The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.11.2010, 16:32
Błagam, Cyfra ma wykupić wszystkie mecze...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.11.2010, 17:07
Orange startuje razem z ITI, są w jednej drużynie. Wg mnie pójdzie walka na wykończenie,bo C+ bez polskiej ligi leci, a N także bez czegoś nowego co jej przysporzy abonentów padnie. Orange sport bez polskiej piłki nie ma racji bytu. Tak więc walka musi iść niezła i coś czuje,że kasa będzie większa niż szacuje Ekstraklasa. Zwycięzca poza prestiżem i prawem do pokazywania spotkań naszej kopanej długo będzie lizał rany. Wygra ale pewnie zadłużony będzie po uszy. Dlatego uważam,że prawa będą podzielone, bo ich odsprzedaż pozwoli choć trochę ewentualnemu zwycięzcy złapać oddech.

A tak swoją drogą tyle kasy za pokazywanie takiego......
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.11.2010 o godz. 17:12.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.11.2010, 17:10
Jak Polsat wystartuje razem z C+ to pozamiatane. Nsport i Orange są za ciency w uszach.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.11.2010, 17:21
Ale czy to jest normalne, żeby oglądać naszą ekstraklasę będzie trzeba miec 2 platformy cyfrowe! Czy kogś przypadkiem tu nie poje..ło?
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.11.2010, 17:29
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
jakie by nie było, Polaków jest 40 mln więc ma kto oglądac

ja sam zdecydowanie czesciej ogladam na C+ polską lige niz zagraniczne spotkania.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.11.2010, 17:31
Fuks napisał(a):Wyświetl post
jakie by nie było, Polaków jest 40 mln więc ma kto oglądac

ja sam zdecydowanie czesciej ogladam na C+ polską lige niz zagraniczne spotkania.
oj, większość znajomych kupuje C+ tylko ze względu na nasza ligę szaloną.
Jakby nie było, poziom żenujący, ale sentyment jest i długo pozostanie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 17.11.2010, 17:35
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Ale czy to jest normalne, żeby oglądać naszą ekstraklasę będzie trzeba miec 2 platformy cyfrowe! Czy kogś przypadkiem tu nie poje..ło?
Nie to nie jest normalne, ale co w naszej piłce jest normalne?
Odpowiedz cytując
Tem
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 17.11.2010, 18:48
Orange startuje razem z ITI, są w jednej drużynie. Wg mnie pójdzie walka na wykończenie,bo C+ bez polskiej ligi leci, a N także bez czegoś nowego co jej przysporzy abonentów padnie. Orange sport bez polskiej piłki nie ma racji bytu. Tak więc walka musi iść niezła i coś czuje,że kasa będzie większa niż szacuje Ekstraklasa. Zwycięzca poza prestiżem i prawem do pokazywania spotkań naszej kopanej długo będzie lizał rany. Wygra ale pewnie zadłużony będzie po uszy. Dlatego uważam,że prawa będą podzielone, bo ich odsprzedaż pozwoli choć trochę ewentualnemu zwycięzcy złapać oddech.

Sądzę że kontrakt grubo przekroczy zakładane 500 mln(szacuję na 580-630). Prawdopodobnie e-klasa anuluje ten przetarg i w styczniu rozpisze nowy z sublicencjami i spodziewam się wspólnego startu Polsatu z Canal+. C+ najprawdopodobniej dostałoby w takiej rozgrywce pakiet drugi i trzeci(w sumie 4 mecze w 4 dni, optymalna ilość dla tej stacji), zaś Polsat na swojej platformie miałby pozostałe 4 mecze 1 wyboru. Nie sądzę by grupa TVN była w stanie przebić 530-560 mln, zwyczajnie mają zbyt wiele długów na taką inwestycję.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.11.2010, 19:10
Donki napisał(a):Wyświetl post
Nie to nie jest normalne, ale co w naszej piłce jest normalne?
Z tego co wiem to jest to normalne. Spotkałem się z takimi sytuacjami na zachodzie. Premiership w tym momencie pokazują SKy Sports i ESPN UK, a Primera Division Canal+ Spain, Gol Televisión i laSexta. Wiadomo, że lepiej dla wszystkich aby liga była transmitowana tylko w jednej stacji jednak dzielenie praw telewizyjnych to nie jest polski wynalazek. Tak więc teksty o nienormalności polskiej piłki są tu nieuzasadnione.
Ostatnio edytowane przez Arked : 17.11.2010 o godz. 19:18.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.11.2010, 20:09
Nie ma takiej opcji zeby N padlo ;] Nawet nie wygrywajac przetargu na Ekstraklase, trzeba nie miec zielonego pojęcia piszac takie bzdury )
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.11.2010, 20:16
Cyfrowy Polsat z Cyfrą+ mi osobiście by odpowiadał

Co do ITI (tvnu)- jak dla mnie beznadziejna sprawa, bo mają Legię. Wiadomo jakby wtedy było. . .
I bądźmy konsekwentni: ITI spi******* ;P
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.11.2010, 20:22
Całą ligę powinna mieć jedna platforma inaczej to porażka jakaś, bo ktoś chce oglądnąć całą kolejkę i co ma mieć np Cyfre i CP. Dramat.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Tem
Junior Member

Stary 17.11.2010, 20:46
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma takiej opcji zeby N padlo ;] Nawet nie wygrywajac przetargu na Ekstraklase, trzeba nie miec zielonego pojęcia piszac takie bzdury )
Jest tak opcja. po pierwsze nie takie firmy już padały, po drugie N ani razu nie przyniosła dochodu, po trzecie zaś ITI jest mocno zadłużone i sądzę że w przypadku kolejnych 3-5 lat deficytu po prostu sprzedadzą tą platformę(znaczną część już w zeszłym roku zakupiła Grupa TVN, wbrew głosom akcjonariuszy mniejszościowych)
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.11.2010, 20:49
Poziom pokazywania polskiej ligi przez Canal+ jest - mowiac obiektywnie - bardzo wysoki. Nie mam na mysli tutaj komentarza ktory czasami bywa stronniczy i malo obiektywny ale sama technike pokazywania meczow. Jak przypomne sobie okres kiedy lige powazywala TVP a co potem zaoferowala C+ to wogole niebo a ziemia. Wogole, trzeba obiektywnie przyjac ze zainteresowanie Polska Liga ogromnie wzroslo od kiedy, przed paru laty, Canal+ kupilo do niej prawa. Innymi slowy, poziom pokazywania meczow nijak sie ma do tego co jest pokazywane. Oby bylo w tym lepiej.
Ostatnio edytowane przez RAF : 17.11.2010 o godz. 20:51.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.11.2010, 20:51
Jak wygra N to ja olewam sprawę i wogóle nie wykupię abonamentu (a mam Canal+ od ładnych kilku lat). Po pierwsze poziom programów sportowych w TVN jest żenujący (pamiętacie Kudłatego?), po drugie nie mam zamiaru oglądać Doroty Gardias komentującej mecz a po trzecie jak chcą promować Legię, to nie za moje pieniądze.
rrr
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.11.2010, 21:04
Kto wie, może w przyszłości dołożymy się do transferu jakiegoś Ronaldo czy innego Raula do Legii
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.11.2010, 21:22
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Kto wie, może w przyszłości dołożymy się do transferu jakiegoś Ronaldo czy innego Raula do Legii
W takim razie oby żadna platforma nie wygrała, bo C+ idzie w parze z Polsatem (sponsorem Śląska).
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.11.2010, 21:24
A ja dziś w dzienniku spotkałem wypowiedź profesóra pasiastego.

I tak mnie naszło, że te wypłaty to nie są w piłkarzy, ale żeby pokazać koleżanką z Kauflanda, żeby stulili pyski i nie psioczyli, bo jak sam mówi czyta fora.

A na forach można było spotkać bardzo ostre komentarze pod adresem psora. Więc pasiaste koleżanki, morda w kubeł i klaskać bo jak nie to zbieram zabawki i koniec zabawy.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 17.11.2010, 21:36
Gdyby ligę miała brać N to ja już chyba wolę Tv Trwam - w sumie przyoszczędzę w takiej sytuacji bo N na pewno nie kupię. Aż takim kretynem nie jestem żeby Rudego dobrowolnie wspierać. Nie dołożę z własnej woli ani 1 grosza do kampanii POpaprańców.
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Od: 08.2007

Stary 17.11.2010, 21:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W takim razie oby żadna platforma nie wygrała, bo C+ idzie w parze z Polsatem (sponsorem Śląska).
Mylisz sie. C+ nie idzie w parze z zadnym Polsatem. Polsat nie startuje.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.11.2010, 21:42
Tak samo jak Orange nie startuje a jak N wygra to mecze pokaże...

Pozmieniała się w ostatnich miesiącach mocno sytuacja na rynku platform i C+ zwąchało się z Polsatem, dali sobie programy nawzajem, stąd w C+ jest paczka Polsatu, co przez lata było nie do pomyślenia.

N podpisała z Tp umowę partnerską, mówili że Orange sport jest z tego wyłączone, jak widać bujda na resorach.

C+ i polsat grają na wyniszczenie N. Zobaczymy jak to się skończy.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 17.11.2010, 22:08
Tem napisał(a):Wyświetl post
Jest tak opcja. po pierwsze nie takie firmy już padały, po drugie N ani razu nie przyniosła dochodu, po trzecie zaś ITI jest mocno zadłużone i sądzę że w przypadku kolejnych 3-5 lat deficytu po prostu sprzedadzą tą platformę(znaczną część już w zeszłym roku zakupiła Grupa TVN, wbrew głosom akcjonariuszy mniejszościowych)
Ale komu ją sprzedadzą?Jedyne co jest tam warte uwagi to LM,a raczej prawa do nich.Tylko tym mogą handlować. Sądzę,że przy tym przetargu będą chcieli dobić ITI a jeśli przetarg wygra były junior Wisły to większość kasy będzie od zakrytej w krzaczorach TP. Wszyscy są porobieni, poza polsatem ktory nie wiedzieć czemu z gotówką stoi i patrzy. Gdzieś tu jakiś myk musi być,bo nie wierzę aby Zygmunt tak to odpuścił. Chyba,że za bezcen będzie odkupywał sublicencje od wykrwawionych graczy?

Tak czy siak mogliby przed 31 grudnia ogłosić wyniki,bo wtedy mogę wymówić obecną umowę z C+.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.11.2010, 22:21
N nie wygra z C+ bo do dla canalu to jest byc albo i nie byc na polskim rynku. Bo co by nie mowic 70% abonametow cyfry to ludzie ktorzy ogladaj nasza lige. Miedzy innymi ja place co miesiac 200 stowy zeby ogladac Wisle i inne spotkania od czasu do czasu- pelny pakiet plus HD
I jezeli straca lige straca i mnie jako klienta, bo oprocz C+filmu i sportu w wiekszosc platform to prawie te same kanaly tylko w innych pakietach.
,
Odpowiedz cytując
Tem
Junior Member

Stary 17.11.2010, 23:48
Ale komu ją sprzedadzą?Jedyne co jest tam warte uwagi to LM,a raczej prawa do nich.Tylko tym mogą handlować. Sądzę,że przy tym przetargu będą chcieli dobić ITI a jeśli przetarg wygra były junior Wisły to większość kasy będzie od zakrytej w krzaczorach TP. Wszyscy są porobieni, poza polsatem ktory nie wiedzieć czemu z gotówką stoi i patrzy. Gdzieś tu jakiś myk musi być,bo nie wierzę aby Zygmunt tak to odpuścił. Chyba,że za bezcen będzie odkupywał sublicencje od wykrwawionych graczy?

Tak czy siak mogliby przed 31 grudnia ogłosić wyniki,bo wtedy mogę wymówić obecną umowę z C+.
Zaplecze technologiczne, sieć dystrybucyjna baza abonencka sądzę że znaleźliby się kupcy. Chociaż wszystko zależy od ceny

Solorz jakoś na dniach sprzedał Polsat do Cyfrowego Polsatu co ma mu dać 2.5 mld zł gotówki, mimo iż większość tej kwoty zapewne wrzuci w rozwój swojego internetu i kupno Polkomtela to nie sądzę by odpuścił krajowy rynek sportowy. Inna sprawa że właściciel CP nigdy nie przepłacał, stąd moje domniemanie że gotówkę na zakup wszystkich pakietów wyłoży C+. Zaś ten ostatni w zamian za mniejszy udział w kosztach kupna praw do naszej skopanej uruchomi na platformie C+ swój program z polską piłką, który będzie równolegle emitowany na platformie Polsatu. W ten sposób CP zyskuje tą część rynku która jest zainteresowana polską ligą, a dla której C+ jest zbyt drogim produktem. Zaś C+ utrzymuje obecną bazę abonentów i ma szansę na dalszą ekspansję(kosztem głównie platformy N)
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.11.2010, 00:12
loozak84 napisał(a):Wyświetl post
Mylisz sie. C+ nie idzie w parze z zadnym Polsatem. Polsat nie startuje.
Oczywiście, że idzie w parze. Od dawna ptaszki ćwierkają, że szykuje się połączenie obu platform.

Orange + ITI vs Cyfra + Polast

Tak to mniej więcej wygląda
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.11.2010, 00:13
Wydaje mi się, że C+ będzie zainteresowany pakietem 1 i 2, a resztę może odpuścić. Raczej nie są w stanie pokazać wszystkich meczy na żywo w swoich kanałach, więc 4 najlepsze mecze z każdej kolejki pewnie ich zadowolą.
1. Pakiet pierwszego wyboru
Stacja ma w każdej kolejce dwa mecze - wybiera jako 1. i 4. w kolejności

2. Pakiet drugiego wyboru
Stacja wybiera dwa mecze - jako 2. i 3. w kolejności.

3. Pakiet szeroki
Stacja pokazuje wszystkie pozostałe mecze, czyli 5.-8. w każdej kolejce
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.11.2010, 12:05
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-p,1559169,812
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.11.2010, 12:17
MatMario napisał(a):Wyświetl post

Pozmieniała się w ostatnich miesiącach mocno sytuacja na rynku platform i C+ zwąchało się z Polsatem, dali sobie programy nawzajem, stąd w C+ jest paczka Polsatu, co przez lata było nie do pomyślenia.
Z tego co wiem to kanały Polsatu mają też dołączyć do N, więc nie wyciągałbym z tego specjalnych wniosków.

Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.11.2010, 13:45

"Klub miał być doskonałym forum dla biznesu podstawowego - wielkiej firmy informatycznej. Tymczasem - jak zauważa prezes Filipiak - "dostajemy w tyłek". Nowy, przepiękny stadion stwarzał nowe perspektywy. Na przepięknym nowym stadionie widzów jednak coraz mniej, a loże biznesowe świecą pustkami."

Miód na moje serce
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 19.11.2010, 16:05
Loże nie świeciłyby pustkami gdyby zespół coś grał albo gdyby klub była jakąś marką. A, że jedno i drugie nie ma miejsca, no to takie tego są efekty. W sumie nie rozumiem zdziwienia Filipaka, w zasadzie czego oczekiwał?
Już jakiś czas temu pisałem,że nie ma żadych logicznych przesłanek za tym aby taka firma jak Comarch ładowała kasę w taki dziwny klub. Na chyba,że ma to działać na zasadzie byleby gadali byle jak ale żeby gadali i pokazywali. No to pokazują i gadają o Cracovii jako o zespole tragicznych występów i śmiesznych kibiców.

A kwestia tego,że stadion nie będzie zapełniony choćby w 50 procentach wszyscy bardzo dobrze wiedzieli,ale jak widać z wyjątkiem Filipaka.

Rzuć to chłopie czym prędzej,jak już musisz to zainwestuj w koszykówkę a nie rób niczego na siłę. Masz TSV idź tam,przynajmniej kibiców ten klub ma.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów