The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2010, 16:06
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Kolejne podejście do telebimów. W specyfikacji nigdzie nie widzę band reklamowych....

http://www.zdit.krakow.pl/sprawy-urz...sprawy-8xi2010
Luty - to już po wyborach, więc nikomu na niczym nie będzie zależeć, poza jak najtańszym załatwieniem sprawy na odczepnego.

A na północnej dalej nic się nie dzieje pomimo rozstrzygnięcia przetargu - czy to oznacza, że umowa jeszcze nie podpisana, czy też miasto znów coś unieważniło i czeka do zakończenia wyborów z ogłoszeniem tego?

W ogóle tłumaczenia, że nie można oddać północnej przed ukończeniem zachodniej z powodu "połączenia obu trybun" jest kpiną i urąganiem sobie z ludzi. Chciałbym, aby Majchrowski zapłacił za to w wyborach.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.11.2010, 18:01
W sprawie sektora gości.
Z odpowiedzi na inerpelacje wynikało dla mnie, że sektor gości będzie usytułowany na G5 (obok okrąglaka). Po dyskusji ze znajomym, juz nie jestem tego tak pewien, bo jakoby nie moze być sektora gości tam gdzie wychodzą zawodnicy... hmmm... Wiadomo w ogóle gdzie ma być?
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.11.2010, 18:04
Kaan napisał(a):Wyświetl post
W sprawie sektora gości.
Z odpowiedzi na inerpelacje wynikało dla mnie, że sektor gości będzie usytułowany na G5 (obok okrąglaka). Po dyskusji ze znajomym, juz nie jestem tego tak pewien, bo jakoby nie moze być sektora gości tam gdzie wychodzą zawodnicy... hmmm... Wiadomo w ogóle gdzie ma być?
No ale jak już kiedyś wykończą trybuną zachodnią to tam będą się znajdowały szatnie, a z drugiej strony nie wiem co ma jedno z drugim ;]

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.11.2010, 18:13
Abstrakcja napisał(a):Wyświetl post
Ale tylko przed stadionem
Sa przeciez wewnatrz na E sam kupowalem na Widzewie
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 13.11.2010, 18:55
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj w dniu swieta narodowego?
czemu nie...
11.11 ok 23 jechalem nowohucką i zdaje sie ze zdzierali asfalt z jednego pasa
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.11.2010, 19:12
Kaan napisał(a):Wyświetl post
W sprawie sektora gości.
Czy Ty wogole pisales kiedys w tym temacie, ogladales zdjecia budowy?

Teraz wychodza tymczasowo z okraglaka, a docelowo beda wychodzic dokladnie ze srodka trybuny zachodniej, na ktorej beda 2 szatnie, w wyjscie jest w miejscu VIPow..
Odpowiedz cytując
Woland
Member

Od: 10.2004

Stary 13.11.2010, 19:13
A ja mam takie pytanie,czy sektor E już jest oddany w całości? Tzn czy w holu będą coś jeszcze robić, czy to co jest to już końcowa wersja?
ŚLĄSK,WISEŁKA,LECHIA GDAŃSK

CZY CIEMNO,CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO
Odpowiedz cytując
g_o_l_d_i
Member

Od: 10.2004

Stary 13.11.2010, 19:21
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Sa przeciez wewnatrz na E sam kupowalem na Widzewie

niby są ale wcześniej na Lechii kupiłem hot-doga i dramat zimny taki gumowy bez smaku
na Legii kupiłem kiełbasę i jeszcze większa tragedia
zamiast tych wszystkich klaunów czy innych wolałbym żebym mógł coś zjeść dobrego zasilajac kase klubu
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2010, 22:24
Chcialbym cos dodac to tematu malowania schodow.
Otoz wlasnie wrocilem z Aviva Stadium na ktorym ogladalem final pucharu Irlandii. Otoz na stadionie na ktorym bedzie rozgrywany final tegorocznej edycji ligi europy schody nie sa pomalowane. Zwykly beton z przyklejonymi czarnymi tasmami antyposlizgowymi. W zaden sposob nie sa zaznaczone.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 15.11.2010, 10:08
W kwestii budowy nowej hali Wisły.

Jak wiadomo ogłoszono konkurs.
Jednakże warunki konkursu są trochę nieprecyzyjne.
Tzn - jest zapis mówiący, że nowa hala ma powstać na działce za starą, którą "ewentualnie" będzie można wyburzyć.
Jednakże skądinąd wiadomo, że w klubie lepiej jest widziane pozostawienie starej hali jako zaplecza dla nowej.

Więc tak do końca nie wiadomo, która wersja będzie atrakcyjniejsza dla inwestora.

A jak na tą sprawę zapatrują się kibice ?
Jak powinna być rozwiązana ta kwestia ?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.11.2010, 10:29
Jak dla mnie idealnie byłoby pozostawić starą halę na powiedzmy koncerty, treningi, czy inne eventy. A za nią postawić nową jak główną arenę zmagań sportowych.

Gdyby jednak istniała konieczność z uwagi na brak miejsca postawienia nowej w miejscu starej to należałoby ją wyburzyć do zera. Choć byłoby szkoda bo przecież choćby ostatniego lata klub zainwestował trochę pieniążków w jej modernizację.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 15.11.2010, 13:07
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie idealnie byłoby pozostawić starą halę na powiedzmy koncerty, treningi, czy inne eventy. A za nią postawić nową jak główną arenę zmagań sportowych.

Gdyby jednak istniała konieczność z uwagi na brak miejsca postawienia nowej w miejscu starej to należałoby ją wyburzyć do zera. Choć byłoby szkoda bo przecież choćby ostatniego lata klub zainwestował trochę pieniążków w jej modernizację.
Następstwem pozostawienia starej hali, moim zdaniem, będą mniejsze gabaryty nowej oraz fakt iż będzie ona architektonicznie mniej reprezentacyjna ( nie będzie widoczna z ulicy to raz a dwa będzie musiała w jakiś tam sposób harmonizować z socrealem starego budynku - być może nawet będzie połączona ).

Dochodzą również poźniejsze koszty utrzymania dwóch obiektów i chyba jakiejś rewitalizacji elewacji zewnętrznej, która przez lata już, nie oszukujmy się trochę się zestarzała.

Jednakże rozbiórka hali to też koszty - i to duże.
Być może odetną nam je przy kosztach wykończenia nowej.

Już sama nie wiem co byłoby lepsze...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 15.11.2010, 13:19
Jak dla mnie idealnie byłoby pozostawić starą halę na powiedzmy koncerty, treningi, czy inne eventy.
"Koncerty czy inne eventy" na starej hali to jest porażka. Ta hala się do tego nie nadaje.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.11.2010, 14:09
Ela napisał(a):Wyświetl post
Następstwem pozostawienia starej hali, moim zdaniem, będą mniejsze gabaryty nowej oraz fakt iż będzie ona architektonicznie mniej reprezentacyjna ( nie będzie widoczna z ulicy to raz a dwa będzie musiała w jakiś tam sposób harmonizować z socrealem starego budynku - być może nawet będzie połączona ).

Dochodzą również poźniejsze koszty utrzymania dwóch obiektów i chyba jakiejś rewitalizacji elewacji zewnętrznej, która przez lata już, nie oszukujmy się trochę się zestarzała.

Jednakże rozbiórka hali to też koszty - i to duże.
Być może odetną nam je przy kosztach wykończenia nowej.

Już sama nie wiem co byłoby lepsze...
No ale nawet usunięcie dotychczasowej hali nie zmieni tego że będzie ona niewidoczna z ulicy i będzie musiała jakoś korespondować z obecnym budynkiem, zapewne w dalszym ciągu przez hol będzie odbywało się wejście na nią.

Przecież nikt nie przewiduje wyburzenia całego budynku, łącznie z basenem...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 15.11.2010, 14:17
Możemy tu prowadzić długie dysputy. Prawda jest taka, że aby móc dyskutować, powinny zostać wybrane 2-3 najlepsze projekty obu lokalizacji i dopiero wtedy może nastąpić wymiana poglądów które rozwiązanie jest lepsze.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 15.11.2010, 15:02
MatMario napisał(a):Wyświetl post
No ale nawet usunięcie dotychczasowej hali nie zmieni tego że będzie ona niewidoczna z ulicy i będzie musiała jakoś korespondować z obecnym budynkiem, zapewne w dalszym ciągu przez hol będzie odbywało się wejście na nią.

Przecież nikt nie przewiduje wyburzenia całego budynku, łącznie z basenem...
Mój błąd - z rozmowy architektów, którzy zgłosili się do udziału w konkursie wynikało, iż brane jest również pod uwagę wyburzenie całego budynku.

Jednakże w warunkach jest napisane :

Cytat:
Generalną informacją dla uczestników konkursu, wymagająca szczególnego podkreślenia jest fakt, że obiekt
musi niezależnie funkcjonować jako wielofunkcyjny, przystosowany do przeprowadzania zawodów sportowych
jak również widowiskowych imprez komercyjnych. Nowo projektowana hala powinna być zaprojektowana
przy założeniu, iż od strony północnej będzie ona połączona przejściem technicznym z istniejącą halą, a w
przypadku wyburzenia istniejącej hali połączona z budynkiem głównym klubu
p.s.
QBAS - jednakże niektórzy architekci chcieliby wcześniej znać zdanie kibiców, aby moc przedstawić możliwe optymalną koncepcję

p.s. 2

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...isly,id,t.html
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.11.2010, 15:14
Sytuacja będzie bardzo trudna przy wyburzeniu obecnej hali. Wiślacka koszykówka stanie się bezdomna na czas budowy, nie wiem w jakim czasie jest możliwe wybudowanie nowej hali, ale na dzień dzisiejszy przy braku hali w Czyżynach nie wiem gdzie grałyby choćby koszykarki, chyba jest hala Tomexu ale jak wygląda i czy jest do czegokolwiek przystosowana to nie wiem.

Jako hala treningowa, czy drużyn młodzieżowych mogłaby zostać, po ostatni remoncie wewnątrz dostała jakiegoś świeższego oddechu więc czemu nie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 15.11.2010, 15:29
ktoś mówił ze najbliższa hala jest w Jaworznie!! budowa minimum 1.5 roku ale przy polskich tradycjach budowlanych to ze dwa lata
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.11.2010, 15:37
teoretycznie najlepsze rozwiązanie to wyburzyć starą i mniej więcej w jej miejscu postawić coś nowego - oszczędność działki dla TS i myślę że ładniej by się to komponowało tylko z drugiej strony kwestie finansowe i oczywiście nie było by znów gdzie grać, jakby się znalazła gdzieś w krk hala to jestem za burzeniem
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 15.11.2010, 15:58
Jeżeli pozostawienie starej hali miało by zmniejszyć pojemność/funkcjonalność/itd. nowej hali to ja jestem za jej wyburzeniem, nawet kosztem bezdomności przez okres 1,5-2 lat. Jedną prowizorkę już mamy, i to całkiem niedaleko....
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.11.2010, 16:12
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli pozostawienie starej hali miało by zmniejszyć pojemność/funkcjonalność/itd. nowej hali to ja jestem za jej wyburzeniem, nawet kosztem bezdomności przez okres 1,5-2 lat. Jedną prowizorkę już mamy, i to całkiem niedaleko....
stara nie ma wpływu na pojemność czy funkcjonalność ( na wyznaczonym terenie zmieści się hala z całym zapleczem i wymogami jakie są zapisane w regulaminie konkursu ) najnowszej hali*

* Wisła ma obecnie dwie hale - "starą" i "nową"
Odpowiedz cytując
zulu2001
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 15.11.2010, 16:37
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...chodnia/42085/

To wyglada jak po wybuchu jadrowym a to wejście jak do ogromnego schronu... Kocham to zdjęcie... I tak wyglada stadion miejski jednego najwiekszych i najpiękniejszych miast Polski, Krakowa. No cóż przynajmniej rynek, Wawel i pare innych miejsc w naszym mieście wyglada ładnie.... Stadion miejski jest jaki jest.... Czy ktoś wie wogole co w tym wejściu będzie się znajdowało? Co tam praktycznie będzie bo tam dość dużo miejsca jest z tego co widać... Zmiescilby się nawet transformers z rodzina.... .

Stadion od środka jest naprawdę okazały i mimo wszystko podoba mi się ale z zewnątrz to aż żal patrzeć... Betonowy klocek ze z odstajacym na 20 metrów brutalnym wejściem otoczony możem asfaltu i krzakow.... I tu miałoby euro2012 No nie róbmy sobie jaj.....
Kwintesencja estetyki i architektonicznego polotu..... Coś pięknego!!!.

Jak bedą sprzedawane prawa komercyjne do nazwy tego stadionu to powinna to wygrać jakaś duża cementownia by miała najlepsza reklama...
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.11.2010, 16:55
Morze to ty żalu wylałeś właśnie. Stadion jaki jest wszyscy wiedzą i ciągłe powtarzanie, że coś jest nie tak, źle, brzydko do dupy etc. nie sprawi, że obiekt stanie się ładniejszy...

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 15.11.2010, 17:16
Na pewno Wisła zrobi wszystko, by w najbliższym czasie (kilka lat) nie burzyć starej hali.

1. Hala ta stanowi majątek klubu. Jej wyburzenie spowoduje spory uszczerbek w "słupkach". A nie jest to takie bez znaczenia.
2. W ostatnim czasie wykonano remont hali na kwotę zbliżoną do 1 mln zł. Poruszono niebo i ziemię, żeby wielu przyjaciół klubu zaangażowało się w ten remont, wyłożyło kasę lub wykonało za darmo wiele prac. I co, rok później wyburzamy odświeżoną starą halę? Na miejscu tych sponsorów bym się zdrowo wk..ił.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.11.2010, 20:31
rav napisał(a):Wyświetl post
Na pewno Wisła zrobi wszystko, by w najbliższym czasie (kilka lat) nie burzyć starej hali.

1. Hala ta stanowi majątek klubu. Jej wyburzenie spowoduje spory uszczerbek w "słupkach". A nie jest to takie bez znaczenia.
2. W ostatnim czasie wykonano remont hali na kwotę zbliżoną do 1 mln zł. Poruszono niebo i ziemię, żeby wielu przyjaciół klubu zaangażowało się w ten remont, wyłożyło kasę lub wykonało za darmo wiele prac. I co, rok później wyburzamy odświeżoną starą halę? Na miejscu tych sponsorów bym się zdrowo wk..ił.
Wreszcie głos gospodarski. "Milionerów" proszę o sponsoring a nie wyburzanie majątku Wisły. Czy wy niektórzy kibice Wisły aby w pełni uczestniczycie w życiu klubu Bo wydaje mi się, że niezależnie od waszego wieku, gdybyście żyli tym klubem na codzień, to byście znali zdanie zarządu TS i Miętty a przede wszystkim, znalibyście potrzeby klubu, którego wielosekcyjność, wymaga o wiele więcej niż dwie tylko hale, żeby myśleć o jakimkolwiek rozwoju naszego klubu. Zrozumcie ponadto, że im klub zasobniejszy w dobra sportowe, tym jego prestiż większy dla każdej z jego sekcji. Dbajmy o przyszłość od jej środka a blichtr zostawmy dla medialnych idiotów - O.K.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 15.11.2010, 20:59
Nawiązując do wypowiedzi poprzednika.
Cytat:
Zawodniczki Wisły zdobyły drużynowe mistrzostwo Polski juniorek młodszych w gimnastyce sportowej. Młode wiślaczki (dziewczęta, które nie ukończyły 12 roku życia) całkowicie zdominowały konkurencję. Drugi w łącznej klasyfikacji zespół Pałacu Katowice wyprzedziły aż o 12 punktów.
wiadomo, że gimnastyczki trenują na nowej hali, jednak czasami trzeba się zastanowić zanim krzykniemy hasło wyburzać starą halę. Gdyby takich głosów posłuchano jutro być może by się okazało, że miejsce treningu młodych mistrzyń Polski zajmuje równie ważna młodzież która dotąd trenowała na starej. Jeśli to tylko możliwe nie możemy dopuścić do sytuacji w której decydenci Towarzystwa Sportowego "Wisła" Kraków musileli by stanąć przed dylematem kogo wykreślić ze struktur TS Wisła Kraków, a kogo w tych strukturach pozostawić.
Ostatnio edytowane przez PvD : 15.11.2010 o godz. 21:06.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.11.2010, 21:34
Za SSC...

Kraków: Dokończenie modernizacji stadionu Wisły Kraków - trybuna północna
Numer ogłoszenia: 367790 - 2010; data zamieszczenia: 15.11.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Roboty budowlane

ZAMAWIAJĄCY: Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu w Krakowie

Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 18399746,94 PLN

NAZWA WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
Mostostal Warszawa S.A., Region Południe, Kraków

Cena wybranej oferty: 16375295,26 PLN

Termin wykonania: 2 miesiące
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.11.2010, 22:18
Nie do końca chwytam te przepisy budowlane. To jest ogłoszenie wyniku przetargu? Czy jeszcze mogą być protesty? Czy to jest wiążące (od 15.11 - 2 miesiące?)
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 15.11.2010, 22:20
To jest prawdopodobnie potwierdzenie przez UZP poprawności udzielenia zamówienia.
Czyli mogą wreszcie podpisać umowę z Mostostalem.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.11.2010, 00:58
Za SSC...

Kraków: Dokończenie modernizacji stadionu Wisły Kraków - trybuna północna
Numer ogłoszenia: 367790 - 2010; data zamieszczenia: 15.11.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Roboty budowlane

ZAMAWIAJĄCY: Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu w Krakowie