The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2010, 19:11
Sezon strasznie dziwny. Prawie połowa i ciężko powiedzieć kto o co gra. Jak dla mnie to równie prawdopodobne jest to, że za dwie kolejki będziemy liderem i to, że za dwie kolejki Lech który był przedostatni będzie przed nami.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.11.2010, 19:19
Pan Wojciechowski pamieta jak jechal po Nowaku jak po burej suce ? Ten wlasnie Nowak laduje jego dziewczynom 3 bramki. Jaki prezes taki klub

Legia- Polonia Bytom (w) Cracovia (w) - . Bytomianie raczej do przejscia, z problemami ewentualnie remis. Cracovia...to to trzeba wygrac bo inaczej bedzie skandal.

Wisla - Polonia Warszawa (w) Arka Gdynia (w) - . Polonia moze byc z nozem na gardle przed okienkiem,ale moze tez sie zesrac jak to ma w zwyczaju. Graja u siebie wiec oibstawiam remis, z mozliwoscia wygranej Wisly. Arka u siebie gra bardzo dobrze.Korona,GKS,Jagiellonia pokonane .Remis z Polonia. Tutaj remis.

Jagiellonia - Ruch (w) Slask (d) - Mysle ze Ruch Jagiellonia powinna pokonac, jednak na wyjazdach bywalo w tym sezonie roznie, obstawiam remis. Slask u siebie powinna spokojnie pokonac.Nie z takimi sobie radzila na wlasnym boisku.

Korona Kielce - Lech (d) Zaglebie (w) . Mysle ze jednak Korona u siebie przegra z Lechem. Lech cienki ale nie sadze by ten mecz byl kolejna "wtopa" i Lech po nudnym meczu wygra. Jesli zas chodzi o Zaglebie, tutaj nie powinno byc wiekszego problemu. Wyjazd, ale powinni dac sobie rade.

Jeszcze Lech - Korona (w) Widzew (d) - Mysle ze Lech zdobedzie 4 albo 6 punktow. Watpie by wtopil z Korona i Widzewem. Ewentualnie remis w Kielcach, ale u siebie z Widzewem powinien sobie spokojnie poradzic.

Lechia Gdansk - Zaglebie (w) Ruch Chorzow (w) - Mysle ze 6 punktow. Nie bede sie rozpisywal dlaczego. Po prostu patrzac jak gra dana druzyna jestem przekonany ze komplet punktow pojedzie do Gdanska.
Reszty nie ruszam Jak widac najlatwiejszy ( na papierze ) przemarsz w kierunku przerwy zimowej ma Legia/Lechia. Wiemy jednak jak bywalo z takiego typu "wrozeniem"

Najgorszy ( z nowu na papierze ) ma Wisla bo Arka u siebie potrafi pokonac najlepszych i najgorszych, a Polonia Warszawa to tez nie do konca takie ogorki, ale sadze ze jednak Wisla sobie z nimi powinna poradzic.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.11.2010 o godz. 19:24.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.11.2010, 19:20
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ale ciasno się robi w tabeli. Każda kolejka może coś zmienić i to diametralnie. Mnie się to podoba.
Polonia dziś przegra to znów będzie zadyma made in Wojciechowski, pogrozi im i będą bardzej zmotywowani na mecz z nami. Dla spokoju rzecz jasna zagrają spięci jak nigdy. A my z wyjątkowo zmotywowanymi zespołami raczej grać nie potrafimy. Mierzejewski wygląda naprawdę dobrze i coś jestem niezbyt optymistycznie nastawiony wiedząc,że będzie miał naprzeciwko siebie Cikosa i wspierających go Chaveza i Bunoze. Jednka kolejkę trzeba uznać,ze udaną mimo wszystko.
Na to spotkanie trzeba popatrzeć tak samo jak na mecz z Amiką. Nie na pozycję w tabeli tylko na siłę kadry. Polonia i Pyry mają potencjał podobny jak nie wyższy od nas i te mecze są 50/50 z przewagą dla gospodarza.
Być może w Warszawie uda się jakieś punkty wydrzeć, bo tak jak piszesz oni się rzucą na nas jak dzikie świnie. Bbędą chcieli za wszelką cenę wygrac, żeby im Józek na mikołaja zamiast wypłaty nie dał rózgi. Z kontry zawsze coś może wpaść więc nie jestesmy bez szans.
Co się tyczy spotkania z Arką to będzie to podobny zamordyzm z ich strony jak dzisiaj ze strony Zagłębia. Z taką różnicą, że Śledzie będa mieli więcej okazji do zdobycia gola i uważam, mecz w Gdyni za najtrudniejszy jaki nas czeka w tej rundzie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 21.11.2010 o godz. 19:23.
..
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.11.2010, 19:43
Wojciechowski powinien przestać krytykować napastników, których nie pozyskuje. Po Niedzielanie, Frankowskim, teraz Nowak...
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.11.2010, 19:51
Sasal miażdży: "Myślę, że mój zawodnik dostałby żółtą albo czerwoną kartkę".
Mowa o faulu (?) Chaveza na Plizdze. W studio pogadali że może tak, może nie było faulu. Teraz ciekawe co na to Komisja Ligi.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.11.2010, 19:55
Chavez siłą rozpędu wszedl w nogi przeciwnikowi i tyle. Gość tak gra,nie ma tam nic w złośliwości. Pogadaliby o tym co robił Radovic,bo to kuriozum,....a.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.11.2010, 20:05

tak tak. siłą rozpędu.
tak jak w swoim debiucie siła rozpędu rozdeptał Kuświka z Bełchatowa

co mają gadać o Legii jak jeszcze do tego meczu nie doszli? nie gorączkuj się. będzie i o Legii
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 21.11.2010, 20:23
Mysle, ze nastepna kolejke gladko przerzna i Wisla, i Legia i Amica.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.11.2010, 20:25
sq zobacz sobie wejście Chaveza na Kuświka na spokojne bo jakoś nikt nie widzi jak koleś nie wiem czy chciał kopnąć Chaveza czy piłkę i podłożył niejako nogę pod Chaveza.. tutaj z powtórek to bardziej wyglądało na celowe..

Tylko czemu nikt nie mówi o tym co Vdorviak zrobił w poprzednich meczach i nikt się tym nie zajął..

Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.11.2010, 20:26
hheheheheheh akurat patrząc na rozkład meczów pomyślałem to samo
Wisła bo gra słabo, Legia bo gra słabo i my bo gramy słabo.

Kluvi, tak szczerze, to nawet wtedy wydawało mi się że przypadkiem nadepnął mu na rękę i w ogóle mnie denerwuje takie doszukiwanie się po meczach w stopklatkach fauli i rozpatrywanie czy należała się kartka czy nie, żółta czy czerwona. Sędzia nie gwizdnął i tyle.
Karać powinni za pomocą taśm z meczu takie rzeczy jak oplucia, uderzenia bez piłki itp
Ostatnio edytowane przez sq : 21.11.2010 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 21.11.2010, 20:27
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Mysle, ze nastepna kolejke gladko przerzna i Wisla, i Legia i Amica.
Bana temu Planktonu. Ty defetysto.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 21.11.2010, 20:28
Chavez to czołg, gra jakby nie widział przeciwnika. Tam gdzie ma nogę tam stawia i tyle. Po co energię tracić na uniki, jeszcze sam mógłby sobie coś zrobić
..
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.11.2010, 20:38
murray napisał(a):Wyświetl post
Sasal miażdży: "Myślę, że mój zawodnik dostałby żółtą albo czerwoną kartkę".
Mowa o faulu (?) Chaveza na Plizdze. W studio pogadali że może tak, może nie było faulu. Teraz ciekawe co na to Komisja Ligi.
Sasal to już pokazał na konferencji prasowej po meczu z Legią, razem z pismakami z tej świętokrzyskiej wsi

A komisja jak komisja...zawias na 2 mecze, albo może na 3, bo recydywa
the end
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.11.2010, 20:39
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Pan Wojciechowski pamieta jak jechal po Nowaku jak po burej suce ? Ten wlasnie Nowak laduje jego dziewczynom 3 bramki. Jaki prezes taki klub
Akurat tu Wojciechowski miał pełną rację. Nowak zachował się idiotycznie. Najpierw podpisuje kontrakt z Polonią, potem BOT zsyła go do ME. Zawodnikowi mięknie rura i jest gotów podpisać nową umowę z Bełchatowem. Potem zmienia zdanie i znowu rozmawia z Wojciechowskim.

Czy tak się zachowuje prawdziwy mężczyzna, czy raczej malowana, dodopodobna panienka, która w sobotę wieczorem nie może się zdecydować, komu wskoczyć do łóżka?

Wojciechowski słusznie zrezygnował z Nowaka, bo:
- facet częściej się leczy, niż gra
- ma zajebiście miękką psychikę

Z tym graczem trzeba się cackać, niańczyć go i traktować jak podwórkową gwiazdę. Wtedy można liczyć, że jeśli akurat nie zerwie wiązadeł to strzeli 10 goli w sezonie.

Owszem, los jest przewrotny i Nowak strzelił Polonii 3 gole. Dokładnie tak jak nam, gdy chcieliśmy go kupić. Taka z niego złośliwa menda, tylko nic z tego nie wynika. W każdej rundzie zalicza jeden zajebisty mecz, ale tylko jeden. W pozostałym czasie się leczy lub jest niewidoczny.

W normalnej lidze taki facet w najlepszym wypadku grywałby ogony jako rezerwowy. U nas taka posucha wśród napastników, że to "gorący towar".
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.11.2010, 20:47
Stempniewski w C+: Ogólnie karny dla Legii słuszny. Radović faulował, był na spalonym ale "wg przepisów karny słuszny". Niby przyznał, że niezgodnie z duchem gry ale karny słuszny
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.11.2010, 20:53
Beka sezonu: pokazują chłopaka, który właśnie zmontował stadion Legii z zapałek... Dokładnie jak bohater "Kolacji dla palanta"

PS. Szczerze powiedziawszy, to ja już wolę naszą ligę na platformie N. Kalinowski i Ryczel jako prowadzący studio - full wypas i pełny profesjonalizm. W dodatku przynajmniej nie będzie złudzeń, pozorów obiektywizmu. Sprawa jasna, czytelna i uczciwa.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.11.2010, 21:22
Awe napisał(a):Wyświetl post
Stempniewski w C+: Ogólnie karny dla Legii słuszny. Radović faulował, był na spalonym ale "wg przepisów karny słuszny". Niby przyznał, że niezgodnie z duchem gry ale karny słuszny
... sędzia z kraju kwitnącej wiśni był zmęczony, to był trzeci jego mecz...a patrząc na "suchy przepis" to karny słuszny...

Pierwsze przyznają że jugol był spalonym, potem że faul jugola itd. A na koniec "suchy" przepis. Ja pier.... nie mogą powiedzie: Żółtek miał ściśnięte oczka bardziej niż zwykle i dowalił babola. I tyle , i byłoby. Po co gruby (obserwator) dorabia jakieś chore filozofie do tego i suche przepisy zmyśla na poczekaniu. Naprawdę po.......eni.
Jakiś nic nie znaczący faul naszego murzyna wykukali i wałkowi go przez 5 minet.Zastępczy temat kolejki sobie znaleźli.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.11.2010, 22:51
Odstawiając na chwilę na bok rzeczywistość i koncentrując się na samym przepisie, ktoś u nas na forum wyłapał, że tak na dobrą sprawę to karny jest "wytłumaczalny". Radović wbiega na pole karne, ciągnie za sobą Brumę po ziemi, jest faul - ale Witkowski łapie piłkę, więc przywilej, gramy dalej - i wtedy Bruma fauluje. Zupełnie teoretycznie - można karnego uznać za "słusznie" podyktowanego. Oczywiście abstrahując od ducha gry i takich tam detali.

Inna sprawa, że nie wierzę, że Japończyk to wszystko tak zinterpretował. Raczej faul zauważył dopiero wtedy, gdy Radović został (w mało subtelny sposób) pociągnięty na glebę. Jeden z najbardziej żenujących i kuriozalnych karnych, jakie kiedykolwiek w życiu widziałem i zupełnie rozumiem kąśliwe teksty Wiślaków na ten temat.
Legionista
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.11.2010, 23:16
Lotos sponsorem Lechii ! mówi sie o kwocie 6-9 mln za sezon. Jutro wszystko wyjdzie na jaw.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 21.11.2010, 23:18
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Odstawiając na chwilę na bok rzeczywistość i koncentrując się na samym przepisie, ktoś u nas na forum wyłapał, że tak na dobrą sprawę to karny jest "wytłumaczalny". Radović wbiega na pole karne, ciągnie za sobą Brumę po ziemi, jest faul - ale Witkowski łapie piłkę, więc przywilej, gramy dalej - i wtedy Bruma fauluje. Zupełnie teoretycznie - można karnego uznać za "słusznie" podyktowanego. Oczywiście abstrahując od ducha gry i takich tam detali.
Leze

Teraz to juz wiem jak Komisja Legii zabiera sie do oceniania sytuacji
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.11.2010, 23:46

Inna sprawa, że nie wierzę, że Japończyk to wszystko tak zinterpretował. Raczej faul zauważył dopiero wtedy, gdy Radović został (w mało subtelny sposób) pociągnięty na glebę. Jeden z najbardziej żenujących i kuriozalnych karnych, jakie kiedykolwiek w życiu widziałem i zupełnie rozumiem kąśliwe teksty Wiślaków na ten temat.
hehe dobre.Było tak jak w drugim akapicie - My to przerobiliśmy z PAO(trochę w innym wydaniu), Arka w piątek, gdzie nawet nie obwiniał bym tego kolesia, w....ił się i jakoś tam oddał.Pechowo dla niego kitajec akurat otworzył oczy

Swoją drogą panowie, to mecz wcześniej 1-0 i ewidentny kretyński faul bez piłki w polu karnym, zamiast tego kontra i 2-0.Teraz gość fauluje w sposób mało dyskretny,Zamiast wolnego w jedną, karny w drugą

Jak by do tego dodać te nasze dziwne sytuacje typu spalony w 90 minucie ze Śląskiem, którego nie było, ewidentny karny przy 0-1 z Lechią i bramkę po spalonym na 2-1

Warszawka Warszawką ale tu jakiś grubszy spisek jest i GTW podzieliło chyba strefy wpływów
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 21.11.2010, 23:55
Jak to się mówi "Człowiek nie wino, ale etykietę ma"...myślę, że jeszcze kilka takich wejść Chaveza w nogi przeciwników i ten będzie miał przypiętą łatkę brutala, wtedy sędziowie będą mu się bacznie przyglądać i wlepiać czerwone kartki za takie interwencje. Potwierdzeniem tej tezy niech będzie Radovic, koleś który znany jest na polskich boiskach z wymuszania fauli, symulek i cwaniactwa, wywalcza karnego, którego jestem pewien, że żaden znający go polski arbiter by nie odgwizdał. Zauważcie jak często przy analizach kontrowersji oraz decyzji sędziów Stempniewski zwraca uwagę na opinię o danym piłkarzu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.11.2010, 00:01
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą panowie, to mecz wcześniej 1-0 i ewidentny kretyński faul bez piłki w polu karnym, zamiast tego kontra i 2-0.Teraz gość fauluje w sposób mało dyskretny,Zamiast wolnego w jedną, karny w drugą
Późna pora, więc moja mózgownica wolniej pracuje, ale możesz wyjaśnić o który mecz chodzi?

Zgodzę się z poprzednikiem, że żaden polski arbiter nie odgwizdałby w piątek karnego, bo dobrze znają Radovica.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.11.2010 o godz. 00:04.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 22.11.2010, 00:33
nie wiem czy już ktoś analizował mecze dom-wyjazd

ale na + dla Wisły i Legii
na wiosnę:
po 8 meczów w domu,6 na wyjeździe
zawsze to jakaś przewaga,

- Polonia W.
6 dom, 8 wyjazd

więc jak teraz nie uciułają to mogą mieć problem z walką o mistrza
Odpowiedz cytując
coolibeer
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.11.2010, 01:03

Japończycy tak sędziują i już.Pamiętam mecz z poprzedniego sezonu Lubin - Ruch i karny którego nie odgwizdałby żaden polski czy nawet europejski arbiter.

Tak czy inaczej pomyłka i doszukiwanie się teorii spiskowych to głupota.

Inną historią jest działanie C+ i komisji ligi
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 22.11.2010, 01:10
@ szczebrzeszcz - zależy jeszcze z kim grają.

Ja natomiast szukając drugiego kandydata do spadku spojrzałem na terminarz Widzewa i moim zdaniem żadna z drużyn tak hu...go rozkładu jak Widzew na wiosnę nie ma.

Widzew
6 dom, 8 wyjazd (jak Polonia W.)...
...ale
D- Korona, Arka, Ruch, Bełchatów, Zagłębie, Lechia
W- Lech, Polonia W., Wisła, Śląsk, Legia, Jagiellonia, Cracovia, Górnik (ogólnie masakra i ciężko będzie im jakieś punkty zdobyć na tych terenach)

Jak jeszcze w zimie sprzedadzą Sernasa i Robaka, Widzew z tym terminarzem drugi kandydat do spadku moim zdaniem.
Ostatnio edytowane przez DDP : 22.11.2010 o godz. 01:13.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 22.11.2010, 01:27
mic napisał(a):Wyświetl post
Leze

Teraz to juz wiem jak Komisja Legii zabiera sie do oceniania sytuacji
Wygląda to tak:

Stary_dziad_1: Panowie, oceniamy sytuację z meczu Legia-Wisła
Stary_dziad_2: Jakiego meczu?
SD_1: Legia - Wi...
SD_2: Aaaa Legiaaa
SD_1: Werdykt?
SD_2: He He He
SD_1: Niewinny
SD_2: Niewinny
SD_1: Uzasadnienie?
SD_2: Nie wiem, nie widziałem tej sytuacji...
SD_1: Ja też nie widziałem... Zapiszcie. 'Zawodnik Komorowski został brutalnie zaatakowany w dwie wyprostowane nogi (w trakcie wślizgu) przez nienaturalnie biegnącego do piłki zawodnika Kirma. '
SD_2: Ok. No to chlup...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.11.2010, 03:04
O Sotirovicu dziś pisze weszlo. I ja nie wiem skąd jest ten news, żyje to własnym życiem Jeszcze chłopaka skażą a się okaże że pod prysznicem już był
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.11.2010, 05:39
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post
Po co gruby (obserwator) dorabia jakieś chore filozofie do tego i suche przepisy zmyśla na poczekaniu.
Bo sam był pomysłodawcą ściągnięcia tych japońskich sędziów.

mic napisał(a):Wyświetl post
Leze
Lepiej wstań bo przyjedzie walec i wyrówna
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 22.11.2010, 09:44
Ma ktoś wideo z tą sytuacją Chaveza z wczorajszego meczu, bo chciałbym to sobie obejrzeć na spokojnie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów