości
b/ przestała przyciągać inteligencje i zamożnych ludzi, którzy mogą już otwarcie głosić swoje poglądy

Kościół do dziś nie zniósł indeksu ksiąg zakazanych a Kopernik z Galileuszem musieli czekać 400 lat na rehabilitacje. Watykanowi sporo czasu zajmuje zmiana pewnych zachowań.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.11.2010, 00:08
Co do kanonów, że to historia to tego nie skomentuje bo widze że nie będzie miało to większego sensu
A gdzie ja napisałem,że kanony to historią?Może wytłumacze prościej. Napisałem,że niektóre anymasońskie dokumenty wydawane przez kościół miały swoje podłoże w bieżących sprawach politycznych.O. I proszę nie implikuj mi słów ktorych nie wypowiedzialem.

Masoneria,rzeczywiście dobry przeciwnik do walenia w niego,bo nie odpowie. Poza tym zanim napiszesz o masonach chcęcych zniszczyć kościół poczytaj o tym skąd się tak owi wolnomularze wiżęli. Czym się zajmowali.

KK ma problem sam z sobą, niemniej dyskutować na ten temat z Tobą nie będę,bo jak sam przyznałeś jesteś na uczelni"firmowej" więc trudno abyś pewne fakty mógł przyjąć.

P.S. Rozumiem,że Mozarta nie słuchasz,ot choćby Zaczarowany flet- napisal to dla swojej loży i się z tym nie krył nigdy,bo niby czemu? filmów Disneya nie oglądasz, komputerów Applea nie używasz, hymnu polskiego nie śpiewasz, Chaplin jak byłeś mały Cie nie śmieszył, Baciarelliego obrazy Ci się nie podobają, Słońimski cieńkim poetą był a Jan Ursyn Niemcewicz jeszcze gorszym,samochodami Forda nie jeżdzisz.... No i oczywiście Goethe też znów nic tam ciekawego nie wypisywał, podobnie jak Wolter zresztą,a co itd. Niemniej łączyło ich jedno. Byli Masonami przez co rozumiem walczyli z kościołem

Swoją nieudolność i nieprawość wiele osób stara się tłumaczyć celowym działaniem innych, kościół swoje niepowodzenia zrzucał jak nie na Zydów to na Masonow. Z tymi drugimi jest o tyle dobrze,że jest to w zasadzie wróg niewidzialny i lepiej nim straszyć i zrzucać na niego co popadnie. Dobrze,że molestowania dzieci im nie zarzuclili.

Snyrtig, Coś w tym jest, np. Wojciech Giełżyński uśpił się, bo uważa,że Masoneria nie ma już racji bytu gdzyż wszystkie jej cele zostały zrealizowane.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 25.11.2010 o godz. 00:11.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 25.11.2010, 00:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja napisałem,że kanony to historią?Może wytłumacze prościej. Napisałem,że niektóre anymasońskie dokumenty wydawane przez kościół miały swoje podłoże w bieżących sprawach politycznych.O. I proszę nie implikuj mi słów ktorych nie wypowiedzialem.

Masoneria,rzeczywiście dobry przeciwnik do walenia w niego,bo nie odpowie. Poza tym zanim napiszesz o masonach chcęcych zniszczyć kościół poczytaj o tym skąd się tak owi wolnomularze wiżęli. Czym się zajmowali.

KK ma problem sam z sobą, niemniej dyskutować na ten temat z Tobą nie będę,bo jak sam przyznałeś jesteś na uczelni"firmowej" więc trudno abyś pewne fakty mógł przyjąć.

P.S. Rozumiem,że Mozarta nie słuchasz,ot choćby Zaczarowany flet- napisal to dla swojej loży i się z tym nie krył nigdy,bo niby czemu? filmów Disneya nie oglądasz, komputerów Applea nie używasz, hymnu polskiego nie śpiewasz, Chaplin jak byłeś mały Cie nie śmieszył, Baciarelliego obrazy Ci się nie podobają, Słońimski cieńkim poetą był a Jan Ursyn Niemcewicz jeszcze gorszym,samochodami Forda nie jeżdzisz.... No i oczywiście Goethe też znów nic tam ciekawego nie wypisywał, podobnie jak Wolter zresztą,a co itd. Niemniej łączyło ich jedno. Byli Masonami przez co rozumiem walczyli z kościołem

Swoją nieudolność i nieprawość wiele osób stara się tłumaczyć celowym działaniem innych, kościół swoje niepowodzenia zrzucał jak nie na Zydów to na Masonow. Z tymi drugimi jest o tyle dobrze,że jest to w zasadzie wróg niewidzialny i lepiej nim straszyć i zrzucać na niego co popadnie. Dobrze,że molestowania dzieci im nie zarzuclili.

Snyrtig, Coś w tym jest, np. Wojciech Giełżyński uśpił się, bo uważa,że Masoneria nie ma już racji bytu gdzyż wszystkie jej cele zostały zrealizowane.
I ja niby tobie dodaje jakieś zdania ty mi dodałes(co robie czego nie słucham i nie oglądam) troszke więcej w tym momęcie. Przypomonam że jest to temat o Massonerii i spraw z nimi związanymi, nie jestem wstanie wypisac tu odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczących KK a to że ma problem z samym sobą to ja dobrze wiem Na prawie Kanonicznym mam wykłady o przestępstwach w samym Kościele. A tak na marginesie ty chyba też nie wypowiadasz sie bezstronnie jak chyba każdy w tym temacie. Piszmy o Masonerii bo o tym jest temat
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.11.2010, 00:37
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Masoneria mogła odpuścić, bo:

a/ Kościoł przestał być głównym hamulcowym w rozwoju nauki i postępu ludzkości
b/ przestała przyciągać inteligencje i zamożnych ludzi, którzy mogą już otwarcie głosić swoje poglądy

Kościół do dziś nie zniósł indeksu ksiąg zakazanych a Kopernik z Galileuszem musieli czekać 400 lat na rehabilitacje. Watykanowi sporo czasu zajmuje zmiana pewnych zachowań.
O to to to.
Kilkaset lat wstecz Masoneria miała sens bo jednoczyła ludzi "wyklętych" przez KK, który wtedy był potężną organizacją.
W obecnych czasach nie ma już takiej potrzeby bo zdanie Watykanu ma małe znaczenie, vide tegoroczny Nobel w medycynie.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 25.11.2010, 13:03
Troszke informacji na temat Masonerii Polskiej

Loże wielkiej Loży narodowej Polski

Loża Matka „Kopernik” - Warszawa
„Walerian Łukasiński” - Warszawa
„Przesąd Zwyciężony” - Kraków
„La France” (fr.) - Warszawa
„Świątynia Hymnu Jedności” - Poznań
„Eugenia Pod Ukoronowanym Lwem” - Gdańsk
„Pod Szczęśliwą Gwiazdą” - Warszawa
"Ivan Łuckiewicz" - Warszawa
"Silesia" - Katowice
"Wolność Odzyskana" - Lublin
"Emil Drach" - Katowice

Wielcy Mistrzowie

Wielcy Mistrzowie WLNP
Tadeusz Gliwic (1991-1993)
Janusz Maciejewski (1993-2000)
Tadeusz Cegielski (2000-2003)
Ryszard Siciński (2003-2006)
Marek Złotek-Złotkiewicz (od 2006
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 25.11.2010, 18:00
Może podziel to na loże masonerii regularnej i nieregularnej. Jak już chcesz to solidne zrobić.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 25.11.2010, 18:12
Może podziel to na loże masonerii regularnej i nieregularnej. Jak już chcesz to solidne zrobić.
Są to wszystko Loże Wilekiej Loży Narodowej Polski która jest Regularna

Tylko przestałem pisac na temat Kościoła Katolickiego i ludzie mniej się tematem interesują
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 25.11.2010 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.11.2010, 18:37
Słyszeliście o świętej geometrii? np dlaczego płatek śniegu jest zawsze sześcioramienny.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 25.11.2010, 19:16
Coś słyszałem ale nie wiem co to ma wspólnego z Masonerią?
Odpowiedz cytując
cichy_71
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.11.2010, 19:40
Cytat:
Kilkaset lat wstecz Masoneria miała sens bo jednoczyła ludzi "wyklętych" przez KK, który wtedy był potężną organizacją.
W obecnych czasach nie ma już takiej potrzeby bo zdanie Watykanu ma małe znaczenie, vide tegoroczny Nobel w medycynie.
Nie zgodze się celem masonerii nigdy nie było jednoczenie ludzi wyklętych przez KK anie też zawalczanie jakiejkolwiek religii (nie licząc loży francuzkiej o czym już wspomniałem wcześniej).
A mozesz mi przytoczyć jakieś przykłady walki polskiej masonerii z KK albo masonerii anglosaskiej?
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 25.11.2010, 22:04
Nie ma bezpośrednich ataków Masonerii na KK bo nie są tacy głupi od weilu lat Masoneria Próbuje wejs w struktóry Kościoła od środka i go wyniszczac było wile przypadków Biskupów którzy byli zwodzeni i zapraszani do Masonerii czy to pieniędzmi czy obiecaniem jakiejś władzy itd.
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 25.11.2010 o godz. 22:52.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 25.11.2010, 23:56
Nie ma bezpośrednich ataków Masonerii na KK bo nie są tacy głupi od weilu lat Masoneria Próbuje wejs w struktóry Kościoła od środka i go wyniszczac było wile przypadków Biskupów którzy byli zwodzeni i zapraszani do Masonerii czy to pieniędzmi czy obiecaniem jakiejś władzy itd.
Czytasz Krajskiego przypadkiem?

A KK włąsnie tak ma," nie ma bezpośrednich, nie ma wiarygodnych" to jego ulubione sformułowania.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 26.11.2010, 00:33
Czytasz Krajskiego przypadkiem?

A KK włąsnie tak ma," nie ma bezpośrednich, nie ma wiarygodnych" to jego ulubione sformułowania.
Nie nie czytam go.

A tu jedna z prób ingerenji Masonerii w KK wielu Biskupów było zwodzonych przez Masonerie Pieniedzmi czy jakimiś innymi kożyściami i niestety czasem im się udawało

List z dnia 14 lipca 1964 roku:

„ Drogi Buan (Bugnini): informuję cię o Twoim zadaniu, które Rada Braci zleciła Tobie, w porozumieniu z Wielkim Mistrzem Masonerii i Książętami Tronu Masońskiego. Nakazujemy Ci szerzenie dechrystianizacji przez wprowadzenie nieuzgodnionych obrządków i języka liturgicznego, oraz skłócenia księży, biskupów i kardynałów jednego przeciwko drugiemu. Językowe i obrządkowe zamieszanie jest zwycięstwem dla nas, ponieważ językowa i obrządkowa jedność była siłą Kościoła Katolickiego... Wszystko to należy dokonać w przeciągu 10-ciu lat".

Odpowiedź Arcybiskupa Bugniniego dana Zarządowi Loży Masońskiej:

„Sądzę, że założyłem podwaliny odnośnie największej swawoli w Kościele Katolickim, dzięki memu dokumentowi, wydanego zgodnie z Waszymi instrukcjami. Miałem uciążliwą walkę i musiałem używać wszelkich podstępów w obliczu moich wrogów z Kongregacji Obrządków, aby otrzymać zatwierdzenie owego dokumentu od Papieża. Na szczęście dla naszej sprawy, otrzymaliśmy poparcie ze strony naszych przyjaciół i naszych braci masonów z Universa Laus, którzy są nam wierni. Dziękuję Wam za przekazanie pieniędzy i mam nadzieję, że wkrótce się z Wami spotkamy. Ściskam Was

Wasz Brat Buan (Bugnini )

2 lipca 1967 r. "

Zródło http://www.kki.pl/piojar/polemiki/ko...masoneria.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 26.11.2010, 01:01
Książęta Tronu Masońskiego?Wielki Mistrz Masonerii? A, że się zapytam w jakim to Rycie?

Liczyłem na poważną dyskusję,a tymczasem jakieś bajki rodem z Krajskiego wklejasz.Zaraz mi zapodasz tekst o świadkach, którzy są w stanie poświadczyć o konszachtach masonów z Szatanem. Wszyscy wszak dobrze wiemy,że w czasie prac lożowych odbywa się wywoływanie Belzebuba. Są świadkowie.

Pewnie pedofilia wśród księży to też spisek,wiadomo kogo.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.11.2010, 01:23
Żeby troszkę rozluźnić atmosferę przypomnę że nasza Biała Gwiazda jest symbolem masońskim .
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 26.11.2010, 01:42
Książęta Tronu Masońskiego?Wielki Mistrz Masonerii? A, że się zapytam w jakim to Rycie?

Liczyłem na poważną dyskusję,a tymczasem jakieś bajki rodem z Krajskiego wklejasz.Zaraz mi zapodasz tekst o świadkach, którzy są w stanie poświadczyć o konszachtach masonów z Szatanem. Wszyscy wszak dobrze wiemy,że w czasie prac lożowych odbywa się wywoływanie Belzebuba. Są świadkowie.

Pewnie pedofilia wśród księży to też spisek,wiadomo kogo.
A aj widze że odbiegamy od tematu i zamiast pisac o masonerii Niktórzy próbują usilnie udowodnic jaki to Kościól Katolicki jest strasznie zły, chyba małe kompleksy się w tym uwidoczniają.

Ja chce pisac o Masonerii i odrazu mówie I JASNO POKREŚLAM, JA NIE JESTEM GŁOSEM CAŁEGO KOŚCIOŁA BO OD TEGO SA MĄDRZEJSI TEOLOGOWIE. Jak już powiedziałem na parwie Kanonicznym(Prowadzonym przez Księdza Sędziego) mam wykłady o przestępstwach w Kościele także o pedofilii Ale to nie jest ten temat!!! Bo mówienie że Kościól o wszytsko obwinia Masonerie jest Myśleniem Ograniczonym...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 26.11.2010, 01:51
A ja myśle, że dla swojego dobra powinieneś przestać pisać w tym temacie.

Podobne zdanie pewnie miałby Sędzia Ksiądz, który prowadzi prawo kanoniczne.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 26.11.2010, 02:01
snyrting napisał(a):Wyświetl post
A ja myśle, że dla swojego dobra powinieneś przestać pisać w tym temacie.

Podobne zdanie pewnie miałby Sędzia Ksiądz, który prowadzi prawo kanoniczne.
Ok nie ma sprawy widze że są Mądzrzejsi w tym temacie, byle tylko temat nie upadł. Zakończyłem temat stosunku Kościoła do Masonerii bo widze że jak tylko mówi się coś o Kościele to niektórych zżera zawiśc.
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 26.11.2010 o godz. 02:08.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.11.2010, 08:09
Coś słyszałem ale nie wiem co to ma wspólnego z Masonerią?
Cyrkiel i kątomierz? Czyli narzędzia do rysowana kół i kwadratów są ich głównym symbolem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.11.2010, 08:25
Polecam też do poczytania o Zakonie Iluminatów: iluminaci.pl
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.11.2010, 10:42
sorry alkoholik ale ja odnoszę wrażenie że całą wiedzę nt. Masonerii wynosisz ze studiów i z tego co powie wam wykładowca. Twoja uczelnia jest specyficzna i na pewno nie można wymagać od niej obiektywizmu. Jeżeli faktycznie chcesz się dowiedzieć coś konkretnego a nie jest to tylko chwilowy przypływ ciekawości to otwórz taki temat za 2 lata i przez ten czas przestudiuj różne opracowania wywiady filmy odnośnie Masonów.

"Bo mówienie że Kościól o wszytsko obwinia Masonerie jest Myśleniem Ograniczonym..."- masz rację oprócz masonów obwiniani są żydzi komuniści liberałowie tylko nie jest obwiniany sam Kościół. Przypomnij sobie przypowieść o belce w oku...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 26.11.2010, 11:08
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
sorry alkoholik ale ja odnoszę wrażenie że całą wiedzę nt. Masonerii wynosisz ze studiów i z tego co powie wam wykładowca. Twoja uczelnia jest specyficzna i na pewno nie można wymagać od niej obiektywizmu. Jeżeli faktycznie chcesz się dowiedzieć coś konkretnego a nie jest to tylko chwilowy przypływ ciekawości to otwórz taki temat za 2 lata i przez ten czas przestudiuj różne opracowania wywiady filmy odnośnie Masonów.

"Bo mówienie że Kościól o wszytsko obwinia Masonerie jest Myśleniem Ograniczonym..."- masz rację oprócz masonów obwiniani są żydzi komuniści liberałowie tylko nie jest obwiniany sam Kościół. Przypomnij sobie przypowieść o belce w oku...
Moja wiedza na temat Masonerii w najmniejszym stopniu nie pochodzi z uczelni Tego się nie uczy na pierwszym roku Nawet z nikim żadnym wykładowcą ani jednego słowa na ten tenat nie zamieniłem Masonerią interesuje się od dwóch lat a wszystko co wiem pochodzi z Książek Internetu Telewizji oraz Dyskusji z różnymi ludzmi(Też takimi którzy mają do czynienia z Masonami) A co do Uczelni to odnosze się tylko do tych Komentarzy na temat tego jaki to kościól jest nie dobry acha Jeśli sądzisz że Kościól o wszystko obwinia Masnów Liberałów itd to żeś chyba się naoglądał za dużo tych stacji co pokazują zdenerwowane starsze panie mówiące o tym Kto wszystkiemu jest winny a twoja wiedza na temat Kościoła pochodzi tylko z telewizji I jescze RAZ POWTARZAM Kościól jest owiele bardziej samo krytyczny niz wam się wydaje
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 26.11.2010 o godz. 11:24.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.11.2010, 12:42
Oj zdziwił byś się wiedzy o Kościele jaką mam.

Czyli starsze panie nie należą do Kościoła? Należą a skoro Kościół to ogół więc ich zdanie jest po części zdaniem samego Kościoła.

Ktoś kiedyś powiedział bardzo ważne słowa że gdyby nie Kościół bylibyśmy bardziej zaawansowani o jakieś 200lat. I ciężko się z tym nie zgodzić zresztą do dzisiaj tak jest. Nie mówię tylko o Polsce i KK bo każdego rodzaju religia przynosi obostrzenia jedna większe druga mniejsze ale zawsze.

Zresztą to nie dyskusja o Kościele tylko o masonach i zauważ że aby mieć pełna wiedzę trzeba wysłuchać obu stron jeżeli się chce czegoś dowiedzieć. Tak samo ze studiowaniem tego zagadnienia czytaj książki równiez takie które nie podzielają Twojego zdania a dowiesz się więcej z jednej takiej książki niż z 5 które przeczytasz wybierając je tylko i wyłącznie pod Twój tok myślenia.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 26.11.2010, 13:00
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Oj zdziwił byś się wiedzy o Kościele jaką mam.

Czyli starsze panie nie należą do Kościoła? Należą a skoro Kościół to ogół więc ich zdanie jest po części zdaniem samego Kościoła.

Ktoś kiedyś powiedział bardzo ważne słowa że gdyby nie Kościół bylibyśmy bardziej zaawansowani o jakieś 200lat. I ciężko się z tym nie zgodzić zresztą do dzisiaj tak jest. Nie mówię tylko o Polsce i KK bo każdego rodzaju religia przynosi obostrzenia jedna większe druga mniejsze ale zawsze.

Zresztą to nie dyskusja o Kościele tylko o masonach i zauważ że aby mieć pełna wiedzę trzeba wysłuchać obu stron jeżeli się chce czegoś dowiedzieć. Tak samo ze studiowaniem tego zagadnienia czytaj książki równiez takie które nie podzielają Twojego zdania a dowiesz się więcej z jednej takiej książki niż z 5 które przeczytasz wybierając je tylko i wyłącznie pod Twój tok myślenia.
A czy ja napisałem że nie są częścią Kościoła? A co do stwierdzenia że czytam tylko to co mi się podoba to dla twojej informacji ,Najwięcej czytam oficjalnych stron Internetowych Wolnomularskich i wszystko to co tam jest napisane szczególnie Tych bredni odnośnie Równości i Braterstwa itd. Jestem stronniczy z prostego powodu , z wszystkich informacji jakie mam stwierdzam jasno że Masoneria to zło, może napisane prosto i nienaukowo ale prawdziwie. Bardzo też lubie oglądac wypowiedzi Członków Masonerii o sobie i o wolnomularstwie szczególnie pana Cegielskiego(Wielkiego mistrze jednej z Lóż Masonskich) zresztą był na początku tego tematu jeden filmik z nim z programu Warto Rozmawiac polecam oglądnac link jest w jednym z pierwszych postów. Ale oglądam też inne programy gdzie wypowiadają się Członkowie Masonerii
Odpowiedz cytując
Maciek(TSW)
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 16.12.2010, 13:47
Ciekawy temat Wie ktoś może czy jacyś obecnie znani politycy są Massonami lub jacyś ważni urzędnicy straszni mało na ten temat pisze, ja znalazłem tylko poszlakowe informacje zaciekawiło mnie gdy usłyszałam o Januszu Lewandowskim który jest członkiem Europejskiej komisji do spraw budżetu.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.12.2010, 14:28
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Żeby troszkę rozluźnić atmosferę przypomnę że nasza Biała Gwiazda jest symbolem masońskim .
Pomyłka, nasza jest pięcioramienna a oni mają za symbol sześcioramienną, taką samą jak ci co zakładali klub z drugiej strony Błoń na swojej fladze państwowej.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 16.12.2010, 15:52
nvmd ... głupoty popisałem ;D
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 16.12.2010, 17:36
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Pomyłka, nasza jest pięcioramienna a oni mają za symbol sześcioramienną, taką samą jak ci co zakładali klub z drugiej strony Błoń na swojej fladze państwowej.
A tutaj dowód na to że 5ramienna gwiazda też jest Masońskim symbolem.
Ale to jest mało istotne i nie chce mi się o tym pisac

http://nowyporzadekswiata.pl/nowy-po...ole-masonerii/
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 16.12.2010 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów