The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.11.2010, 23:03
Bo? Bo napisali na murze "je*** wisłę" albo powiedzieły dwa osły do kamery i dałeś się sprowokwać? ;-)
Wybaczcie, że jestem ignorantem ale jestem laikiem w sprawach kibicowskich - chciałbym się dowiedzieć skąd wzięła się ta zwierzęca nienawiść powiedzmy do sprzątaczki która tam pracuje?

Dalej nie rozumiem, dlaczego niby pomyliłem fora. Kibicowałem Wiśle kilka razy kiedy grała dobrze w pucharach, ale dalej darzę sympatię bo zrobiła coś do polskiego futbolu i z sentymentem czekam na ponowny jej powrót ze zdwojoną siłą do pucharów (to nie żart).
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.11.2010, 23:07
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A co do karnego to mi się skojarzyło z meczem PAO-Wisła.Ten był jeszcze bardziej z dupy ale zasada była podobna
Jak to szło w zeszłym tygodniu? Żeby dostać karnego z kapelusza to i tak trzeba zrobić akcje?

masterlag napisał(a):Wyświetl post
"Fajnie" ma ta Legia. Najpierw Cracovia, potem Jaga (sprawa z Komorowskim), teraz Arka... Nie żałuję specjalnie jakoś tych klubów (Craxy i Arki szcz.), ale jak to mówi klasyk: szanujmy się, tak?
Modne w Polsce jest gadanie o ustawianiu, przekupywaniu. Generalnie jakoś tak nie chcę mi się wierzyć tak szczerze w takie kwestie, ale to mi śmierdzi. Zawsze Warszawka ma lepiej, zawsze Legia ma lepiej. No sorry, ale tak w większej mierze jest!
Karny oczywiście z dupy. W moim rankingu na tą rundę brak karnego w Chorzowie (czy nawet dwóch, już nawet nie pamietam), brak karnego w Lubinie (za inna sytuacje już tak), karny z dupy na Wiśle vs karny z dupy dzisiaj i kontrowersyjny (chociaz moim zdaniem jednak sluszny) karny na Kielcach.

Ale oczywiście zdaję sobie sprawę, że Wiślak będzie pamiętał tylko to gdzie jest krzywdzony ewentualnie to gdzie Legia dostaje prezent. Jego prawo, również gryźć z tego powodu ścianę. Tak jak moje (z którego jednak nie korzystam) gryźć ścianę po meczach Wisły w Gliwicach czy ostatnio u siebie z Lechią.

PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Od zawsze sędziowie musieli ciągnąć Legię do jakichkolwiek sukcesów, więc co się dziwicie tej decyzji?
To już wolę, żebys zamiast odzywania się przewracał dalej wieńce. Ewentualnie wyjaśnił transakcję wiązana Polonia - Górnik z 2001 roku (puchar-utrzymanie).

Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Czekam na wysyp legionistów, będzie dużo śmiechu jak będą przekonywać nas (spiskowców) do tego że karny był słuszny
Spisek jest już międzynarodowy. Proponuję zainteresować się japońskim śladem.

Mnie cieszy ponad 21 tysięcy ludzi na 'antyciekawej' Arce. I 3 pkt

Pozdrowienia.

P.S. Najgorszy mecz Legii w tej rundzie.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 19.11.2010 o godz. 23:09.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.11.2010, 23:17
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jak to szło w zeszłym tygodniu? Żeby dostać karnego z kapelusza to i tak trzeba zrobić akcje?
Luzik.Ja tam spisków(jeszcze) nie widzę.Z PAO to też nie do końca było jasne ale wyglądało na to że Kuźbe koleś trzymał i ten chciał się wyrwać na końcu i to zobaczył niby sędzia.

Tu jeśli założymy że kitajec nie dostał wagonu ryżu od Waszych zarządców, to pewnie też nie widział co było wcześniej a zobaczył tylko ten ostatni moment(gdzie tam chyba też nic nie było).

Może na siłę próbuje to jakoś usprawiedliwić ale podobna sytuacja z niepodyktowanym karnym dla Lechii w meczu z nami.Tam to Bunoza w sposób mało dyskretny przetestował wytrzymałość koszulki rywala a sędzia niby nie widział i teoretycznie mógł nie widzieć ale mógł też dostać 2 wagony kabla
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 19.11.2010, 23:19
Sam wyraz twarzy Radovica, nawet całkiem naturalny wzbudza litość, co dopiero podostrzony jakąś mimiką. Samuraj strzelinami (jak to ludzie z tamtej strony świata) w oczach zobaczył jak koleś urwał jaja ET i zagwizdał.

Ciekawe co teraz powie Stępniewski, wielki orędownik i pomysłodawca Japończyków.

Nie bądźmy hipokrytami i daj nam Boze wygrać z Zagłębiem w niedzielę chociaż 1:0 po takim samym karnym.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Legia gra padlinę nieprzeciętną. W I połowie mieli problem z wyjściem z własnej połowy (u siebie!), a w sytuacji 1 v 1 to chyba tylko napastnik Arki wie jak tego nie strzelił. Jak kiedyś sami dziennikarze z Warszawy pisali, "fartowne zwycięstwa" - dziś mamy kolejne.

Dziwię się, że włodarze Legii nie szukają już trenera za Skorże, bo ich skończy prędzej czy później tak jak nas... Potencjał tam mają, ale dopóki król Maciuś tam włada to jestem spokojniejszy
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Najciekawszy jest tytuł na oficjalnej stronie Legii
Kod:
Pewna wygrana Legii
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Nie, no karny z dupy - chociaż w zasadzie można by dyskutować, że ten z Arki zachował się jak nieodpowiedzialny pajac i przy przezywającym miesiączke sędzim dał mu powód.

P.S. Chyba jednak przyznasz, że Rado wciaż nie jest gorszym aktorem od Kirma
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.11.2010, 23:23
Jak dla mnie to lige można już zakończyć. Ktoś na górze wybrał już mistrza na ten sezon
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.11.2010, 23:26
Muszę przyznać, że dzisiaj przeżyłem małą konsternację na trybunach, bo:
1) Dostaliśmy karnego nie wiem za co
2) Zawodnicy grali niczym na turnieju oldboyów
3) Arkowiec dostał czerwień z pupy
4) Ten ich bramkarz to Pawełek II, albo Cabaj IV (wliczając Pawełka jako ver. II i Anatolka jako ver. III)
5) Mecz kuriozum, ale przynajmniej na tybunach ciekawie

A ten sędzia to był ten sam co na meczu Polska - WKS?
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.11.2010, 23:27
Dziwny ten karny ale nie ma co lamentować. Ogólnie Arka grała ambitnie ale za nerwowo, a to co zrobił Budziński to jak ktoś napisał z miejsca powinien zostać zmieniony. Mieć tyle czasu, obrońców za plecami i praktycznie wbiec z piłką w bramkarza to trzeba mieć talent.
Najlepsze w pierwszej połowie, komentator nawija jak to Legia będzie grać piłką od obrony że nie będą grać długich piłek a Komor jak na zawołanie wali balona do przodu.

A japoniec to w ogóle według własnych przepisów ten mecz prowadził bo kilka jego decyzji trudno zrozumieć.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 19.11.2010, 23:32
Mam przeczucie, że po zobaczeniu powtórek, Japończyk może się chcieć... otworzyć.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.11.2010, 23:33
Sędzia gwizdnął to co widział. A że widział że Arkowiec ciągnie Legionistę na glebę to gwizdnął karnego. A że nie widział że Legionista wcześniej ściągnął Arkowca na glebę to błąd. Tylko dlaczego te skośne oczka co po linii biegały nic nie podpowiedziały głownemu?
emj10 Arkowiec czerwień (drugie żółtko) dostał za pysk. Coś tam mu krzyknął "hakamura kaytuna sakaya" i poszła karteczka
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.11.2010, 23:34
sq napisał(a):Wyświetl post
Arkowiec czerwień dostał za pysk.
Od razu czerwień za pyskówę? Jak to wyglądało w tv?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.11.2010, 23:34
sq napisał(a):Wyświetl post
Sędzia gwizdnął to co widział. A że widział że Arkowiec ciągnie Legionistę na glebę to gwizdnął karnego. A że nie widział że Legionista wcześniej ściągnął Arkowca na glebę to błąd. Tylko dlaczego te skośne oczka co po linii biegały nic nie podpowiedziały głownemu?
Arkowiec czerwień dostał za pysk.
Ale to było poza akcją. Jak jest atak na pilkarza który nie bierze udziału w akcji to karnego nie ma, co najwyżej rzut wolny pośredni
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.11.2010, 23:36
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post
Ano stąd:

No ale żeby nie było to coś o ekstaraklasiePL, to ja np. nienawidzę Cracovii od jej prezesa do sprzątaczki tam pracującej, nienawidzę nawet piłek którymi trenują, krzesełek na których siedzą , piłkarzy i kibiców i każdej rzeczy która jej jest.

Edit:

Bo zamordowali wielu naszych znajomych i kolegów.

OK. Masz racje,to wątek ekstraklasowo-sportowy , kibicowskiego forum ( na którym panują pewne nieformalne zwyczaje), a MY piszemy na temat.
I za to że jacyś bandyci zamordowali twoich znajomych to winna jest temu sprzątaczka, prezes czy zwykły kibic Cracovii który przyszedł na mecz że ich tez nienawidzisz? Generalnie w tym kraju można zginąć za paczkę papierosów. W kazdym mieście można dostać w ryj - to wina prawa (zbyt niskich kar), a tak przy okazji, to ostatnio było w wiadomosciach - Wasz Kraków http://www.youtube.com/watch?v=Sm_HIXDlCTY

Jak byłem na innym forum (niesportowym) to kasowano mi tematy sportowe, więc spakowałem manatki i poszukałem sportowego forum - jako że forum Wisły prezentuje się najprzejrzyściej to wybrałem te.

Pozdrawiam i kończę na dziś.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.11.2010, 23:37
Nie, no karny z dupy - chociaż w zasadzie można by dyskutować, że ten z Arki zachował się jak nieodpowiedzialny pajac i przy przezywającym miesiączke sędzim dał mu powód.

P.S. Chyba jednak przyznasz, że Rado wciaż nie jest gorszym aktorem od Kirma
Chłopaku nie chce siać tutaj fermentu , ale akurat Rado kładzie sie nawet jak wiatr zawieje
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 19.11.2010, 23:37
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ale to było poza akcją. Jak jest atak na pilkarza który nie bierze udziału w akcji to karnego nie ma, co najwyżej rzut wolny pośredni
Niestety, nie masz racji. Każdy faul w obrębie pola karnego to karny. Przynajmniej na świecie, bo w Polsce są inne przepisy (Komorowski).
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 19.11.2010, 23:40
kpn napisał(a):Wyświetl post
Chłopaku nie chce siać tutaj fermentu , ale akurat Rado kładzie sie nawet jak wiatr zawieje
Chłopaku mam przyjemność oglądać mecze Legii od x lat, a mecze Legii z udziałem Rado od samego początku i stwierdzam, że wiem lepiej. Kładł się najbardziej po pierwszym sezonie do tego sezonu. Jest ewidentna poprawa. Albo się ją widzi albo jedzie na stereotypach.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.11.2010, 23:43
Baala napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to lige można już zakończyć. Ktoś na górze wybrał już mistrza na ten sezon
Skończcie .......ić panowie, bo wstyd robicie.

20 minuta - sędzie mógł gwizdnąć spalonego, nikt by się nie przyczepił. Ale tego nie zrobił, Budzyński miał 100% sytuację - spieprzył.

Co do karnego - sędzia nie widział, że Legionista faulował pierwszy. Zobaczył dopiero gdy Arkowiec się zrewanżował i wtedy gwizdnął faul. Zrobił błąd, ale takie rzeczy się zdarzają.

Naprawdę gdy czytam wypowiedzi osobników, jak wyżej i przypominam sobie 4-0 po kontrowersyjnym karnym tydzień temu, to pusty śmiech mnie ogarnia...
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Od razu czerwień za pyskówę? Jak to wyglądało w tv?
druga żółta.
Ddf
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.11.2010, 23:45
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Faul w polu karnym to raczej karny (takie głosy były po kopnięciu Cionka przez Komorowskiego, a to też było poza akcją), problemem w tej sytuacji jest że sędzia najpierw nie zobaczył faulu Radovica a zobaczył że później on był faulowany. Nie ma co się rozklejać nad tą sytuacją karny podyktowany i po sprawie.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.11.2010, 23:53
Chłopaku mam przyjemność oglądać mecze Legii od x lat, a mecze Legii z udziałem Rado od samego początku i stwierdzam, że wiem lepiej. Kładł się najbardziej po pierwszym sezonie do tego sezonu. Jest ewidentna poprawa. Albo się ją widzi albo jedzie na stereotypach.
Śmiech na sali Kładzie się równie często jak się kładł, dmuchnij mocniej to sie przez 5 metrów poturla. To jest wasz ekspert od wymuszania karnych. Z Koroną też pięknie zanurkował.

Trener Arki:

Cytat:
Rok temu przyjechaliśmy na Łazienkowską. Mięciel był faulowany przed polem karnym a podyktowano przeciwko nam rzut karny. Teraz sobie to przypomniałem. Sytuacja dziś była podobna.
To taka mała tradycja ligowa, jak L-ce nie idzie to gwizdzemy coś dziwnego zaczne sobie chyba te wszystkie mecze notować, poczynając od tego z Cracovią...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.11.2010, 23:58
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę gdy czytam wypowiedzi osobników, jak wyżej i przypominam sobie 4-0 po kontrowersyjnym karnym tydzień temu, to pusty śmiech mnie ogarnia...
druga żółta.
Jeśli ty nie widzisz, że L dostaje w prezencie 4 punkty, to musisz być ślepy. Różnica jest znaczna. W meczu Wisła-Legia było już 2-0 i Wisła miała dużą przewagę, trzeci gol wisiał w powietrzu. W meczach Legi, Legia nic nie gra, NIC, nie oddaje nawet strzału (dziś) czy jest bezradna jak w meczu ze śmiesznymi i dwukrotnie dostaje piłkę stojącą z 11 metrów po skandalicznych decyzjach jakich nie widziałem w całym swoim kibicowskim życiu dotąd.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.11.2010, 00:03
To chyba parodia sezonu będzie...Komentatorzy C+:

"Jeszcze chyba żółta kartka dla Radovica...Zaraz zaraz..nie bardzo wiem o co chodzi? Chyba rzut karny? TAAAK!ALE ZA CO?!?! Za to tutaj CIĄGNIĘCIE BRUMY. Ale to on był ściagany przecież"

Tekst roku
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 20.11.2010, 00:04
Cytat:
. Z Koroną też pięknie zanurkował.
Lol. Ktos nawet tutaj zarzucal zdjecie, gdzie Radovic jest EWIDENTNIE łapany za kolano. Wiec ogarnij sie.

Pozatym, przestancie szukac spiskow i sie tym zajmowac panowie, bo to jest zenujace - to raz. A dwa, ze po meczu z Lechią i karnym z Legią, to nie wypada...
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.11.2010, 00:06
Filippo napisał(a):Wyświetl post
To chyba parodia sezonu będzie...Komentatorzy C+:

"Jeszcze chyba żółta kartka dla Radovica...Zaraz zaraz..nie bardzo wiem o co chodzi? Chyba rzut karny? TAAAK!ALE ZA CO?!?! Za to tutaj CIĄGNIĘCIE BRUMY. Ale to on był ściagany przecież"

Tekst roku
A co byś chciał, żeby powiedzieli?
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 20.11.2010, 00:11
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Lol. Ktos nawet tutaj zarzucal zdjecie, gdzie Radovic jest EWIDENTNIE łapany za kolano. Wiec ogarnij sie.

Pozatym, przestancie szukac spiskow i sie tym zajmowac panowie, bo to jest zenujace - to raz. A dwa, ze po meczu z Lechią i karnym z Legią, to nie wypada...
Nic dodać nic ująć.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.11.2010, 00:19
Tak patrzę na tą powtórke i patrzę.... i w sumie to zawodnik szpArki sam sobie winien... Po co on mu chciał spodnie ściągnąć? Ja wiem, że Radovic go wcześniej ciągnął, ale co to ma do rzeczy? Tak się w piłkę nożną nie gra, takie rzeczy trzeba piętnować. Zakładając że żółty nie widział, że to Radovic "ściągał", to karny słuszny.

Podobnie jak kartki za pyskówki. Powinni jeszcze na podstawie powtórek karać za wszelkie "symulki", "gry na czas", chamskie odzywki, gesty itp.

W NFL za różne 'chamskie' zagrania sypią się kary dla zawodników w dziesiątkach tysięcy dolarów... Dzięki temu sie uczą "na błędach".
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Cerber
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 20.11.2010, 00:55
wchodzi kibic L do sklepu kibica i prosi o koszulkę klubową sprzedawca pyta: piłkarza czy sędziego podać ?

a tak w ogóle, to nawet jeśli Radović był "zaczepiany" to już dawno było po ptokach (po akcji) i należał się pośredni, ale nie 11, na litość. Choć oczywiście nie wierzę by znany z jaskółek i chamówni Radović był bez winy - jak ktoś wlecze cię jak końmi to w końcu zechcesz się uwolnić od trzymającego, nie? A faktem jest to, że to Serb zamiótł murawę przeciwnikiem.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.11.2010, 01:08
Ola Boga, ale 'lamenty'.
Lechia została przekręcona w meczu z Wisłą.
Arka została przekręcona w meczu z Legią.

Dziękuje, dobranoc.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.11.2010, 01:23
Duch Legii "zawsze" mistrzowskiej, powraca wzmocniony Maćkiem z Wydziału Szkolenia i tylko Walter tutaj nie pasuje, bo jest bogaty aż nadto wystarczająco, aby wymagać od niego i Legii - bycia świętszą od dziewicy a nie bycia tą samą......... ( i tutaj cisną się analogie do twórczości "miszcza" Spidey) - wspieraną warszawską " niewidzialną ręką" dla potrzebujących najbardziej

Ps. żeby nie było pod moim adresem to czy tamto - rzecz bezdyskusyjna oczywiście, iż Legia bez jakiegokolwiek "karnego" udziału "żóltych" kartkodawaczy, była dzisiaj absolutnym dominantem a wynik końcowy meczu, był najmniejszym wymiarem kary dla bałtyckiego rywala i tylko nic nie kumate towaszystwo piłkarskie z Weszło oraz forumowicze nigdy niewierzący w Spideyopodobnych, pomawiają dziewicę o niecne czyny, ze zwykłej zazdrości lub zadr z przeszłości
Ostatnio edytowane przez kot : 20.11.2010 o godz. 02:09.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów