The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2010, 15:38
Mam nadzieję, że w drugiej połówce coś drgnie. Choć jak na razie ja tu widzę typowy nudny mecz na remis.
Choć z drugiej strony wczoraj na Lechii też to tak wyglądało po pierwszej połówce...
What's new?

Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.11.2010, 15:38
Tak to jest jak sie gra z murarzami; jedynym sposobem - nie odkryje pewnie Ameryki - jest szybkie strzelenie bramki. Jedyny zespol jaki przyjechal do Krakowa grac - a nie bronic sie - byla Legia; inny sposob gry to i lepsze widowisko. Bajer pieprzy ze gra 4-3-3; a tam najbardziej ofensywny to jest chyba bramkarz
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.11.2010, 15:39
Grają w kratkę i tak się złożyło ze dzisiaj musimy zagrać słabszy mecz. Jak im nie idzie to nie idzie wszystkim. I niech nie dawają meczów o tej godzinie, bo zero klimatu. Byle wygrać, nawet po samobóju. Chcą to potrafią, ale Legia nie muruję bramki, ale jak pisałem dzisiaj wypada słabszy mecz. Musimy zagrać jak Legia wczoraj, która nie zdobyła sama ani jednej bramki. Ale 3 pkt zainkasowali .
Ostatnio edytowane przez CH. : 21.11.2010 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.11.2010, 15:40
No nie ma co się oszukiwać , gramy słabe zawody. Nie wiem co się dzieje dziś z Pawłem , ostatnio bardzo dobra równa forma a dziś jakby coś go przytłaczało.. Jedna świetna okazja i potem wywrotka przy próbie odegrania piłki w polu karnym gdzie też drugi zawodnik Wisły znalazł by się tylko przed bramkarzem. Małemu początek również nie idzie , ale z czasem ten zawodnik rozkręca się i mam nadzieje , że dziś także to zrobi. Jeżeli stylu nie da się poprawić to koniecznie trzeba zawalczyć o tą bramkę zwycięską. Jeśli nie da się tego zmienić to już niech będzie tak jak wczoraj Lech. Bardzo słabo , ale zwycięsko , a wiadomo jak bardzo potrzebne są nam punkty !
Ostatnio edytowane przez szczepanwislak : 21.11.2010 o godz. 15:44.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 21.11.2010, 15:42
Powrót do normalności
Dzisiaj Małecki, Kirm, Jirsak i Paljic fatalnie.
Jedynie, to - o zgrozo - nasza dwójka stoperów się jako tako spisuje
Jestem wyluzowany i nawet się nie denerwuje tym meczem, spodziewałem się takiej gry. Spotkanie z Legią nie rzuciło mi się na oczy całe szczęście.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 21.11.2010, 15:42
Znowu 45 minut z życia zmarnowane. Nie oglądam drugiej połowy. Zarówno Legia, Wisła i Lech grają w tym sezonie piach. To nie jest tak, że te drużyny tak słabo grają tylko po prostu reszta ligi dogoniła - co widać też w tabeli - każdy gra jak równy z równym. Nie ma gorszych i lepszych. Jedynie Jagiellonia pokazuje w tym sezonie jak się powinno grać, ale też nie w każdym meczu. Po prostu inne drużyny dobrze grają w defensywie - dobrze grają pressingiem, a że nie ma wyszkolenia technicznego to gracze Wisły nie umieją grać tyłem do bramki - przyjąć dobrze piłki kiedy za plecami przyciska obrońca.

Zgadzam się z powyższymi opiniami - Małecki nie myśli, najlepiej gdyby w ogole nie grał - nie trawię tego egocentryka. Brożek gra tak jak zawsze - w 100 % sytuacjach kazdy potrafi strzelać, po prostu jest to napastnik typu Inzagiego.

Wisła zamiast grać więcej środkiem to bezmyślnie pdoaje - ciśnie się na prawą stronę i przez to najwięcej było w tym meczu autów. Po co podawać na prawą stronę kiedy widać że jest tam jeden wiślak i np. koło niego 3 piłkarza zagłębia? Jaki to ma cel? Jak drużyna gra pressingiem to jedynym wyjściem są zwody - mija się jednego i wtedy droga się otwiera, ale nasi gracze nie potrafią dryblować, tak jak wszyscy gracze z Ekstraklasy (wyjątkiem jest może tylko Kiełb).
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.11.2010, 15:43
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
No nie ma co się oszukiwać , gramy słabe zawody. Nie wiem co się dzieje dziś z Pawłem , ostatnio bardzo dobra równa forma a dziś jakby coś go przytłaczało.. Jedna świetna okazja i potem wywrotka przy próbie odegrania piłki w polu karnym gdzie też

Może spotkanie ze Smuda mu zaszkodzio
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.11.2010, 15:43
Słabi piłkarze to i słaba gra. Problem w tym, że Brożek dzisiaj kopie jak pijany, a Małecki nie gra zespołowo i ma same straty. Kirm, Sobol, Garguła nieźle.
Jirsak i Małecki do zmiany przy czym ten drugi zawsze może czymś zaskoczyć, a pierwszy najchętniej by się zakopał pod ziemię i to jego bym zmienił już w przerwie. Może Rios ?
..
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.11.2010, 15:44
Widać w przypadku niektórych piłkarzy że gramy mniej prestiżowy mecz , niektórym nawet nie chce się biegać za bardzo. Kiedy jeden z naszych ma piłkę reszta stoi! Obrona jak obrona , Sobol mnie denerwuje , w porównaniu do poprzednich meczów jakby dzisiaj nic nie jadł , tylko drze się , Jirsak - on w ogóle jest na boisku? Garguła to samo . Mały jak zwykle sam chce wygrać , gra tak bezmyślnie że szok , co z tego że ostatnio zagrał bardzo dobry mecz jak dzisiaj ma tylko straty? Kirm i Brożek tez nie zachwycają . Ja dokonałbym 3 zmian już po 30 minutach ale to byłoby nierozsądne jednak wierzę że na drugą część wyjdą Rios , Wilk albo Pietia - niech w końcu pokaże że te miejsce w 11 mu się należy.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 21.11.2010, 15:45
Garguła nieźle? Chyba w tym stwierdzeniu uwzględniłeś jedynie ten strzał w środek bramki.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.11.2010, 15:46
Nie ma co oceniać poszczególnych piłkarzy, wszyscy grają do dupy i ani jeden ani dwóch zawodników nie odbiega poziomem, żeby np mówić że przez niego gramy słabo.Winni są wszyscy. Wszyscy dają dupy, grunt że bramki nie stracilismy i minimalistycznie z tego sie cieszmy, a moze fartownie 1:0 wygramy

Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 21.11.2010, 15:47
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Garguła nieźle? Chyba w tym stwierdzeniu uwzględniłeś jedynie ten strzał w środek bramki.
W porównaniu z innymi zawodnikami to na pewno nieźle, odgrywa, próbuje gry z pierwszej piłki no i strzela, fakt że niecelnie, ale innym zawodnikom nie przyszło do głowy by uderzyć przynajmniej z dystansu tylko na siłę pchają się do bramki.
Odpowiedz cytując
nicramus
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 21.11.2010, 15:48
Zbyt dużo chaosu w grze, niedokładności, brak dobrego wykończenia akcji i to co wszyscy piszą rozprężenie, oby w drugiej połowie coś się zmieniło i chociaż jedna piłka w sieci się znalazła.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 21.11.2010, 15:49
No i prosze P.P Brożek w klubie 100
kto by pomyslał
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 21.11.2010, 15:49
Nie wszyscy, według mnie Chavez gra dobrze. Bunoza nieźle - o dziwo jest jedynym piłkarzem Wisły który potrafi podać celną piłke przelatującą prawie całe boisko. Reszta gra bezmyślnie i widać prawie u wszystkich brak wyszkolenia technicznego. Jeżeli chcemy pokonywać pewnie takie drużyny jak Zagłębie to nasi piłkarze muszą być lepsi technicznie, a nie są - to ten sam, gówniany poziom.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 21.11.2010, 15:51
nicramus napisał(a):Wyświetl post
Zbyt dużo chaosu w grze, niedokładności, brak dobrego wykończenia akcji i to co wszyscy piszą rozprężenie, oby w drugiej połowie coś się zmieniło i chociaż jedna piłka w sieci się znalazła.
WOW. Przez te wszystkie lata, razem zdobyli 100?
Messi sam w jednym sezonie strzleił 34 dla Barcy.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.11.2010, 15:51
Hanys Ty też coś piłeś?
Bez zmian, Maskaant
Powód: ja piszę o Messim, jak można Brożka porównywać do najlepszego snajpera na ŚWIECIE??? :|
Ostatnio edytowane przez CH. : 21.11.2010 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 21.11.2010, 15:53
Wiem, że nie cierpcie Bunozy, ale w tym meczu akurat gra lepiej od reszty - bo reszta tylko traci bezmyślnie piłkę. Nie musisz się z tym zgadzać. Każdy ocenia przecież zawodników i ich wkład w mecz subiektywnie.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.11.2010, 16:02
Niech Rios albo Żurawski wejdą za Małeckiego, bo tylko irytuje swoimi decyzjami na boisku.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.11.2010, 16:03
Najgorszy i tak Małecki- każda, dosłownie, każda akcja, drybling, podanie NIEUDANE.
Odpowiedz cytując
Adriss
Member

Od: 08.2009

Stary 21.11.2010, 16:04
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
podanie NIEUDANE.
Bylo jakies wogole ?
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

ojoj chyba będzie remis, nic się nie zanosi na zwycięstwo:/
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

wbrew pozorom Zagłębie wcale nie muruje dziś bramki... tylko my gramy strasznie chaotycznie, niektórzy zbyt indywidualnie, dziś nie widzę drużyny...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.11.2010, 16:05
Niech Małeckiego wywalą z boiska, bo już razi swoim brakiem inteligencji boiskowej.
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.11.2010, 16:07
Żurawski za Małeckiego
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.11.2010, 16:07
Ale o czym my mowimy,gramy zenujaco slaby mecz,moze i nawet najslabszy w tym sezonie.
Zaglebie jest najsalbszym zespolem jaki widzialem w grze z nami...
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 21.11.2010, 16:08
matkur napisał(a):Wyświetl post
ojoj chyba będzie remis, nic się nie zanosi na zwycięstwo:/
oby był
nareszcie schodzi asior
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

o jej Małecki się obraził
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Yeah złazi )))
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Czyżby Mały miał foszka? Ojojoj :< tylko usiąść i płakać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów